Plamienia...brak przyczyny ???
-
WIADOMOŚĆ
-
Luteina podjezykowa 50 . 3x1 teraz zmienił mi na duphaston . Te plamienia występują co drugi cykl
Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
nick nieaktualnyMonisia a robiłaś posiewy wszystkie?
U mnie polipa też nikt nie widział wcześniej, dopiero po scratchingu endometrium przed jedną z inseminacji wyszło mi, że mam endometrium polilowate. Na usg tego nie było widać. Dopiero u innego gina na usg 3D wyszło, że jakiś polip jest. Oczywiście 2 lekarzy machnęło na to ręką, że lepiej nie ruszać, że mały i po co, na pewno nie on jest przyczyną niepowodzeń. Jednak znalazł się gin który na dzień dobry dał mi skierowanie do szpitala na histero diagnostyczną. Zrobił ja bardzo dobrze, usunął polipa i oddał biopsję endo też na posiew. Wtedy wyszła mi bakteria, która jak się okazało mam tylko w jamie macicy, nie wyszła mi w żadnych posiewach z szyjki wcześniej ani w biocenozie pochwy. Ogólnie objawów nie dawała a jak dawała to nie wiedziałam, że to od tego.
To tylko moja historia. Na swoim przykładzie będę polecała posiewy -
Nie robiłam . Ciekawe jest to że jak nie starałam się o dziecko to nie miałam żadnych plamienStarania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
nick nieaktualnyMonisia 1992 wrote:Nie robiłam . Ciekawe jest to że jak nie starałam się o dziecko to nie miałam żadnych plamien
Zrób te posiewy, to i tak jest konieczne przy staraniach. Zrób najlepiej k.10dc -
Nie brałam antykoncepcji nigdy m zapisałam się dzisiaj do innego lekarza ale nie wiem czy roa sens jak myślisz ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Monisia 1992 wrote:Mój progesteron 9.70 6 dni po owulacji
Oznacza że nie było owulki ?Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
7-8 po owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 16:24
-
nick nieaktualnyfolkagata wrote:hej, staram się o dziecko 6 cykl, mam plamienia od 21 dc prkatycznie łączą się z @, od 2 cykli biorę duphaston 2x1, mam również niedoczynność tarczycy tsh poniżej 2, ktoś z podobnymi problemami? na USG nie wyszlo nic niepokojącego
Plamienia mogą być związane z niedomoga lutealną (stąd dupek pewnie) lub z prolaktyną. Badałaś ją? Miałaś robione posiewy z szyjki macicy i biocenozę pochwy? -