X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna 33
    Szczerze to bazując na jednym dniu który przypuszczalnie mógłby być owulacja to 12 dpo. Ale nie miałam żadnych objawów owu zero kłucia , brak rozciągliwego sluzu. Może właśnie wtedy 13 DC coś zauważyłam ale musiałam się "dogrzebać"
    Ogolnie to nic.. żadnych objawów, prócz tego że w ostatnich dniach męczyła mnie bezsenność i jakieś takie kłucie w brzuchu.. nic po za tym. Cycki normalnie ...
    Teraz czuję jakaś lekką zgagę ale nie wiem... Może sobie to wymyślam 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 10:07

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona33 znam temat. U mnie podobna historia tyle że moje pęcherzyki były małe i marne a owulacja jak się okazało to święto (cykle 60-100 dni).
    Zanim gin podjął decyzje o clo, monitorował jak pecherzyki rosną i czy w ogóle rosną. A że była straszna lipa to postanowiliśmy spróbować.
    Jeśli u Ciebie owu jest i pecherzyki pękają to wstrzymałabym się jeszcze i obserwowała.
    Może np wystarczy sam zastrzyk jeśli wyhodujesz ładny pęcherzyk żeby pomoc mu pęknąć a może uda się całkiem naturalnie.
    Na stymulację jest zawsze czas a może uda się jej uniknąć za co mocno trzymam kciuki. ☺️
    Ale oczywiście decyzja należy do Ciebie.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    I nici z bety. 4 podejścia nic nie leci. 🙉🙉🙉

No nieeeee, co za pech! 🤦🏻‍♀️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB ale pech. Nie pilas nic?

Endzi, czekamy na info!

Endzi lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje z tymi lekarzami na prawdę.
    Dałam mu wszystkie wyniki moje co robiłam po poronieniu i powiedziałam jakie mam zalecenia.
    Badania nie robił, usg też nie. Dał mi jedynie skierowanie na badania i kazał przyjść za dwa tygodnie. Zwolnienia Pani nie dam bo ciąża to nie choroba. Dopiero jak zobaczy coś na usg. No dobra okej rozumiem. Nie dźwiga Pani tylko (kurła pracuje na produkcji przy rurach) jedno wyklucza drugie. Pytałam co robić dalej z luteiną bo biorę tą pod język 2x1 to mówił że on ogólnie nie zleca luteiny ale jak ma mi być z tym lepiej to mogę brać ale tą dopochwową 2x1 100mg. No co do acardu to nie ma Pani zespołu antyfosfolipidowy go więc zdania są podzielone na ten temat i nie wiadomo czy to Pani pomoże.. No i kazał mi brać pregna start ale z tego co pamiętam jest tam zwykły kwas foliowy a ja mogę tylko me tyle wtf? Próbowałam się dodzwonić prywatnie żeby się zapisać to też graniczy z cudem. Ale napisałam do nich na messengerze to mają oddzwonić. 😒
    Ogólnie jeżeli chodzi o plus to skierowanie na badania. A reszta pożal się Boże..

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi... ręce mi opadły.
    Weź że lej na tego konowała i szukaj kogoś innego bo szkoda Twoich nerwów. No trudno żeby coś zobaczył skoro nawet nie raczył zrobić usg... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    PORAŻKA!!! Strata czasu.

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi...co za burak 😡😡😡
    Biedna nasza 😘 przytulam mocno 🥰 napewno się zawiodłas na wizycie...Szukaj innego lekarza bo nabytego szkoda czasu i nerwów 😘

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, nie tego się spodziewałam! Masakra! Mam nadzieje, ze uda Ci się prywatnie ogarnąć.

👧 07.2021
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Ja zwariuje z tymi lekarzami na prawdę.
    Dałam mu wszystkie wyniki moje co robiłam po poronieniu i powiedziałam jakie mam zalecenia.
    Badania nie robił, usg też nie. Dał mi jedynie skierowanie na badania i kazał przyjść za dwa tygodnie. Zwolnienia Pani nie dam bo ciąża to nie choroba. Dopiero jak zobaczy coś na usg. No dobra okej rozumiem. Nie dźwiga Pani tylko (kurła pracuje na produkcji przy rurach) jedno wyklucza drugie. Pytałam co robić dalej z luteiną bo biorę tą pod język 2x1 to mówił że on ogólnie nie zleca luteiny ale jak ma mi być z tym lepiej to mogę brać ale tą dopochwową 2x1 100mg. No co do acardu to nie ma Pani zespołu antyfosfolipidowy go więc zdania są podzielone na ten temat i nie wiadomo czy to Pani pomoże.. No i kazał mi brać pregna start ale z tego co pamiętam jest tam zwykły kwas foliowy a ja mogę tylko me tyle wtf? Próbowałam się dodzwonić prywatnie żeby się zapisać to też graniczy z cudem. Ale napisałam do nich na messengerze to mają oddzwonić. 😒
    Ogólnie jeżeli chodzi o plus to skierowanie na badania. A reszta pożal się Boże..
    O ja pikole co to za przebieraniec w fartuchu lekarza ... ?😱🤦 Zmieniaj szybko tego gościa ...

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo! Ale patalach. Niestety na wielu takich trafiłam 😔 przykro mi.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja się nic lepszego po nim nie spodziewałam ale zwolnienie mógł mi wystawić.
    Umówiłam się prywatnie ale dopiero na 16 grudnia. Umówiłam się już na teleporade do rodzinnego żeby mi zwolnienie przedłużył.
    U tego mam z wynikami na 10 grudnia ale pójdę bo bym chciała odebrać te wyniki I może wtedy już coś zobaczę.
    Ale przydałoby się pójść jeszcze teraz tylko nie mam pojęcia do kogo. Już nie mam siły do tego wszystkiego.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej negatyw. :( Ale to nic nowego.

f507f3a2861f.jpg

f406828d4fa8.jpg

47e23fa8064b.jpg

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11dpo. Pink super czuły 10-tka. Więc powinno już być coś widać... Test robiłam jak wstałam po nocce, po 4 godzinach snu. Tylko, że wstawałam siusiu po 2h spania. Myślicie, że mocz mógłby za mało stężony? Tonący brzytwy się chwyta 😂

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

• adu Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamsinum, a ja nie wiem czy mam zwidy czy coś tam widze, juz sama nie wiem 😂

Baśka 89 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum, ja nic nie widzę, ale póki nie ma @ rób i sikaj, kto wie co wysikasz jutro??

Endzi, dobrze, że choć badania masz na nfz, to spora oszczedność. Co do Acardu... kurcze, powiem ci, że bardzo różnie do tego podchodzą lekarze.. Moje ostatnie badania prywatnie u jak dla mnie mega drogich lekarzy, podobno super specjalistów, hematolog i spec gin od niepłodnosci i prenatalnych badan, obaj zgodnie twierdzą, że ostatnie badania wykazują sporo skutków ubocznych Acardu. Mi nie zalecili brania Acardu podczas starań, dopiero podczas ciąży, ale to po zrobieniu jeszcze przeze mnie 2 badań, których mi zabrakło do pełnego obrazu sytuacji.. Głównie u mnie ma być potrzebna heparyna, Acard byc moze wcale nie... także może nie konował, może nie głupi, może faktycznie coś się zmienia z biegiem czasu z tymi zaleceniami? Ja się głównie w necie spotykam z tym Acardem branym na własną reke, ale komuś trzeba zaufać.. u mnie to już 3 lekarz, który niekoniecznie jest za nim, i rozsądnie dość to tłumaczą..

Co do usg, spokojnie, niech się kokosi zarodeczek, zobaczysz serduszko już niedługo :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Jasminum, ja nic nie widzę, ale póki nie ma @ rób i sikaj, kto wie co wysikasz jutro??

Endzi, dobrze, że choć badania masz na nfz, to spora oszczedność. Co do Acardu... kurcze, powiem ci, że bardzo różnie do tego podchodzą lekarze.. Moje ostatnie badania prywatnie u jak dla mnie mega drogich lekarzy, podobno super specjalistów, hematolog i spec gin od niepłodnosci i prenatalnych badan, obaj zgodnie twierdzą, że ostatnie badania wykazują sporo skutków ubocznych Acardu. Mi nie zalecili brania Acardu podczas starań, dopiero podczas ciąży, ale to po zrobieniu jeszcze przeze mnie 2 badań, których mi zabrakło do pełnego obrazu sytuacji.. Głównie u mnie ma być potrzebna heparyna, Acard byc moze wcale nie... także może nie konował, może nie głupi, może faktycznie coś się zmienia z biegiem czasu z tymi zaleceniami? Ja się głównie w necie spotykam z tym Acardem branym na własną reke, ale komuś trzeba zaufać.. u mnie to już 3 lekarz, który niekoniecznie jest za nim, i rozsądnie dość to tłumaczą..

Co do usg, spokojnie, niech się kokosi zarodeczek, zobaczysz serduszko już niedługo :)

Wiesz no może i nie konował. Ja na własną rękę nie biorę sama acardu ale mam zlecony od tamtej Pani doktor która jest ginekologiem-genetykiem. Z drugiej strony czytałam że wielu kobietom pomógł. Może to był przypadek a może i nie. Ja osobiście wolę brać niż nie brać. A jeżeli chodzi o badania to cieszę się że mi już je zlecił bo przynajmniej 16 grudnia pójdę już z gotowym pakietem. Zdaje sobie sprawę że na usg jeszcze nic nie byłoby widać. Także za te dwa tygodnie to będzie taki optymalny termin tak myślę.

Ale fakt że kazał mi brać pregne start już mi się nie podoba. Ma zwykła witaminę b6 i w połowie zwykły kwas foliowy. A mam czyste metyle kupione więc będę brała tamte.

A jeżeli chodzi o fakt L4 to mnie trochę zszokował bo jestem po dwóch stratach. A u mnie w pracy są ciężary i smród także to się mija z celem..

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Wiesz no może i nie konował. Ja na własną rękę nie biorę sama acardu ale mam zlecony od tamtej Pani doktor która jest ginekologiem-genetykiem. Z drugiej strony czytałam że wielu kobietom pomógł. Może to był przypadek a może i nie. Ja osobiście wolę brać niż nie brać. A jeżeli chodzi o badania to cieszę się że mi już je zlecił bo przynajmniej 16 grudnia pójdę już z gotowym pakietem. Zdaje sobie sprawę że na usg jeszcze nic nie byłoby widać. Także za te dwa tygodnie to będzie taki optymalny termin tak myślę.

Ale fakt że kazał mi brać pregne start już mi się nie podoba. Ma zwykła witaminę b6 i w połowie zwykły kwas foliowy. A mam czyste metyle kupione więc będę brała tamte.

A jeżeli chodzi o fakt L4 to mnie trochę zszokował bo jestem po dwóch stratach. A u mnie w pracy są ciężary i smród także to się mija z celem..

Z tym l4 to różnie bywa, często nie chcą dawać przed 8tyg. Trzeba trafić albo podkoloryzować.
    Mówiłaś coś o koronwirusie? O tym ze pracujesz z ludźmi? Ze masz dużo stresu?itp?

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    U mnie raczej negatyw. :( Ale to nic nowego.

f507f3a2861f.jpg

f406828d4fa8.jpg

47e23fa8064b.jpg

Mnie pozytyw pokazywały w 12 dpo.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak ktoś się zastanawia hehe to ja dalej czekam na @, testy 10 białe, szyjka wysoko i sluz kremowy ale obfity jak przy owu. O co tu chodzi ?!Ja już chce ta @ żeby zacząć nowy cykl !!! 🤣🤣🤣🤣

Jasminum, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Laski jak ktoś się zastanawia hehe to ja dalej czekam na @, testy 10 białe, szyjka wysoko i sluz kremowy ale obfity jak przy owu. O co tu chodzi ?!Ja już chce ta @ żeby zacząć nowy cykl !!! 🤣🤣🤣🤣

Chciałam zacytować a polubiłam... A ile jesteś po owulacji?

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ