Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet
    Postów: 3200 1290

    Wysłany: 28 września 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie wydaje, ze jak bierze się lutke to nie ma sensu tempki mierzyć po skoku.

    staraczka24 lubi tę wiadomość

    km5sgu1rnzh3xzcx.png

    zem320mmiu4xizmw.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2496 814

    Wysłany: 28 września 2017, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie. Jest pęcherzyk dominujący! 16mm :) dostałam zastrzyk na pęknięcie :( mam go sobie zaaplikować w sobotę na wieczór i od soboty współżyć :D i dostałam duphaston mam brać przez 12 dni (w 12 dni zrobić test z krwi HCG) ale nie zapytałam czy od teraz? ale chyba tak? test ujemny z powrotem lametta od 3-7 dnia cyklu usg 11 dc, test dodatni utrzymać duphaston usg za 10 dni. ależ to skomplikowane! ale jestem dobrej myśli boooo pęcherzyk pęknie do 48 godzin a my lecimy na wakację :D oby się udało ;) ale z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy wszystko z glukozą i insuliną, z tego co widziałam to insulina ok glukoza pod górną granicą ale się mieści więc chyba jest wporządku ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 15:07

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 28 września 2017, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala mi 12 dni po owu. licz od poniedzialku 12 dni i wtedy zrob bete :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2496 814

    Wysłany: 28 września 2017, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dziękuję, :) tak zrobię ;)

    staraczka24 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 28 września 2017, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotu tak cicho? jutro mam 12 dpo jak nic nie bedzieto nadzieja mnie opusci n ten cykl.

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 28 września 2017, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma 21 dc dziwnie boli mnie brzuch mam mega wzdęcie i w ogóle jakoś dziwnie u mnie ehh.... staraczka nadzieja umiera ostatnia :)

    Akceptacja!
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 28 września 2017, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie totalnie opuściła nadzieja że nam się w ogóle teraz uda. Pewnie będziemy dalej próbować, mąż się ze mnie śmieje jak mówię że nie chcę znów w wakacje rodzić. Ale ja i tak wiem że za dużo i za często karmię i to mi pewnie blokuje owulację. Może na wiosnę pomyślę o ograniczeniu karmienia lub odstawieniu (:( ) i pewnie dopiero wtedy nam się uda. A tak chciałam jak najmniejszą różnicę wieku między dziećmi... nie chcę też odbierać córeczce tego co dla niej najlepsze i najzdrowsze.
    Przepraszam że tak wam marudzę, ale jakiś kryzys mnie dopadł :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 22:47

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 września 2017, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    mnie sie wydaje, ze jak bierze się lutke to nie ma sensu tempki mierzyć po skoku.

    Dlaczego?
    Ja biorę co prawda bioidentyczny progesteron, ale działa tak samo. I mierzę cały cykl.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 września 2017, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    mnie sie wydaje, ze jak bierze się lutke to nie ma sensu tempki mierzyć po skoku.

    Dlaczego?
    Ja biorę co prawda bioidentyczny progesteron, ale działa tak samo. I mierzę cały cykl.

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 28 września 2017, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny :) Przerzucam się z wrześniowej grupy, bo tam powoli nastaje cisza po burzy :) Jak Wasze plany październikowe? Ja zamierzam wrócić do ćwiczeń fizycznych. Wczoraj 15 minut dance workoutu ;)

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 września 2017, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja jutro idę robić kontrolne badania prolaktyna,kortyzol tsh ft3 ft4 potem z wynikami do endo 11 października chyba ze uda mi się dodzwonić do jednej babeczki która jest gin-endo, ale nie mogę się z nią skontaktować .Dodatkowo zrobię wit d i kwas foliowy powinnam tez zrobić ferrytyne, ale muszę zapytać o cenę
    Kasiulka a u ciebie jak z badaniami zdecydowałaś się na jakieś ?

    mamaNika lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • mamaNika Przyjaciółka
    Postów: 85 85

    Wysłany: 28 września 2017, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, a jak długo już karmisz. Moja córcia ma rok i trzy miesiące i dalej karmię. Masz owulację normalnie. U mnie chyba wszystko ok. Czy karmienie mimo że jest owulacja może blokować zajście w ciążę.?

  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 29 września 2017, 02:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    cotu tak cicho? jutro mam 12 dpo jak nic nie bedzieto nadzieja mnie opusci n ten cykl.
    Ja zdecydowałam, że nie testuję jutro, bo dobrze mi z tą iskierką nadziei ;) Nie chcę jej jeszcze gasić, niech @ ją zgasi.

    Kasiulka, super! Tak właśnie brakuje mi na tym forum czasami wspominania o diecie i ćwiczeniach, które przecież też mają ogromny wpływ na zajście w ciążę. Są za to badania i leki :)
    Ja się wkurzam, bo zima i smog za pasem i myślę nad jakimś karnetem na siłownię - ale strasznie lubię biegać na powietrzu...

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 29 września 2017, 02:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika wrote:
    Sanka, a jak długo już karmisz. Moja córcia ma rok i trzy miesiące i dalej karmię. Masz owulację normalnie. U mnie chyba wszystko ok. Czy karmienie mimo że jest owulacja może blokować zajście w ciążę.?
    (Odpisuję właśnie karmiąc ;) ) Karmię trochę ponad 13 miesięcy, w dzień ze 2-3 razy, w nocy różnie 3-5 razy. Nie wiem czy mam owulacje, cykle mam dziwne, wczesniejsze dwa 37 i 35 dni a teraz 28 ale faza lutealna trwała tylko 10 dni. Karmienie może blokować owulację, wysoki poziom prolaktyny może obniżać LH i FSH i przez to nie dopuszczac do owulacji. Wydawało mi się że tylko w ten sposób może wpływać na zajście w ciąże ale u mamyginekolog w artykule o kp znalazłam takie zdanie: "Może być i owulacja, i miesiączka, ale faza lutealna nie będzie jeszcze gotowa na przyjęcie ciąży i jej utrzymanie." Jutro musze poszukac wiecej informacji o tym.

    mamaNika lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • mamaNika Przyjaciółka
    Postów: 85 85

    Wysłany: 29 września 2017, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    (Odpisuję właśnie karmiąc ;) ) Karmię trochę ponad 13 miesięcy, w dzień ze 2-3 razy, w nocy różnie 3-5 razy. Nie wiem czy mam owulacje, cykle mam dziwne, wczesniejsze dwa 37 i 35 dni a teraz 28 ale faza lutealna trwała tylko 10 dni. Karmienie może blokować owulację, wysoki poziom prolaktyny może obniżać LH i FSH i przez to nie dopuszczac do owulacji. Wydawało mi się że tylko w ten sposób może wpływać na zajście w ciąże ale u mamyginekolog w artykule o kp znalazłam takie zdanie: "Może być i owulacja, i miesiączka, ale faza lutealna nie będzie jeszcze gotowa na przyjęcie ciąży i jej utrzymanie." Jutro musze poszukac wiecej informacji o tym.
    Dzięki za info. Ja mam owulację, cykle 28 dni faza lutealna 14 dni. Nie chce jeszcze odstawić małej, karmię tylko w nocy.

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 29 września 2017, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :-)

    Pogoda z owu do bani! Ale za to weekend ma byc ładny:-). Dzis moj 22dc i jestem 1dpo :D owulcja byla wczoraj, ten cykl bedzie mega dlugi ale mysle pozytywnie. Proszę mnie orzepisać na testowanie na 9/10 pazdziernik

    Co do cwieczen to tez uwliebiam biegac i zima przerzucam sie na bieznie z powodu tego okropnego smogu.. z mloda chodzimy tez na basen i na ścianke do wspinania, calkiem dobrze jej idzie.

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 września 2017, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam że nie wytrzymam :D Zatestowałam i biel wizira. W sumie to nie ma co się dziwić. Teraz pochować testy żeby jutro znowu nie próbować :P

  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1886 788

    Wysłany: 29 września 2017, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mozecie zapisać na 23.10 . OBY OBY to był TEN cykl :) :)

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 29 września 2017, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, mam wizytę u pani ginekolog dopiero 16 października, więc jeszcze rozmyślam. Jeśli pójdę na badania, to pewnie w okolicach 12-14 października. To powinna być końcówka lub połowa fazy lutealnej, o ile w ogóle nastąpi wzrost temperatury... Póki co piję ziółka na niedomogę ciałka żółtego ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 09:26

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 29 września 2017, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis 12 dpo i tez biel wizira na czulosci 10. nie ludze sie. czekam [email protected] wczoraj odebralan recepte od gin na leki na dalsza stymulacje tylko w poniedzialek ide na podglad zobaczyc czy czasem torbiele sie nie porobily

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 10:52

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego