X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Otyłość a leczenie w klinice niepłodności
Odpowiedz

Otyłość a leczenie w klinice niepłodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Brysia33 Nowa

Wysłany: 20 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , mam w tym 34 lata , borykam się z otyłością olbrzymią BMI 56 , od 10 lat staramy się z mężem o dziecko .. zastanawiamy się nad leczeniem w klinice niepłodności i moje pytanie brzmi czy zacząć leczenie już teraz i umówić się na pierwszą wizytę czy lepiej najpierw schudnąć i potem podjąć leczenie ? Wiadomo że lekarz napewno zasugeruje przede wszystkim schudnięcie ale myślimy że mogę już zacząć leczenie przy takim BMI ? . Dodam że nigdy nie udało mi się zajść w ciążę

• Matylda8 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli staracie się już 10 lat, to raczej nie ma na co czekać. Warto się umówić, dobry lekarz na pewno odpowiednio Cię pokieruje

93👩🏼
    PCOS, nietolerancja glukozy, hiperandrogenizm

89👨
    Przed diagnostyką

Starania o pierwsze dziecko - październik 2024
  • 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że powinnaś wybrać się do kliniki, a oni Cię tam odpowiednio pokierują co i jak, 10 lat starań to sporo, masz 34 lata schudnięcie z takiego BMI pewnie też potrwa nie zrobisz tego w 2 miesiące, leczenie plus dieta i ruch rok czasu i zobaczysz że się uda, w pierwszą ciążę zaszłam z BMI 41, udało się po pół roku starań, w półtora roku zrzuciłam 50kg, teraz jestem w drugiej ciąży :) trzymam kciuki ;)

Molahonkeey, Deyansu lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 20:10 🤰🏻💥
    SN 41+4
    Alan 🩵 4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    SN 40+4
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ