X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ktore biora Clostilbegyt- gdyby ktoras potrzebowala to mam dziesiec zbednych tabletek (50 mg) na zbyciu- zaciazylam w pierwszym cyklu stosowania, zuzylam tylko 5 sztuk wiec reszta sie chetnie podziele- moze ktorej przyniosa szczescie... jesli ktoras by chciala to niech mi napisze na priv adres to wysle poczta.

Librus- sadze ze moglabys juz zaczas testy- kto wie moze juz jutro bedzie inny sluz i wyznaczy Ci owulka na dzisiaj...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    dziewczynki ktore biora Clostilbegyt- gdyby ktoras potrzebowala to mam dziesiec zbednych tabletek (50 mg) na zbyciu- zaciazylam w pierwszym cyklu stosowania, zuzylam tylko 5 sztuk wiec reszta sie chetnie podziele- moze ktorej przyniosa szczescie... jesli ktoras by chciala to niech mi napisze na priv adres to wysle poczta.

Librus- sadze ze moglabys juz zaczas testy- kto wie moze juz jutro bedzie inny sluz i wyznaczy Ci owulka na dzisiaj...?

Jak nie będzie chętnych na clo to ja się piszę Gadgetko!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia- wiesz nie chcialabym sie wypowiadac jako lekarz... bo nim nie jestem ale na Twoim miejscu zwiekszylabym na ten tydzien dawke chociaz do 50 mikrogramow zeby pozniej plynnie przejsc do 75 jesli taka dawke wyznaczy Ci lekarz na wizycie za te 8 dni. a jesli utrzyma 50 to przynajmniej bedziesz juz miala organizm przyzwyczajony do nowej dawki
    wiem ze przesadzac w druga strone tez nie ma co ale dla mnie dawka 75 jest ok mimo ze mam nizsze tsh niz Twoje- nie odczuwam zadnych dolegliwosci ze strony tarczycy wiec mysle ze mam dobrze dobrana dawke...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:
    A ja się dziś dowiedziała,m że taka tam znajoma jest z 7 dzieckiem w ciąży a dopiero 2 miesiące temu urodziła a ma 26 lat dopiero i gdzie tu sprawiedliwość !!!:-(

Ojacie! To musi być dopiero wesoła ekipa...

A tam wesoła ekipa bieda z nędzą i litry alkoholu !!! I tam co chwilę dziecko się rodzi!!!:-(
    Libra ja też dużo wcześniej wodnisty śluz mam przed owulką testowałabym tak jak w tabeli piszę!!!:-)

no niby tak... ale ja tak nigdy nie miałam, by zaraz po okresie wodnisty... poprzednie cykle miałam namiastkę rozciągliwego... już wczoraj się nitka rozciągliwego pojawiła, dzisiaj więcej już go jest a to dopiero 7dc...
    mam 50 testów... a co tam zacznę od dzisiaj:)

gadgeta, Rucia lubią tę wiadomość

• ewela84 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam wczoraj na monitoringu no i właśnie....
    Gin powiedział ze jest pęcherzyk 2 cm, ale to dopiero 8 dc, wiec podejrzewa ze to z poprzedniego cyklu nie pękł :( może tak być?? nie wiem co o tym myśleć :( i moje jajniki znacznie różnią się wielkością, gin powiedział, ze może tak być, ale ten większy z pęcherzykiem wygląda na PCO.
    Ale czy tak może być, ze 1 jest ok, a 2 PCO???
    Następne pytanie do Was :) TSH wyszło mi 3,58, nic mi na zbicie nie dal, a mnie się wydaje ze za wysokie :( Kazal czekać :( a ja już nie chce czekać :( Nie wiem co robić, może iść do rodzinnego żeby wypisał Euthyrox? Jak myślicie?
    Plizzz doradźcie mi coś, bo fiołka dostane ;)

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje, ja lecę do domu. Może coś jeszcze skrobnę wieczorkiem, a jak nie, to do napisania jutro. Pa!

gadgeta lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to testować możesz jak tyle testów masz he he!!!:-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus- w takim razie rezerwuje dla Ciebie :) a kiedy Ty masz teraz zaczac brac? bo moze obecny cykl bedzie dla Ciebie szczesliwy... ?? :D

Dorcia- tym bardziej ze to nie twoj lekarz Ci radzil- wiesz jednak nie zna Twojej historii choroby a jeszcze byla to rozmowa przez telefon a nie w cztery oczy- nie wiadomo czy w ogole przejrzal twoja karte, czy wczytal sie o co chodzi... co swoj lekarz to jednak swoj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa mauysia do jutra kochana:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A ja się dziś dowiedziała,m że taka tam znajoma jest z 7 dzieckiem w ciąży a dopiero 2 miesiące temu urodziła a ma 26 lat dopiero i gdzie tu sprawiedliwość !!!:-(

Aga ja bym stwierdziła, że nie ma tu czego zazdrościć, tylko litować się nad jej głupotą.

Beata lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadetki chyba zrobie tak jak mowisz, bo to dla mnie podejzanie mala dawka ta ktora mam!
    Juz wiem dlaczego tego lekarza nazwali konowalem! I jeszcze na dodatek dzis, jutro i pojutrze on tylko przyjmuje.

Dziekuje Ci Monis z calego serca, bo czytalam ze niedobor hormonu w pierwszych 10 tyg. jest grozniejszy niz jego nadmiar...

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia- tsh stanowczo za wysokie. przy starankach powinno byc 1-2. powinnas dostac euthyrox lub letrox na zbicie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    Agus- w takim razie rezerwuje dla Ciebie :) a kiedy Ty masz teraz zaczac brac? bo moze obecny cykl bedzie dla Ciebie szczesliwy... ?? :D

Dorcia- tym bardziej ze to nie twoj lekarz Ci radzil- wiesz jednak nie zna Twojej historii choroby a jeszcze byla to rozmowa przez telefon a nie w cztery oczy- nie wiadomo czy w ogole przejrzal twoja karte, czy wczytal sie o co chodzi... co swoj lekarz to jednak swoj...

Gadgetko ja w lutym ok 10 powinnam brac dopiero bo ten cykl na straty idzię to ci wyślę na priv mój adres !!
    No mam nadzieję że jak już twoję tabletki łyknę to się uda!!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tarczyca niemalże w miejscu... poprzedni wynik tsh 0,78 a dzisieja odebrałam tsh 0,80
    chyba nie skacze, także nie muszę się przejmować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Gadetki chyba zrobie tak jak mowisz, bo to dla mnie podejzanie mala dawka ta ktora mam!
    Juz wiem dlaczego tego lekarza nazwali konowalem! I jeszcze na dodatek dzis, jutro i pojutrze on tylko przyjmuje.

Dziekuje Ci Monis z calego serca, bo czytalam ze niedobor hormonu w pierwszych 10 tyg. jest grozniejszy niz jego nadmiar...

nie ma za co Dorus
    ja dawke 50 dostalam w ogole jeszcze nie bedac w ciazy i przy prawidlowych wynikach tsh- sadze ze nie bylo by to dla Ciebie za duzo tym bardziej ze jestes juz w ciazy i masz tsh jak na ciezarna jednak w gornych poziomach

mam tylko nadzieje ze zle nie doradzilam i niczym nie zaszkodze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko adres ci na fb wysłałam!!!

• ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    ewelcia- tsh stanowczo za wysokie. przy starankach powinno byc 1-2. powinnas dostac euthyrox lub letrox na zbicie

Gadgetko a jaka dawkę myślisz, ze powinnam zażywać? wiem, ze to lekarz decyduje, ale masz pewnie jakiś typ :)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:

Aga ja bym stwierdziła, że nie ma tu czego zazdrościć, tylko litować się nad jej głupotą.

Rucia jestem w szoku że taka dziewczyna się nie zabezpieczy!!! Porażka normalnie i tyle!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oczywiscie jak pozwolicie to sie do was dołącze :) mam córcie która skończy 13 kwietnia 4 latka i teraz z mężem staramy sie o drugie chcieli bysmy chłopaczka ale co bedzie zeby było zdrowe:) no staramy? dopiero zamierzamy:) 8 stycznia skonczył mi się okres a od 15 stego zaczełam mieć śluz,wstyd sie przyznac :Pale,nigdy nie obserwowalam swoich cyklów tylko wiedziałam kiedy mi mniej wiecej wypada okres.zaczełam dopiero od konca tego okresu,bo wyczytałam gdzies ze wieksze prawdo podobienstwo ale nie koniecznie na chłopca jest dzien przed wtrakcie lub dzien po owulacji.gdzies tam kalkulator płodowy mi obliczył ze wypadnie mi owulacja 20-21 styczen a tutaj ze 18-21jakos tak i nie wiem czy ma wto wierzyc ??czy za uwaze kiedy bede miec niewiem jak to jest moze wiecie jak rozpoznac owulacje:)pozdrawiam Dziekuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    gadgeta wrote:

Gadgetko ja w lutym ok 10 powinnam brac dopiero bo ten cykl na straty idzię to ci wyślę na priv mój adres !!
    No mam nadzieję że jak już twoję tabletki łyknę to się uda!!!:-)

agus zapisalam adres dzieki
    a czemu ten cykl na straty idzie u Ciebie ??

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ