Plamienia...brak przyczyny ???
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór. Mam pytanie straram się o dziecko 8 miesięcy bez rezultatu. Występują u mnie plamienia w środku cyklu które trwaja od 2-4 dni. Pojawiają się razem z płodnym śluzem. Od 11 do 14 DC . Później jest przerwa i znowu plamienie w 18 DC albo w 21 DC . Badałam progesteron prolaktynę i TSH wszystko jest ok. Na USG też jest wszystko ok . Przepisał mi ginekolog luteinę ale ona nie pomaga . Co może być przyczyną?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
nick nieaktualnyMonisia 1992 wrote:Dobry wieczór. Mam pytanie straram się o dziecko 8 miesięcy bez rezultatu. Występują u mnie plamienia w środku cyklu które trwaja od 2-4 dni. Pojawiają się razem z płodnym śluzem. Od 11 do 14 DC . Później jest przerwa i znowu plamienie w 18 DC albo w 21 DC . Badałam progesteron prolaktynę i TSH wszystko jest ok. Na USG też jest wszystko ok . Przepisał mi ginekolog luteinę ale ona nie pomaga . Co może być przyczyną?
Jeśli i tu będzie wszystko ok zrobiłabym histeroskopie lub chociaż biopsję endometrium. To już od lekarza zależy czy będzie Cię chciał na to skierować -
Sluz płodny z domieszką krwi jest prawidłowym objawem jedni tak mają inni nie. Nie nalezy sie tym martwić.
Zalezy tez jakie to plamienie. Czy brązowe/czarne a czy żywa czerwona krew. -
A jeśli plamienia występują w 18 i 20 DC ? Jest to żywo czerwona krew . Plamienie trwa jeden dzień . Progesteron mam ok . Lekarz przepisał mi luteinę ale ona nie pomogła .wręcz przeciwnie plamienia sa mocniejsze .Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Ide dzisiaj do lekarza ale nie wiem czy mi coś powie . Te plamienia w drugiej połowie cyklu zdarzają się co drugi cykl.Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
U mnie zdarzyły się takie mocniejsze plamienia w czasie owulacji tylko w jednym cyklu i wtedy okazało się że mam polipa. Ale to była żywa krew.
Podobno u wielu to normalny objaw delikatnych plamien w dni płodne. Nie powinno ich już być po owulacji.
-
Aishha wrote:U mnie zdarzyły się takie mocniejsze plamienia w czasie owulacji tylko w jednym cyklu i wtedy okazało się że mam polipa. Ale to była żywa krew.
Podobno u wielu to normalny objaw delikatnych plamien w dni płodne. Nie powinno ich już być po owulacji.
Zaszlas w ciążę? Mialas usuniętego polipa ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Monisia 1992 wrote:Dobry wieczór. Mam pytanie straram się o dziecko 8 miesięcy bez rezultatu. Występują u mnie plamienia w środku cyklu które trwaja od 2-4 dni. Pojawiają się razem z płodnym śluzem. Od 11 do 14 DC . Później jest przerwa i znowu plamienie w 18 DC albo w 21 DC . Badałam progesteron prolaktynę i TSH wszystko jest ok. Na USG też jest wszystko ok . Przepisał mi ginekolog luteinę ale ona nie pomaga . Co może być przyczyną?
Również uważam,że powinnaś mieć zrobiona histeroskopie i biopsję endometrium. Warto też zwrócić uwagę jak grube masz endometrium -
Powiedział że dopiero po roku staran zrobi mi histeroskopie diagnostyczna bo to jest inwazyjny zabiegStarania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Boje się że nigdy nie zostanę mamą . Coś musi być na rzeczy ale nic nie widać na USG maskara . Jestem załamanaStarania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Monisia 1992 wrote:Zaszlas w ciążę? Mialas usuniętego polipa ?
-
Aishha wrote:Nie byłam i nie jestem w ciąży, problem tkwi gdzie indziej ale polipy działają jak naturalna antykoncepcja? Ile masz lat? Idz do lekarza, który ma super usg, jeśli nic nie będzie to rzeczywiście histeroskopia jest inwazyjna i lekarz bez doświadczenia i żeli antyzrostowych narobi Ci więcej szkody.
Mam 26 lat
Od kiedy pamiętam miałam plamienia w środku cyklu . Od kiedy zaczęłam się starać o dziecko mam plamienia w 20 czasem w 21 DC jednodniowe .
Żaden lekarz nie wieco mi jest a ja nie wiem co mam
Robić dalej żeby zajść w ciążę.
A u ciebie co jest powodem ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
TSH 1.82 prolaktyna 11.14 progesteron 18.30 7 dni po owulacji.
Dzisiaj byłam w 20 DC na USG i lekarz nie widzial cialka żółtego . Czy to oznacza że nie było owulacji ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂