Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 2 października 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Chyba padnę do jutra z tej niepewności

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 2 października 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Nie mogę przyjąć w ogóle tej informacji :( jakbym umierała w środku po prostu :(

    Bardzo mi przykro ;( nie poddawajcie Cię ❤️

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 2 października 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka96 wrote:
    Kupiłam 2 testy. Jeden zużyłam popołudniu, przez chwilę były 2 kreski później została jedna i cień drugiej. Jutro zrobię 2 test z rana 🙈

    Trzymam kciuki. Oby jutro u nas obu pojawiły się piękne kreseczki ;*

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2714 3073

    Wysłany: 2 października 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Chyba padnę do jutra z tej niepewności
    Kciuki zacisniete :)

    doomi03 lubi tę wiadomość

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 2 października 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie coś czy to tylko ja widze drugą jasniutka kreseczke?

    https://naforum.zapodaj.net/478f05936c3a.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 17:57

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 5198 8013

    Wysłany: 2 października 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Widzicie coś czy to tylko ja widze drugą jasniutka kreseczke?

    https://naforum.zapodaj.net/478f05936c3a.jpg.html

    ja niestety nic nie widzę :( ale może to kwestia zdjęcia. Zrób jutro jeśli to ciąża powinna być już bardziej widoczna kreseczka :)

    n59ypiqvvozo51h0.png

    13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    Ignaś 56cm, 3300g, 10/10 🐻

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 151 124

    Wysłany: 2 października 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Widzicie coś czy to tylko ja widze drugą jasniutka kreseczke?

    https://naforum.zapodaj.net/478f05936c3a.jpg.html


    Ja też niestety nic nie widzę, powtórz jutro z rana :)

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 1330 1337

    Wysłany: 2 października 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Oj mnie chyba też przesilenie dopada.

    Masz cykle takiej długości jak ja. Powiedz mi monitorujwsz owulacje? W którym dc ja masz?
    Najpierw monitorowalam owulację testami i wg nich owulacja była w 20-21 dc. Później zrobiłam badania hormonów i moja gin stwierdziła, że wg badań nie mam owulacji. A wyniki sprawdzała wg 28-dniowych cykli. Wtedy postanowiłam pójść prywatnie na monitoring i wg innego gin jest owu tak jak pokazywały testy w 21 dc. W takich długich cyklach owulacja jest później niż przy 28-dniowych.

    17u99vvjozlosqi5.png




    23.01.2021r. - II😍

    25.01.2021r. Beta 5832 progesteron 18,40
    27.01.2021r. Beta 9736 progesteron 17,90
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 2 października 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Widzicie coś czy to tylko ja widze drugą jasniutka kreseczke?

    https://naforum.zapodaj.net/478f05936c3a.jpg.html

    Ja coś tam widzę szczerze mówiąc

    Manttii lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 2 października 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Najpierw monitorowalam owulację testami i wg nich owulacja była w 20-21 dc. Później zrobiłam badania hormonów i moja gin stwierdziła, że wg badań nie mam owulacji. A wyniki sprawdzała wg 28-dniowych cykli. Wtedy postanowiłam pójść prywatnie na monitoring i wg innego gin jest owu tak jak pokazywały testy w 21 dc. W takich długich cyklach owulacja jest później niż przy 28-dniowych.

    Dokładnie ja mam owulację w 18 DC czasem później.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:11

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 663 400

    Wysłany: 2 października 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Tysia, ale w nasieniu nie znaleźli. Mogą być w jądrze?
    Mogą być, ale zanim dojdzie do tego badania to ja chyba osiwieje i popadne w depresję :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:11

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2714 3073

    Wysłany: 2 października 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Najpierw monitorowalam owulację testami i wg nich owulacja była w 20-21 dc. Później zrobiłam badania hormonów i moja gin stwierdziła, że wg badań nie mam owulacji. A wyniki sprawdzała wg 28-dniowych cykli. Wtedy postanowiłam pójść prywatnie na monitoring i wg innego gin jest owu tak jak pokazywały testy w 21 dc. W takich długich cyklach owulacja jest później niż przy 28-dniowych.
    Ja wiem ze Jest Pozniej. Ja nie montuje ale czuję zazwyczaj te objawy w okolicy 17-20.dc. Tak się zastanawiam Nad monitoringiem

    Turkusowa90 lubi tę wiadomość

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 1330 1337

    Wysłany: 2 października 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Ja wiem ze Jest Pozniej. Ja nie montuje ale czuję zazwyczaj te objawy w okolicy 17-20.dc. Tak się zastanawiam Nad monitoringiem
    Polecam😊 będziesz miała pewność, mnie monitoring uspokoił, że w ogóle jest owulacja

    17u99vvjozlosqi5.png




    23.01.2021r. - II😍

    25.01.2021r. Beta 5832 progesteron 18,40
    27.01.2021r. Beta 9736 progesteron 17,90
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 663 400

    Wysłany: 2 października 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Tysia są takie przypadki i wtedy wskazanie do ivf z boopsja nasienia z jądra..
    Zrobilam termin w innej klinice na 31.10.
    Wiemy, że już naturalnie się nie uda. Mamy nadzieję, że chociaż in vitro da radę :(

  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 2 października 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Widzicie coś czy to tylko ja widze drugą jasniutka kreseczke?

    https://naforum.zapodaj.net/478f05936c3a.jpg.html

    A ja tu coś widzę:)

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Lea28 Koleżanka
    Postów: 37 85

    Wysłany: 2 października 2019, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) dołączam do październikowego testowania, jestem już po terminie miesiaczki, w sobotę planuje zrobić test...🤞 trzymam kciuki za was wszystkie :)

    Malinka96 lubi tę wiadomość

  • agniesia8899 Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 3 października 2019, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea28 wrote:
    Witajcie :) dołączam do październikowego testowania, jestem już po terminie miesiaczki, w sobotę planuje zrobić test...🤞 trzymam kciuki za was wszystkie :)
    ✊ szczęścia życzę w ujrzeniu dwóch kreseczek ☺️

    Lea28 lubi tę wiadomość

    Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 października 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny obyście ujrzały piękne II w tym miesiącu.

    U mnie dziś troszkę jakby ciemniejsza ale z jednej strony a z drugiej jakby się jej nie chciało :( idę na betę po pracy.
    https://naforum.zapodaj.net/e3a0a277e969.jpg.html

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ