PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A moze znajdz lekarza ktory przyjmuje i prywatnie i na NFZ.. to może da rade cie wcisnąć i wypisze na NFZ badania..
Moja gin do której chodzę prywatnie właśnie na 1 wizycie zaproponowała mi to .. i umówiłam się na NFZ i dała skierowania na badania.. za które nie muszę płacićaniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
nick nieaktualny
-
Róża wrote:Wiecie co dziewczyny wkurzyłam się. Chciałam się zapisać do ginekologa na nfz a oni do mnie "że nie ma wolnych terminów do końca roku"!! Toż to skandal, pół pensji mi zabierają i nie mogą mnie przyjąć?? A chciałam tam iść po to, że te pierwsze badania są drogie ponad 300 zł i stwierdziłam, że to bezsens robić je prywatnie. I oczywiście wizyta z USG 300 zł. Najlepiej by mi pasował prywatny ginekolog, ale badania krwi i moczu na nfz. Czy coś takiego w ogóle jest możliwe? Przecież to nie fair żebym tyle płaciła za pobieranie krwi skoro co miesiąc tyle mi potrącają.
U mnie było tak że w okienku wzięłam swoją kartę i do lekarza poszłam z kartą i mnie przyjął. Tylko że oni stwierdzą ciążę dopiero około 6-8 tyg chyba że od razu usg zrobi. Jeśli jesteś poporonieniu to możesz iść żeby zrobić badania na hormony. Ale lepiej żebyś poszła z badaniem bety (koszt ok 30zł) i progesteron (też ok30zł) żeby wiedział że jest duże prawdopodobieństwo ciąży.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Róża serdeczne gratulacje
MarAnt a Ty poszłaś w końcu na to l4? Jak się czujesz?
Iwka a u Ciebie już lepiej ? Uwielbiam Twoje pozytywne myślenie i to że zawsze umiesz mnie nim zarazić chociaż troszkę
Andzia nie lubię Twojej I kreski !!!!
Dopisałabym się do listy ale niestety mam zakaz na staranka
Trudno damy radę jakoś to przetrzymać
Trzymam za was wszystkie mocno kciuki, niech na testach wychodzą same II Kreski a tym co już je zobaczyły to niech dzidzki zdrowo się rozwijająWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 13:36
kaarolaa, Andzia33, Lili lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Dzisiaj miałam piękny sen;
stałam na drodze z ludżmi z pracy i obok nas było skrzyżowanie i jechało[skręcało]auto z przyczepką a na niej dwa wózki bliżniacze i podczas tego skręcania jeden wózik spadł na drogę a kierowca tego nie zauważył i pojechał dalej.Poszłam po ten wózik na środek skrzyżowania a wszyscy się dziwili po co idę ,mówię ,ze będzie zawadzał i może dojśc do wypadku.Podobał mi się był biało-granatowy i w środku miał wyposażenie do łóżeczka,ręczniki,pieluchy,zabawki poprostu wszystko oprócz dzieci i wzięłam go do domu ,to wszystko poroskładałam na łóżku i ...się obudziłam .Poszłam robic tego testa a tu d...a z pieknego snu.
A jeszcze moja mała otwiera wczoraj jajko niespodziankę i jakoś tak nie zainteresowała jest zabawka tylko ta kartka co jest zawsze w środku ;
usiadła i czyta DOSTAŁAŚ BRACISZKA i zdziwiona mówi ale nie dostałam,a my w śmiech.Lili, Iwka, Topola lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Andzia jeśli jeszcze nie masz @ to nic straconego!
Kada to nie możliwe, ja taka bardzo kibicowałam
Róża dzwoń, pytaj, pchaj się z butami, muszą cię przyjąć!!!! Nie daj się!
Iwcia, czy ja też dostanę od ciebie takiego kociaczka?????
Juz mi się dawno spodobał i pomyślałam, ze ja chcę być w ciąży, żeby dostać od Iwki kocika muuuua takiego przytulaśnego!
Pismak zgadzam się z tobą - ta kobieta ma w sobie tyle pozytywu i samozaparcia, że powinnyśmy się od niej uczyć! Dzięki Iwka, że tu jesteś!Andzia33, celia, celia, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość
-
Jus dzięki za te informacje, nie wiedziałam. Wręcz myślałam, że jak jestem w ciąży to tymbardziej mnie nie przyjmą, bo mają inne z problemami. Dzięki naprawdę, zatem będę dzwonić jeszcze raz. Dziś zrobiłam betę, jutro wynik, szkoda, że nie zrobiłam progesteronu, ale pewnie i tak mi zleci.
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Pismak wrote:Cześć dziewczynki
Iwka a u Ciebie już lepiej ? Uwielbiam Twoje pozytywne myślenie i to że zawsze umiesz mnie nim zarazić chociaż troszkę
Andzia nie lubię Twojej I kreski !!!!
Dopisałabym się do listy ale niestety mam zakaz na staranka
Trudno damy radę jakoś to przetrzymać
Trzymam za was wszystkie mocno kciuki, niech na testach wychodzą same II Kreski a tym co już je zobaczyły to niech dzidzki zdrowo się rozwijająNusia, kaarolaa, Lili, Pismak, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Lili wrote:Andzia jeśli jeszcze nie masz @ to nic straconego!
Kada to nie możliwe, ja taka bardzo kibicowałam
Róża dzwoń, pytaj, pchaj się z butami, muszą cię przyjąć!!!! Nie daj się!
Iwcia, czy ja też dostanę od ciebie takiego kociaczka?????
Juz mi się dawno spodobał i pomyślałam, ze ja chcę być w ciąży, żeby dostać od Iwki kocika muuuua takiego przytulaśnego!
Pismak zgadzam się z tobą - ta kobieta ma w sobie tyle pozytywu i samozaparcia, że powinnyśmy się od niej uczyć! Dzięki Iwka, że tu jesteś!Nusia, Lili, celia, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pismak wrote:Cześć dziewczynki
Trzymam za was wszystkie mocno kciuki, niech na testach wychodzą same II Kreski a tym co już je zobaczyły to niech dzidzki zdrowo się rozwijają
Nie kochana szykuje się na L4od listopada...juz wszystko załatwione.
Czuje się lepiej , mdlosci i wymioty przechodzą.. Nawet mam 1serduszko na wykresie..niestety to wyjątek..sprobowalismy ale się boje i chyba dalej nic z tego..to nasza wspolna decyzja, dzidzia najwazniejsza...
W piątek idę na badania..krwi i mocu.
muszę umieścić mojego brzucha...moze on będzie zarażał.
A u ciebie mam nadzieje ze dobrze, ze blizn sid goi a samopoczucie lepsze i pozytywne myślenie też w normie...
Czas mija szybko, kazda z nas ma zapisany swój tam gdzieś ...nie przedkoczymy naszego przeznaczenia ale możemy nim walczyć.
wierze ze kazda z nas będzie szczęśliwa mama . Jedynym to przychodzi łatwiej innym trudniej. Ale motto jest jedno tu i teraz "jeden za wszystkich wszystcy za jednego" jesteśmy wirtualnie pomagać sobie na wzajem. I to czyni nas juz kimś..kaarolaa, Lili, Nusia, Iwka, Pismak, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnya ja, a ja? dla mnie w ogole starczy tych kociakow??? Iwka tak je rozdajesz, ze chyba dla mnie juz nie bedzie
jutro zaczynamy akcje , to ostatnia szansa przed wizyta w klinice. jutro rano musze jeszcze odebrac klisze z mojego marcowego hsg, bow klinice chca je obejrzec. musze sie przygotowac, pozbierac wszystkie wyniki, opisy, wypisy itd...MariaAntonina, Iwka lubią tę wiadomość
-
Kaarola będzie dobrze..wiedze ze kociak będzie i dla ciebie..a może i podwójny
Iwka, kaarolaa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
Iwcia to małe kicię też jest urocze!!! O jakbym wyprzytulała takiego małego brzdąca! Ale i tak nie spocznę na laurach!!!!!! Tego drugiego też chcę i to jeszcze w tym miesiącu!!!!!!! (tutaj tupnęłam nóżką)
Przytulaski dla ciebie i wszystkich dzielnych babeczek z wątku
MariaAntonina spokojnej, radosnej ciąży!!!! (oj, zabrzmiało jak życzenia bożonarodzeniowe )Iwka, Andzia33, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny