X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienie czy......
Odpowiedz

Plamienie czy......

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak chyba dostałam @ ale 4 dni wcześniej , teraz już nie wiem jak będę miała liczyć kiedy owulacja będzie czy tak jak przy 28 dyniowych cyklach 14 dnia cyklu czy inaczej

• Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że jest inna niż zawsze bez skrzepów , brzoch nie boli więc nie wiem

• Ans16 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki842 wrote:
    Tylko że jest inna niż zawsze bez skrzepów , brzoch nie boli więc nie wiem

Zrob test już wyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny jestem tu nowa ale jest taka rzecz . Staramy się o drugie dziecko
    @ powinnam dostać wczoraj dziś mam różowy śluz taki przezroczysty wodnisty tylko na wkładce czułam tylko jak jest no że tak powiem mokro
    W niedzielę poprzednia też był taki różowy w w środe był masywny śluz tak że nigdy takiego nie miałam
    Starania zaczęliśmy od końca października

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Część dziewczyny jestem tu nowa ale jest taka rzecz . Staramy się o drugie dziecko
    @ powinnam dostać wczoraj dziś mam różowy śluz taki przezroczysty wodnisty tylko na wkładce czułam tylko jak jest no że tak powiem mokro
    W niedzielę poprzednia też był taki różowy w w środe był masywny śluz tak że nigdy takiego nie miałam
    Ale to jest ta rzecz? Czy co?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:

Zrób test, jak jesteś po terminie, lub w terminie miesiączki to wynik powinien być już wiarygodny. Nikt na forum niestety wróżyć z fusów nie potrafi.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawiałam.z koleżanką która jest ginekolog
    Sama urodziła dwujke dzieci z jednym miała plamienie a z drugim nie i plamienia się mogą zdarzać do 5 tygodnia
    Trochę mnie uspokoiła kazała jechać na betę jutro

• aszin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Sama urodziła dwujke dzieci z jednym miała plamienie a z drugim nie i plamienia się mogą zdarzać do 5 tygodnia
    Plamienia w ciąży się zdarzają, jeśli jesteś w ciąży. A Twoje plamienie może być implantacyjne albo poprzedzające okres.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Plamienia mogą się zdarzać nawet bez ciąży. Ba, może się zdarzać krwawienia bez ciąży. 👀 Zrób test sikany, no chyba że bardzo chcesz wydawać pieniądze na kłucie się w żyłę.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli przez noc się nie rozkręci rano robię

• Klekotka Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Jeśli przez noc się nie rozkręci rano robię

Jestem w takiej samej sytuacji, a czy robilas testy?

👩🏻28
    🧑🏻‍🦱32

👶🏻 Starania od 07.2024

👩🏻💊 L-arginina, Fertistim, magnez, NAC, olej z wiesiołka, wit. D, omega 3, selen, cynk, wit. C, maca, zioła ojca sroki.

🧔🏻‍♂️💊 selen, cynk, wit. D, wit. A+E, maca, L-arginina, L-karnityna, koenzym Q10, omega 3, zioła ojca sroki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka
    Nie nie robiłam jutro zrobię lub we wtorek

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jestem 3 dni po terminie, mam plamienia, ale test negatywny tak samo jak dzisiejsza beta… nie ma szans żeby badanie z krwi się pomyliło, prawda? Zgłupiałam, bo nigdy nie spóźnia mi się okres :(

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak miałam w dwoch cyklach, takie plamienie bardziej niż okres 3/4 dni przed data @ i po kilka kilkanaście godzin trwały. Podobno to przez cienkie endometrium, nie urosło wystarczająco grube wtedy stad wyjątkowo skąpa @ bo nie było się co złuszczać..

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKP wrote:
    Ja tez tak miałam w dwoch cyklach, takie plamienie bardziej niż okres 3/4 dni przed data @ i po kilka kilkanaście godzin trwały. Podobno to przez cienkie endometrium, nie urosło wystarczająco grube wtedy stad wyjątkowo skąpa @ bo nie było się co złuszczać..
    Dziękuję za odpowiedź. Umówiłam się do gina na piątek, daje jeszcze sobie czas żeby się rozkręciło, ale to takie bardziej plamienie jak idę do toalety na papierze. Moja ostatnia miesiączka była bardzo intensywna w sumie. Martwię się tym bardzo, zwłaszcza, że ciągle mam infekcję intymne i nie mogę się ich pozbyć🙁

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Umówiłam się do gina na piątek, daje jeszcze sobie czas żeby się rozkręciło, ale to takie bardziej plamienie jak idę do toalety na papierze. Moja ostatnia miesiączka była bardzo intensywna w sumie. Martwię się tym bardzo, zwłaszcza, że ciągle mam infekcję intymne i nie mogę się ich pozbyć🙁

Jestem w tej samej sytuacji najpierw brąz później róż takim nietypowym przezroczystym śluzem a teraz jak dzie patrzę na papierze nie jest to białe jak zawsze przed okresem tylko takie brudne że tak powiem i jest tego sporo
    Z tego co wiem plamienia się zdarzają do 5 tygodnia
    Dzie miałam betę i odrazu TSH bo z 1 dzieckiem bardzo mi się pogorszyło . I zobaczymy okres też się już spóźnia

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Jestem w tej samej sytuacji najpierw brąz później róż takim nietypowym przezroczystym śluzem a teraz jak dzie patrzę na papierze nie jest to białe jak zawsze przed okresem tylko takie brudne że tak powiem i jest tego sporo
    Z tego co wiem plamienia się zdarzają do 5 tygodnia
    Dzie miałam betę i odrazu TSH bo z 1 dzieckiem bardzo mi się pogorszyło . I zobaczymy okres też się już spóźnia
    Na pewno w ciąży nie jestem, nie ma takich cudów żeby beta nie wyszła. Czekam do piątku. Tobie powodzenia żeby jednak okres się nie pojawił ✊

• Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczyłam na to że się nie pojawi ale widocznie po poronieniu się poprzestawialo.
    Teraz miałam cykl 25 dniowy i szczerze już nie wiem jak teraz obliczyć kiedy owulacja

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki842 wrote:
    Też liczyłam na to że się nie pojawi ale widocznie po poronieniu się poprzestawialo.
    Teraz miałam cykl 25 dniowy i szczerze już nie wiem jak teraz obliczyć kiedy owulacja
    Po poronieniu daj sobie czas żeby organizm wrócił do normy. Możesz się obserwować i robić testy owulacyjne, ale to kolejne narzucanie presji🙁

• Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, mam takie plany zacznę robić testy owu , mierzyć temperaturę tylko nie wiem jaka powinna być przedmowy , jakie są normy

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ