Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
basia1987 wrote:Ja też 87 i staranka o pierwszego maluszka
Ja jestem bardzo pozytywnie nastawionaStarania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
nick nieaktualnyDziewczyny, gdybym w pierwszą ciążę nie zaszła "przypadkiem" tzn. od razu po ślubie, bez jakiegokolwiek planowania, bez stresu, po prostu było
z nastawieniem, że jak będzie dziecko to będziemy bardzo szczęśliwi to nie wiem jakby to dziś wyglądało - pewnie nie miałabym dwójki dzieci. Po 3 latach od urodzenia córki zaczęliśmy myśleć o 2 dziecku - nie wychodziło. Zaczęły wychodzić problemy z moim zdrowiem, w pewnym momencie pogodziłam się z tym, że córa rodzeństwa mieć nie będzie. Zaczęliśmy myśleć o drugim dziecku w 2012 roku a w ciążę zaszłam w grudniu 2015 po tym jak przestałam liczyć, że nam się uda.
Zawsze marzyłam o trójce dzieci. -
Ola31 wrote:ja w pierwszą ciąże zaszłam w cyklu październikowym a w drugą - grudniowym. Mam dziś 9dc a jeszcze plamienie brązowe:/ długo mi się ciągnie @, lekarz mówił, że przez tyłozgięcie ale już sama nie wiem co o tym myśleć
Beata81, Ania95 lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyMenka888 wrote:Na tyłozgiętość polecam sex na pieska i po wszystkim zostać w tej pozycji, że tyłem w górze a głowa niżej. Zalecenie od lekarza z kliniki bezpłodności, dał nam 2 cykle i właśnie w drugim sie udało.
dziękuję za podpowiedź, taką pozycję stosujemy ale przeważnie nie zostawałam w tej pozycji po;) u mnie pewnie te 2 cc też robią swoje -
Ola31 wrote:dziękuję za podpowiedź, taką pozycję stosujemy ale przeważnie nie zostawałam w tej pozycji po;) u mnie pewnie te 2 cc też robią swoje
Ja też mam tyłozgięcie i takie same zalecenia od mojego ginekologa. Mi podpowiedział zostać w tej pozycji aż do 30 minut!!27 lat
Staramy się o pierwszego dzidziucha -
Najmłodsza_staraczka wrote:Taaaak
Ja się boję, że znowu się nastawie, bo przecież urodziny mam w październiku.. i drugie bobo byłoby z lipca jak Jasiek.. a potem będzie klops i znowu dół. Ugh.Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
Menka888 wrote:Na tyłozgiętość polecam sex na pieska i po wszystkim zostać w tej pozycji, że tyłem w górze a głowa niżej. Zalecenie od lekarza z kliniki bezpłodności, dał nam 2 cykle i właśnie w drugim sie udało.Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
gosix wrote:Ja też mam tyłozgięcie i takie same zalecenia od mojego ginekologa. Mi podpowiedział zostać w tej pozycji aż do 30 minut!!Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:Nie smutaj,nam pisane jest się razem spotkac na belly
kto.do nas dołączy? Sung,kozgo,makalotia,speaky,Mika,Meggs?
nawet bardzo!
przedszkolanka:), Sung lubią tę wiadomość
-
Beata81 wrote:No to niezły ubaw będzie miał ze mnie mąż, jak taka wypięta będę leżała przez pół godziny
Beata81, Sung lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:Hahaha ja wczoraj spróbowałam :p chociaż tyłozgięcia nie mam (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). Wytrzymałam kilka minut. Mina męża bezcenna - zapytał czy wszystko ze mną ok i czy dobrze się czuję
Beata81, kark lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Neytiri wrote:Tez tak ostatnio lezalam chociaz tylozgiecia nie mam. Moj maz plakal ze smiechu, az chcial zdjecie robic, myslalam, ze go zabije bo ja bylam smiertelnie powazna
Podejrzewam, że długo nie wytrzymam, bo na samą myśl o tym śmiać mi się chce
Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
Dziewczyny wczoraj odebralam wynik progesteronu 23dc 8dni po ovu. Wynik 20,92 ng/ml . Wynik wedlug roznych rozpisek niby powyzej normy. Czy przesadzam i macie informacje że to norma? Oczywiście hak juz pobieralam krew to i bete trzasnelam... i negatywna... ehhh
((
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 15:58
Meggs lubi tę wiadomość
11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie -
Tysia16003 wrote:Dziewczyny wczoraj odebralam wynik progesteronu 23dc 8dni po ovu. Wynik 20,92 ng/ml . Wynik wedlug roznych rozpisek niby powyzej normy. Czy przesadzam i macie informacje że to norma? Oczywiście hak juz pobieralam krew to i bete trzasnelam... i negatywna... ehhh
((
ja w ostatnim cyklu miałam proga ponad 30 i ginekolog stwierdził że wynik doskonały. Tak więc nic nie stresuj. A beta w 8dpo mogła być jeszcze negatywna. Do zagniezdzenia moze dojść poźniej.
Tysia16003 lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Wynik w normie. I bardzo dobry
ja w ostatnim cyklu miałam proga ponad 30 i ginekolog stwierdził że wynik doskonały. Tak więc nic nie stresuj. A beta w 8dpo mogła być jeszcze negatywna. Do zagniezdzenia moze dojść poźniej.
W takim razie czekam do 2 pazdziernika na okres albo na testowanie. Czlowiek niby wykształcony, inteligentny a gllluuuupi .. nakreca sie przez te "juz 7 dni po mozna wykonać badanie" .
11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie