X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe II kreski
Odpowiedz

Październikowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    W ogóle wiecie, że byłam już w 6 aptekach i nigdzie nie ma termometru owulacyjnego ? :P A chciała,m ambitnie wrócić do mierzenia temperatury :P
    Polecam stronę internetowa "kto ma lek" wpisujesz miasto które cię interesuje i lek bądź właśnie termometr i wyświetla ci się apteki której maja bab stanie to co cie interesuje:) nie trzeba biegać :)

Sung lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki które podchodziły do hsg czy którakolwiek z was miała stosowany żel z kwasem hialuronowym bądź chociaż rozmawiała o tym z lekarzem ? Ponoć niezbędny przy usuwaniu zrostów , aby nie odrosły gadziny wstrętne :/

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie wiem o hsg niestety nawet nie bardzo wiem gdzie w Warszawie iść jakby ktoś miał jakieś polecenia to czekam

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    U mnie 15dpo i wczoraj ten negatyw. Więc czekam na @
    U mnie również dzisiaj 15 dpo i negatyw, dzisiaj termin @ więc też czekam na @ ;/

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dxiwny okres. 2gi dzien a krwawie jak w 4tym. A dzis w nocy obudzil mnie mega bol brzucha i prawego jajnika. Trwalo ok godziny. Nie wiem . mam jakies poczicie ze tam xos bylo ale nie do jonca wyszlo. Ale z srugiej strony jesli cykl trwal 29 dni a test robilam 27 dnia by cos wyszlo

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • PannaNikt! Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Owu ze teraz ? W sensie 28dc? Gdzie mierzysz ta temp skoku nie bylo chyba ze owu jeszcze bedzie jak dlugie masz cykle?
    Kalendarzyk wyliczył mi średnią długości cyklu 41dni.
    Moje cykle wyglądają taK;
    27.03
    3.05
    4.06
    4.07
    6.09
    I wg kalendarzyka powinnam mieć dopiero teraz ovu... już się w tym pogubiłam. A wykres masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Sung w mojej"historii"choroby to ft4 podobno wazniejsze niz ft3 (mówie podobno bo ja niestety sie w ogóle na tym nie znam). Fakt,e wspominał o jakiejś różnicy apropo ft4 do ft3 że mogłoby byc lepsze,ale że wszystko jest w normie,tsh idealne a usg czyste to kazał się nie martwić..ufam mu póki co bo tylko on z lekarzy u nas potrafił mnie wyciągnąć w gravesa dając rok a udało się w pół..
    A według Ciebie co to z tym ft3? Myślisz ze selen coś podratuje tu?

No to chociaż ogarnij porządnie niedobory. Selen, D+K2, B12, kwas, żelazo.
    Czytałam badania, według których kobiety, które biorą selen w ciąży mają dużo mniejsze szanse na niedoczynność po porodzie.
    Ann.ann wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o witaminę D
    Czy przed zbadaniem poziomu trzeba odstawić suplementację? Czy mogę wziąć np. 4000 jednostek a następnego dnia rano zbadać poziom i będzie on miarodajny?

Musisz odstawić, najlepiej na parę dni.

A ja mam prośbę o opinię:
    według objawów i temperatury owu miałam wczoraj. Skok jest, ale kiepski.
    Co dziwne i mega nietypowe (nie miałam tak jeszcze) już od wczoraj czuję piersi.
    Byłam dziś u gina. Zrobił usg i: jajniki małe, bez dominujących pęcherzyków. Mówi, ze nie jest w stanie stwierdzić czy owu było. Nie widzi płynu. Ale jakby miał strzelać to z prawego. Tak czułam przed owu.
    Endometrium 9,6 (raz sprawdzałam w okolicy owu lub po, nie pamietam i było 9).
    No to chyba kiepsko to wygląda, nie?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:

Co dziwne i mega nietypowe (nie miałam tak jeszcze) już od wczoraj czuję piersi.
    Byłam dziś u gina. Zrobił usg i: jajniki małe, bez dominujących pęcherzyków. Mówi, ze nie jest w stanie stwierdzić czy owu było. Nie widzi płynu. Ale jakby miał strzelać to z prawego. Tak czułam przed owu.

Najlepiej zbadaj progesteron za kilka dni, będziesz miała pewność czy była/nie było
    Ale ja w cyklach bezowulacyjnych miałam endo 2-3 mm. Nie wiem czy by tak ładnie urosło bez owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:46

Sung lubi tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNikt! wrote:
    Kalendarzyk wyliczył mi średnią długości cyklu 41dni.
    Moje cykle wyglądają taK;
    27.03
    3.05
    4.06
    4.07
    6.09
    I wg kalendarzyka powinnam mieć dopiero teraz ovu... już się w tym pogubiłam. A wykres masakra
    Yhy rozumiem ze cykle masz nieregularne ?
    A gdzie mierzysz temp? Powinna byc caly czas w tym samym muejscu o tej samej godzinie ewentualnie max godzine wcześniej lub pozniej .. i bez gwaltownych ruchow .. najlepiej miec obok poduszki czy szafce zaraz pod reka bo wystarczy ze wstaniesz i temo juz calkiem inna mozr byc

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Beata81 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w tym cyklu u mnie się nie uda, to już nie wiem, co jest nie tak. Zawsze wyliczałam, żeby seksik był co 2 dzień około owulacji, a w tym cyklu powiedziałam do męża, że seksimy, kiedy mamy ochotę i było w 4 dc, 8,9,10,11,12,13,15, do tego przed owu wiesiołek, od 9-13 dc stosowaliśmy żel conceive i nawet po bzykanku na pieska, zastygałam w tej pozycji przez jakies 15 min.pomimo tego, że mąż za każdym razem żartował, że mało mi i czekam na więcej :) A teraz wcinam ananasa i odliczam dni do 14.10 oby @ nie przyszła :)

Izaw lubi tę wiadomość

Hashimoto
    03.2018 [*] 9tc
    01.2018 cb
    09.2014 córcia

Wysłany: 3 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziewczyny nie można wierzyć w 100% testom owu czy temperaturze.
    Mi ovufriend na podstawie temperatury potrafił wyznaczać owu w cyklach, w których nie było owulacji ( czytałam wtedy, że z jakiegoś powodu temperatura i tak rośnie w drugiej połowie cyklu, ale nie pamiętam teraz, dlaczego tak się działa).
    Najpewniejszy jest monitoring i myślę że warto go chociaż raz zrobić, żeby zobaczyć co się dzieje i jak organizm działa.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.

relgwn156k56cgiw.png
  • czarnulka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:

Co do piersi to ciezko powiedziec kwestia inwidualna niektore bedza miec takie bole po owy a niektore na ciąże ale skoro piszesz ze tak nigdy nie mialas jest szansa ze rosnie fasolcia .
    U mnie tez ostatnio byl bol piersi ale przed owu .. teraz sie uspokoilo myślałam ze umre tak bolaly..
    Mnie zszwyczaj jak byłam w ciazy napieprzaly jajniki po owu
    Na endo sie nie znam szczerze nie wiem nawet jakie powinno byc hehe widzialam ze nieraz lekarz cos tam mierzyl ale nawet nir pytalam a szkoda bo sama jestem ciekawe jakie jest po dwoch lyzeczkowaniach i cc do tego skape @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:51

Sung lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, zapomniałam! Wątroba do konwersji! Czyli ostropest, mniszek lekarski.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata81 wrote:
    Mi już 3 dzień głowa pęka z bólu, ale zawsze tak mam na silny wiatr.
    Czarnulka mi też obvufriend i flo wyznaczało owulację przed skokiem temp. W tym cyklu mialam nie mierzyć temp.ale od soboty-dnia owulacji z ciekawości mierzę i w sob.było 36,64 a w niedz.36,78, w pon.36,87, wt.37,00.
    Mi pd dwóch pęka..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 3 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, że w cyklu w. którym się udało jajkniki bolały mnie niemiłosiernie - ból większy niż przy hsg. Ledwo wtedy chodziłam, bo każdy krok to był ból.. ale wtedy owu była stymulowana, myślę że to mogło mieć wpływ. No i objaw który mnie śmieszy do dnia dzisiejszego - urosła mi JEDNA pierś. O dwa rozmiary... w stanik się nie mieściła :P

Mika88 lubi tę wiadomość

relgwn156k56cgiw.png

Wysłany: 3 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    W ogóle wiecie, że byłam już w 6 aptekach i nigdzie nie ma termometru owulacyjnego ? :P A chciała,m ambitnie wrócić do mierzenia temperatury :P
    Ja tez nie dostalam..kupilam w rossmanie ktory moerzy do.dwoch miejsc ale tak.dlugo ze zrezygnowalam ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 3 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Przedszkolanka, zapomniałam! Wątroba do konwersji! Czyli ostropest, mniszek lekarski.
    A teraz po polsku... :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 3 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj zaczął boleć lewy jajnik. Szybko, chyba że sobie wkręcam ;) I chce mi się ciągle jeść, a to mam zawsze przed owu. Ciekawe co będzie w piątek na monitoringu :D Dzisiaj 8 dc, dopiero skończył mi się okres.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relgwn156k56cgiw.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata81 wrote:
    Jeśli w tym cyklu u mnie się nie uda, to już nie wiem, co jest nie tak. Zawsze wyliczałam, żeby seksik był co 2 dzień około owulacji, a w tym cyklu powiedziałam do męża, że seksimy, kiedy mamy ochotę i było w 4 dc, 8,9,10,11,12,13,15, do tego przed owu wiesiołek, od 9-13 dc stosowaliśmy żel conceive i nawet po bzykanku na pieska, zastygałam w tej pozycji przez jakies 15 min.pomimo tego, że mąż za każdym razem żartował, że mało mi i czekam na więcej :) A teraz wcinam ananasa i odliczam dni do 14.10 oby @ nie przyszła :)
    Trzymam kciuki ;) ja nie wiem czy to ma coś do rzeczy ale u mnie w kilku ciazach bylo tak ze dzien przed pozytywnym testem bylo bzykanko w dniu pozytywnego testu nie ale dzien po tescie z rana bylo o tak mi sie udawalo chyba zr to zbieg okolicznosci a kiedy bzyku bylo 3 dni pod rzad e okolicach owu to duppa byla .. choc przy ostatniej ciąży biochemicznej właśnie bylo inaczej bzyku e dzien pozytywnego testa i po

A to wykres moj z zeszlego cyklu z ciazy bioch

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cbd5d11699f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:59

Beata81 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ