Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Mini89 Autorytet
    Postów: 690 795

    Wysłany: 16 października 2017, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Mini89, ja nigdy nie plamiłam w okresie okołoowulacyjnym. Tzn czasem, gdy wyjątkowo mocno zaszaleliśmy z mężem :) może się zdarzało po stosunku ale nie wiązałam tego w ogóle z owulacją.
    Podejrzewasz plamienie związane z ew. zagnieżdżeniem? na to chyba za wcześnie.

    implantacja na 100% nie ;) no nic zobaczymy czy się będzie rozkręcać. Bo wtedy to już będę musiała kombinować z praca i jakoś dostać do lekarza.

    ex2buay3h02dl23a.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 16 października 2017, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, w ciągu ostatnich paru miesięcy mialam tak raz - i to były dwa dni brązowych plamien przed owu. Podobno to normalne.
    Jeśli chodzi o wymuszone starania - o tak, mój mąż to w ogóle się spina i ma problem, żeby "wstać". Dlatego mu wczoraj powiedziałam, że pewnie i tak owu nie będzie, żeby go odstresować. A on mi dziś rano mówi, że to w takim razie sobie odpuśćmy dzisiaj, bo chce sobie pospać. Ja panika w oczach, bo to prawdopodobnie najlepszy dzień - no i musiałam mu powiedzieć. A skoro już wiedzial, to się spiął i było mega ciężko :P

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10368 4481

    Wysłany: 16 października 2017, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My może z mężem za krótko się staramy bo jeszcze nie czujemy takiej spiny. :)

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • DoveLove Autorytet
    Postów: 762 374

    Wysłany: 16 października 2017, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina widze, ze i Ty bierzesz luteine, który cykl go stosujesz?

    qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2017, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Powinno byc napisane w instrukcji obslugi ?


    Sposób przeprowadzenia testu owulacyjnego paskowego:


    /

    Dziękuję kochana! Nie miałam instrukcji. Testy zamawiałam w sklepie i przyszły luzem. Na nich były rysunki i ta kreska max, ale bez czasu trzymania. Już wiem teraz :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2017, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się w ogóle nie spina, bo ja mu nic nie mówię na temat dni cyklu. A że to ja mam ciśnienie na dziecko, a on nie, to tylko cieszy się częstym seksem bez zabezpieczeń ;)

    patuniek86 lubi tę wiadomość

  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 16 października 2017, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My może z mężem za krótko się staramy bo jeszcze nie czujemy takiej spiny. :)
    My też nie czujemy, choć ja bardzo się boję, że może coś z nami będzie nie tak i trzeba będzie się długo leczyć. I boję się, że ten strach mnie blokuje, szalone koło :/

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Witam w słoneczny poniedziałek :D
    Dziewczyny a czy miałyśmy styczność z plamieniem owulacyjnym? Mam drugi dzień wysokiej temp i od 3 dni ( 2 tylko przy szyjce, 3 dziś juz na wkladce) plamienia- śluz mocno zabarwiony krwią. Nie mam możliwości w tym tyg na lekarza. ..

    Ja mam coś podobnego co cykl od czerwca kiedy odstawilam tabletki anty. Najpierw bylo tego wiecej teraz juz zanika, taki płyn podbarwiony albo na różowo albo brazowo. W ostatnim cyklu już tylko raz ale nie wiem czy to byla owulacja (jakis plyn z pecherzyka czy to mozliwe???) aczkolwiek wypadlo na 2 tyg przed okresem.

    A tak nawiazujac do waszych mężów to ich wykonczycie psychicznie... Faceci sa wrażliwi jeśli chodzi o takie sprawy dlatego ja nic nie gadam o plodnyh dniach i nie spinam sie, bo jak raz wspomnialam ze cos jest nie tak bo nie wychodzi to taka mnie zjechal wrecz ze odpuscilam. I co to pomoze ze sie facet zestresuje? Noc dobrego a seks bedzie wymuszony a to juz mija się z celem wg mnie.

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 16 października 2017, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tygodniu idę na kontrolę tsh - miałam 3,5 w zeszłym roku, po leczeniu było 1.77, 2 miesiące temu znowu 2,2. Więc lekarz zwiększył dawkę euthryrox - 5x w tygodniu biorę 25, 2x 50 :) Pobranie krwi 26/10, wizyta kontrolna 30/10... Tylko nie chce mi zrobić innych badań - na prolaktynę, czy progesteron... Dopiero po roku nieudanych starań zacznie myśleć :( Wprawdzie 4 cykl, nawet w tym nie miałam jak się starać, więc spisany na straty, ale mam wrażenie, że powinnam jednak bardziej nalegać :( Zobaczę, co mi się uda ugrać teraz ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 14:47

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 16 października 2017, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova - mój wie, kiedy mam owulację, kiedy mam mieć okres i nic mu nie przeszkadza "przymus" ;) Jak to pisze Sung - cieszy się seksem ;)

    Ale to ma swoje minusy - kiedy mówię mu, że mnie bolą piersi - "jesteś w ciąży!". Kiedy boli mnie brzuch - "jesteś w ciąży!". To jednak boli, kiedy trzeba mu tłumaczyć, że to normalny objaw przedokresowy :(

    mi88 lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 16 października 2017, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mimo że testy ovu nie są mi obce i zawsze wychodziły kiedy czułam że mają wyjść ale mam pytanie. Dziś 14dc i sluz jak białko maka .... (tak zwą) a testy owy neg. Zawsze w tej porze wychodziły. Z kolei jestem po pierwszym "normalnym " okresie po poronieniu. I pytanie czy możliwy jest plodny sluz ale bez piku czyli bez owulacji

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 16 października 2017, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam termin @ ale @ brak :). Jutro będę testować. Wczorajszy test był negatywny ale to może było za szybko :).

    Nikusiia, patuniek86, Helenka_mała lubią tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Nikusiia Przyjaciółka
    Postów: 189 41

    Wysłany: 16 października 2017, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia ja to samo dzisiaj termin @ i nic. Test negatywny. 11dpo. Żyje nadzieją. Testuje znowu w środę jeśli @ nie przyjdzie.

    :)

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

    Nikusiia
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 16 października 2017, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wiem że wiele z Was miało doczynienia z duphastonem :) może mi powiecie o co chodzi :) ale od początku ...


    Lekarka zaleciła mi brać duphaston przez 12 dni, 12 dnia test z bety-negatyw, odstawienie dupka, kiedy powinna przyjść @? gdzieś od czwartku do niedzieli miałam co jakiś czas bole @, od piątku mam baaaardzo lekkie brązowe plamienia, mija dzisiaj 4 dni od odstawienia a prawdziwej @ brak. nie wiem co jest grane ?
    A dodam jeszcze ze bóle przeszły a i piersi pierwszy raz nie bolały przy nadchodzącej @.
    Pomożecie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 15:28

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 16 października 2017, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz, owulacja może ci się przesunąć (mi się w pierwszym cyklu przesunęła o kilka dni), a śluz płodny oczywiście może być bez owulacji. Może być nawet pik lh, śluz, a owu może nie być. Dużo więcej da mierzenie temperatury - jeśli jest wzrost, najpewniej owu była. Ale to wiadomo dopiero po owu :(
    Jedynym pewnym sposobem jest usg - cała reszta tylko wskazuje na owulację, ale jej nie potwierdza.
    Ten miesiąc jeszcze może Ci się organizm normować, więc musisz uzbroić się w cierpliwość :) Ja jestem właśnie w drugim cyklu po biochemicznej i liczę na to, że już wszystko ok.

    Existenz lubi tę wiadomość

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2017, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Lavendova - mój wie, kiedy mam owulację, kiedy mam mieć okres i nic mu nie przeszkadza "przymus" ;) Jak to pisze Sung - cieszy się seksem ;)

    Ale to ma swoje minusy - kiedy mówię mu, że mnie bolą piersi - "jesteś w ciąży!". Kiedy boli mnie brzuch - "jesteś w ciąży!". To jednak boli, kiedy trzeba mu tłumaczyć, że to normalny objaw przedokresowy :(

    Hahah mój to samo! Co chwile słyszę "bo jesteś w ciąży" :D I tak juz mnie lekko wkurza to czekanie i ze sie nie udaje bo juz sobie zaczynam wkrecac ze nigdy w tą ciążę nie zajde chyba jak tak dalej pójdzie :( Mój tez mniej więcej wie kiedy te płodne mogą być dlatego ja juz nie podkrecam tematu :P Muszę go zmusić zeby rzucil palenie bo to na bank nie pomaga.

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 16 października 2017, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, progesteron w 8 dpo wyszedł mi 18,04 ng/ml. Jest w porządku? Widzę ze mieści sie w normie laboratoryjnej ale jest bardzo blisko górnej granicy dla tej fazy cyklu.

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 16 października 2017, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia to czekamy razem na rozwój sytuacji :). Masz jakieś objawy czy przeczucia?

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Nikusiia Przyjaciółka
    Postów: 189 41

    Wysłany: 16 października 2017, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak i nie. Wiesz jak to jest jak się chce mieć objawy to się ma hihi :) Sikanie, spanie, zmęczenie, ból dołu brzucha itd. Temperatura w górze :)

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

    Nikusiia
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 16 października 2017, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja właśnie zero objawów praktycznie. To jest pierwszy cykl jak stwierdziłam ze trzeba wyluzować. Temperatury nie kontroluje, zmęczona nie jestem, nie siusiam częściej niż zwykle itp. Piersi mam delikatnie nabrzmiale i odrobinę bolą no i brzuch od czasu do czasu zaboli ale też delikatnie. Gdybym miała choć jeden objaw inny niż zwykle a tu nic hehe :).

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego