X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauyska-pocieszam sie ze lepiej pozno niz wcale :)
    wam to daleko do staruszek i spokojnie machniecie jeszcze conajmniej po dwie fasolki ( co poniektore moze nawet i trzy hihi...)

co tam u reszty slychac? zoska mazurcia odmeldujcie sie bo sie forum martwi... :)
    wosebcia-owocnych staranek kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2013, 13:43

Woseba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Rucia wrote:
    Chyba ten cykl pójdzie na straty :( Wczoraj jeszcze strasznie pobolewał mnie brzuch, dzisiaj już nic mnie boli, jajniki się nie odzywają... dziwne. Temperatura pozostawia wiele do życzenia. Mam jeszcze 3 testy owu, więc z piątkiem włącznie testuję. A w poniedziałek wizyta u Gina, której nie mogę się doczekać.

hmmm ciekawe... śluz ladny, a ile juz stosujesz testy? zawsze Ci wychodziły pozytywne?

to idziemy na wizytę razem hehe na którą masz? ja na 17.30

Ja mam na 10:00. Testy owu stosuję już od jakiegoś czasu, stąd wiem, że zawsze tego 15 dc test był najbardziej wiarygodny. W poprzednim cyklu pozytywne testy owu pokazywały mi się od 13 dc. Wczoraj w 14 dc test negatywny, nawet nie pokazał bladziocha.

Możliwe, że owu mi się przesunęło, tylko nie wiem w którą stronę. Szprycuje się witaminami, castagnusami, wiesiołkami, może te leki mają jakiś wpływ na to co się u mnie dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    wITAJ gADECIU
    Ty sie nie skradaj kochana po cichu tylko wchodż uroczyscie :)

beciulek najpierw musze sie troche poskradac zeby was nadrobic hehe- tempo macie nadal nieziemskie...
    weszlabym tak z fanfarami ale niestety mnie mauyska zdemaskowala... nu nu nu... :D

Rucia, Beata, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gedgeto jeszcze chwilę i wstrzelisz się w II trymestr :D

gadgeta, mauysia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    samopoczucie dobre:) mam dzis na 18 usg to moze wieczorkiem uda mi sie juz cosik wrzucic na FB jesli oczywiscie bedzie sie czym pochwalic... ;P

O, no to w takim razie będziemy wypatrywać z niecierpliwością.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    wam to daleko do staruszek i spokojnie machniecie jeszcze conajmniej dwie fasolki ( co poniektore...)

co tam u reszty slychac? zoska mazurcia odmeldujcie sie bo sie forum martwi... :)

Mazurci chyba zajęta dziś, a Zosia wczoraj ogłosiła ze chwilowo oficjalnie odwołuje (mam nadzieję że chwilowo)
    wiec pewnie dziś odpoczywa od nas ..

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    mauysia wrote:
    Rucia wrote:
    Chyba ten cykl pójdzie na straty :( Wczoraj jeszcze strasznie pobolewał mnie brzuch, dzisiaj już nic mnie boli, jajniki się nie odzywają... dziwne. Temperatura pozostawia wiele do życzenia. Mam jeszcze 3 testy owu, więc z piątkiem włącznie testuję. A w poniedziałek wizyta u Gina, której nie mogę się doczekać.

A czemu się wybierasz do gina, Ruciu?

Miałam iść Mayuś go mojej Gin po wakacjach, o ile w tamtym czasie nie zaszłabym w ciąże. Co chwilę coś mi wypadało, więc musiałam odwoływać spotkania. Mamy zaczać działać w mojej sprawie staranek. Mija 15 miesiąc po poronieniu, ciązy jak nie było tak nie ma, więc coś chyba jednak jest nie tak. Dlatego nie mogę się doczekać poniedziałku.

Aha, no to rozumiem, że nie możesz się doczekać. Mam nadzieję, że lekarka pomoże Wam obrać nową, skuteczną strategię. Pewnie nie od razu, ale oby szybko dała Ci jakieś konkrety.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to famfary dla gadetki dziewczyny zeby nam chętniej fluidki wysyłała!!!! :)

Rucia, mauysia, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej gadgeta;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2013, 13:45

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    wam to daleko do staruszek i spokojnie machniecie jeszcze conajmniej po dwie fasolki ( co poniektore moze nawet i trzy hihi...)

W dzisiejszych czasach to wcale nie jest późno...
    Ja, mimo że (jak to by ujął Bogusław Linda) "stara dupa jestem", daję sobie czas na rodzenie dzieci do 40 roku życia (tyle miała moja mama gdy mnie urodziła). Na razie chciałabym mieć dwójkę, ale kto wie, co mi się odmieni w przyszłości ;)

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    Beata wrote:
    wITAJ gADECIU
    Ty sie nie skradaj kochana po cichu tylko wchodż uroczyscie :)

beciulek najpierw musze sie troche poskradac zeby was nadrobic hehe- tempo macie nadal nieziemskie...
    weszlabym tak z fanfarami ale niestety mnie mauyska zdemaskowala... nu nu nu... :D

No bo ja chciałam przygotować teren, wyłożyć ziemię gałązkami oliwnymi, powiesić bannery itp... ;D

Rucia, gadgeta, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chce dwójke;)

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia myslę że mogłas miec wcześniej...
    kurczę to może i ja zacznę wcześniej testować.... zamierzałam od 14d.c. myslalam że w moim przypdaku wystarczy

p.s. no i napewno to wszytsko miało wpływ na Twój cykl kochana szczególnie ten castangus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2013, 13:50

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Gedgeto jeszcze chwilę i wstrzelisz się w II trymestr :D

Rucia jeszcze 4 dni i zaczne II trymestr...
    pooooolecialo.....
    zobaczycie ze jeszcze troche i bede juz o porodzie pisac hehe

aaaa tak a propos lata- ja sie pisze jak najbardziej na spotkanie tylko prosze o uwzglednienie ze mam termin porodu na poczatek sierpnia ;D wiec albo przed dojade z brzucholcem albo po z dzidzia hehe...

mauysia, Rucia, Woseba, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej gadgetko kochana:)jak miło Cie widzieć:)fajnie ze wpadłas:)to taki dobry znak dla mnie przed starankami które juz za niedługo:)zaraz do domku i do m :)i kochana głaskam Cie w brzusio tak wirtualnie to moze tak sie dzis zaraże :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2013, 13:50

Beata, gadgeta, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Blondi :)
    to Ci mayusia plany pokrzyzowalam hehe - zamiast poczekac na te banery, galazki i czerwony dywan wrabalam sie tak bez zadnej delikatnosci hihi...

oj dziewczyny gdybym tak mogla podzielic sie z wami ta ciaza to kazdej bym dala kawaleczek zeby tez byla juz W...
    a na razie to tylko moge fluidki wysylac i chuchac na ekranik :)

Beata lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    MAYUŚ a ja mam spko humor , wierzę w ten mój poranny horoskop hhee i to mnie trzyma, także nawet nie wiem czy wymyslać jakies gry walentynkowe hheh no bo w ciązy to tak nie bardzo nie? :P

Beata to ty wodnik i teraz czekasz na dobry urodzinowy prezent?
    A co tam w tej "mądrej" gazecie o Lwie piszą?

Beata lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja sie żegnam kochane moje:)do jutra:)pa:)

natusia, Beata lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez głaskam :)

głaskałam w sobote moją koleżankę z pracy i mówię jej że wierzę ze to działa, aler sie ze mnie naśmiała :) bo jest w 12 t.c. i jeszcze brzuszka nie ma

gadgeta lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebcia- trzymam kciuki naprawde mocno mocno... tak jak i za kazda z Was
    Rucius- mam nadzieje ze ginka juz cosik zacznie dzialac bo to juz najwyzszy czas...
    mnie dzisiaj mocno kluje i ciagnie macica- chyba domek dla lokatora sie powieksza...:)

mauysik- ja to moglabym nawet do 40 czekac za dzidzia ale bym sie chyba nie doczekala... u mnie rezerwa jajnikowa coraz mniejsza ( AMH prawie przy dolnej normie...) wiec cosik mi sie zdaje ze czeka mnie przedwczesna menopauza... wiec chyba rzeczywiscie staruszka ze mnie... ale Bogu dziekowac ze chociaz jestem w ciazy i oby chociaz jedna zdrowa dzidzia byla...

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ