Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 991 857

    Wysłany: 3 października 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam i zatestowałam dziś. Niestety biel.... niech @ już przychodzi

    16ud9jcgt3twbfxc.png

    Starania od 08.2018 r.


    23.01.2021r. - II😍

    25.01.2021r. Beta 5832 progesteron 18,40
    27.01.2021r. Beta 9736 progesteron 17,90
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 3 października 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Ja nie wytrzymałam i zatestowałam dziś. Niestety biel.... niech @ już przychodzi

    Przykro mi. Tule mocno

    Turkusowa90 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 3 października 2019, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny obyście ujrzały piękne II w tym miesiącu.

    U mnie dziś troszkę jakby ciemniejsza ale z jednej strony a z drugiej jakby się jej nie chciało :( idę na betę po pracy.
    https://naforum.zapodaj.net/e3a0a277e969.jpg.html
    Nie wiem czy pytalam. Jak tam to sorki za moje roztargnienie. Ile dp jesteś? I jakie testy robisz? Wiem że Facelle z Rossmanna pokazuje kreskę Gdy nie ma ciąży. Zdarzyło się to mi i kilku dziewczynom z forum


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 3 października 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Nie wiem czy pytalam. Jak tam to sorki za moje roztargnienie. Ile dp jesteś? I jakie testy robisz? Wiem że Facelle z Rossmanna pokazuje kreskę Gdy nie ma ciąży. Zdarzyło się to mi i kilku dziewczynom z forum

    Jestem 10dpo testy z allegro strumieniowe zrobiłam 2 kontrolne w 4 i 6 dni po owulacji czysta biel

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Jestem 10dpo testy z allegro strumieniowe zrobiłam 2 kontrolne w 4 i 6 dni po owulacji czysta biel
    Wybacz ale na tescie nic nie widze :( zauwazylam ze testy z allegro jak sie popatrzy pod swiatlo to widac miejsce w ktorym powinna wyjść krecha. Mam nadzieję, ze to nie to tylko faktycznie cos widzisz ;) beta albo inny test zrob, powinno wszystko rozjasnic :)

  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 3 października 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny obyście ujrzały piękne II w tym miesiącu.

    U mnie dziś troszkę jakby ciemniejsza ale z jednej strony a z drugiej jakby się jej nie chciało :( idę na betę po pracy.
    https://naforum.zapodaj.net/e3a0a277e969.jpg.html

    Jakiś cień widać :) Trzymam kciuki za pozytywną betę!

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 3 października 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny w tym cyklu staram się nie nakręcać... Ale wiadomo jak to jest 😂 przede mną troche imprez, okazji do rozluźnienia i nie myślenia o ciąży. Chociaż w sobotę mamy chrzciny to tak nie wiem czy okazja do nie myślenia... Gfzie w dodatku prawdopodobnie mojego faceta siostra w ciąży... A w lipcu u jego brata narodził się syn właśnie u nich mamy chrzciny. W niedzielę mamy rocznicę związku. A za tydzień w weekend czeka mnie many remont mojego salonu fryzjerskiego. Więc trochę tego się nazbierało szczerze mówiac


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • agniesia8899 Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 3 października 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ nadal brak od niedzieli... Jutro z rana robię test strumieniowy i płytkowy. Jak tylko będzie cień nadziei to lecę na betę.

    Choć nie jestem pozytywnie nastawiona, bo miałam dość stresujący miesiąc. Dużo miałam na głowie...

    Kit lubi tę wiadomość

    Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 3 października 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Jestem 10dpo testy z allegro strumieniowe zrobiłam 2 kontrolne w 4 i 6 dni po owulacji czysta biel
    Przykro mi ale ja nic nie widzę 😔

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 3 października 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam betę ;p czekam na wynik 🤞🏼 boli mnie podbrzusze od wczoraj tak jakbym już miała okres, piersi przeokrutnie i boli w krzyżu a to dla mnie raczej nowość. Jeszcze mój robi mi nadziei bo zaczął traktować mnie jakbym była już była w ciąży a zwykle podchodził do tego sceptycznie ;p

    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze kreseczki żeby się w końcu udało!

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 3 października 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Ja nie wytrzymałam i zatestowałam dziś. Niestety biel.... niech @ już przychodzi

    Przykro mi ;(

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 991 857

    Wysłany: 3 października 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 10:42

    16ud9jcgt3twbfxc.png

    Starania od 08.2018 r.


    23.01.2021r. - II😍

    25.01.2021r. Beta 5832 progesteron 18,40
    27.01.2021r. Beta 9736 progesteron 17,90
  • lili92 Znajoma
    Postów: 27 20

    Wysłany: 3 października 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 - bardzo Wam współczuje :(. Ale fajnie, że znalazłaś szybszy termin w innej klinice. Trzymam za Was kciuki !

    Turkusowa90 - Przytulam :(

    dzastina2005 - a planujesz iść na betę ? Faktycznie jak patrze na Twoje testy coś tam widać ale ja też czasami mam zwidy na swoich haha i nie chce Cie w żaden sposób nakręcać. A beta wszystko wyjaśni.

    Zakochanaaw - Trzymam kciuki za bete !!

    A ja dzisiaj zbadałam progesteron i estradiol. Estradiol 608 , a progesteron 57 ! ;O pierwszy raz mam tak wysoki. Tylko nie wiem czy to dobrze... norma do 50.56 w fl. Owulacja prawdopodobnie była środa/czwartek tydzień temu. Teraz muszę czekać na testowanie do soboty/niedzieli bo pewnie nie wytrzymam dłużej. Ale bardziej nastawiam się raczej na to, że coś jest nie tak ponieważ dzisiaj miałam dalej spadek temp.. pierwszy raz tak mam. Przy wcześniejszych ciążach był spadek jednodniowy albo nie było wgl spadku. A teraz drugi dzień już ..

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 3 października 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili92 wrote:
    Tysia150 - bardzo Wam współczuje :(. Ale fajnie, że znalazłaś szybszy termin w innej klinice. Trzymam za Was kciuki !

    Turkusowa90 - Przytulam :(

    dzastina2005 - a planujesz iść na betę ? Faktycznie jak patrze na Twoje testy coś tam widać ale ja też czasami mam zwidy na swoich haha i nie chce Cie w żaden sposób nakręcać. A beta wszystko wyjaśni.

    Zakochanaaw - Trzymam kciuki za bete !!

    A ja dzisiaj zbadałam progesteron i estradiol. Estradiol 608 , a progesteron 57 ! ;O pierwszy raz mam tak wysoki. Tylko nie wiem czy to dobrze... norma do 50.56 w fl. Owulacja prawdopodobnie była środa/czwartek tydzień temu. Teraz muszę czekać na testowanie do soboty/niedzieli bo pewnie nie wytrzymam dłużej. Ale bardziej nastawiam się raczej na to, że coś jest nie tak ponieważ dzisiaj miałam dalej spadek temp.. pierwszy raz tak mam. Przy wcześniejszych ciążach był spadek jednodniowy albo nie było wgl spadku. A teraz drugi dzień już ..
    Oho jaki wysoki progesteron. Może to jakiś znak?

    To testujemy w tym samym czasie 😌


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 3 października 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Wybacz ale na tescie nic nie widze :( zauwazylam ze testy z allegro jak sie popatrzy pod swiatlo to widac miejsce w ktorym powinna wyjść krecha. Mam nadzieję, ze to nie to tylko faktycznie cos widzisz ;) beta albo inny test zrob, powinno wszystko rozjasnic :)

    Na żywo widać wyrazniej, bez wpatrywania. Zobaczymy co beta pokaze

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2441 2774

    Wysłany: 3 października 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam depreche bo zachęcona wynikiem dzastiny też zatestowałam dzisiaj i Dooopa wielka i teraz mam doła. 😢Ja też @ powinnam dostać w poniedziałek.
    Dzastina trzymam kciuki za wynik bety.
    Turkusowa grupowe przytulanki.

    Turkusowa90 lubi tę wiadomość

    mhsvej28dzyxqzel.png
  • lili92 Znajoma
    Postów: 27 20

    Wysłany: 3 października 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 - o super :) a który u Ciebie będzie dc? :)

  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 3 października 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety wyniki bety buuu 😭😭😭😭😭
    Ale trudno.. czekam na @ i zaczynamy nowy cykl i nowe nadzieje...
    W tym miejscu mam wizytę u ginekolog, mój ma znów badanie nasienia i zobaczymy.

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • agniesia8899 Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 3 października 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    No i niestety wyniki bety buuu 😭😭😭😭😭
    Ale trudno.. czekam na @ i zaczynamy nowy cykl i nowe nadzieje...
    W tym miejscu mam wizytę u ginekolog, mój ma znów badanie nasienia i zobaczymy.
    Przykro mi :(

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

    Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2441 2774

    Wysłany: 3 października 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    No i niestety wyniki bety buuu 😭😭😭😭😭
    Ale trudno.. czekam na @ i zaczynamy nowy cykl i nowe nadzieje...
    W tym miejscu mam wizytę u ginekolog, mój ma znów badanie nasienia i zobaczymy.
    Grupowe przytulanie. Przykro mi.

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

    mhsvej28dzyxqzel.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego