X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienie czy......
Odpowiedz

Plamienie czy......

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak chyba dostałam @ ale 4 dni wcześniej , teraz już nie wiem jak będę miała liczyć kiedy owulacja będzie czy tak jak przy 28 dyniowych cyklach 14 dnia cyklu czy inaczej

• Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że jest inna niż zawsze bez skrzepów , brzoch nie boli więc nie wiem

• Ans16 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki842 wrote:
    Tylko że jest inna niż zawsze bez skrzepów , brzoch nie boli więc nie wiem

Zrob test już wyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny jestem tu nowa ale jest taka rzecz . Staramy się o drugie dziecko
    @ powinnam dostać wczoraj dziś mam różowy śluz taki przezroczysty wodnisty tylko na wkładce czułam tylko jak jest no że tak powiem mokro
    W niedzielę poprzednia też był taki różowy w w środe był masywny śluz tak że nigdy takiego nie miałam
    Starania zaczęliśmy od końca października

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Część dziewczyny jestem tu nowa ale jest taka rzecz . Staramy się o drugie dziecko
    @ powinnam dostać wczoraj dziś mam różowy śluz taki przezroczysty wodnisty tylko na wkładce czułam tylko jak jest no że tak powiem mokro
    W niedzielę poprzednia też był taki różowy w w środe był masywny śluz tak że nigdy takiego nie miałam
    Ale to jest ta rzecz? Czy co?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Gosiaczek.prosiaczek Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:

Zrób test, jak jesteś po terminie, lub w terminie miesiączki to wynik powinien być już wiarygodny. Nikt na forum niestety wróżyć z fusów nie potrafi.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Luteina,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawiałam.z koleżanką która jest ginekolog
    Sama urodziła dwujke dzieci z jednym miała plamienie a z drugim nie i plamienia się mogą zdarzać do 5 tygodnia
    Trochę mnie uspokoiła kazała jechać na betę jutro

• aszin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Sama urodziła dwujke dzieci z jednym miała plamienie a z drugim nie i plamienia się mogą zdarzać do 5 tygodnia
    Plamienia w ciąży się zdarzają, jeśli jesteś w ciąży. A Twoje plamienie może być implantacyjne albo poprzedzające okres.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+…?
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Plamienia mogą się zdarzać nawet bez ciąży. Ba, może się zdarzać krwawienia bez ciąży. 👀 Zrób test sikany, no chyba że bardzo chcesz wydawać pieniądze na kłucie się w żyłę.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli przez noc się nie rozkręci rano robię

• Klekotka Znajoma

Wysłany: 8 grudnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Jeśli przez noc się nie rozkręci rano robię

Jestem w takiej samej sytuacji, a czy robilas testy?

👩🏻28
    🧑🏻‍🦱32

👶🏻 Starania od 07.2024

👩🏻💊 L-arginina, Fertistim, magnez, NAC, olej z wiesiołka, wit. D, omega 3, selen, cynk, wit. C, maca, zioła ojca sroki.

🧔🏻‍♂️💊 selen, cynk, wit. D, wit. A+E, maca, L-arginina, L-karnityna, koenzym Q10, omega 3, zioła ojca sroki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka
    Nie nie robiłam jutro zrobię lub we wtorek

• Oczekujaca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jestem 3 dni po terminie, mam plamienia, ale test negatywny tak samo jak dzisiejsza beta… nie ma szans żeby badanie z krwi się pomyliło, prawda? Zgłupiałam, bo nigdy nie spóźnia mi się okres :(

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak miałam w dwoch cyklach, takie plamienie bardziej niż okres 3/4 dni przed data @ i po kilka kilkanaście godzin trwały. Podobno to przez cienkie endometrium, nie urosło wystarczająco grube wtedy stad wyjątkowo skąpa @ bo nie było się co złuszczać..

• Oczekujaca Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKP wrote:
    Ja tez tak miałam w dwoch cyklach, takie plamienie bardziej niż okres 3/4 dni przed data @ i po kilka kilkanaście godzin trwały. Podobno to przez cienkie endometrium, nie urosło wystarczająco grube wtedy stad wyjątkowo skąpa @ bo nie było się co złuszczać..
    Dziękuję za odpowiedź. Umówiłam się do gina na piątek, daje jeszcze sobie czas żeby się rozkręciło, ale to takie bardziej plamienie jak idę do toalety na papierze. Moja ostatnia miesiączka była bardzo intensywna w sumie. Martwię się tym bardzo, zwłaszcza, że ciągle mam infekcję intymne i nie mogę się ich pozbyć🙁

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Umówiłam się do gina na piątek, daje jeszcze sobie czas żeby się rozkręciło, ale to takie bardziej plamienie jak idę do toalety na papierze. Moja ostatnia miesiączka była bardzo intensywna w sumie. Martwię się tym bardzo, zwłaszcza, że ciągle mam infekcję intymne i nie mogę się ich pozbyć🙁

Jestem w tej samej sytuacji najpierw brąz później róż takim nietypowym przezroczystym śluzem a teraz jak dzie patrzę na papierze nie jest to białe jak zawsze przed okresem tylko takie brudne że tak powiem i jest tego sporo
    Z tego co wiem plamienia się zdarzają do 5 tygodnia
    Dzie miałam betę i odrazu TSH bo z 1 dzieckiem bardzo mi się pogorszyło . I zobaczymy okres też się już spóźnia

• Oczekujaca Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntka2309 wrote:
    Jestem w tej samej sytuacji najpierw brąz później róż takim nietypowym przezroczystym śluzem a teraz jak dzie patrzę na papierze nie jest to białe jak zawsze przed okresem tylko takie brudne że tak powiem i jest tego sporo
    Z tego co wiem plamienia się zdarzają do 5 tygodnia
    Dzie miałam betę i odrazu TSH bo z 1 dzieckiem bardzo mi się pogorszyło . I zobaczymy okres też się już spóźnia
    Na pewno w ciąży nie jestem, nie ma takich cudów żeby beta nie wyszła. Czekam do piątku. Tobie powodzenia żeby jednak okres się nie pojawił ✊

• Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczyłam na to że się nie pojawi ale widocznie po poronieniu się poprzestawialo.
    Teraz miałam cykl 25 dniowy i szczerze już nie wiem jak teraz obliczyć kiedy owulacja

• Oczekujaca Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki842 wrote:
    Też liczyłam na to że się nie pojawi ale widocznie po poronieniu się poprzestawialo.
    Teraz miałam cykl 25 dniowy i szczerze już nie wiem jak teraz obliczyć kiedy owulacja
    Po poronieniu daj sobie czas żeby organizm wrócił do normy. Możesz się obserwować i robić testy owulacyjne, ale to kolejne narzucanie presji🙁

• Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, mam takie plany zacznę robić testy owu , mierzyć temperaturę tylko nie wiem jaka powinna być przedmowy , jakie są normy

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ