X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze znajdz lekarza ktory przyjmuje i prywatnie i na NFZ.. to może da rade cie wcisnąć i wypisze na NFZ badania..

Moja gin do której chodzę prywatnie właśnie na 1 wizycie zaproponowała mi to .. i umówiłam się na NFZ i dała skierowania na badania.. za które nie muszę płacić

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 14 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No są takie przychodnie gdzie przyjmuja i prywatnie i panstwowo ale jaka mam pewnosc ze ten gin mi tak zrobi? Mam swojego ginekologo bardzo dobrego zresztą, ale niestety nie wystawia badań na nfz :/ Ale może faktycznie zadzwonię i zapytam

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przyszla @.. :( wczoraj..

Andzia33 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje panie :)
    Różyczki GRATULACJE :) I SPOKOJNYCH 9 MIESIECY ZYCZE :)

Dziewczyny ja wczoraj na bieliźnie zauważyłam kilka kropelek krwi?????
    Dziwne jeszcze mam czas do okresu. Pozdrawiam

benitka lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Pażdziernik się dla mnie zakończył jedna wredna krecha.
    Róża gratulacje.

MariaAntonina lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Wiecie co dziewczyny wkurzyłam się. Chciałam się zapisać do ginekologa na nfz a oni do mnie "że nie ma wolnych terminów do końca roku"!! Toż to skandal, pół pensji mi zabierają i nie mogą mnie przyjąć?? A chciałam tam iść po to, że te pierwsze badania są drogie ponad 300 zł i stwierdziłam, że to bezsens robić je prywatnie. I oczywiście wizyta z USG 300 zł. Najlepiej by mi pasował prywatny ginekolog, ale badania krwi i moczu na nfz. Czy coś takiego w ogóle jest możliwe? Przecież to nie fair żebym tyle płaciła za pobieranie krwi skoro co miesiąc tyle mi potrącają.
    Kochana lekarz ma obowiązek przyjąć kobietę w ciąży poza kolejnością w celu stwierdzenia ciąży - no bo przecież żeby dostać becikowe musisz mieć potwierdzoną wizytę przed 10tc.
    U mnie było tak że w okienku wzięłam swoją kartę i do lekarza poszłam z kartą i mnie przyjął. Tylko że oni stwierdzą ciążę dopiero około 6-8 tyg chyba że od razu usg zrobi. Jeśli jesteś poporonieniu to możesz iść żeby zrobić badania na hormony. Ale lepiej żebyś poszła z badaniem bety (koszt ok 30zł) i progesteron (też ok30zł) żeby wiedział że jest duże prawdopodobieństwo ciąży.

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Róża serdeczne gratulacje :)

MarAnt a Ty poszłaś w końcu na to l4? Jak się czujesz?

Iwka a u Ciebie już lepiej ? Uwielbiam Twoje pozytywne myślenie i to że zawsze umiesz mnie nim zarazić chociaż troszkę :)

Andzia nie lubię Twojej I kreski !!!!

Dopisałabym się do listy ale niestety mam zakaz na staranka :/
    Trudno damy radę jakoś to przetrzymać :)

Trzymam za was wszystkie mocno kciuki, niech na testach wychodzą same II Kreski a tym co już je zobaczyły to niech dzidzki zdrowo się rozwijają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 13:36

kaarolaa, Andzia33, Lili lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam piękny sen;
    stałam na drodze z ludżmi z pracy i obok nas było skrzyżowanie i jechało[skręcało]auto z przyczepką a na niej dwa wózki bliżniacze i podczas tego skręcania jeden wózik spadł na drogę a kierowca tego nie zauważył i pojechał dalej.Poszłam po ten wózik na środek skrzyżowania a wszyscy się dziwili po co idę ,mówię ,ze będzie zawadzał i może dojśc do wypadku.Podobał mi się był biało-granatowy i w środku miał wyposażenie do łóżeczka,ręczniki,pieluchy,zabawki poprostu wszystko oprócz dzieci i wzięłam go do domu ,to wszystko poroskładałam na łóżku i ...się obudziłam .Poszłam robic tego testa a tu d...a z pieknego snu.

A jeszcze moja mała otwiera wczoraj jajko niespodziankę i jakoś tak nie zainteresowała jest zabawka tylko ta kartka co jest zawsze w środku ;
    usiadła i czyta DOSTAŁAŚ BRACISZKA i zdziwiona mówi ale nie dostałam,a my w śmiech.

Lili, Iwka, Topola lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i Różyczko warto zrobić 2xbadania na bete żeby sprawdzić czy rośnie dobrze. Moja koleżanka poszła do lekarza pierwszego kontaktu i dostała od niego skierowanie na bete i była na kasę

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Lili Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia jeśli jeszcze nie masz @ to nic straconego!
    Kada to nie możliwe, ja taka bardzo kibicowałam :/

Róża dzwoń, pytaj, pchaj się z butami, muszą cię przyjąć!!!! Nie daj się! :)

Iwcia, czy ja też dostanę od ciebie takiego kociaczka?????
    Juz mi się dawno spodobał i pomyślałam, ze ja chcę być w ciąży, żeby dostać od Iwki kocika muuuua takiego przytulaśnego!
    Pismak zgadzam się z tobą - ta kobieta ma w sobie tyle pozytywu i samozaparcia, że powinnyśmy się od niej uczyć! Dzięki Iwka, że tu jesteś!

Andzia33, celia, celia, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

• Róża Ekspertka

Wysłany: 14 października 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus dzięki za te informacje, nie wiedziałam. Wręcz myślałam, że jak jestem w ciąży to tymbardziej mnie nie przyjmą, bo mają inne z problemami. Dzięki naprawdę, zatem będę dzwonić jeszcze raz. Dziś zrobiłam betę, jutro wynik, szkoda, że nie zrobiłam progesteronu, ale pewnie i tak mi zleci.

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:

Iwka a u Ciebie już lepiej ? Uwielbiam Twoje pozytywne myślenie i to że zawsze umiesz mnie nim zarazić chociaż troszkę :)

Andzia nie lubię Twojej I kreski !!!!

Dopisałabym się do listy ale niestety mam zakaz na staranka :/
    Trudno damy radę jakoś to przetrzymać :)

Trzymam za was wszystkie mocno kciuki, niech na testach wychodzą same II Kreski a tym co już je zobaczyły to niech dzidzki zdrowo się rozwijają :)
    50przytula.gif Dziękuję <3 I mam nadzieję, że będę potrafiła Was wszystkie zarazić pozytywnym myśleniem...bo przecież najważniejsze jest to by iść z uśmiechem przez życie radosne-sloneczko.gif

Nusia, kaarolaa, Lili, Pismak, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wrote:
    Andzia jeśli jeszcze nie masz @ to nic straconego!
    Kada to nie możliwe, ja taka bardzo kibicowałam :/

Róża dzwoń, pytaj, pchaj się z butami, muszą cię przyjąć!!!! Nie daj się! :)

Iwcia, czy ja też dostanę od ciebie takiego kociaczka?????
    Juz mi się dawno spodobał i pomyślałam, ze ja chcę być w ciąży, żeby dostać od Iwki kocika muuuua takiego przytulaśnego!
    Pismak zgadzam się z tobą - ta kobieta ma w sobie tyle pozytywu i samozaparcia, że powinnyśmy się od niej uczyć! Dzięki Iwka, że tu jesteś!
    Aż się poryczałam 50przytula.gifjestem jestem i Was nie opuszczę <3 i kociaka byś chciała? Ale wiesz że jak go dostaniesz to dwie krechy muszą być!!!! Kochana żeby nie zapeszyć masz przedsmak tańczącego kociaka kotek-cwiczy.gif on się przygotowuje na dwie piękne grube krechy które w tym miesiącu będą u Ciebie <3

Nusia, Lili, celia, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia

Wysłany: 14 października 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:

Nie kochana szykuje się na L4od listopada...juz wszystko załatwione.
    Czuje się lepiej , mdlosci i wymioty przechodzą.. Nawet mam 1serduszko na wykresie..niestety to wyjątek..sprobowalismy ale się boje i chyba dalej nic z tego..to nasza wspolna decyzja, dzidzia najwazniejsza...

W piątek idę na badania..krwi i mocu.
    muszę umieścić mojego brzucha...moze on będzie zarażał.

A u ciebie mam nadzieje ze dobrze, ze blizn sid goi a samopoczucie lepsze i pozytywne myślenie też w normie...

Czas mija szybko, kazda z nas ma zapisany swój tam gdzieś ...nie przedkoczymy naszego przeznaczenia ale możemy nim walczyć.
    wierze ze kazda z nas będzie szczęśliwa mama . Jedynym to przychodzi łatwiej innym trudniej. Ale motto jest jedno tu i teraz "jeden za wszystkich wszystcy za jednego" jesteśmy wirtualnie pomagać sobie na wzajem. I to czyni nas juz kimś..

kaarolaa, Lili, Nusia, Iwka, Pismak, Andzia33 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja, a ja? dla mnie w ogole starczy tych kociakow??? Iwka tak je rozdajesz, ze chyba dla mnie juz nie bedzie :)
    jutro zaczynamy akcje <3 , to ostatnia szansa przed wizyta w klinice. jutro rano musze jeszcze odebrac klisze z mojego marcowego hsg, bow klinice chca je obejrzec. musze sie przygotowac, pozbierac wszystkie wyniki, opisy, wypisy itd...

MariaAntonina, Iwka lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola będzie dobrze..wiedze ze kociak będzie i dla ciebie..a może i podwójny ;)

Iwka, kaarolaa lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

• Lili Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia to małe kicię też jest urocze!!! O jakbym wyprzytulała takiego małego brzdąca! :) Ale i tak nie spocznę na laurach!!!!!! Tego drugiego też chcę i to jeszcze w tym miesiącu!!!!!!! (tutaj tupnęłam nóżką)

Przytulaski dla ciebie i wszystkich dzielnych babeczek z wątku :D

MariaAntonina spokojnej, radosnej ciąży!!!! (oj, zabrzmiało jak życzenia bożonarodzeniowe ;) )

Iwka, Andzia33, kaarolaa lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili jak nie teraz to nastepnym razem..

Lili lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Iwka Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociaczków jest dużo <3 Czekają na każdą z Was ;) idę urodzinowo dopaść męża 0crazysex.gif ale najpierw masaż (kupiłam ten olejek z ziaja do masażu - któraś go tu polecała)
    Uciekam bo woła !!!

MalutkaEve, Lili, Andzia33, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Kociaczków jest dużo <3 Czekają na każdą z Was ;) idę urodzinowo dopaść męża 0crazysex.gif ale najpierw masaż (kupiłam ten olejek z ziaja do masażu - któraś go tu polecała)
    Uciekam bo woła !!!

masuj masuj :D i daj się wymasować :D

Lili lubi tę wiadomość

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ