Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwsze objawy po ovu
Odpowiedz

Pierwsze objawy po ovu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 19 września, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJAa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja już zgubiłam chyba i nie wiem co mam myśleć. Bardzo chcemy mieć dzidziusia, to nasz pierwszy miesiąc starać i mam dziwne objawy. Nie wiem dokladnie kiedy mialam owulacje. Ale cykl mam mniej więcej co 28dni. 15dnia mialam miec owulacje. 4dpo czułam ciągnięcie w prawym jajniku. 5dpo w lewym jajniku. Które nasilały się przy ruchu, lub siedzeniu. 6dpo w całym podbrzuszu... 7dpo ustały. 6dpo i 8dpo robilam te czule testy oba ujemne. Od 5dpo bolały mnie sutki, tak w środku przy dotyku i w sumie dalej bolą, mam 9dpo teraz... i 37*C... do okresu 5 dni... niby. Bo cykl waha mi się między 26-31 dni. Myślicie że jest nadzieja? Czy to moje jakieś urojenia?
    Jesli współżyło się w okresie płodnym, to zawsze jest nadzieja 😉 Jednak te objawy o niczym nie świadczą, musisz poczekać co najmniej do 10dpo, żeby zrobić test ciążowy. A najlepiej 12dpo albo do dnia spodziewanej miesiączki. Powodzenia 🙂

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 19 września, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJAa wrote:
    Poczekam, do miesiączki niby 5dni, ale to aż 5... byłabym w szoku gdyby się udało tak od razu. Świruje. Zwłaszcza że u mnie w rodzinie ogólnie problem występuje. Mama leczyła się długie lata, siostra poroniła kilka razy teraz wgl zajść nie może. Boję się że u mnie będzie to samo...
    To dopiero 1 cykl, nie ma co się nakręcać negatywnie. Popatrz jak długo starają się tutaj dziewczyny i są silne i mimo że bywają cięższe dni to się nie załamują :)
    Określcie sobie ramy czasowe do kiedy iść do ginekologa zrobić podstawowe badania, plan na działanie pomaga:)

Łykajcie skrupulatnie suplementy, dużo serduszek w okresie płodnym nie tylko w owulację i głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 23:11

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 20 września, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko udaje się za pierwszym razem. Cierpliwości

Starania z mikrogruczomikrogruczol lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Beta 19.10 - 25,8
    Beta 21.10- 82,9
    Beta 23.10 - 203
    Progesteron 30,9
    Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm 169ud/min
    Wizyta 26.11
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ