Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • karolakaro Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest aż niesamowite, że wszystkie mamy takie same doświadczenia po ślubie z ta presja na ciąże. Na świętach zadzwonił wujek na głośnomówiącym zapytał czy już jestem w ciąży. W pracy ciagle słyszę, ze na co ja czekam, teściowa mi wysyła zdjęcia z dzieckiem pod choinka, ze chciałaby taki prezent na przyszłe święta. A ja mam na razie czerwone światło od ginekologa na starania a jakoś średnio mi się chce to całej rodzinie tłumaczyc 🙈

Mam nadzieje, ze zacznę starania za kilka miesięcy, ale pozwolę sobie Was podczytywać i trzymać kciuki ❤️

Maj.a, Platynova55, JoKoKoJo, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość

08.2023 👰‍♀️🤵‍♂️
    11.2023 - wyleczony helicobacter + suplementacja
    01.2024 - cytologia ASCUS
    02-03.2024 - kolposkopia, biopsja - HSIL, CIN3, skierowanie na LEEP
    03-05.2024 - nawrót helicobacter, leczenie naturalne
    05-07.2024 - leczenie lamblii ❔

Suplementy aktualne:
    D3, omega3, little me, magnez, b kompleks

Aktualne wyniki do płodności:
    TSH - 2,693 (powinno być ok 1,5) ❌
    Kwas foliowy - 16 (powinno być powyżej 15) ✅
    FT3 - 56,65% ✅
    FT4 - 38,46% (powinno być min 50%) ❌
    B12 - 526 (powinno być ok 600) ❌
    Homocysteina - 7,13 (powinno być max 8)
    Ferrytyna - 42 (powinno być min. 50) ❌
    Żelazo - 149 (w normie) ✅
    Wit D - 64,8 (powinno być 50-70) ✅
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego dnia Kobietki ☺️😄
    Spokojnego dnia w pracy i weekend🔥🥰

Olaura, JoKoKoJo, Butterfly23, Sikoreczkaaa, Dropsik, AnitaK, Chmurka21, LavenderCarrot , kasia97 lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Miłego dnia wszystkim życzę! ❄️

Maj.a, Platynova55, JoKoKoJo, Butterfly23, LavenderCarrot , kasia97 lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia i smacznej kawusi!
    Na wniosek niektórych z Was zrobiłam kolejny test - biel aż razi 😂 dziś 14dpo 🤷🏼‍♀️

LavenderCarrot lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś 27 dc, jutro termin @, przez ten stres w nocy, przez który nie spałam postanowiłam zrobić test, bo już mnie to męczyło.

Biało aż razi po oczach 🙈 czekam spokojnie na @ i jakoś odetchnęłam i się uspokoiłam.
    Bardzo chcę dziecka ale w nocy dziwne emocje przestraszyłam się wręcz, że mogę być w ciąży i się bardzo bałam przez to nie spałam 3h… miała któraś z Was takie odczucia mimo starań i chęci posiadania dziecka? Czy to normalne? Kortyzol mi tak podskoczył z ciśnieniem, że masakra.

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam dziewczyny za biel 🫂
    Miłego dnia ☕️

Liyss🧚🏻, AnitaK lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przytulasy za biele.
    Miłego dnia, ja przed pracą wypiłam z mężem kawę na czczo i coś mnie teraz mdli.

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Hej, dziś 27 dc, jutro termin @, przez ten stres w nocy, przez który nie spałam postanowiłam zrobić test, bo już mnie to męczyło.

Biało aż razi po oczach 🙈 czekam spokojnie na @ i jakoś odetchnęłam i się uspokoiłam.
    Bardzo chcę dziecka ale w nocy dziwne emocje przestraszyłam się wręcz, że mogę być w ciąży i się bardzo bałam przez to nie spałam 3h… miała któraś z Was takie odczucia mimo starań i chęci posiadania dziecka? Czy to normalne? Kortyzol mi tak podskoczył z ciśnieniem, że masakra.
    Ja miewałam tak często i to zupełnie normalne. W końcu to wielka zmiana w życiu 😊 ale przyznam że jak faktycznie się udało i zobaczyłam dwie kreski to byłam bardzo spokojna, zdziwiło mnie że podeszłam do tego z takim dystansem, ale chyba po prostu jakoś podświadomie czułam, że ta ciąża może nie potrwać długo i niestety miałam rację. Mnie bardziej przeraża to że jestem trochę panikarą i w ciąży będę pewnie przeżywać wszystko i wszystkim się stresować, ale wtedy chyba nie da się inaczej 🙂

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Ja miewałam tak często i to zupełnie normalne. W końcu to wielka zmiana w życiu 😊 ale przyznam że jak faktycznie się udało i zobaczyłam dwie kreski to byłam bardzo spokojna, zdziwiło mnie że podeszłam do tego z takim dystansem, ale chyba po prostu jakoś podświadomie czułam, że ta ciąża może nie potrwać długo i niestety miałam rację. Mnie bardziej przeraża to że jestem trochę panikarą i w ciąży będę pewnie przeżywać wszystko i wszystkim się stresować, ale wtedy chyba nie da się inaczej 🙂

Dziękuje za Twój głos. Uspokoilas mnie. Hehe panikary maja ciężko coś o tym wiem! Tule mocno o trzymam kciuki za Ciebie ❤️

Roszpunka tulę ❤️

Platynova55 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Normalne, strach przed nowym :) będąc już w ciąży też można być przerazoną, i przeżywać swego rodzaju żałobę - utrata dawnego życia, już nic nie będzie takie samo itd. :)
    Tulę za biele...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 07:49

Platynova55, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Tak, tak ja tak mam dość często. Pragnę tego drugiego dziecka, ale jak widzę co miesiąc jedna kreskę to czasem mam doła a czasem się cieszę. W tym cyklu np cieszę się że na 90% się nie udało i mogę nadrobić np remont w pokoju, mogę pomóc mężowi w pracach typowo męskich ( ma uszkodzone biodro więc pomoc mu potrzebna).
    Miałam czasem tak, że czasem płakałam nad bielą lub małpa a kilka dni wcześniej wmawiając sobie objawy ciążowe byłam przerażona, że jestem w ciąży i bałam się tego.
    To chyba hormony tak wariują.

PS. Byłam wczoraj z mężem na USG biodra... Boże kochany jak on się na mnie wściekał .... Bo pani dr kazała mu odsłonić tyłek i pachwinę .... Że wstyd, że nigdy nie pójdzie, że dodatkowo mu chciała zrobić badanie jąder to on się oburzył że jak to? Że po co? I nie chciał. Że nigdy już nie pójdzie do lekarza itd.
    Mówię chłopie Ty nawet nie wiesz co my kobietki u ginekologa przechodzimy, albo jak wygląda USG czy biopsja piersi. On uważa że to nie to samo bo kobiety mają ładniejsze narządy niż chłopy i nie mamy wstydu przed lekarzem. 🙄🙄🙄🙄
    Swoją drogą pytałam jak mu robili USG i prześwietlenie w szpitalu to powiedział że normalnie w majtkach tylko z boku mu jeździli tą głowica i tyle

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny!

U mnie @ sie juz rozkręciła na całego, marzę o jej końcu 🙄

Na dzień dobry sie pokłulam, o dziwo udało się wkłuć za 1 razem i krew pieknie poleciala - drugi raz w tym samym labo i u tej samej babki 🥹 a cały czas myślałam (i też mi tak mowiono), że słabe żyły blablabla 🤔 więc chyba znalazłam ulubione labo, z którego nie wychodzę podziabana jak ser szwajcarski 😁

Jeszcze koteł na antybiotyku w tabletkach więc aktywny poranek 🙈

Dziś mam wieczór z przyjaciółką więc trochę zluzuję głowę 🥰

@Królikkicek ja nie wiem co z tymi chłopami, że tak sie wstydzą tych lekarzy 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 08:11

Dropsik lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Witam nowe Dziewczyny :)

Nie traćmy nadziei, wierzę głęboko, że każdej z nas się uda :)

@Zimozielona jak się czujesz?

Dziewczyny, czy spotykacie się - w różnej formie - z oczekiwaniem, że będziecie/jesteście w ciąży?

Odkąd wzięliśmy z partnerem ślub (w lipcu 2023) mam takie dziwne wrażenie, przede wszystkim w pracy, że ciągle ktoś patrzy na mój brzuch (tak, to ciąża spożywcza) albo w środku dnia wpada z pytaniami "czy piję kawę" albo już wprost "kiedy idę na zwolnienie". Wcześniej takie zachowania nie miały miejsca, co więcej nikomu nie mówiłam, że będziemy się starać o dziecko, ani że o nim marzymy, bo ryzyko porażki jest duże i nie chciałabym więcej przechodzić przez to co przy poronieniu kilka lat temu.

Na Boże Narodzenie nikt z mojej strony rodziny nam wprost dziecka nie życzył, ale teść już tak, ale jemu to akurat mogę wybaczyć :P za to koleżanki to wszystkie tylko życzą dziecka, chociaż same łatwej drogi do macierzyństwa nie miały. Czekam tylko na pytanie, kiedy w końcu będziemy mieć dziecko i jestem przez to poirytowana :P

U mnie presji nie ma od rodziny większej ale wystarczy nie napić się alkoholu i już inaczej patrzą.
    Jedynie mama moja mnie wkurza bo podgaduje mojego synka odnośnie rodzeństwa i jakie ładne imię by dał i czy chce itp a potem mój płacze ze chce już rodzeństwo.

Jak w nowy rok tak krwawiłam to w ogóle mój synek się rozpłakał że on chce już rodzeństwo i ciężko mi było powstrzymać łzy tłumacząc mu że też byśmy chcieli ale to nie jest takie łatwe.

Ja czuję się od wczoraj ok. Brak objawów ciąży jakichkolwiek. Niepotrzebnie zrobiłam test w ciągu dnia z sikanca rozrzedzonego już bo wyszedł mi mega bladzioch.

Potem myślałam czy na pewno nie mam objawów i trochę ich się znalazło ale zrzucam to na dupka i luteinę. Staram się nie nastawiać na to że kropkowi się udało po krwawieniu po ostatnim badaniu.

Dziś na serio się boję wyniku. I chciałabym wreszcie wiedzieć w którą stronę to idzie. Ta niepewność mnie rozbija.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona bardzo mocno trzymam kciuki za Kropusia :) wiesz kiedy mogą być wyniki, będziemy tu z Tobą czekały cały czas

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Tak, tak ja tak mam dość często. Pragnę tego drugiego dziecka, ale jak widzę co miesiąc jedna kreskę to czasem mam doła a czasem się cieszę. W tym cyklu np cieszę się że na 90% się nie udało i mogę nadrobić np remont w pokoju, mogę pomóc mężowi w pracach typowo męskich ( ma uszkodzone biodro więc pomoc mu potrzebna).
    Miałam czasem tak, że czasem płakałam nad bielą lub małpa a kilka dni wcześniej wmawiając sobie objawy ciążowe byłam przerażona, że jestem w ciąży i bałam się tego.
    To chyba hormony tak wariują.

PS. Byłam wczoraj z mężem na USG biodra... Boże kochany jak on się na mnie wściekał .... Bo pani dr kazała mu odsłonić tyłek i pachwinę .... Że wstyd, że nigdy nie pójdzie, że dodatkowo mu chciała zrobić badanie jąder to on się oburzył że jak to? Że po co? I nie chciał. Że nigdy już nie pójdzie do lekarza itd.
    Mówię chłopie Ty nawet nie wiesz co my kobietki u ginekologa przechodzimy, albo jak wygląda USG czy biopsja piersi. On uważa że to nie to samo bo kobiety mają ładniejsze narządy niż chłopy i nie mamy wstydu przed lekarzem. 🙄🙄🙄🙄
    Swoją drogą pytałam jak mu robili USG i prześwietlenie w szpitalu to powiedział że normalnie w majtkach tylko z boku mu jeździli tą głowica i tyle
    Rozbawiłaś mnie opisem wizyty Twojego męża 😂 Dobra pobudka z rana 😁

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dziś na serio się boję wyniku. I chciałabym wreszcie wiedzieć w którą stronę to idzie. Ta niepewność mnie rozbija.
    Czekamy z Tobą!

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Tak miałam w bardzo chcianej ciąży, były różne myśli, ale szczęście też. A żeby było śmieszniej to jak mi wody odeszły poszłam do łazienki, zamknęłam się i siedziałam tak długo, że aż mój się zaniepokoił. A ja co robiłam? Myślałam czy jeszcze mogę się wycofać i jak to zrobić😂

Sarka94, Liyss🧚🏻, bonassola, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuj / Edytuj / Zgłoś
    Boziu co za poranek.
    Młody miał kiepsa noc więc rano wrzask,że on chce spać. Ja też chłopaku,ale życie 😜wrzask o wszystko. Miał iść z tatą do przeszkolą tuż przed afera bo chce bajki oglądać. Mąż się wkurzył i poszedł sam. Pracuję w urzędzie więc punkt 8 musi być. Więc na aferze ubieram i szybko do przeszkola...
    I szybko oddać krew na progesteron...
    Zdążyłam w ostatniej chwili bo za mną zrobiło się z 15 osób.

Ale finalnie się udało

Dropsik lubi tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    U mnie presji nie ma od rodziny większej ale wystarczy nie napić się alkoholu i już inaczej patrzą.
    Jedynie mama moja mnie wkurza bo podgaduje mojego synka odnośnie rodzeństwa i jakie ładne imię by dał i czy chce itp a potem mój płacze ze chce już rodzeństwo.

Jak w nowy rok tak krwawiłam to w ogóle mój synek się rozpłakał że on chce już rodzeństwo i ciężko mi było powstrzymać łzy tłumacząc mu że też byśmy chcieli ale to nie jest takie łatwe.

Ja czuję się od wczoraj ok. Brak objawów ciąży jakichkolwiek. Niepotrzebnie zrobiłam test w ciągu dnia z sikanca rozrzedzonego już bo wyszedł mi mega bladzioch.

Potem myślałam czy na pewno nie mam objawów i trochę ich się znalazło ale zrzucam to na dupka i luteinę. Staram się nie nastawiać na to że kropkowi się udało po krwawieniu po ostatnim badaniu.

Ta presja rodziny jest okrutna, a dokładanie do tego dziecka jeszcze bardziej. U nas presja skończyła się w momencie kiedy otwarcie przyznaliśmy, że się staramy no ale nie wychodzi. Skończyły się spojrzenia i durne pytania.
    Ja cały czas mocno trzymam kciuki. Wierzę, że będzie dobrze 🥰

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

@Zimnozielona trzymam kciuki za dzisiejszy wynik. Presja matki jest najgorsza. Może powiedz jest w prost na czym stoisz i że nie życzysz sobie takich komentarzy?

Tulę wszystkie za biele i małpy.

Jestem tu i Was czytam, muszę tylko dać sobie chwilę, żeby wziąć się w garść i wrócę tu na stałe. Miłego dnia 😘

Liyss🧚🏻, Olalee, Majuna, Olaura, JoKoKoJo, S.Roszpunka, Paty lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ