Objawy ciazy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dramat wrote:Miesiączka zazwyczaj przychodzi 12-16 dni po owulacji. To czy nie miałaś jednak troszkę później tej owulacji ? Czy może tak się zdarza że ponad 16dni masz między owulacja a miesiączką? Ale z tego co wiem, to nie jest odpowiednia długość drugiej fazy cyklu ... Nie jest to po prostu w normie z tego co się orientuję. Być może owulację miałaś dzień czy dwa później jednak ?
Szczerze już sama nie wiem zobaczymy może się udało a jak nie to i tak wracamy do kliniki i będziemy działać dalej 😊💪🏻 -
Dramat wrote:Ogólnie polecam Ci na przyszłość testy owulacjyjne . Mnie nie raz w błąd wprowadziła temperatura i objawy , a testy wyznaczały owulację prawidłowo . Ale życzę Ci aby nie przydały Ci się w następnym cyklu
-
Xvghi wrote:Szczerze już sama nie wiem zobaczymy może się udało a jak nie to i tak wracamy do kliniki i będziemy działać dalej 😊💪🏻
-
Dramat wrote:Ja nadal trzymam kciuki 😊 Ale w razie gdyby się nie udało , to polecam zainteresować się dokładnym wyznaczaniem owulacji. Ciało na prawdę potrafi płatać figle , a tym samym możemy zabierać sobie szansę na zajście . Ja polegalam na początku na objawach i temperaturze. Dopiero po 3 cyklach z testami nauczyłam się wyznaczać owulację prawidłowo . U nas w związku nie kochaliśmy się codziennie czy co dwa dni w okolicach owulacji . Raczej raz na tydzień i w dniu kiedy przewidywałam właśnie owulację. No i w tym trzecim cyklu potrafiłam wyznaczyć dokładnie dzień owulacji dzięki testom , temperaturze i dzięki objawom. No i właśnie w tym cyklu się udało ! Zorientowałam się że wcześniej nie wyznaczałam owulacji poprawnie ! Ale polegając na tych trzech czynnikach nie jest to trudne Także na prawdę warto skupić się na prawidłowym wyznaczaniu owulacji .
-
Xvghi wrote:Testy owulacyjne również już były i to przez 4 cykle u nic wiec przestałam robić testy owulacyjne zobaczymy na wtorek wypada mi miesiączka temperatura jeszcze nie spadła wszystko jest tak jak było czekamy
-