Philips Lumea/ Depilacja IPL a rozregulowanie cyklu
-
Cześć dziewczyny,
czy któraś z Was zauważyła po używaniu depilatora Philips Lumea jakieś skutki uboczne na cykl? Dostałam go na świeta 2023, ogólnie z efektów jestem bardzo zadowolona (mam PCOS i hirsutyzm i działa cuda), ale zauważyłam że za każdą serią jaką robię tą depilację, rozregulowuje mi się okres i nie mogę go dostać. Za pierwszym razem miesiączkę dostałam po 89 dniach, potem odstawiłam go na pół roku i po użyciu cykl mial 113 dni.
Teraz staram się o dziecko i mam unormowane 31-dniowe cykle, ale ze względu na komfort psychiczny i przedłużające się starania (z różnych powodów), chciałam jeszcze zrobić kilka zabiegów, póki mogę. Zrobiłam ostatnio jeden zabieg i okres dostałam tydzień później, po 37 dniach.

Czy któraś z Was ma tego typu urządzenie i zauważyła jakiekolwiek odchylenie w cyklu? Może to głupie, ale nie mogę się wyzbyć przeświadczenia, że jedno z drugim jest połączone, ze względu na to, że 3 razy mi się coś takiego przydarzyło. Z drugiej strony zależy mi na ciąży, a starania trochę już trwają
-
Hej, używałam Lumea i chodziłam na depilację laserową do gabinetu kosmetologicznego, gdzie jest używany mocniejszy laser. Nigdy nie miałam problemów z cyklem, z tym że zawsze miałam regularne cykle. Może problem leży gdzie indziej? 😔
kejti101 lubi tę wiadomość
👩🏻 31 👱🏻♂️ 33
❌AMH: 0,428 ng/ml
➖niedoczynność tarczycy
➖obniżone parametry nasienia
IVF
04.08 start stymulacji
16.08 punkcja: 3🥚→ 2MII → 1 ❄️ 3.2.2
14.10 transfer 🥹🍀✨
6dpt beta 34
8dpt beta 112
10dpt beta 299
13dpt beta 933 -
Mimi7 wrote:Hej, używałam Lumea i chodziłam na depilację laserową do gabinetu kosmetologicznego, gdzie jest używany mocniejszy laser. Nigdy nie miałam problemów z cyklem, z tym że zawsze miałam regularne cykle. Może problem leży gdzie indziej? 😔
Dzięki wielkie za odpowiedź! Być może jest tak jak mówisz, ale przez to że to już trzeci raz, a starania się przedłużają zaczynam doszukiwań się przyczyn wszędzie, bo chce zrobić wszystko co w mojej mocy, ale też żyć trzeba i o siebie dbać
Na zagranicznych forach znalazłam tylko wątek o depilacji IPL bikini i spóźniającym się okresie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 22:33
-
Ja mam, stosuję i nic takiego nie zauważyłam
kejti101 lubi tę wiadomość
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Olcykowa wrote:Ja mam, stosuję i nic takiego nie zauważyłam
Dzięki za odpowiedź!!
Wczoraj zrobiłam kolejny zabieg (na nogi i linię brzucha), byłam w 9 dc i już widziałam wzrastającą ilość śluzu. Już wczoraj po zabiegu zaczął boleć mnie lekko brzuch, dzisiaj boli jak na okres i jest dużo bardziej sucho
Wiem że to strasznie dziwne, żeby aż tak wpływało, tym bardziej że zrobiłam na niższej mocy i nie robię na okolicy bikini.
W piątek idę do lekarza to zobaczę, czy i tym razem tak bardzo wpłynęło to na fazę cyklu.. -