X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Objawy ciazy
Odpowiedz

Objawy ciazy

Oceń ten wątek:
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvghi wrote:
    Również wydaje mi się ze to jest bardzo indywidualna sprawa a ja właśnie pierwszy raz po owulacji utrzymuje mi się 37-37,5 i mam nadzieje ze się udało również cały czas odczuwam ból podbrzusza 😊

Dokładnie ja też miałam takie bóle, aż poleciałam do sklepu kupić podpaski bo czułam że lada moment przyjdzie 🐒🐵 do tego mega zawroty głowy. Śluzu miałam więcej w okolicach miesiączki, a temperatury nie obserwowałam 🙂 Test robiłam dzień przed spodziewaną miesiączką i nie dowierzałam w to co widzę 😍
    Aaa... i mnie mega sutki piekły, dosłownie mnie paliły 😁🙈

Xvghi lubi tę wiadomość

• Xvghi Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała87 wrote:
    Dokładnie ja też miałam takie bóle, aż poleciałam do sklepu kupić podpaski bo czułam że lada moment przyjdzie 🐒🐵 do tego mega zawroty głowy. Śluzu miałam więcej w okolicach miesiączki, a temperatury nie obserwowałam 🙂 Test robiłam dzień przed spodziewaną miesiączką i nie dowierzałam w to co widzę 😍
    Aaa... i mnie mega sutki piekły, dosłownie mnie paliły 😁🙈

Liczę ze tez będę mieć taka niespodziankę ❤️

Mała87 lubi tę wiadomość

• Dramat Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvghi wrote:
    Liczę ze tez będę mieć taka niespodziankę ❤️
    Hej . I jak tam temperatura i objawy ? Czekam niecierpliwie na Twoje testowanie ❤️

Xvghi lubi tę wiadomość

• Xvghi Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat wrote:
    Hej . I jak tam temperatura i objawy ? Czekam niecierpliwie na Twoje testowanie ❤️

Hej, cały czas ból podbrzusza temperatura nadal po 37-37,5
    Sluz cały czas i dużo go doszły jeszcze piersi tak mnie trochę rwa test zrobię w poniedziałek i dam znać 😊🥰

• Dramat Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvghi wrote:
    Sluz cały czas i dużo go doszły jeszcze piersi tak mnie trochę rwa test zrobię w poniedziałek i dam znać 😊🥰
    Podziwiam Cię ,że tyle wytrzymasz z testowaniem 😁 Ja zazwyczaj zaczynałam już tydzień po owulacji 😆

Xvghi lubi tę wiadomość

• Xvghi Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat wrote:
    Podziwiam Cię ,że tyle wytrzymasz z testowaniem 😁 Ja zazwyczaj zaczynałam już tydzień po owulacji 😆
    W weekend wracam do Polski i tylko to mnie powstrzymuje dlatego odrazu w poniedziałek będę testować mam nadzieje ze nie za wcześnie 😊

• Dramat Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvghi wrote:
    W weekend wracam do Polski i tylko to mnie powstrzymuje dlatego odrazu w poniedziałek będę testować mam nadzieje ze nie za wcześnie 😊
    Mówiłaś chyba , że owulację miałaś 5go? No to na pewno nie za wcześnie😉

Xvghi lubi tę wiadomość

• Xvghi Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat wrote:
    Mówiłaś chyba , że owulację miałaś 5go? No to na pewno nie za wcześnie😉

To w poniedziałek dam znać 😊🥰

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvghi wrote:
    O jaaaa... to dobry znak 😍😍💪💪

Xvghi lubi tę wiadomość

• Xvghi Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jednak nie wytrzymałam poleciałam wczoraj po test i dzisiaj rano zrobiłam niestety negatywny 😔
    Lecz objawy nie ustają cały czas ból podbrzusza śluzu coraz więcej niż było, ból piersi z rana najbardziej, a temperatura nadal pomiędzy 37/37,7
    I teraz pytanie czy test za wcześnie czy już nie ma na co liczyć czy może jednak jest szansa ?
    Miesiączka ma być za 8 dni

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvghi wrote:
    Cześć, jednak nie wytrzymałam poleciałam wczoraj po test i dzisiaj rano zrobiłam niestety negatywny 😔
    Lecz objawy nie ustają cały czas ból podbrzusza śluzu coraz więcej niż było, ból piersi z rana najbardziej, a temperatura nadal pomiędzy 37/37,7
    I teraz pytanie czy test za wcześnie czy już nie ma na co liczyć czy może jednak jest szansa ?

To ile po owulacji zrobiłaś test skoro miesiączkę masz miec za 8 dni? Nie ma sensu robić testów wcześniej niż 10-11 dni po owulacji a i to czasami jest za wcześnie. Temperaturę masz wyższa bo jesteś w drugiej fazie cyklu jeśli nie jesteś w ciąży to spadnie przed samą miesiączka. Objawy na tym etapie niewiele Ci powiedzą może to być ciaza a może po prostu pms najlepiej poczekaj kilka dni i powtórz test albo idz na bete.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Xvghi Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    To ile po owulacji zrobiłaś test skoro miesiączkę masz miec za 8 dni? Nie ma sensu robić testów wcześniej niż 10-11 dni po owulacji a i to czasami jest za wcześnie. Temperaturę masz wyższa bo jesteś w drugiej fazie cyklu jeśli nie jesteś w ciąży to spadnie przed samą miesiączka. Objawy na tym etapie niewiele Ci powiedzą może to być ciaza a może po prostu pms najlepiej poczekaj kilka dni i powtórz test albo idz na bete.

Słyszałam o tym ze spada przed miesiączka ale ja nawet w 2 fazie cyklu nie miałam podwyższonej temperatury ani nigdy bólów podbrzusza staramy się o dziecko od półtora roku i już trochę poznałam swój organiz oraz mam pms i u mnie objawia się trochę inaczej

• Xvghi Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na bete mogę iść dopiero w poniedziałek

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak to jest jak się na te kreski czeka ale wydaje mi się że za szybko zrobiłaś test on ma prawo jeszcze nie wyjść myślę że jak powtórzysz w poniedziałek to już powinien być wiarygodny. Wiem że latwo mówić bo czekanie najgorsze... powodzenia 🍀

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecają robić test nie wcześniej jak w dniu spodziewanej miesiączki, a jak 8 dni do 🐵 to zdecydowanie za szybko 🙂

• Xvghi Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze to czekam do miesiączki i dam znać 😊

• Dramat Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvghi wrote:
    8 dni do miesiączki? To zdecydowanie za wwczesnie. Ja myślałam że Ty masz teraz jakieś 10-11dni po owulacji. W tym czasie test może już wyjść , ale nie musi. Jeśli masz 8 dni do miesiączki , to nie przejmuj się wynikiem testu , bo za wcześnie. Jak jesteś niecierpliwa , to radzę poczekać co najmniej do 4dni przed miesiączką. A jak dasz radę , to wytrzymaj do dnia miesiączki. Jeśli faktycznie wcześniej nie miałaś takich temperatur w drugiej fazie cyklu , to jak dla mnie jest to obiecujący znak. A z testami bywa różnie , więc nie przejmuj się tym negatywnym, bo to może być zwyczajnie zbyt wcześnie. Tylko te dni po owulacji mi się u Ciebie nie zgadzają. Ile dpo zawsze dostajesz okres ?

• Xvghi Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat wrote:
    8 dni do miesiączki? To zdecydowanie za wwczesnie. Ja myślałam że Ty masz teraz jakieś 10-11dni po owulacji. W tym czasie test może już wyjść , ale nie musi. Jeśli masz 8 dni do miesiączki , to nie przejmuj się wynikiem testu , bo za wcześnie. Jak jesteś niecierpliwa , to radzę poczekać co najmniej do 4dni przed miesiączką. A jak dasz radę , to wytrzymaj do dnia miesiączki. Jeśli faktycznie wcześniej nie miałaś takich temperatur w drugiej fazie cyklu , to jak dla mnie jest to obiecujący znak. A z testami bywa różnie , więc nie przejmuj się tym negatywnym, bo to może być zwyczajnie zbyt wcześnie. Tylko te dni po owulacji mi się u Ciebie nie zgadzają. Ile dpo zawsze dostajesz okres ?

Cykle mam różnie ale coś pomiędzy 29 a 30 dni a ostatnia miesiączka zaczęła mi się 25 maja a miesiączka powinna wypaść w środę

• Dramat Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvghi wrote:
    Cykle mam różnie ale coś pomiędzy 29 a 30 dni a ostatnia miesiączka zaczęła mi się 25 maja a miesiączka powinna wypaść w środę
    Miesiączka zazwyczaj przychodzi 12-16 dni po owulacji. To czy nie miałaś jednak troszkę później tej owulacji ? Czy może tak się zdarza że ponad 16dni masz między owulacja a miesiączką? Ale z tego co wiem, to nie jest odpowiednia długość drugiej fazy cyklu ... Nie jest to po prostu w normie z tego co się orientuję. Być może owulację miałaś dzień czy dwa później jednak ?

• Dramat Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie polecam Ci na przyszłość testy owulacjyjne . Mnie nie raz w błąd wprowadziła temperatura i objawy , a testy wyznaczały owulację prawidłowo . Ale życzę Ci aby nie przydały Ci się w następnym cyklu ;)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ