Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 5 października 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, oficjalnie @ przyszła. Zaczynamy nowy cykl, oby szczęśliwy..

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    16.10 - kwas foliowy 17,80 ng/ml,
    homocystelina 6.80umol/l
    witamina b12 411,80
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-112mg/dl 1-115mg/dl 3-126mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-22,0uIU/ml 1-68,1uIU/ml 2-37,3uIU/ml
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-99mg/dl 1-97mg/dl 2-105mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-13,5uIU/ml 1-44,7uIU/ml 2-47,2uIU/ml
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 5 października 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Piszę w tym wątku, bo liczę na to, że większość moich koleżanek z czasów starań jeszcze tu wchodzi.

    Wczoraj o 13.20 straciłam córkę... Znów. Szyjka macicy się rozwarla, ona żyła do końca.

    Jutro pogrzeb.
    Dużo siły kochana!

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 5 października 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    I stało się. Dostałam okres, normalnie jestem załamana. Siedem miesięcy starań. Owulacja potwierdzona, wszystko się zgadza i coś nie wychodzi.
    Zostanę z wami w tym miesiącu bo kolejne testowanie wypada na 30 październik, można mnie tam wpisać ale powoli brakuje mi sił już.
    Robiliście badanie nasienia?
    Też miałam wszystko książkowo a tu nagle z liścia w twarz, bo mój nie ma plemników....

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 października 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę rzadziej zaglądam na forum z braku czasu ale nie mogę nie napisać.
    LaBelle kochana twoje dwie kreseczki ucieszyły mnie tak jakby były moje dlatego twoją wiadomość musiała czytać trzy razy żeby sens do mnie dotarł. Nie ma pewnie słów które mogłyby Ci teraz pomóc modlę się za Ciebie żebyś przeszła przez ten trudny czas i za Twojego Aniołka . Utulisz jeszcze maluszka w ramionach głęboko w to wierzę i bardzo się za to dla Ciebie modlę

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3872 5822

    Wysłany: 5 października 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o dopisanie mnie na 14.10, chociaż jakoś na nic w tym cyklu nie liczę.

    Tak poza tym to witam wszystkie kobitki i trzymam kciuki za Was.
    U nas obecnie 6cs.

    0c36c717364c278626c7fb833a769ddd.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 22:59

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 500 391

    Wysłany: 5 października 2019, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle nie ma słów które mają jakiekolwiek sens w tym momencie. Pamiętam o Was w modlitwie...

    Jutro minie właśnie rok jak straciliśmy w rodzinie dziecko, zmarło zaraz po porodzie. Do tej pory czuje ból w sercu jak o tym myślę, chociaż to nie było moje dziecko. Takie historie mnie przerażają i tak bardzo proszę Boga o to by nigdy nas tym nie doświadczył.

    Dla nas to kolejny cykl starań... Jestem po owulacji, zostaje teraz tylko czekać co się wydarzy. A w sercu strach i nadzieja. Zobaczymy co tym razem się wydarzy. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny tutaj, dużo siły nam trzeba.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 23:45

  • Jasminum Autorytet
    Postów: 344 213

    Wysłany: 6 października 2019, 01:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! :D Można się jeszcze przyłączyć na październik? Czuję, że potrzebuję wsparcia... Wróciłam na ovu po dość długiej przerwie. Po wieeeelu miesiącach nieudanych starań, odetchnęłam, wyszłam za mąż i cały proces robienia dzidziusia odłożyliśmy na PO ślubie. I chyba potrzebowałam tej przerwy... Teraz jest pierwszy cykl po ślubie i nie wiem czemu ale strasznie się nastawiłam, że to będzie już teraz... Pomimo tego, że wcześniej bardzo długo się nie udawało...

    @ powinna być w środę 9 października, więc jeszcze trzy dni, a ja już wariuję...

    Znowu tysiąc ciążowych objawów i godziny spędzone na czytaniu forów ... Ahh...

    Powiedzcie, że nie tylko ja tu jestem tak zafiksowana?

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 6 października 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Cześć wszystkim! :D Można się jeszcze przyłączyć na październik? Czuję, że potrzebuję wsparcia... Wróciłam na ovu po dość długiej przerwie. Po wieeeelu miesiącach nieudanych starań, odetchnęłam, wyszłam za mąż i cały proces robienia dzidziusia odłożyliśmy na PO ślubie. I chyba potrzebowałam tej przerwy... Teraz jest pierwszy cykl po ślubie i nie wiem czemu ale strasznie się nastawiłam, że to będzie już teraz... Pomimo tego, że wcześniej bardzo długo się nie udawało...

    @ powinna być w środę 9 października, więc jeszcze trzy dni, a ja już wariuję...

    Znowu tysiąc ciążowych objawów i godziny spędzone na czytaniu forów ... Ahh...

    Powiedzcie, że nie tylko ja tu jestem tak zafiksowana?

    Cześć! ☺️
    Oj nie tylko Ty ☺️ ja tak samo wariuje i wmawiam sobie albo na siłę wyszukuję byle czego żeby tylko ta nadzieja się tliła... Ja wczoraj dostałam @ ale mimo, że w czwartek robiłam betę to i tak żyłam cały czas nadzieją, że może jednak... Że na betę za wcześnie itp... mimo wszystko to był chyba pierwszy cykl od wielu, wielu miesięcy że przyjęłam to wszystko spokojnie, @ - ok, nowy cykl może ten będzie szczęśliwy... Gdzie wcześniej był płacz, podlamanie a może nawet stany depresyjne i ogromny żal do świata...

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    16.10 - kwas foliowy 17,80 ng/ml,
    homocystelina 6.80umol/l
    witamina b12 411,80
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-112mg/dl 1-115mg/dl 3-126mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-22,0uIU/ml 1-68,1uIU/ml 2-37,3uIU/ml
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-99mg/dl 1-97mg/dl 2-105mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-13,5uIU/ml 1-44,7uIU/ml 2-47,2uIU/ml
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
  • Angel Przyjaciółka
    Postów: 74 51

    Wysłany: 6 października 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła @...zaczynamy na nowo...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje dzisiaj się mocno zdystansować miałam rano karczemną awanturę z mężem usłyszałam trochę przykrości m.in. że go nie pociągam bo mam brzuszek i nie dbam o siebie więc biorę dziecko i jadę do mojej mamy może wrócę wieczorem a może dopiero za parę dni zobaczę jak się to wszystko potoczy

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 6 października 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Potrzebuje dzisiaj się mocno zdystansować miałam rano karczemną awanturę z mężem usłyszałam trochę przykrości m.in. że go nie pociągam bo mam brzuszek i nie dbam o siebie więc biorę dziecko i jadę do mojej mamy może wrócę wieczorem a może dopiero za parę dni zobaczę jak się to wszystko potoczy


    Kurde strasznie przykre słowa... :(

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mozna brac przy staraniach rano duphaston a wieczorem luteine?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 6 października 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Potrzebuje dzisiaj się mocno zdystansować miałam rano karczemną awanturę z mężem usłyszałam trochę przykrości m.in. że go nie pociągam bo mam brzuszek i nie dbam o siebie więc biorę dziecko i jadę do mojej mamy może wrócę wieczorem a może dopiero za parę dni zobaczę jak się to wszystko potoczy
    Ojej Biedroneczko jak on w ogóle mógł Ci tak powiedzieć 😐.... Może to przez te starania nie ma takiego pociągu?? Ale mam znajomą, która ostatnio mi powiedziała, że ona wstaje rano i się maluję żeby cały dzień być piękna... No ja sobie nie wyobrażam żeby się malować jeśli się gdzieś nie wychodzi... No kurde... Widziały galy co brały... Ja zawsze mojemu mówię że mógł inna wybrać jak coś mu się nie podoba..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 6 października 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kurde strasznie przykre słowa... :(
    LaBellePerle jak się czujesz kochana???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • lili92 Znajoma
    Postów: 27 20

    Wysłany: 6 października 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    U mnie dzisiaj 11 dpo (prawdopodobnie) temp skacze ... raz dół raz góra - dziwne.
    Zrobiłam test :
    https://naforum.zapodaj.net/dc7040922b92.jpg.html - ja coś tam widzę i moj mąż też. Ale może wkręcamy sobie 🤷🏼‍♀️ Zdj zrobione po 3/4 minutach.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 13:32

  • Angel Przyjaciółka
    Postów: 74 51

    Wysłany: 6 października 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili92 wrote:
    Cześć.
    U mnie dzisiaj 11 dpo (prawdopodobnie) temp skacze ... raz dół raz góra - dziwne.
    Zrobiłam test :
    https://naforum.zapodaj.net/dc7040922b92.jpg.html - ja coś tam widzę i moj mąż też. Ale może wkręcamy sobie 🤷🏼‍♀️ Zdj zrobione po 3/4 minutach.


    Jest bladzioch :) jeszcze nie gratuluję, ale trzymam kciuki ;)

    lili92 lubi tę wiadomość

  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 566 398

    Wysłany: 6 października 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili92 wrote:
    Cześć.
    U mnie dzisiaj 11 dpo (prawdopodobnie) temp skacze ... raz dół raz góra - dziwne.
    Zrobiłam test :
    https://naforum.zapodaj.net/dc7040922b92.jpg.html - ja coś tam widzę i moj mąż też. Ale może wkręcamy sobie 🤷🏼‍♀️ Zdj zrobione po 3/4 minutach.

    Ja też coś tam widzę :) trzymam mocno kciuki!

    lili92 lubi tę wiadomość

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • agniesia8899 Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 6 października 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili92 wrote:
    Cześć.
    U mnie dzisiaj 11 dpo (prawdopodobnie) temp skacze ... raz dół raz góra - dziwne.
    Zrobiłam test :
    https://naforum.zapodaj.net/dc7040922b92.jpg.html - ja coś tam widzę i moj mąż też. Ale może wkręcamy sobie 🤷🏼‍♀️ Zdj zrobione po 3/4 minutach.
    Widać ☺️ ✊ trzymam mocno kciuki ☺️

    lili92 lubi tę wiadomość

    Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 6 października 2019, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Potrzebuje dzisiaj się mocno zdystansować miałam rano karczemną awanturę z mężem usłyszałam trochę przykrości m.in. że go nie pociągam bo mam brzuszek i nie dbam o siebie więc biorę dziecko i jadę do mojej mamy może wrócę wieczorem a może dopiero za parę dni zobaczę jak się to wszystko potoczy

    Ojeju bardzo mi przykro... Dobrze Ci zrobi chwilę odetchnąć, niech On sobie przemyśli co powiedział.. :/

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    16.10 - kwas foliowy 17,80 ng/ml,
    homocystelina 6.80umol/l
    witamina b12 411,80
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-112mg/dl 1-115mg/dl 3-126mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-22,0uIU/ml 1-68,1uIU/ml 2-37,3uIU/ml
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-99mg/dl 1-97mg/dl 2-105mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-13,5uIU/ml 1-44,7uIU/ml 2-47,2uIU/ml
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 6 października 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili92 wrote:
    Cześć.
    U mnie dzisiaj 11 dpo (prawdopodobnie) temp skacze ... raz dół raz góra - dziwne.
    Zrobiłam test :
    https://naforum.zapodaj.net/dc7040922b92.jpg.html - ja coś tam widzę i moj mąż też. Ale może wkręcamy sobie 🤷🏼‍♀️ Zdj zrobione po 3/4 minutach.

    Ja też widzę bladziucha 😁😁 trzymam mocno kciuki! ❤️

    lili92 lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    16.10 - kwas foliowy 17,80 ng/ml,
    homocystelina 6.80umol/l
    witamina b12 411,80
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-112mg/dl 1-115mg/dl 3-126mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-22,0uIU/ml 1-68,1uIU/ml 2-37,3uIU/ml
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-99mg/dl 1-97mg/dl 2-105mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-13,5uIU/ml 1-44,7uIU/ml 2-47,2uIU/ml
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego