X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Philips Lumea/ Depilacja IPL a rozregulowanie cyklu
Odpowiedz

Philips Lumea/ Depilacja IPL a rozregulowanie cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kejti101 Debiutantka

Wysłany: 26 października, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    czy któraś z Was zauważyła po używaniu depilatora Philips Lumea jakieś skutki uboczne na cykl? Dostałam go na świeta 2023, ogólnie z efektów jestem bardzo zadowolona (mam PCOS i hirsutyzm i działa cuda), ale zauważyłam że za każdą serią jaką robię tą depilację, rozregulowuje mi się okres i nie mogę go dostać. Za pierwszym razem miesiączkę dostałam po 89 dniach, potem odstawiłam go na pół roku i po użyciu cykl mial 113 dni.
    Teraz staram się o dziecko i mam unormowane 31-dniowe cykle, ale ze względu na komfort psychiczny i przedłużające się starania (z różnych powodów), chciałam jeszcze zrobić kilka zabiegów, póki mogę. Zrobiłam ostatnio jeden zabieg i okres dostałam tydzień później, po 37 dniach. :( :( :(

Czy któraś z Was ma tego typu urządzenie i zauważyła jakiekolwiek odchylenie w cyklu? Może to głupie, ale nie mogę się wyzbyć przeświadczenia, że jedno z drugim jest połączone, ze względu na to, że 3 razy mi się coś takiego przydarzyło. Z drugiej strony zależy mi na ciąży, a starania trochę już trwają :(

• Mimi7 Autorytet

Wysłany: 26 października, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, używałam Lumea i chodziłam na depilację laserową do gabinetu kosmetologicznego, gdzie jest używany mocniejszy laser. Nigdy nie miałam problemów z cyklem, z tym że zawsze miałam regularne cykle. Może problem leży gdzie indziej? 😔

kejti101 lubi tę wiadomość

👩🏻 31 👱🏻‍♂️ 33

❌AMH: 0,428 ng/ml
    ➖niedoczynność tarczycy
    ➖obniżone parametry nasienia

IVF
    04.08 start stymulacji
    16.08 punkcja: 3🥚→ 2MII → 1 ❄️ 3.2.2
    14.10 transfer
    6dpt 34, 8dpt 112, 10dpt 299, 13dpt 933, 20dpt 16369
    27dpt jest ❤️🥹 CRL 0,7 cm
    7+6 CRL 1,53 cm FHR 168

preg.png
  • kejti101 Debiutantka

Wysłany: 26 października, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi7 wrote:
    Hej, używałam Lumea i chodziłam na depilację laserową do gabinetu kosmetologicznego, gdzie jest używany mocniejszy laser. Nigdy nie miałam problemów z cyklem, z tym że zawsze miałam regularne cykle. Może problem leży gdzie indziej? 😔

Dzięki wielkie za odpowiedź! Być może jest tak jak mówisz, ale przez to że to już trzeci raz, a starania się przedłużają zaczynam doszukiwań się przyczyn wszędzie, bo chce zrobić wszystko co w mojej mocy, ale też żyć trzeba i o siebie dbać :( Na zagranicznych forach znalazłam tylko wątek o depilacji IPL bikini i spóźniającym się okresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 22:33

• kejti101 Debiutantka

Wysłany: 27 października, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś jeszcze używała Philips Lumea i wszystko było w porządku?

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 27 października, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam, stosuję i nic takiego nie zauważyłam

kejti101 lubi tę wiadomość

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
    Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • kejti101 Debiutantka

Wysłany: 28 października, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Ja mam, stosuję i nic takiego nie zauważyłam

Dzięki za odpowiedź!!

Wczoraj zrobiłam kolejny zabieg (na nogi i linię brzucha), byłam w 9 dc i już widziałam wzrastającą ilość śluzu. Już wczoraj po zabiegu zaczął boleć mnie lekko brzuch, dzisiaj boli jak na okres i jest dużo bardziej sucho :(

Wiem że to strasznie dziwne, żeby aż tak wpływało, tym bardziej że zrobiłam na niższej mocy i nie robię na okolicy bikini.

W piątek idę do lekarza to zobaczę, czy i tym razem tak bardzo wpłynęło to na fazę cyklu..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ