Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 października 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    U mnie jeszcze brak @, jeśli tak zostanie to jutro 2 runda z testem :)

    Trzymam kciuki 🤜🤛

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 października 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że duphaston kończy mi się jutro i dlatego zależy mi żeby wiedzieć czy się udało czy nie bo muszę jakoś załatwić opakowanie. Bo chyba go niewolno przerywać?

    Glupia ja kupiłam pink test super czuły, nowatest i mam jeszcze ten z allegro rano silne na wszystkie. Bo co mi z wyniku o 20 jak recepty już nie ogarnę.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 3 października 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😘 prosze o dopisanie mnie na 15.10 :) trzymam za wszystkie ✊✊✊ oby się zazieleniło 💚

    zakochanaaw, boo123 lubią tę wiadomość

  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 3 października 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Kochana widze że u Was morfologia 0%. To tak jak u nas. Czy Twój mąż bierze coś na poprawę? Wiecie wogole dlaczego ten wynik jest taki kiepski?

    Bierze Salfazin od niedawna, nie wiemy dlaczego bo usg jąder itp wyszło okej, androlog stwierdził, że na jego oko to chwilowy problem i w tym miesiącu idziemy na powtórne badanie zobaczyć czy rzeczywiście coś się poprawiło czy jednak to jest cięższy problem i zacznie się leczenie jakieś i szukanie przyczyny. Bo ogólnie wszystko wyszło mu bardzo dobrze w wynikach tylko w morfologii, że wszystkie uszkodzone.

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2593 3074

    Wysłany: 3 października 2019, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Najgorsze jest to że duphaston kończy mi się jutro i dlatego zależy mi żeby wiedzieć czy się udało czy nie bo muszę jakoś załatwić opakowanie. Bo chyba go niewolno przerywać?

    Glupia ja kupiłam pink test super czuły, nowatest i mam jeszcze ten z allegro rano silne na wszystkie. Bo co mi z wyniku o 20 jak recepty już nie ogarnę.
    Nie masz w mieście takiej apteki co wyda bez recepty? Albo do lekarza rodzinnego iść.

    mhsvej28dzyxqzel.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 4 października 2019, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i duppppa ujrzałam dziś 3x biel wizira. Także już nie mam nadzieji.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 4 października 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również biało, ale @ jeszcze nie ma :) ja nadal mam nadzieję:)

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 4 października 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    No i duppppa ujrzałam dziś 3x biel wizira. Także już nie mam nadzieji.

    Przykro mi ;(

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 4 października 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    U mnie również biało, ale @ jeszcze nie ma :) ja nadal mam nadzieję:)

    Trzymam kciuki! ❤️

    Ja głupia zrobiłam wczoraj betę i wyszła negatywnie ale... Ja wciąż mam nadzieję 😳 okres mam dostać poniedziałek-wtorek i mój mały móżdżek gada mi "za wcześnie zrobiłaś" haha ;p naprawdę mimo wszystko mam nadzieję... Po prostu czuje się tak dziwnie, tak inaczej niż zawsze ale czekam niecierpliwie na @ niech już przyjdzie bo brzuch od 3 dni boli mnie jakby już była a piersi to w ogóle 2 rozmiary większe i moja miseczka D nie daje rady ich pomieścić 🤣 nie wspominając o bólu ;p ale no cóż.. nadzieja umiera ostatnia 🤣🤣🤣

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszedł dziś test owu pozytywny, do tego śluz rozciagliwy, klucie w dole brzucha.... także działamy wieczorem✊✊✊✊✊✊✊

    zakochanaaw, Agus92, lili92 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    Bierze Salfazin od niedawna, nie wiemy dlaczego bo usg jąder itp wyszło okej, androlog stwierdził, że na jego oko to chwilowy problem i w tym miesiącu idziemy na powtórne badanie zobaczyć czy rzeczywiście coś się poprawiło czy jednak to jest cięższy problem i zacznie się leczenie jakieś i szukanie przyczyny. Bo ogólnie wszystko wyszło mu bardzo dobrze w wynikach tylko w morfologii, że wszystkie uszkodzone.
    No to taka sama sytuacja jak u nas. Wszystkie wyniki super oprócz morfologii 0%. U nas 100% wady głowki. Właśnie jedziemy na powtórkę badania i zrobimy do tego posiew. Urolog zlecił jeszcze mężowi badania hormonów więc zrobimy przy okazji. W USG te nic nie wyszło.

  • agniesia8899 Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 4 października 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj test...
    https://naforum.zapodaj.net/a4e14f45b544.jpg.html
    Dziewczyny widzicie coś?

    Lea28, takczynie, Turkusowa90, Angel, lili92, Mishigami00 lubią tę wiadomość

    Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2593 3074

    Wysłany: 4 października 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test...
    https://naforum.zapodaj.net/a4e14f45b544.jpg.html
    Dziewczyny widzicie coś?
    Ja widzę bladą różową kreskę więc gratulacje. ❤️❤️❤️
    Ile po terminie @ jesteś lub ile dpo?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 10:08

    mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test...
    https://naforum.zapodaj.net/a4e14f45b544.jpg.html
    Dziewczyny widzicie coś?

    Widać gołym okiem, gratuluję kochana 😘

  • agniesia8899 Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 4 października 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ja widzę bladą różową kreskę więc gratulacje. ❤️❤️❤️
    Ile po terminie @ jesteś lub ile dpo?
    <3 4 dni po terminie @

    Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2714 3073

    Wysłany: 4 października 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test...
    https://naforum.zapodaj.net/a4e14f45b544.jpg.html
    Dziewczyny widzicie coś?
    Powiem Ci ze widać gołym okiem różowa kreske 🤩😍😍 cudnie. :) ile dp jesteś?

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2593 3074

    Wysłany: 4 października 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 wrote:
    <3 4 dni po terminie @
    Super. To właśnie dowodzi że nie ma co się spieszyć z testem bo wynik może być fałszywie negatywny. Gratulacje. ❤️😍

    mhsvej28dzyxqzel.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 4 października 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:33

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 4 października 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test...
    https://naforum.zapodaj.net/a4e14f45b544.jpg.html
    Dziewczyny widzicie coś?

    Widać dokładnie, nawet nie trzeba się przyglądać :) gratulacje!

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • agniesia8899 Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 4 października 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję <3
    Czekam do poniedziałku. Jak się przez weekend nic nie zmieni to w poniedziałek lecę na betę ;)

    Karolllla, zakochanaaw, anulla91, Anka13 lubią tę wiadomość

    Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ