Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowy Rok musi być nasz 2020
Odpowiedz

Nowy Rok musi być nasz 2020

Oceń ten wątek:
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    A co robisz? 😊

Wieczorami czytam, piekę zdrowe rzeczy, jak coś oglądam to filmy. A w trakcie dnia mam rozszalałą 17 miesięczną dziewczynkę na stanie :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • ladySiSi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    Cześć;) mogę dołączyć? Przeczytalam wszystko -Martina - gratulacje :-* jestem całkiem nowa na forum, ale chyba nikt tak dobrze mnie nie zrozumie jak Wy... Za nami wlasnie 15cykl staran... Po stwierdzonej nieplodnosci wtornej, zrobiono mi hsg- wszystko w normie... Wyniki podstawowe raczej tez- 3 lekarzy na nie patrzylo...ostatni stwierdzil ze prolaktyna za wysoka, brac bromergon i powtorzyc wyniki po miesiacu.. Po spozniajacej miesiaczce pozytywny test ciazowy- lzy radosci i beta ponizej 0,1- jeszcze wieksze lzy...a prolaktyna jeszcze bardziej w gore:/

Witaj, czuj się jak u siebie :)
    Bardzo mi przykro z zaistniałej sytuacji :( a co na to wszystko lekarz? Zlecił jakieś dodatkowe badania?

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • ladySiSi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik23 wrote:
    Hej dziewczyny 😊 😋
    Mam do was pytanie moja ostatnia @ była 28 grudnia dzisiaj jest 42 dc gdzie nadal jej nie ma stosuje lek Dostinex na podwyższoną prolaktyne 1 tabletkę na tydzień. Dzisiaj była moja 3 dawka tego leku czyli pierwszy cykl z tym lekiem . Czy jest to możliwe ze ten lek tak długo przesunął mi @ . Dzisiaj wykonałam test i wynik był negatywny  czy któraś z Was miała przygodę z tym lekiem ?

Witamy :)
    Nie miałam doczynienia z tym lekiem, ale to dziwne, że przesunąłby okres aż o tyle czasu. Ja bym zrobiła betę na Twoim miejscu :)

11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kuwejtonka :)
    mi po bromergonie w 1 cyklu z 28 wydłużył mi się do 35 dni (plus ten pozytywny test ale musiał być jakiś wadliwy - miałam kilka w szufladzie i akurat na ten trafiłam)… do tej pory miałam regularnie jak w zegarku 28 dni...dziś 29 i dalej nic...choć test negatywny...od rana warczę na wszystkich …. jeden lekarz powiedział mi że mam problem w głowie... no ok...może cos w tym być...ale już zajęliśmy się innymi sprawami, wakacje kilka razy żeby nie myśleć... prawo jazdy... rower...wieczorami pochłaniam książki... i dalej nic...gdzieś tam z tyłu głowy nie potrafię się wyłączyć...do tego wszyscy wypytują kiedy bo syn ma już 7 lat...do tego ciągle dookoła znajomi, rodzina dzieci itd...w pracy ciągły stres więc pewnie nie pomaga...no nic...czekam na @ i walczymy dalej - jak to mówią w kupie siła :D

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladysisi - w czwartek idę do mojej gin (ale to na nfz do szpitala - tam chodziłam całą pierwszą ciąże) ale oprócz tego zaliczyłam 2 lekarzy prywatnie - ostatniego 2 tyg temu - i niczego nowego się nie dowiedziałam - ja jestem w gorącej wodzie kąpana - i chciałabym złotą radę na mój problem, a usłyszałam to co zawsze - wyniki sa w normie, nie widać żadnych nieprawidłowości, mam dalej brać bromergon, w poniedziałek badanie prl i wysłać jej wyniki...

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    Ladysisi - w czwartek idę do mojej gin (ale to na nfz do szpitala - tam chodziłam całą pierwszą ciąże) ale oprócz tego zaliczyłam 2 lekarzy prywatnie - ostatniego 2 tyg temu - i niczego nowego się nie dowiedziałam - ja jestem w gorącej wodzie kąpana - i chciałabym złotą radę na mój problem, a usłyszałam to co zawsze - wyniki sa w normie, nie widać żadnych nieprawidłowości, mam dalej brać bromergon, w poniedziałek badanie prl i wysłać jej wyniki...

Kurcze, raz się udało, więc musi się drugi raz udać! A o pierwszą ciążę długo się starałaś?

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no włąśnie w 1 ciąże zaszłam w 1 cyklu:/

• Martiina Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Piękny przyrost :) co do tsh, ważne, że jesteś pod opieką specjalisty. Na pewno wszystko będzie dobrze :) teraz się nie stresuj, relaksuj się i odpoczywaj

Dzięki Dziewczyny za wsparcie! Jutro wyprawiam zaległe przyjecie urodzinowe tylko dla rodziców i teściów, więc biorę się trochę za przygotowania a jutro już relaks!

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wżyciu by mi do głowy nie przyszło że z druga będzie problem... po 4 miesiącach poszłam do lekarza (nfz) ale dr stwierdziła że skoro w 1 ciąże zaszłam to i w 2 zajdę...że 4 miesiące to za wcześnie żeby coś badać … kazała odpuścić, nie liczyć, pić inofem i tyle.... poszłam prywatnie, dostałam do zrobienia podstawowe badania prolaktyna, progesteron, witamina d i tsh + mąż... stwierdziłą że mam popękaną szyjkę po porodzie...

• Tajka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa:) staramy się o poerwsze malenstwo, od 8 cykli. Robiłam badania hormonalne, mam od prawie 3 lat hashimoto, biorę euthyrox 75, wyniki w normie, prolaktyne miałam podwyższoną w listopadzie, ale przez 2 m-ce obniżyłam lekami, cykle jak w zegarku, co 26 dni, owulacje występują co cykl.
    Ostatnio byłam u lekarki, co specjalizuje się w leczeniu niepłodności. Skierowała na test po stosunku pct, 0 ruchliwych plemników..po tym skierowała na badania rozszerzone nasienia, fragmentacja dna oraz wiazanje z kwasem hialuronowym (ktos robił?), twierdzac ze u meza moze byc problem.
    Dodatkowo od 2 dni biorę luteine, po dwa po owulacji wyszedł niski progesteron...W następną sobotę robię hcg..z wynikami badania nasienia i hcg na wizytę pod koniec lutego...
    Myślicie, że to dobry kierunek?
    Doktor powiedziała, że jak wyniki badania nasienia będą ok, to sprawdzamy drożność, a jak źle to sugeruje od razu in vitro.
    Taka moja historia:)

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki męża - podobno rewelacja... u mnie jej zdaniem wit d była w normie ale w niskiej granicy i kazała suplementować , na prolaktynę 26 nic nie powiedziała... witaminę d mam piękną teraz ;) kazała przyjść na hsg prywatnie ale poszłam do szpitala na nfz, w listopadzie wszystko drożne, dr stwierdziła że prolaktyna ciut za wysoka, dała bromergon...historia jak wyżej...kolejna pani dr kazała kontynuować kurację bromergonem...żaden lekarz nie zwrócił uwagi na moje sygnały że mam skąpe miesiączki, śluzu wgl nie zauważam ( ratuję się oeparolem, siemieniem, łykam tez castagnus)….. w tym cyklu zaczęłam badać temp ...mam je strasznie niskie... od 35,6 do max 36,5 ...żaden lekarz nie zlecił mi dodatkowych badań ( na własna ręke robiłam co wyczytałam), żadnego monitoringu …

• Balbineczka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Balbineczka, no to nawet wiek podobny :) ja w tym roku wskakuje na 3 z przodu i też juz jestem załamana, bo koleżanki w moim wieku starają się już o drugie albo trzecie. Może Wam się udało dlatego te podskórne dziady i bolące piersi :) który to dzień cyklu?
    To 23dc... no nic czekamy choć nie chcę się nakręcać, bo przeżywam każdą miesiączkę jak tylko nadchodzi 😣 o widzisz, wiek podobny 😊 a jak sytuacja u Ciebie?

2 lata bezowocnych starań

Jajowody drożne, pozytywne testy owu

Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
    On: maca, profertil

Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢

15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔

2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
    Nieudana 😒
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Tajka ;) też sama myślę o badaniu pct… wgl chciałabym jakiegoś działalnia ze strony lekarza, pomysłu na mnie......no ale jak mówiłam, w gorącej wodzie jestem kąpana....

• Balbineczka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS też oglądam Vikingów 😁 ostatni sezon... polecam oprócz tego Narcos, Dom z Papieru, El Chapo no i oczywiście Dark 😊 miłego wieczoru

Mojanadzieja lubi tę wiadomość

2 lata bezowocnych starań

Jajowody drożne, pozytywne testy owu

Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
    On: maca, profertil

Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢

15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔

2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
    Nieudana 😒
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbinka doskonale rozumiem co masz na myśli... też mnie dołuje każda @ …. koleżanka mi mówi żebym się cieszyła bo mam chociaż 1 dziecko … a inni nie mogą mieć wgl … wiem, że powinnam być za to wdzięczna... że mam aż tyle...ale dalej czuje pustkę...syn pyta o rodzeństwo...mąz też chce jeszcze 2 dzieci... zaczął temat adopcji ...

Balbineczka lubi tę wiadomość

• Tajka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    cześć Tajka ;) też sama myślę o badaniu pct… wgl chciałabym jakiegoś działalnia ze strony lekarza, pomysłu na mnie......no ale jak mówiłam, w gorącej wodzie jestem kąpana....

Dokładnie mam tak samo, to starania o pierwsze dziecko, nie wiem czemu, ale zakładałam, że nie będzie z tym problemów, a tu...ehh
    Tez nie trafiłam jeszcze na lekarza, który się "mną zajmie"..A odwiedziłam wielu..
    Mimo, że niedługo się staramy, to chciałabym już, jestem niecierpliwa, mam różne obawy..
    Robiliśmy też pct tydzień temu. Niby tylko 20 plemników z tego żadne ruchliwe..tylko nie wiem jak miarodajne jest ten test, w jakimś wątku pytałam i dziewczyny pisały,że już się to nie robi, że jest wysmiewany przez niektórych lekarzy. Pobierają tylko próbkę śluzu.. W wytrysku jest kilkadziesiąt mln plemników, w zasięgu mikroskopu kilkanaście sztuk..A co z resztą?być może już poleciały dalej ?Może się udało w tym cyklu, nie wiem, minął tydzien owulacji, za tydzień robię hcg, ale sie nie łudzę...za dwa tyg robimy badania nasienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:40

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiina, tsh za wysokie dużo, ale leki szybko zbiją, nie martw się. Też mam niedoczynność tarczycy :) Piękny przyrost bety, gratulacje!

Tajka, ja myślę, że ważne to znaleźć takiego lekarza, który popatrzy na Was całościowo. Fajnie, że macie plan, oby się udało :)

Ona34 - kurcze fajnego specjalistę bardzo trudno znaleźć. Ja byłam u różnych ginekologów i tak naprawdę tylko dwie kobiety były takie, do których chcę wracać...

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbineczka wrote:
    To 23dc... no nic czekamy choć nie chcę się nakręcać, bo przeżywam każdą miesiączkę jak tylko nadchodzi 😣 o widzisz, wiek podobny 😊 a jak sytuacja u Ciebie?

My 3 lata starań. Jestem po 2 biochemach. Pierwszy wykryłam zwykłym testem i mój lekarz nie do końca mi uwierzył, nie zlecił dodatkowych badań. Kiedy drugi raz poczułam, że jestem w ciąży od razu poszłam na betę, która potwierdziła ciążę. Tym razem dał do zrobienia badania na trombofilię, a mąż badanie DNA plemników. Jestem na stymulacji lametta+ovitrelle. Ten cykl byłam bez stymulacji bo przez miesiąc nie było męża. Pojechałam na monitoring i okazało się, że mam ładny pęcherzyk, aż szkoda że szansa nam przepadła. Możliwe, że i następna owulacja nam przepadnie bo znowu go nie będzie :(

Czasem zauważam u siebie objawy jakiejś psychozy połączonej z depresją. Nie ma dnia żebym nie myślała o ciąży, ale nie poddaje się, walczę do końca :) My babki silne jesteśmy!

11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:

Może czas na klinikę niepłodności

11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

• Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Wieczorami czytam, piekę zdrowe rzeczy, jak coś oglądam to filmy. A w trakcie dnia mam rozszalałą 17 miesięczną dziewczynkę na stanie :)

A ja czytam do poduszki przed snem prawie codziennie. Właśnie będę się brała za czytanie.
    Widzisz ja nie mam nikogo żebym mogła się zająć w domu.... Hmmm

Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
    Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
    °1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
    ♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(
    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
    🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
    5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
    ♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
    ♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
    4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ