Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Nie odzywam się wogole, ale na bieżąco czytam nasze forum. Gratuluję dwóch kreseczek, i trzymam kciuki żeby wszystko przebiegało dobrze
Ja po prawda zapisana jestem jutro na testowanie, dzisiaj powinna przyjsc 🐵, niestety ale wszystko na to wskazuje. Wczoraj miałam 10dpo robiłam test 10 wyszła jedna kreska, dzisiaj miałam tylko o czułości 25 równiej negatyw. Chyba już muszę się nastawiać na grudzień co? -
Dzięki za wsparcie dziewczyny. W sumie ja nie wiem czy jest 10 dpo czy 8 dpo, bo tak jakby bóle miałam 10 dni temu, ale 8 dni temu byłam u lekarza i potwierdziłam ze owulacja już BYŁA. Wiec dla 8 dpo to zdecydowanie by było za wcześnie na test ..
w każdym razie jutro mam ostatni dzień luteiny. I zobaczymy...
Nie nastawiam się już bo szlak mnie trafia jak myśle ze w życiu jeszcze dwóch kresek nie widziałam. Smutno.
W sobotę mam mieć wyniki żelaza, ferrytyny i indeksu Homa.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Dzięki za wsparcie dziewczyny. W sumie ja nie wiem czy jest 10 dpo czy 8 dpo, bo tak jakby bóle miałam 10 dni temu, ale 8 dni temu byłam u lekarza i potwierdziłam ze owulacja już BYŁA. Wiec dla 8 dpo to zdecydowanie by było za wcześnie na test ..
w każdym razie jutro mam ostatni dzień luteiny. I zobaczymy...
Nie nastawiam się już bo szlak mnie trafia jak myśle ze w życiu jeszcze dwóch kresek nie widziałam. Smutno.
W sobotę mam mieć wyniki żelaza, ferrytyny i indeksu Homa.
Trzymam kciuki za dobre wyniki!Otter, Martyna33, Titanickova lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:U mnie nie ma ani pół kreski na teście 10. Całą noc źle spałam i śniło mi się ze byłam w ciąży.
Zaczynam myśleć ze nigdy dwóch kresek nie zobacze.
Lecę na badania, bety nie robię
Haha tez miałam wieczór omamów
Jeszcze za wcześnie, jeszcze czas! -
kredka wrote:.A. Cieszę się że dolegliwości zębowe ustają i przestało boleć!
Co do śluzu kochana to absolutnie nie jest to kiepski sygnał. Po owulacji wzrasta progesteron przez który śluz się zagęszcza i staje się bardziej mleczny tak żeby plemniki się w nim za dobrze nie czuły no bo przecież owu była to już po ptokach. 😅
Co więcej dużo tego śluzu często się produkuje w początkowej fazie ciąży żeby chronić przed infekcją. Taka mądra ta matka natura! 😅
Nie martw się, wszystko jest ok.
Redka a co do Twojego przypadku z takim przeplataniem się to niestety się nie wypowiem bo nie wiem czy to ok i nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałam.
Ahh w takim razie mam nadzieję, że ta matka natura planuje dla dla mnie 2 kreseczki! 😀kredka, futuremama lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Otter wrote:Haha, ja też użyłam parę razy mąki z tapioki na początku cyklu 😀 zrobiłam dwa razy ciasto z jedną łyżeczka tapioki i dodałam do naleśników. Mogę od siebie dodac, że lepiej nie dodawać do naleśników tapioki bo ciasto takie sobie wyszlo, ale to może to kwestia gustu 😀8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
adu wrote:A, ja q drugiej fazie mialam w tym cyklu dużo takiego sluzu. Co do zęba, to dobrze, ze przestaje Cie bolec!
Apropos zębów to u mnie tez bol od 3 dni dzisiaj zadzwonię się zapisać, bo jeszcze coś gorszego z tego wyniknie
Aj te zęby nieszczęsne...mnie nic nie bolało, a jak się zrobili to się zaczęło. Po tym przejściu to bym chyba nie dała sobie tego ruszyć, ale jak Ciebie już boli to naprawdę warto to sprawdzić. Trzymam kciuki, żeby nie okazało się to niczym poważnymWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
futuremama wrote:Ja w ciąży miałam dużo właśnie śluzu w drugiej fazie także kciuki trzymam bardzo mocno
Z zębem zazdroszczę bo mi jeszcze dokucza.
Czyli jest nadzieja!!! 😀
Ale my mamy przeboje z tymi zębami... co na to Twój dentysta?Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Otter wrote:Myślę, że niezależnie, o którą ciążę się staramy to rozczarowanie nieudanym cyklem boli tak samo...
Otter, wyjęłaś mi z ust... Bardzo mocno to czuję.. To po prostu pragnienie dziecka, i kiedy czuję, że z cyklu nici i nie zasiało się małe nasionko, to boli strasznie..
Karolina33, głowa do góry! Zobacz ile tu marzycielek, a ja wierzę w siłę marzeń, będziemy próbować do skutku -
Zapisalam się na dzisiaj. Wyda. Prwnie z 400, ale trudno. Bola mnie juz chyba z 4. :p także niewesolo. Jestem taka zła, rok temu mialam zdrowe żeby, w marcu mialam pójść na przegląd po roku i tak minął czas nie poszłam i chyba się posypały, a ja mam okrutnie słabe żeby..
-
adu wrote:Zapisalam się na dzisiaj. Wyda. Prwnie z 400, ale trudno. Bola mnie juz chyba z 4. :p także niewesolo. Jestem taka zła, rok temu mialam zdrowe żeby, w marcu mialam pójść na przegląd po roku i tak minął czas nie poszłam i chyba się posypały, a ja mam okrutnie słabe żeby..
Idź dziewczyno! Olać kasę! Nie ma sensu się męczyć tym bardziej teraz jak lepiej unikać przeciwbólowych.
Ciekawe czy zrobi Ci prześwietlenie w razie czego, mój ostatnio nie zrobił jak mu powiedziałam, że mam pozytywną betę. Stwierdził, że dla niego to ostateczność ale mnie nic nie bolało więc to inna sprawa.
Dobrze że udało Ci się tak szybko złapać termin. 😉Endzi, Achna lubią tę wiadomość
-
Kredka, myślę że nie będzie robił przeswietlenia. No byl za tydzień tez, ale mowie kurde xo ja będę czekać, biorę dzisiaj, żeby z głowy było. A może wydaje mi się, że boli więcej bo idzie od tego jednego. Dziurki tak nie widzę, ale ja mam takie żeby, na wierzchu nic, a pod spodem dramat:(
Nelkaaa lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Ja miałam usuwany, takie resztki w sumie po kanałówce. Ale nawet na zdjęciu nie było tego widać że przy korzeniu był spory stan zapalny dlatego przy usuwaniu bolało mimo znieczuleń no i teraz potrzebuje czasu.
Ogólnie jakoś bardzo nie dokucza, czuć że się goi ale działo jest obolałe no i muszę uważać żeby tego nie naruszyć.
Podobnież na dziąsła najlepsze jest płukanie ciepłą wodą z solą ok 4 razy dziennieWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Adu ja ostatnio na koronki wydałam 1500 po czym musiałam jedną rozwiercic i zrobić kanałowe za 1000. Ale już tak bardzo chciałam mieć to za sobą że nawet za bardzo nie rozmyślałam o tych pieniądzach...
Co do zębów to mam to samo. Już kilka razy miałam tak, że malutka dziurka, rozwiercili a tam nie ma pol zęba. Ale to właściwie za dawnych czasów gdzie prawie w ogóle nie robili prześwietleń żeby sprawdzić co się dzieje w środku.Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Adu zęby trzeba zrobić niestety bo często jest tak że powodują niewskazany stan zapalny. Także lepiej wcześniej niż za późno Zdrowie ważniejsze niż pieniądze które i tak w tych czasach są nic nie warte...
Ja dzisiaj nie robiłam testu poczekam jak człowiek do soboty Bo to tylko niepotrzebny dodatkowy stres jest dla mnie z tego co zauważyłam.
Jeszcze takie głupoty mi się śniły.. Jechałam do laboratorium na bete ale jak już tam dojechałam i zaparkowałam stwierdziłam że jednak nie wejdę do środka i wróciłam się na parking i szukałam samochodu... Nie mogłam go znaleźć i stanęłam na rogu skrzyżowania i czułam się jak takie zagubione dziecko i nie wiedziałam co ze sobą mam dalej zrobić. Aż w końcu zobaczyłam samochód.. Ale dziwny ten sen był..💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Nie no wiecie, ja o tych pieniądzach to raczej z przymrużeniem oka, ile Ci dentyści nas kasują
Wiadomo, że to nie ma najmniejszego znaczenia. Niech tam zalecza co trzeba, juz się dowiedziałam, że jest znieczulenie dla ciężarnych i mogę iść. Bo ja nie wejdę do gabinetu bez znieczulenia. 😂 tez wole teraz póki nie mam mdłości, bo kto wie co będzie potem. :pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 12:31
Endzi, kredka lubią tę wiadomość
-
U mnie można wpisać @starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
adu wrote:Nie no wiecie, ja o tych pieniądzach to raczej z przymrużeniem oka, ile Ci dentyści nas kasują
Wiadomo, że to nie ma najmniejszego znaczenia. Niech tam zalecza co trzeba, juz się dowiedziałam, że jest znieczulenie dla ciężarnych i mogę iść. Bo ja nie wejdę do gabinetu bez znieczulenia. 😂 tez wole teraz póki nie mam mdłości, bo kto wie co będzie potem. :p
Hahahhaah no mógłby mieć miłą niespodziankę💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi nooo 😂
Aporpos niespodzianek, to moj maz dzisiaj zawoził dziewczynę mojego brata do szpitala, do porodu 😂 odeszły jej wody, skurcze xo 4 minuty a oni w sumie godzina do szpitala 😂 mhslalam ze mu urodziny w samochodzie ale zaciskała nogi 😂Endzi lubi tę wiadomość