Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:Adu, ja myśle ze może Baśka coś pomyliła, może 4tc ale licząc od owulacji? No bo w życiu nie słyszałam żeby ktoś w 4tc miał już pęcherzyk i ciałko... może to raczej wyjątek, ze tak szybko
Ja jestem 6tc(5+1) a ciąża ma 4t.Lekarz pow że bardzo wczesna.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Jestem po wizycie u gina ! Ale on jest przewspaniały 😁 powiedzial że jestem rekordzistka jeśli chodzi o przyjscie do gina zaraz po teście ! 🤣Ale ja już miałam od miesiąca zaplanowana tę wizytę u niego a w sumie cel tej wizyty był zgoła inny 😁
Zrobił mi USG, powterdzil owulację (WTF? ) Kiedy ona była ja się pytam ??! Zero objawów owu.. nic null .. 🙃
Pęcherzyka nie widać bo za wcześnie. Powiedział że dobrze że betę zrobiłam ( wyników jeszcze nie mam 😭) i dał dwa kolejne skierowania - na drugą kazał iść w sobotę. No w ogóle lubię gościa ! ❤️ Następna wizyta w połowie grudnia ! Kazał jeść te suple co mam i tyle
W razie gdyby beta była mocno wysoką to kazał napisać do niego SMS.
Także czekam na tego cholernego maila z wynikiem bety 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 18:21
Endzi, kredka lubią tę wiadomość
-
Baśka 89 wrote:Jasminum a kiedy planowana miesiączka?po co tak wcześnie test robisz?dla mnie za duży stres by był.zawsze dzień po planowanej lub 3robilam
W niedzielę. Ja już od dawna nie robię testów w ogóle. Już się natestowalam w życiu. Ale wydawało mi się, że miałam wcześniej owulke i dziwne objawy, więc mnie skusiłoBaśka 89 lubi tę wiadomość
👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Jasminum wrote:A ja mam pytanie z rodzaju tych dziwnych 😂 Sama się pukam w głowę, ale to silniejsze ode mnie 😂 Miała może któraś z Was we wczesnej ciąży atak rwy kulszowej? Ja nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam, a 4 i 5dpo bolo mnie od pośladka do połowy uda i w pachwinie, że nie mogłam na nogę stanąć (czyli wg. internetow rwa).
Potem jak ręką odjął, a teraz na 2 dni przed okresem tylko ten pośladek na górze lekko i pachwina. Zastanawiam się czy to nie przez siedzenie na kwarantannie, albo ciążę (daj Boże). 🤞 Ale przeszukałem całe internety i jest tylko o rwie kulszowej w późniejszych etapach ...Jasminum lubi tę wiadomość
-
Endzi wrote:Dziewczyny ja to Wam zazdroszczę tych lekarzy.
Skąd Wy ich bierzecie? -
Beza27 wrote:Mam nadzieję że to jednak był objaw, właśnie u mnie 4dpo i pierwszy raz w życiu poczułam coś takiego, i nie wiedziałam co ze sobą zrobić 😝 Także trzymam kciuki 🤞
W takim razie, trzymam kciuki żeby to jednak był nietypowy objaw 🤞🤞🤞Beza27 lubi tę wiadomość
👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Baśka, to bardzo szybko w takim razie.
Monika, no Ty to ekspresowo miałaś ta wizytę super, ze taki fajny lekarz 😁
Mi się zwolniła wizyta na usg na 8.12, wiec juz 4 dni później niż kialam mieć. Co prawda inny lekarz, ale ma q miarę spoko opinie. Najgorsze, że godziny szczytu, bo 9:20, ale może jakoś to będzie. Będę polować jeszcze na 9.12 bo wtedy przyjmuje ten lekarz u którego bylam i wtedy wzięłabym cały wolny dzień może, bo mam jeszcze trochę urlopu. Ale zadowolona jestem juz z tego 8 😁to wtedy juz będzie 7+2 według ostatniego usg 😁Endzi lubi tę wiadomość
👧 07.2021 -
Monika87 wrote:Ja go wzięłam z znanylekarz.pl miał mega opinie ! Nie zawiodłam się jako że mam pakiet ubezpieczenia zdrowotnego z PZU to akurat przyjmuje w placówce z którą PZU ma podpisaną umowę.
Ja też mam grupowe ubezpieczenie z PZU. Ale Twoje to chyba coś innego? U mnie pewnie nie ma takich opcji wizyt..💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dokładnie ja z pakietem na życie mam dodatkowe medyczne .
Pzu ma podpisane umowy z różnymi placówkami medycznymi. Dzwonisz umawiasz się i idziesz ja mam najwyższy pakiet bo widziałam, że planuje ciążę. Od nowego roku gdybym miała robić wszystko prywatnie wybrałabym już z 3000 zł jak nie lepiej .. mając najwyższy pakiet mam prawie wszystkie badania w cenie miesięcznej opłatyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 19:34
adu, Endzi lubią tę wiadomość
-
A takie buty heh
Ja się zapisałam dodatkowo na samo usg 2.12 (5+3)
Później mam wizyte na nfz 10.12 (6+4)
Nastepna wizyta prywatna 16.12 (7+3) w dodatku moje urodziny.
Jeszcze po drodze 7.12 teleporada z Endo. W sumie chyba nie będzie tak źle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 20:02
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
adu wrote:Endzi, całkiem ladny sklad wizyt przed Tobą 😁
Jeszcze muszę zrobić badania w przyszłym tygodniu na 1 trymestr. Dla Endo oddzielnie i zastanawiam się czy nie powtórzyć bety?
Ale najbardziej zastanawiam się czy badania na 1 trymestr zrobić razem z tymi dla Endo. Bo to do tej samej przychodni idzie.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Niedobrze się dzieje. Te ćmienie brzucha nie dawało mi spokoju. Lekarka poleciła luteinę napisała 2x100 I nie wiem czy to jednorazowo czy w jakiś odstępach.
Po aplikacji, na aplikatorze krew. Ja się załamie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 20:19
-
EveB wrote:Niedobrze się dzieje. Te ćmienie brzucha nie dawało mi spokoju. Lekarka poleciła luteinę napisała 2x100 I nie wiem czy to jednorazowo czy w jakiś odstępach.
Po aplikacji, na aplikatorze krew. Ja się załamie.Endzi, EveB lubią tę wiadomość
-
EveB wrote:Niedobrze się dzieje. Te ćmienie brzucha nie dawało mi spokoju. Lekarka poleciła luteinę napisała 2x100 I nie wiem czy to jednorazowo czy w jakiś odstępach.
Po aplikacji, na aplikatorze krew. Ja się załamie.
EveB nie używaj aplikatora tylko wpychaj palcem bo możesz sobie krzywdę zrobić.
Ja mam takie same zalecenia i to rano jedna i wieczorem jedna. Może skontaktuj się jeszcze z lekarka w sprawie tej krwi. Dużo tego?EveB lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Angie1985 wrote:Przepraszam że się wtrącam ale wszędzie dziewczyny piszą że w ciąży nie można aplikować luteiny aplikatorem tylko palcem. Często piszą o tym że po aplikatorze są plamienia. Nie używaj go więcej i staraj się nie denerwować.
Ok. Dobrze że piszesz. Ale pierwsze slysze
Pierwszy raz mam do czynienia z luteina.
Nie sądzę że to od niego bo to taka krew ciemno czerwona. A czuję się jak na okres właśnie 😔 niemniej życzyłabym sobie żebyś miała rację.