Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny testujące, mnie tez dopadają juz "objawy", szczególnie lewa pierś, dzis 7dpo, owulacja byla, co jest potwierdzone. Czekamyyyy A tak na marginesie: marzną wam teraz bardziej niż zwykle stopy? Mi mocno:/
PaulaSza, smeg lubią tę wiadomość
Równo 2 lata starań.
12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨👩👦 3240g 8:40
-
Sluchajcie, przepatrzyłem wyniki męża...morfologia 0%, jestem załamana.......
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaaa wrote:Sluchajcie, przepatrzyłem wyniki męża...morfologia 0%, jestem załamana.......
-
Majaaa mąż ma chyba wszystkie parametry niezbyt dobre. Myślę, że bez androloga się nie obejdzie ale możecie od razu działać - L-carnityna, Wit. C 1000mg,selen,cynk,wit.E,czarna maca, kwas foliowy,-to takie podstawy. Do tego nie przegrzewanie jąder(komórki niech nie nosi w kieszeni blisko jąder),luzna bielizna, zdrowa dieta-myślę, że śródziemnomorska jest ok i w miarę możliwości sport. Niestety wizyta u androloga to konieczność moim zdaniem. Działajcie nie ma na co czekać. Trzymam kciuki😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 20:55
-
Majaaa wrote:Sluchajcie, przepatrzyłem wyniki męża...morfologia 0%, jestem załamana.......
Majaaa lubi tę wiadomość
Równo 2 lata starań.
01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨👩👦 3240g 8:40
-
Dziękuję Wam bardzo. Napiszę to juz któryś raz, ale cieszę się, że tu jestem, bo jest tu tyle bardzo mądrych kobiet. Dziękuję
redka, Otter lubią tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaa, współczuję u faceta na szczęście dość szybko można dużo zdziałać, trzymam kciuki żeby udało Wam się poprawić parametry.
Wspominałam ze rano mi wyszedł cień na teście, coś mnie tknęło i poszłam na betę. Wyszła 12,6, a mam dopiero 9 dpo :o nie mogę uwierzyć ze tak wcześnie się potwierdziło miałam przeczucie od ok 6 dpo, mam w tym cyklu wyższe temperatury w drugiej fazie, tak jakby drugi skok. Wcześniej miałam jakieś bóle jajnika i pachwiny. Oprócz tego senność, dyskomfort na brzuchu przy każdych spodniach i odrzucenie od kawy. Takie dziwne objawy, ale zupełnie inne niż te które do tej pory sobie wkręcałam w cyklach bez ciąży
Nastukajcie jeszcze trochę kreseczek w tym miesiącu!Lady_Dior, redka, Otter, PaulaSza, sandrina22, Ewciia, aliciaaa, Niebieska Gwiazda, KasiaLukasia, Paulinaaa, Ślimak, guerretenshi, Chaos lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Smeg super gratuluję 😁😁😁 Pokaż test-chcemy nacieszyć oczy tymi kreskami ☺️
redka, smeg, aliciaaa, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
Dolaczam się do Lady_Dior, gratuluje i ...... pokaż kreski please
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 21:09
smeg lubi tę wiadomość
Równo 2 lata starań.
-
O ile to można w ogóle nazwać kreską ale zasikałam już tyle testów w życiu, zawsze jakieś ubzdurane cienie bez ciąży pojawiały mi się po wyschnięciu, a ten wyszedł od razu i na mokrym był właśnie tak widoczny. Po wyschnięciu prawie w ogóle, tak że nie da się uchwycić na zdjęciu.
A tu mój wykres, nie wiem czemu ovufriend po zaznaczeniu pozytywnego testu przesunęło datę owulacji na dzień wcześniej :p może uznało, że nie da się tak wcześnie oryginalnie jeszcze dziś rano był tam 9 dpo. Przed owulacją mam temperatury ok 36,2 (choć w tym cyklu słabo mierzyłam), po owulacji ok 36,5, wyjątkowo trafiły się w tym cyklu ze dwa dni ok 36,8. Ogólnie mierzę temperaturę po kilka razy dziennie i w tym cyklu zauważyłam, ze niby po przebudzeniu miałam 36,5 jak zwykle, ale później w ciągu dnia te temperatury były dużo wyższe, niż w cyklach bez ciąży. Niby to niemiarodajne, takie mierzenie w dzień, ale u mnie dało się zauważyć anomalię Np o 16 zwykle mam najwyższa temperaturę i jest to 36,9 w drugiej fazie cyklu, a teraz było 37,1-37,2lollipop, Ewciia, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
nick nieaktualnyMiśka 91 wrote:Dziewczyny jakie warto zrobić badania facetowi?
Jeśli wyniki rozszerzone nasienia są niepokojące to sprawdzić sobie prostatę i czy nie ma żylaków powrózka nasiennego. To może coś już wskazać. Badania hormonów tez nie zaszkodzą jeśli coś jest nie tak z wynikami. -
nick nieaktualnyMajaaa wrote:Sluchajcie, przepatrzyłem wyniki męża...morfologia 0%, jestem załamana.......
Wiem co czujesz, jesteśmy po 4 miesiącach leczenia, niby znalezionej przyczynie, a jednak wyniki są gorsze niż były mimo leczenia. A jak Wasza żywotność?
Po pierwsze wiem jaki to cios ale nie u każdego jest jak u nas. Wielu osobom po diagnozie i leczeniu coś się poprawia.
Po drugie zróbcie sobie jeszcze jedne badania - my robiliśmy 3 razy co tydzień. Dwa kolejne były ciut mniej beznadziejne, bo tak może być. Jeden wynik nie jest miarodajny, zastanówcie się czy w ciągu ostatnich 3 miesięcy nie chorowal, nie brał antybiotyków?
Kolejna sprawa to niestety trwa. Trzeba iść do urologa czy androloga i sobie porobić potrzebne badania usg i co tam lekarz zleci. Leczenie u nas na przykład samego zapalenia jakie było trwało niedługo, jednak pozniej kolejne 3 miesiące czekania na kolejna partie nasienia do nowych badań.
Mimo wszystko ja ten czas czekania dobrze zniosłam, przyjęłam to ze jest tak jak jest i po prostu trzeba działać na klatę... no po przeryczanych kilku dniach. 😁
Ale my staraczki jesteśmy silniejsze niż myślimy i wysyłam dużo dużo pozytywnej energii, oby u Was było łatwiej niż w naszym przypadku ❤️
smeg lubi tę wiadomość
-
smeg wrote:
O ile to można w ogóle nazwać kreską ale zasikałam już tyle testów w życiu, zawsze jakieś ubzdurane cienie bez ciąży pojawiały mi się po wyschnięciu, a ten wyszedł od razu i na mokrym był właśnie tak widoczny. Po wyschnięciu prawie w ogóle, tak że nie da się uchwycić na zdjęciu.
A tu mój wykres, nie wiem czemu ovufriend po zaznaczeniu pozytywnego testu przesunęło datę owulacji na dzień wcześniej :p może uznało, że nie da się tak wcześnie oryginalnie jeszcze dziś rano był tam 9 dpo. Przed owulacją mam temperatury ok 36,2 (choć w tym cyklu słabo mierzyłam), po owulacji ok 36,5, wyjątkowo trafiły się w tym cyklu ze dwa dni ok 36,8. Ogólnie mierzę temperaturę po kilka razy dziennie i w tym cyklu zauważyłam, ze niby po przebudzeniu miałam 36,5 jak zwykle, ale później w ciągu dnia te temperatury były dużo wyższe, niż w cyklach bez ciąży. Niby to niemiarodajne, takie mierzenie w dzień, ale u mnie dało się zauważyć anomalię Np o 16 zwykle mam najwyższa temperaturę i jest to 36,9 w drugiej fazie cyklu, a teraz było 37,1-37,2
Gratuluję!
Ja właściwie też zauważyłam, że od około tygodnia mam cały czas pod pachą od 37* wzwyż. Czyli w pochwie była by wyższa. Mierze parę razy dziennie i praktyczne nie ma różnicy w pomiarach. I tak się zastanawiam czy spadnie czy nie. I tak mam cichą nadzieję, że będzie jak u ciebie. Testowałam już, ale chyba za wcześnie... Taka miałam nadzieję, że coś wyjdzie jak sluz plodnym szybciej się pokazał. Szkoda mi marnować kolejnego testu... W niedzielę rano powinna być @...Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie.