Pierwszy raz na ovufriend
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie Panie mam pytanie poniewaz jestem tutaj pierwszy raz nie rozumiem wszystkich rzeczy odnosnie wykresu natomiast chodzi mi oto ze plodne dni zaczely mi sie 17.05.14 tego miesiaca wykres pokazuje mi jako nie plodne w dniu dzisiejszym a jutro mam miec owulacje jak pokazuje mi cykl na ovufriend i nie rozumiem dlaczego tak pokazuje ze na wykresie od jutra ma byc 5 dni plodnych ? ktos mi pomoże ?
-
Witaj Mery
A mialas robiony monitoring i masz pewnosc ze 17 mialas plodne dni? Wykres zaznacza owulke na podstawie kilku objawow owulacyjnych, sluz, temperatura, wysokosc szyjki, czy jest otwarta badz zamknieta, testy owulacyjne. Pamietaj ze to tylko program a nie zegarek ktory zna nasz organizm. Najlepiej jakbys udostepnila nam wykres to spojrzymy i wiecej bedziemy wiedzialy. A poza tym jak sie staracie to ma byc spontaniczne zblizenie z milosci a nie z koniecznosci.
A 5 dni pokazuje plodnych bo mimo ze komorka jajowa jest zdolna do zaplodnienia ok 24h to bez monitoringu nie masz pewnosci kiedy owu byla. Zaznaczone sa teoretycznie najbardziej dlodne dni.
Wiele czynnikow moze ja troszke przesunac.
Pozdrawiam
Aaa i jedynym dowodem na wystapienie owulki jest ciazaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 15:44
-