X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienie po okresie
Odpowiedz

Plamienie po okresie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mał_gośka Nowa

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Może któraś z Was tak miała. Wariuje już A do lekarza mam dopiero w poniedziałek. Od 2 dni mam brazowe plamienie ale takie delikatne. Jak się podetre papierem przy wysiłku pojawia się na bieliźnie. Do tego ból podbrzusza lekki. A dzisiaj w toalecie po podtarciu papierem oprócz brązowego plemienia była hmmm... nawet nie wiem jak to nazwać ale taka mała kulka czy to mogło być jajeczko? Okres miałam 26 maja. Proszę o odpowiedź okres miałam tydzień temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 19:50

• maria.marysia Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.. A u lekarza byłaś?

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może podrażnienie po stosunku?

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Tina Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również występują plamienia, brązowe skrzepy od ok. 8 miesięcy, to w zasadzie było jak stwierdzili u mnie wzjg, tak to przynajmniej łączę.

W maju byłam u ginekologa, ale nie potrafił mi tego rozsądnie wyjaśnić, była torbiel na lewym jajniku co prawda, ale wchłonęła się (w międzyczasie byłam na akupunkturze) tydzień później ponownie poszłam na kontrolę i ginekolog stwierdził, że jej nie ma. W czerwcu był ładny płodny cykl bez żadnych plamień natomiast sytuacja się powtórzyła w tym cyklu po raz kolejny plamienia i brązowe skrzepy, byłam na kontroli w 5dc bo myślałam, że to znowu jajnik, bolał mnie ponownie z lewej strony natomiast na USG w
    nie stwierdzono torbieli. Natomiast co mnie zdziwiło endometrium szerokości 39mm. Czy któraś z Was spotkała się z takim wynikiem?

• Kamila1987 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam poszłam do ginekologa i dał luteine i wszystko wróciło do normy. Bo tak to zawsze po okresie jeszcze 5 dni plamiłam

• Tamalka Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mał_gośka wrote:
    taka mała kulka czy to mogło być jajeczko?

Komórka jajowa może mieć maksymalnie 0.2 mm średnicy.

07.2015 - początek starań
    2017 - kiepska morfologia, ruchliwość, żywotność
    07.2017 - HSG (ok), fragmentacja DNA 36%
    03.2018 - laparoskopia: lewy jajowód niedrożny
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ