Planienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre_ ms wrote:Wg mnie sam poziom hormonów nie jest wyznacznikiem objawów.
Jednym plamienia zaczynają się przy progu 13, innym przy 20..
Może u Ciebie poziom objawów niedoboru jest przy wyższym progu?
Jeżeli nie wiąże się to z bólem, pojawia się tego niewiele i tylko przed @,to brałabym duphaston i spróbowała się tym nie martwić.
No i można brać castangusa, bo niektórym dziewczynom pomaga to na niedomogę.
Albo jakieś zioła na 2 fazę. - jest taki wątek zielarski na forum.
Raczej nie podejrzewam, że to jest przyczyna jakiś wielkich chorób. OCzywiście - kontroluj to sobie wszystko na regularnych badaniach i wizytach u lekarza, bo trzeba mieć czujność w takich tematach.. Notuj sobie ile dni trwa to, czy się zwiększają plamienia czy nie..
Pamiętaj, że dziewczyny zachodzą w ciąże mimo plamień też. To wbrew pozorom przed @ bardzooo popularne, że są plamienia i w większości przypadów nie oznacza nic złego...
Ja mimo wszystko się tym martwię bo nigdy takich plamien nie miałam . One się zaczęły jak zaczęły się starania o dziecko więc może przez stres . Martwi mnie to że pojawiają się co drugi cykl .Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
nick nieaktualnyMonisia
Chyba lepiej , że co drugi niż w każdy :>
tzn że jeden jajnik nie domaga a nie dwa :>
Wg mnie tu CI nikt nic więcej nie powie na forum
Wszystkie choroby jakie możesz mieć masz wymienione. Zrób pakiet badań hormonalnych i zapytaj lekarza.
Możesz dołożyć suplementy na II faze i patrzeć czy to pomaga.. -
Czuje że nigdy nie zajde w ciążę . Jakie suplementy mogę brać na drugą fazę cyklu ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Pisałam do lekarza i odpisał mi że on nie wie czemu mam te plamienia jak progesteron ok . To kto ma wiedzieć . Nawet nie wiem jakie badania mogę wykonać żeby się tego dowiedziećStarania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Monika, z calym szacunkiem, Ty nie masz wiekszych problemow niz jednodniowe krwawienie/plamienie co drugi cykl? Zalozylas kilka watkow I w kazdym meczysz ten temat.
Masz plamienia okoloowulacyjne spowodowane skokami hormonow, wytlumaczyl Ci to lekarz. Te plamienia moga byc spowodowane tym samym!
Mnostwo dziewczyn Ci tlumaczylo, dostalas linki do badan, piekna tabelke co kiedy badac. A Ty piszesz ze nie wiesz co badac? Wiec moze jeszcze raz z uwaga przeczytaj te wszystkie posty od dziewczyn.
Sama napisalas ze to moze od stresu. Wiec co zamierzasz zrobic zeby go wyeliminowac? Na pewno gnebienie tematu I zadawanie w kolko tych samych pytan nie pomoze.Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-