X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwsze objawy po ovu
Odpowiedz

Pierwsze objawy po ovu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJAa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja już zgubiłam chyba i nie wiem co mam myśleć. Bardzo chcemy mieć dzidziusia, to nasz pierwszy miesiąc starać i mam dziwne objawy. Nie wiem dokladnie kiedy mialam owulacje. Ale cykl mam mniej więcej co 28dni. 15dnia mialam miec owulacje. 4dpo czułam ciągnięcie w prawym jajniku. 5dpo w lewym jajniku. Które nasilały się przy ruchu, lub siedzeniu. 6dpo w całym podbrzuszu... 7dpo ustały. 6dpo i 8dpo robilam te czule testy oba ujemne. Od 5dpo bolały mnie sutki, tak w środku przy dotyku i w sumie dalej bolą, mam 9dpo teraz... i 37*C... do okresu 5 dni... niby. Bo cykl waha mi się między 26-31 dni. Myślicie że jest nadzieja? Czy to moje jakieś urojenia?
    Jesli współżyło się w okresie płodnym, to zawsze jest nadzieja 😉 Jednak te objawy o niczym nie świadczą, musisz poczekać co najmniej do 10dpo, żeby zrobić test ciążowy. A najlepiej 12dpo albo do dnia spodziewanej miesiączki. Powodzenia 🙂

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJAa wrote:
    Poczekam, do miesiączki niby 5dni, ale to aż 5... byłabym w szoku gdyby się udało tak od razu. Świruje. Zwłaszcza że u mnie w rodzinie ogólnie problem występuje. Mama leczyła się długie lata, siostra poroniła kilka razy teraz wgl zajść nie może. Boję się że u mnie będzie to samo...
    To dopiero 1 cykl, nie ma co się nakręcać negatywnie. Popatrz jak długo starają się tutaj dziewczyny i są silne i mimo że bywają cięższe dni to się nie załamują :)
    Określcie sobie ramy czasowe do kiedy iść do ginekologa zrobić podstawowe badania, plan na działanie pomaga:)

Łykajcie skrupulatnie suplementy, dużo serduszek w okresie płodnym nie tylko w owulację i głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 23:11

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko udaje się za pierwszym razem. Cierpliwości

Starania z mikrogruczomikrogruczol lubi tę wiadomość

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ