Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
adu wrote:Jamsinum, a ja nie wiem czy mam zwidy czy coś tam widze, juz sama nie wiem 😂
Ja też, ale raczej nie... Tylko na tych ze zmienionymi kolorami może. Czekam na @👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
EveB wrote:Mnie pozytyw pokazywały w 12 dpo.
EVE wcześniej były białe całkowicie?👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
U mnie tez nadal brak @, ale termin na jutro lub sobotę wypada. Piersi nabrzmiałe i sporo sluzu, nawet nie chce mi się robić testów, jestem nastawiona na @ i chce żeby juz przyszła 🙄 mam nową energię na grudzień 🤗
Nunakala lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Nunakala wrote:Z tym l4 to różnie bywa, często nie chcą dawać przed 8tyg. Trzeba trafić albo podkoloryzować.
Mówiłaś coś o koronwirusie? O tym ze pracujesz z ludźmi? Ze masz dużo stresu?itp?
W tamtej ciąży dostałam L4 na pierwszej wizycie. W dodatku ja chciałam pracować a lekarz sam mi kazał iść na zwolnienie. Tyle że wizyta była prywatna. Później jak go poprosiłam o zaświadczenie o ciąży też mi wypisał bez problemu.
Miałam dzisiaj teleporade z rodzinną i przedłużyła mi L4 do wizyty kolejnej czyli do 10 grudnia. Nie było z tym problemu powiedziała że jak najbardziej powinnam siedzieć w domu.Nunakala lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Nunakala wrote:Laski jak ktoś się zastanawia hehe to ja dalej czekam na @, testy 10 białe, szyjka wysoko i sluz kremowy ale obfity jak przy owu. O co tu chodzi ?!Ja już chce ta @ żeby zacząć nowy cykl !!! 🤣🤣🤣🤣
-
Hejo 😘
Sorki że tak późno ale teraz znalazłam chwilę żeby napisać 😁 Ginekologa mam w Katowicach a mieszkam w Bytomiu więc dojechać też musiałam i wrócić.
A więc tak:mam zdjęcie kropka ☺️ Pęcherzyk jest,ciałko żółte również.Ciaza ok 4tc bardzo wczesna powiedział.Dostalam tabletki dopochwowe na podtrzymanie zapobiegawczo bo jestem po poronieniu mam brać dwa razy na dobę.
Dostał skierowanie na badania morfologię,tsh,grupę krwi,cytomegalia i różyczkę.
10.12 kolejna wizyta i pow.ze powinno być coś widać i z wynikami do niego.
Muszę zrobić tarczycę USG i ogólne badania bo mam 3plat i w razie W zacząć brać tabletki.
Jestem zadowolona z wizyty.
Pytał czy potrzebuje L4 powiedziałam że narazie nie bo czuję się bardzo dobrze 😁Monika87, Endzi, Lady_Dior lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka 89 wrote:Hejo 😘
Sorki że tak późno ale teraz znalazłam chwilę żeby napisać 😁 Ginekologa mam w Katowicach a mieszkam w Bytomiu więc dojechać też musiałam i wrócić.
A więc tak:mam zdjęcie kropka ☺️ Pęcherzyk jest,ciałko żółte również.Ciaza ok 4tc bardzo wczesna powiedział.Dostalam tabletki dopochwowe na podtrzymanie zapobiegawczo bo jestem po poronieniu mam brać dwa razy na dobę.
Dostał skierowanie na badania morfologię,tsh,grupę krwi,cytomegalia i różyczkę.
10.12 kolejna wizyta i pow.ze powinno być coś widać i z wynikami do niego.
Muszę zrobić tarczycę USG i ogólne badania bo mam 3plat i w razie W zacząć brać tabletki.
Jestem zadowolona z wizyty.
Pytał czy potrzebuje L4 powiedziałam że narazie nie bo czuję się bardzo dobrze 😁
O widzisz kochana jak miło ❤️
I znowu mamy tego samego dnia wizytę 😅
Fajnie że zrobił Ci usg przynajmniej zobaczył że pęcherzyk jest w macicy. Tarczycowe badania bardzo ważna sprawa mi też kazał na to zwrócić uwagę. Fajnie ze dobrze się czujesz bo to bardzo ważne.
Dobry lekarz to podstawa. Przynajmniej nie będzie mówił zbędnych komentarzy.Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
EveB wrote:Dziewczyny zaciazone też czujecie takie cmoenie podbrzuszu albo jakoś leciutkie klucia od czasu do czasu?
Ja tak miewam 🙂 jezeli nie ma plamien nie ma raczej czym się martwić. Macica się rozrasta i można czuć dyskomfort.EveB lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Ja tak miewam 🙂 jezeli nie ma plamien nie ma raczej czym się martwić. Macica się rozrasta i można czuć dyskomfort.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 17:29
-
Powiem Wam że w 1 ciąży nie miałam absolutnie żadnych nerwów związanych z tymi testami, beta, nie bałam się czy będzie serduszku a córka będzie zdrowa. Ja to wiedziałam. Teraz im więcej wiem nt. Ciąży i jak dużo się może po drodze stać to ciężko się cieszyć. Ps. Poproszę niebieską pigulke na niepamięć tych informacji których się na czytalam. 😉
-
adu wrote:EvaB, super! Kurcze, zaczynam się martwić, Ty piszesz ze w 4tc juz cialko żółte, a u mnie 5 i nic:(
Mnie pobolewa podbrzusze często. Oznaka do zmartwienia jest krew lub bol brzucha i pleców.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 17:31
-
zakręcona93 wrote:Dziewczyny może racja... mam jeszcze dwie szanse w tym roku, spróbuje naturalnie. Ewentualna stymulacja w styczniu. Zacznę sobie brać tylko olej z wiesiołka.
Dopiero zaczęliście starania, więc też nie spieszyłabym się z tą stymulacją. Tym bardziej że piszesz, że owulację masz i cykle są normalnej długości. Wygląda, że wszystko u Ciebie gra i potrzeba tylko trochę więcej czasu.
U mnie też jest tylko jeden jajnik policystyczny, ale powoduje już dużo większe zamieszanie i wiem, że bez stymulacji nie mam żadnych szans, że kiedyś się uda tak naturalnie.33l. ♀ ➥PCOS -
Adu, ja myśle ze może Baśka coś pomyliła, może 4tc ale licząc od owulacji? No bo w życiu nie słyszałam żeby ktoś w 4tc miał już pęcherzyk i ciałko... może to raczej wyjątek, ze tak szybko25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Niebieska Gwiazda wrote:Może coś się szykuje tylko testy białe.8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌