Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    A miało być tak pięknie! A mi tu dzisiaj temp. tak spadła, że nawet z łóżka mi się się chce wyłazić.
    MASAKRA! Czekać tylko na @

To początki moich starań i nawet nie wiem, więc podpowiedzcie proszę dziewczyny jakie badania powinnam zrobić i w jakim dniu cyklu?
    Ja robiłam na własna rękę, gdybym liczyła na lekarzy dalej bym się bujała z podwyższonym tsh. Gin mówiła, że wszystko super i żeby na spokojnie podejść. Zrobiłam najpierw podstawowe badania zlecone przez rodzinnego. Wyszło podwyższone tsh, potem wszystkie poszerzone.
    Potem te które się robi w 3dc, prolaktyne w 21. Możesz popatrzeć sobie np na pakiety dla kobiet starających się o dziecko :) ale
    Prawda na własna rękę drogo wychodzi :) ale teraz i tak ciężko z lekarzami i wizyta face to face. Ja przyjmuje strategie, ze robię badania na własna rękę i idę na konsultacje z wynikami, tak dla mnie jest szybciej :)

Masz tez podpowiedz w pierwszym poście tego wątku jakie badania kiedy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 07:29

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Ja robiłam na własna rękę, gdybym liczyła na lekarzy dalej bym się bujała z podwyższonym tsh. Gin mówiła, że wszystko super i żeby na spokojnie podejść. Zrobiłam najpierw podstawowe badania zlecone przez rodzinnego. Wyszło podwyższone tsh, potem wszystkie poszerzone.
    Potem te które się robi w 3dc, prolaktyne w 21. Możesz popatrzeć sobie np na pakiety dla kobiet starających się o dziecko :) ale
    Prawda na własna rękę drogo wychodzi :) ale teraz i tak ciężko z lekarzami i wizyta face to face. Ja przyjmuje strategie, ze robię badania na własna rękę i idę na konsultacje z wynikami, tak dla mnie jest szybciej :)

Masz tez podpowiedz w pierwszym poście tego wątku jakie badania kiedy :)

Blanka ma napisane, ze karmi piersią, wiec wydaje mi się ze w takim przypadku wydawanie kasy na niektóre badania jak np prolaktyna - nie ma sensu. Dlatego mowilam żeby lepiej lekarz podpowiedział. :)
    Swoją droga jak się karmi piersią to chyba cykl ma prawo być zaburzony i czasem bezowulacyjny? Może warto dać organizmowi czas ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 07:37

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czułam się typowo owulacyjnie- szyjka otwarta, bolące sutki i podbrzusze. Myślałam ze dziś zobacze skok temperatury a tu dupa blada jak było tak jest 😡 Wkurzona jestem trochę, ale może jeszcze wyrośnie np jutro...

• kredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobryyyy! 🤩

Lady_Dior spokojnie... może jeszcze potrzeba czasu żeby test ciemniał, ja tam wierzę, że będzie ok! ❤️

Juliet... podejrzana jesteś. 😅 chociaż Ty to pewnie już dziś sikniesz coś tak czuje. 😂

Blanka faktycznie ta temp w dół poszła ale temp to nie wszystko. Dopóki nie ma @ to wszystko możliwe. Tak jak piszą dziewczyny, najlepiej chyba w Twoim przypadku zagadać do gina jakie badania robić bo faktycznie podczas kp niektóre hormony mogą być pomieszane i sama masz napisane że te cykle są nadal nieregularne po porodzie. Jest też wątek dziewczyn, które się starają przy karmieniu, może zajrzyj tam, pewnie podpowiedzą. Tylko wiesz, nas nie zostawiaj. 🤣

Lady_Dior lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Blanka ma napisane, ze karmi piersią, wiec wydaje mi się ze nie wydawanie kasy na niektóre badania jak np prolaktyna - nie ma sensu. Dlatego mowilam żeby lepiej lekarz podpowiedział. :)
    Swoją droga jak się karmi piersią to chyba cykl ma prawo być zaburzony i czasem bezowulacyjny? Może warto dać organizmowi czas ?
    Fakt,
    nie zauważyłam ;)
    Ja zakończyłam kp przez nieowocne starania :)
    Pozostaje konsultacja z gin :)

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka no mam taką nadzieję 😉 a Ty Robiłaś jeszcze test❓ Ściemnialy trochę te kreski❓

Córka daje mi popalić, chce być cały czas na rękach i to tylko moich 🤦🏼‍♀️ Słabo to wszystko wygląda 😐

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Otter Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:12

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior ja tam wierzę, że wszystko u Ciebie w porządku 👌daj czas :)

A ja dziewczyny nadal bez @...przedwczoraj i wczoraj na wieczór tak mnie bolał brzuch i krzyż, że byłam pewna, że rano wstanę z powodzią, a dalej nic... W dzień też pobolewa na @ i dalej nic 😒 dziś 31dc, szyjkę badałam do 16dc, bo wtedy się pozamykała na amen. Płodny śluz też się wtedy skończył.... Nie wiem dziwny ten cykl od samego początku

Lady_Dior lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja bylam wczoraj u gina, pęcherzyk 18 mm, endometrium 10mm, dziś 14 dzień cyklu i test owu https://zapodaj.net/1a131d1c9015c.jpg.html wiec chyba wszystko sie pokrywa.. gin mowil ze owu dzis albo jutro... patrzac po tym tescie chyba bardziej jutro co ? starania mielismy wczoraj w poludnie i tak kminie czy dzis i jutro lecieć z tematem czy nazbierać na jutro :D? jak myslicie ? my nie z tych co lubią sie bzykać codziennie dlatego tak mysle jak tu zadzialac aby bylo git

Sylwia_i_Niki, kredka, sandrina22 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem najlepiej próbować co 2 dni, a nie codziennie :)

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry proszę o wpisanie @ :( ja już nie wiem o co kaman. Dwa biochemy teraz owulka wszystko ladnie a @ przyszla ehh ehh . BUZIAKI TRZYMAM ZA WAS WSZYSTKIE KCIUKI !! :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:12

Lolipop, futuremama, NataliaGie lubią tę wiadomość

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Paulinaaa ja bym obstawiała owu na jutro jeżeli ten test jest z dzisiaj 😀

Działajcie kiedy macie ochotę 🤗
    Ja mam co cykl taktykę że co 2 dni, ale mąż mi ją psuje za każdym razem 🤣 no nic co ma być to będzie, ale przynajmniej naserduszkujemy się dla zdrowia 🤣

jesli kiedy mamy ochote to tylko w weekend haha raz w tygodniu hahaha

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior nie robię testów już bo się stresuje. Ta beta wydaje mi się mała więc moja radość jest praktycznie zerowa dopóki nie pójdę do lekarza ale też wiem, że wcześniej niż za 2 tyg to nie mam co iść. Może w czwartek lub piątek sprawdzę z krwi jeszcze raz żeby zobaczyć czy przyrasta i zostawiam temat. Nic więcej nie wykombinuje. 🤷🏻‍♀️
    Wiem tylko, że sikańce to takie niepewne jednak bo beta z krwi wyszła 25,77 a test o czułości 10 pokazywał lekki cień w ten sam dzień więc te stężenie w moczu jest dużo niższe.

Szczęściara, przykro mi. Powodzenia w następnym cyklu, życzę żeby był owocny. ❤️

Paulinaa myślę, że co dwa dni na luzie bez zbędnego spinania jeśli nie czujecie ochoty codziennie. Mój gin zresztą mówi że przy staraniach co 2-3 dni optymalnie. Według niego codziennie nie jest wskazane.

Otter te ceny badań to jakiś szok normalnie ale tak jak mówisz dla spokojnej głowy czasem lepiej jest wydać kasę i wiedzieć co i jak bo na lekarzy z NFZ nie ma co liczyć żeby byli chętni hormony badać. Ja robiłam 2 lata temu krzywą bez skierowania bez problemu ale słyszałam, że w niektórych labo teraz kręcą nosem i nie bardzo chcą robić.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Lady Dior nie robię testów już bo się stresuje. Ta beta wydaje mi się mała więc moja radość jest praktycznie zerowa dopóki nie pójdę do lekarza ale też wiem, że wcześniej niż za 2 tyg to nie mam co iść. Może w czwartek lub piątek sprawdzę z krwi jeszcze raz żeby zobaczyć czy przyrasta i zostawiam temat. Nic więcej nie wykombinuje. 🤷🏻‍♀️
    Wiem tylko, że sikańce to takie niepewne jednak bo beta z krwi wyszła 25,77 a test o czułości 10 pokazywał lekki cień w ten sam dzień więc te stężenie w moczu jest dużo niższe.

Szczęściara, przykro mi. Powodzenia w następnym cyklu, życzę żeby był owocny. ❤️

Paulinaa myślę, że co dwa dni na luzie bez zbędnego spinania jeśli nie czujecie ochoty codziennie. Mój gin zresztą mówi że przy staraniach co 2-3 dni optymalnie. Według niego codziennie nie jest wskazane.

Otter te ceny badań to jakiś szok normalnie ale tak jak mówisz dla spokojnej głowy czasem lepiej jest wydać kasę i wiedzieć co i jak bo na lekarzy z NFZ nie ma co liczyć żeby byli chętni hormony badać. Ja robiłam 2 lata temu krzywą bez skierowania bez problemu ale słyszałam, że w niektórych labo teraz kręcą nosem i nie bardzo chcą robić.

Chwaliłaś się już kreseczkami swojemu M?:) czy narazie czekasz ?
    Nie martw się, narazie widać ze przyrasta prawidłowo i napewno będzie rosnąć 🙏🏼

• kredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Chwaliłaś się już kreseczkami swojemu M?:) czy narazie czekasz ?
    Nie martw się, narazie widać ze przyrasta prawidłowo i napewno będzie rosnąć 🙏🏼

Tak wie. 😊
    W ogóle to śmiać mi się z niego chce strasznie bo gadaliśmy o tym, że gin zasugerował zrobić nasienie jak na clo będą ładne pecherzyki a nie będzie ciąży. Powiedział że ok ale on wie, że jego nasienie ma wyborny skład więc się nie martwi. 😅
    No i jak mu powiedziałam o wyniku bety to powiedział, że skoro zaoszczędził 300 zł na płatnym trzepaku to czy może sobie grę na playstation za to kupić. 🤣🤣🤣🤣

futuremama, joka789, Sylwia_i_Niki, Paulinaaa, Juliet, Nynka, NataliaGie, Domistr, mgielka, Lady_Dior, Kamaa lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Tak wie. 😊
    W ogóle to śmiać mi się z niego chce strasznie bo gadaliśmy o tym, że gin zasugerował zrobić nasienie jak na clo będą ładne pecherzyki a nie będzie ciąży. Powiedział że ok ale on wie, że jego nasienie ma wyborny skład więc się nie martwi. 😅
    No i jak mu powiedziałam o wyniku bety to powiedział, że skoro zaoszczędził 300 zł na płatnym trzepaku to czy może sobie grę na playstation za to kupić. 🤣🤣🤣🤣

Hahaha! Faceci !
    No i super :D wszyscy szczęśliwi :)

• Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę o wpisanie @

Ręce mi opadły i wszystkiego mi się odechciało. Było tak pięknie na wykresie, idealnie. I nagle dupa!

Poszłam robić test a tam @ smutek bardzo!

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Ja poproszę o wpisanie @

Ręce mi opadły i wszystkiego mi się odechciało. Było tak pięknie na wykresie, idealnie. I nagle dupa!

Nie martw się kochana! Masz już jedno szczęście obok siebie, wiec napewno pojawi się tez drugie :)

U mnie beznadziejna sytuacja bo chyba cykl bezowulacyjny :(

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Ja poproszę o wpisanie @

Przytulam. Wiem co czujesz. Ale jeszcze kp wiec może być tak, ze organizm nie jest gotowy na wykarmienie 2 dzieci. Tak się zadarza. Niektóre kobiety zachodzą od razu kp a niektóre muszą trochę poczekać.

Ja mam dziecko, które ma 14 mcy. Zaszłam w 1cs. Myślałam, ze jak skończy 9mcy to bez problemu pogodzę kp i zajście w ciąże. Niestety tak się nie stało. W moim przypadku zakończyłam kp, mimo, ze miałam
    Już regularne cykle. Myslalam,
    ze jak zakończę to szybko pójdzie. Kp sporo namieszalo w moich hormonach.