Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • askowe Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Obiecałam że będę updeatować, ale nie sądziłam, że złe wieści do tego stopnia zmiotą mnie z planszy...
    Generalnie wczoraj na teście facelle i na teście z allegro pojawił mi się cień: na jednym cien biały, na drugim, delikatna kreseczka, wczesniej przedwczoraj też był białawy duszek ale to zignorowałam.... Więc w wielkiej radości poszłam na betę z krwi od razu z rana... i niestety beta poniżej 0,2. Smuteczek wlał się w moje serduszko.
    Dzisiaj też zrobiłam z rana i też cienie cieni.... Ale..... ta beta dała mi do myślenia, że niestety ale ten cykl jest stracony, bo jeśli nie jest widoczna w krwi to już po ptakach.

W piątek spodziewana @ - przygotowuje sie niej bo jutro koniec wolnego i trzeba wrocić do roboty, a to też stanowi wyzwanie...

Wspieram te z Was które zobaczyły biel, a tym które świetują sukces życzę duuuużo radości z tego i uważności na ten nowy etap życia.
    Przytulam 🫂🫂🫂

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Ja już mam dość. Mój w domu, dni płodne akurat wypadają a dostał zapalenia dziąseł i ma jakąś bakterie. Jego córka też chora i czuję że już się od niej zaraziłam. Kolejny raz w ciągu miesiąca jestem chora i mam gardło zawalone.
    Kurcze a myślałam że ja tak mam ... Zawsze jak płodne dni to coś wyskakuje ..... Ale ja myślę sobie wtedy, że tak ma być poprostu. Z druga ciąża mówiłam że do 30 daje sobie czas. Zaszłam na styk praktycznie 😂 więc coś w tym jest .
    Trzymam kciuki żeby jednak się udało podziałać 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 10:10

Angel93, askowe lubią tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ! Jestem 12 dni po zastrzyku jutro może betę zrobię ? Bo biorę proga do soboty dlatego nie wiem kurde kiedy sprawdzać betę i testy żeby mnie nie oszukał test 🫣

Przebadani :)

starania od 08.2024
    plany - drożność kolejna

W końcu się uda :)
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Ja już mam dość. Mój w domu, dni płodne akurat wypadają a dostał zapalenia dziąseł i ma jakąś bakterie. Jego córka też chora i czuję że już się od niej zaraziłam. Kolejny raz w ciągu miesiąca jestem chora i mam gardło zawalone.

To są sytuacje, kiedy trzeba odpuścić i jeśli dojdzie antybiotyk to ja bym się wstrzymała jeszcze kolejny cykl.
    Przykro mi bo wiem, że każdy cykl na wagę złota
    🫂

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)

🧔 przed badaniem nasienia
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Dzięki dziewczyny ! Jestem 12 dni po zastrzyku jutro może betę zrobię ? Bo biorę proga do soboty dlatego nie wiem kurde kiedy sprawdzać betę i testy żeby mnie nie oszukał test 🫣

Zrób betę i fajnie jakby Ci sie udało w sobote powtórzyć

Buburuza, Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Mika1992 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena, PsychoKłaczek - przytulam Was obie, choć sytuacje inne, ale obie trudne. Przykro mi.

U mnie dzisiaj biel na teście, rwa kulszowa dalej męczy, no ale takie uroki życia. Będę testowała codziennie do soboty, bo wtedy wg apki mam dostać okres. Zostały mi akurat trzy testy jeszcze

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Murena, PsychoKłaczek - przytulam Was obie, choć sytuacje inne, ale obie trudne. Przykro mi.

U mnie dzisiaj biel na teście, rwa kulszowa dalej męczy, no ale takie uroki życia. Będę testowała codziennie do soboty, bo wtedy wg apki mam dostać okres. Zostały mi akurat trzy testy jeszcze

Biedna dalej się męczysz z tym bólem :(

Oby te trzy testy były ostatnie i dopadła Cie klątwa prowadzącej 😉

Mika1992 lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Kompotlinka Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Murena96 @PsychoKłaczek
    Tulę Was mocno dziewczyny. 🫂
    Niestety los cały czas rzuca kłody pod nogi...
    Ale nie poddawajcie się. Jeszcze będzie pięknie. 😉

@Mika1992
    Nieprzerwanie kciuki zaciśnięte. 🤞

Mika1992 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, czekam na Twoj test

Basiax, Fox lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem w pracy piątek sobota niedziela od 7 do 20 🫣 mogę tylko jutro a leki miałam odstawić wrazie co w sobotę gdyby test negatywny więc głupieje 🫣 mam taki stres jak chyba w żadnym miesiącu

Przebadani :)

starania od 08.2024
    plany - drożność kolejna

W końcu się uda :)
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że w końcu moja głowa odpoczywa, wypierdzieliłam testy owulacyjne i nie wiem kiedy była owulacja, w którym dniu jestem cyklu w końcu 0 objawów, 0 doszukiwania się, czuje się świetnie… aż do momentu kiedy przyjdzie okres 🤣

Kompotlinka, Mika1992, askowe, yoreva, KAaareii lubią tę wiadomość

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
    W toku: badanie hormonów i witamin
    HSG

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Basia, czekam na Twoj test
    Kochana jak sie czujesz, czujecie? ❤️ jestem sercem z Wami!
    Zrobiłam od razu test, nie wytrzymałam czyli 2.5 godziny od ostatniego siku. Na poczatku nic, po chwili znów ten cień, myślałam, że to na szkiełku, ale rozmontowałam test I jest ale taki sam, jak 2 dni temu :( wykupiłam teraz betę w synevo i dla świętego spokoju idę na badanie krwi. Urwę się z pracy za pol godziny bo mam w pobliżu. Ale nic z tego nie będzie. U mnie takie cienie to naprawdę kojarza się z rozczarowaniem :( jeszcze jakby ciemniało.. Jestem chyba 2 dni przed planowaną @. Chyba że owulacja była w nocy 8 stycznia.. to jeden dzień. Ale wieczorem jak byłam na usg było jeszcze przed. ;) biorę progesteron besines 2x dziennie ale nie badam proga jeszcze. Ostatnio tu pisałam, że w poprzednim biochemie jak byłam na Duphastonie miałam plamienia i może ta dawka była zbyt niska mimo brania i dlatego tak sie stało ech.. sama nie wiem
    :) poruszyłam już wszystkich świętych w modlitwie. 😅
    Chciałabym się doczekać tego pierwszego dzieciątka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 11:13

• Mika1992 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ale chyba ta klątwa mi się przesunie na inny miesiąc. Tak coś czuję 🙈 Teraz nawet nie wiem czy miałam owulację, testy LH mi nie wychodziły, nie byłam na monitoringu, więc trochę czuję się jak we mgle w tym miesiącu. Ale przynajmniej dokładnie się wybadalam. :D

Angel93 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod
  • Kleo10 Nowa

Wysłany: 21 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Od kilku dni czytam Wasze posty i tak bardzo się cieszę, że znalazłam to forum, że postanowiłam też się odezwać. W końcu czuję, że są osoby, które przechodzą coś podobnego i wiedzą co czuję. I tak pięknie się tu wspieracie, to bardzo pokrzepiające!

Mam 30 lat, mąż 33 lata. Antykoncepcję odstawiliśmy na przełomie 2024/2025. Aktualnie mamy 14 cykl starań i do tej pory nie zobaczyliśmy nigdy dwóch kresek. Niby poprzedni rok staraliśmy się podchodzić na luzie, ale każdy biały test coraz bardziej mnie przybijał. W grudniu 2025 w końcu ginekolog potraktował mnie na poważnie i dostałam zlecenie na rozszerzone badania. W wynikach AMH 1,01 i FSH na górnej granicy, anemia z niedoboru żelaza, niedobór D3. W przeszłości miałam torbiele na jajnikach, podejrzenie endometriozy. Aktualnie w USG czysto. Reszta wyników też ok. Mąż w badaniach profilaktycznych krwi wszystko ok, jest przed badaniem nasienia. Odżywiamy się bardzo zdrowo, jesteśmy aktywni fizycznie. Mąż niestety pali, ale aktualnie jest w trakcie rzucania. Suplementuję pregnę start ona, omega 3, wit. d, feroplex, olej z wiesiołka i jem orzechy brazylijskie. Mąż suplementuję pregnę start on, omega 3, wit d i też je te orzechy brazylijskie :) Na początku lutego mamy wizytę w klinice leczenia niepłodności.

Drugi cykl robię testy owu, ale w zeszłym miesiącu musieliśmy odpuścić starania. Według aplikacji owulację mam mieć w najbliższą niedzielę/poniedziałek. Będziemy działać i mam ogromną nadzieję, że to jest nasz miesiąc! Trzymajcie kciuki! Będę Wam zdawać relację ;)

Ja też trzymam mocno kciuki za Was i przesyłam dobre myśli. Bardzo się cieszę, że Was tu znalazłam i możemy się wspierać w tym trudnym czasie!

Kompotlinka, Buburuza, Remedios, PsychoKłaczek, Mika1992, askowe, Esbe, yoreva, .aś. lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji
    starania o pierwszą 🤰

Całe życie walka z anemią z niedoboru żelaza. Podejrzenie endometriozy.

AMH 1,01 ng/mL
    FSH 11,2 mlU/ml
    Estradiol (s) 247,0 pmol/l
    TSH 1,370 mlU/l
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, dziekuje, ze pytasz. Czuje sie wyjatkowo dobrze, poki co bezobjawowo poza bolem podbrzusza. Jedynie szybko sie mecze, robie sie senna kolo 16, wiec pracuje intensywnie rano i pilnuje, zeby chodzic spac o sensownej godzinie. Licze, ze tal zostanie bo nie moge sobie pozwolic na L4.

Dasz rade wrzucic zdjecie testu?

Angel93, Basiax lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax nie ma małpy jeszcze więc może jeszcze nic straconego i te cienie za dwa trzy dni ściemnieją.
    A moze beta już coś wykaże
    Czekamy na wyniki ✊️

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Angel93 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Cześć dziewczyny! Od kilku dni czytam Wasze posty i tak bardzo się cieszę, że znalazłam to forum, że postanowiłam też się odezwać. W końcu czuję, że są osoby, które przechodzą coś podobnego i wiedzą co czuję. I tak pięknie się tu wspieracie, to bardzo pokrzepiające!

Mam 30 lat, mąż 33 lata. Antykoncepcję odstawiliśmy na przełomie 2024/2025. Aktualnie mamy 14 cykl starań i do tej pory nie zobaczyliśmy nigdy dwóch kresek. Niby poprzedni rok staraliśmy się podchodzić na luzie, ale każdy biały test coraz bardziej mnie przybijał. W grudniu 2025 w końcu ginekolog potraktował mnie na poważnie i dostałam zlecenie na rozszerzone badania. W wynikach AMH 1,01 i FSH na górnej granicy, anemia z niedoboru żelaza, niedobór D3. W przeszłości miałam torbiele na jajnikach, podejrzenie endometriozy. Aktualnie w USG czysto. Reszta wyników też ok. Mąż w badaniach profilaktycznych krwi wszystko ok, jest przed badaniem nasienia. Odżywiamy się bardzo zdrowo, jesteśmy aktywni fizycznie. Mąż niestety pali, ale aktualnie jest w trakcie rzucania. Suplementuję pregnę start ona, omega 3, wit. d, feroplex, olej z wiesiołka i jem orzechy brazylijskie. Mąż suplementuję pregnę start on, omega 3, wit d i też je te orzechy brazylijskie :) Na początku lutego mamy wizytę w klinice leczenia niepłodności.

Drugi cykl robię testy owu, ale w zeszłym miesiącu musieliśmy odpuścić starania. Według aplikacji owulację mam mieć w najbliższą niedzielę/poniedziałek. Będziemy działać i mam ogromną nadzieję, że to jest nasz miesiąc! Trzymajcie kciuki! Będę Wam zdawać relację ;)

Ja też trzymam mocno kciuki za Was i przesyłam dobre myśli. Bardzo się cieszę, że Was tu znalazłam i możemy się wspierać w tym trudnym czasie!

Hejka 😁

Rozgość się oby nie na długo 😉

Kleo10 lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Angel93 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Nie robiłam jeszcze dziś kontrolnego owulaka, ale byłam teraz siku i na majtkach sporo białego gęstego śluzu.. znaczy, że owu już była?

Buburuza, yoreva lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Murena96 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Na szczęście ani ja ani mąż ja razie nie mamy antybiotyku. Owulacja ma być w niedzielę to może uda się podziałać jeszcze do tego czasu.
    Obejrzałam film dzisiaj "kopenhaska historia miłosna" na Netflix. I to jest historia jak że mnie zdjęta, bonusowa mama, pragnienie dziecka tak ogromne że aż rozpiera, każdy negatywny test to żałoba.
    Umówiłam się do mojego ginka na 10.02. żeby iść z wynikami które miałam w Poznaniu robione. 09.02 mąż zrobi badanie nasienia. Niby czas oczekiwania na wynik to jeden dzień także mam nadzieję że do mojej wizyty będą i będę mogła wziąć też jego wyniki.
    Wczoraj miałam urodziny, teściowa dopiero w niedzielę dowiedziała się że byłam w szpitalu, domyśliła się na jakich badaniach byłam i życzyła żeby to moje największe marzenie się spełniło. Nikomu praktycznie nie mówimy że się staramy ale zawsze ktoś tam napomknie coś.
    Teraz w końcu wstaje i biorę się za ogarnianie domu bo jutro kolęda. Mój chciał iść na dwór auto robić ale mu zabroniłam bo z tym zapaleniem dziąseł to nie bardzo żeby wychodził, jeszcze go zawieje i będzie jeszcze gorzej, lepiej niech siedzi przed kompem i gra 🤣

Buburuza, Angel93, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Właśnie jestem w pracy piątek sobota niedziela od 7 do 20 🫣 mogę tylko jutro a leki miałam odstawić wrazie co w sobotę gdyby test negatywny więc głupieje 🫣 mam taki stres jak chyba w żadnym miesiącu
    Jak w sobotę będzie negatywny, tzn że możesz odstawić leki. A jak będzie typowo pozytywny (15 dni po zastrzyku) to na 99% to będzie już ciąża. 😉 Moim zdaniem nie ma sensu wydawać pieniędzy na betę w tym momencie.

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ