X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB, jak ty się czujesz? Nie ma krwawienia ?
    Mnie równie cały czas boli podbrzusze jak na okres. Teraz już mniej - odkąd biorę czopki viburcol. Mi pomagają lepiej niż nospa i są absolutnie bezpieczne. - tak powiedział mój lekarz. Może zapytaj gin czy możesz je brać?
    Trzymaj się cieplutko, kochana.

EveB lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • EveB Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    EveB, jak ty się czujesz? Nie ma krwawienia ?
    Mnie równie cały czas boli podbrzusze jak na okres. Teraz już mniej - odkąd biorę czopki viburcol. Mi pomagają lepiej niż nospa i są absolutnie bezpieczne. - tak powiedział mój lekarz. Może zapytaj gin czy możesz je brać?
    Trzymaj się cieplutko, kochana.

0e861cf8afb4.jpg

Dzisiaj 11 dpo. Pięknie ciemnieją testy, na żywo jeszcze bardziej malinkowy jest. (do takich nigdy nie dotarłam mocnych, zawsze zatrzymywało się na bladych kreskach). Jestem dobrej myśli. Nic się nie podziało wczoraj już więcej. Więc może rzeczywiście kwestia aplikatora albo luteina podratowała. Wzięłam rano 40mg nospy na wszelki wypadek. Poczytam o tych czopkach bo szczerze nie znam ich u zapytam lekarki. W którym dpo jesteś Martyna? Ps. Te czopki są na receptę?
    PPS. Może dla niektórych fiksuje, ale co tam. Mój wiek pozwala mi na to. 😉😉😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 08:31

Annamaria, Monika87, Endzi, Juliet, Lady_Dior lubią tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, pięknie ciemnieje kreseczka, faktycznie, achhhhh :)

a czopki Viburcol dawałam kiedyś moim dzieciom za noworodka, więc muszą być mega bezpieczne, one były jak pamiętam takie rozkurczowe i rozluźniające, były bez recepty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 08:32

EveB lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Eve, pięknie ciemnieje kreseczka, faktycznie, achhhhh :)

a czopki Viburcol dawałam kiedyś moim dzieciom za noworodka, więc muszą być mega bezpieczne, one były jak pamiętam takie rozkurczowe i rozluźniające, były bez recepty :)
    Właśnie zerknęłam na Twoją stopkę. Dużo przeszłaś.... Ale też dużo masz szczęścia w domu ❤️

Annamaria lubi tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    0e861cf8afb4.jpg

Dzisiaj 11 dpo. Pięknie ciemnieją testy, na żywo jeszcze bardziej malinkowy jest. (do takich nigdy nie dotarłam mocnych, zawsze zatrzymywało się na bladych kreskach). Jestem dobrej myśli. Nic się nie podziało wczoraj już więcej. Więc może rzeczywiście kwestia aplikatora albo luteina podratowała. Wzięłam rano 40mg nospy na wszelki wypadek. Poczytam o tych czopkach bo szczerze nie znam ich u zapytam lekarki. W którym dpo jesteś Martyna? Ps. Te czopki są na receptę?
    PPS. Może dla niektórych fiksuje, ale co tam. Mój wiek pozwala mi na to. 😉😉😉

No piękne te testy! Napewno będzie w porzadku. Ja jestem 16dpo, dziś popołudniu będę miała wynik wczorajszej bety.
    Te czopki są bez recepty, wiec jak najbardziej można je kupić. Ja byłam sceptycznie nastawiona ale poczytałam opinie i wielu dziewczyną w ciąży pomogły przy takich bólach menstruacyjnych, No i spróbowałam - po dwóch dniach już było o niebo lepiej:)

EveB lubi tę wiadomość

• EveB Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    No piękne te testy! Napewno będzie w porzadku. Ja jestem 16dpo, dziś popołudniu będę miała wynik wczorajszej bety.
    Te czopki są bez recepty, wiec jak najbardziej można je kupić. Ja byłam sceptycznie nastawiona ale poczytałam opinie i wielu dziewczyną w ciąży pomogły przy takich bólach menstruacyjnych, No i spróbowałam - po dwóch dniach już było o niebo lepiej:)

To będzie pierwsza beta Twoja? :-)

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • adu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, ale masz na tyle duze te bole, ze musisz wspomagać się przeciwbólowymi? Ja mam takie cienie, raz zaboli mocniej, raz lżej, ale nie jest to tez bol, żeby powiedzieć że boli. To cmi qlasnie.

👧 07.2021
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    To będzie pierwsza beta Twoja? :-)

Pierwsza beta 11dpo była 19

Adu, ja zaczęłam je brać po tych silnych bólach po odstawieniu luteiny (to był 10dpo), teraz owszem - nie są już silne, tylko ćmi. Może sprobuje je odstawić, ale z drugiej strony skoro są bezpieczne to może lepiej nie :) może tez u mnie te bóle były bardziej spowodowane odstawienie luteiny, a teraz z luteiną jest ok

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ,
    Ja dostałam dziś wynik bety
    34,1 ❤️ chyba dobrze ?

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:24

• adu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, rozumiem. :) faktycznie może to była wina luteiny. Tez chyba nie ma co brac na zas przrciebolowych jak wszystko ok.

Monika, super wynik! :)

👧 07.2021
  • EveB Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Cześć dziewczyny ,
    Ja dostałam dziś wynik bety
    34,1 ❤️ chyba dobrze ?
    Monia ekstra. Graty. 😁 Będziesz powtarzać? :-) w którym dpo jesteś?

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 87 piękna beta niech rośnie zdrowo.

EveB cieszę się że dzisiaj jest lepiej i że testy ciemnieją to dobry znak. Jeżeli chodzi o pobieranie krwi to u mnie też jest duży problem i muszę pić dużo wody. Także pij jak najwięcej możesz tylko przed pobraniem.

Martyna33 może faktycznie te bóle były spowodowane odstawieniem luteiny bo i ja miałam takie w tamtej ciąży przed jej braniem wgl. Tyle że u mnie była jeszcze torbiel na jajniku i to dawało dodatkowe dolegliwości. Ale ja ogólnie nawet no spy nie brałam. Niby bezpieczne ale ja wolę nie nadużywać leków zbytnio. Na bóle lekarz zalecał magnez. Także może spróbuj trochę się magnezem podratować bardziej niż czopkami?

EveB lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Martyna, rozumiem. :) faktycznie może to była wina luteiny. Tez chyba nie ma co brac na zas przrciebolowych jak wszystko ok.

Monika, super wynik! :)

One są rozkurczowe bardziej, wiec rozluźniają macice. Sama nie wiem, bo skoro lekarz przepisał to tez nie chce sama decydować o odstawieniu :) Może przejdę na raz dziennie, a nie dwa.
    W moim przypadku to wizyta dopiero za jakieś dwa tygodnie, bo chce pójść tak, żeby był już zarodek 🙏🏼
    Mój M wczoraj w sklepie mówi „chodź zobaczymy ciuszki dla bobasów” oni to w ogóle się nie martwią, ze jest jeszcze tak wcześnie i tak naprawdę nic nie wiadomo :) No ale to rozczula:)

Monika, gratuluje!

Endzi, EveB lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Monika 87 piękna beta niech rośnie zdrowo.

EveB cieszę się że dzisiaj jest lepiej i że testy ciemnieją to dobry znak. Jeżeli chodzi o pobieranie krwi to u mnie też jest duży problem i muszę pić dużo wody. Także pij jak najwięcej możesz tylko przed pobraniem.

Martyna33 może faktycznie te bóle były spowodowane odstawieniem luteiny bo i ja miałam takie w tamtej ciąży przed jej braniem wgl. Tyle że u mnie była jeszcze torbiel na jajniku i to dawało dodatkowe dolegliwości. Ale ja ogólnie nawet no spy nie brałam. Niby bezpieczne ale ja wolę nie nadużywać leków zbytnio. Na bóle lekarz zalecał magnez. Także może spróbuj trochę się magnezem podratować bardziej niż czopkami?

Magnez w moim przypadku się nie sprawdził:) ale serio, skoro to czopki dla noworodków to są jak najbardziej bezpieczne dla kobiet w ciąży i napewno działają :) zrezygnuje po wizycie u lekarza, jeśli lekarz tak zaleci :)

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Melduje @ jak w zegarku ! 🙃
    Regularne cykle to plus.Testujemy razem w grudniu.

Nunakala lubi tę wiadomość

• EveB Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszło. Krew pobrana. Wypiłam tyle że chodzę co chwilę siku. 🤣 Czekam do popołudnia na wynik.

Endzi, Monika87, Juliet, futuremama, Annamaria lubią tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    One są rozkurczowe bardziej, wiec rozluźniają macice. Sama nie wiem, bo skoro lekarz przepisał to tez nie chce sama decydować o odstawieniu :) Może przejdę na raz dziennie, a nie dwa.
    W moim przypadku to wizyta dopiero za jakieś dwa tygodnie, bo chce pójść tak, żeby był już zarodek 🙏🏼
    Mój M wczoraj w sklepie mówi „chodź zobaczymy ciuszki dla bobasów” oni to w ogóle się nie martwią, ze jest jeszcze tak wcześnie i tak naprawdę nic nie wiadomo :) No ale to rozczula:)

Monika, gratuluje!

Heh mój w poprzedniej ciąży na samym początku chciał ogłosić światu że będziemy mieli dzidziusia. Ale ja wolałam poczekać trochę dłużej. No ale i tak wyszło na jego bo jak wyjaśnić że siedzę w domu na zwolnieniu tyle czasu? A po za tym mieszkamy z jego dziadkami i rodzice też niedaleko mieszkają. Takze nie zawsze da się ukryć to tak długo jak byśmy chcieli. A później najbliższa rodzina płakała razem z nami. Jak się mieszka samemu zdala od rodziny to można dłużej to ukrywać.

A co do ubranek to ja sama zamawiałam na Ali piękne kombinezony kroliki dla dzieci i kupiłam też laktator ale do dzisiaj nie mogę go ogarnac😂

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Heh mój w poprzedniej ciąży na samym początku chciał ogłosić światu że będziemy mieli dzidziusia. Ale ja wolałam poczekać trochę dłużej. No ale i tak wyszło na jego bo jak wyjaśnić że siedzę w domu na zwolnieniu tyle czasu? A po za tym mieszkamy z jego dziadkami i rodzice też niedaleko mieszkają. Takze nie zawsze da się ukryć to tak długo jak byśmy chcieli. A później najbliższa rodzina płakała razem z nami. Jak się mieszka samemu zdala od rodziny to można dłużej to ukrywać.

A co do ubranek to ja sama zamawiałam na Ali piękne kombinezony kroliki dla dzieci i kupiłam też laktator ale do dzisiaj nie mogę go ogarnac😂

Mój to samo- nie rozumie dlaczego jeszcze nikomu nie powiedziałam o ciąży :) Ja tez chce poczekać jeszcze trochę czasu.
    Ehh, nie wiem czy wy tez tak macie, ze już chciałybyście wiedzieć ze wszystko cudnie się rozwija i być tak w 20 tygodniu... a u mnie dopiero 5tc 😭 wieczność...

A na Ali są dobre jakościowe ciuszki?:) pewnie nie były drogie. Tyle tego trzeba kupić, ze głowa mała😂

EveB- czyli dziś czekamy razem na betę! Kciuki!

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahhaah, to u nas ja z kolei bym juz chciała wszystko kupować, ale powiedziałam, że do wiosny się wstrzymam, a potem ruszę z kopyta 😂

Jeśli chodzi o powiedzenie, to my to z mężem ustaliliśmy lata temu, że powiemy po 12 tc. Ale ze tutaj te święta po drodze, to będzie w 10.

Xzekamy na info z waszym bet dziewczyny!

Martyna, dobrze robisz, że chcesz iść ju jak zarodek będzie. :)

EveB, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ