X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    o ja bym placków pojadła:)
    a ja zupe krem porowo-brokółową będę jeszcze dziś kończyć, też pycha i bardzo szybko się robi.

Libra to ty tak naprawdę nie masz co PRL zbijać jak jest 17, tyle tylko, że w 22dc strasznie wysoka była. Dziwna ta rozbieżność.

Kot faktycznie ciepłe zwierzę mi dobrze robi jak na brzuchu leży w trakcie @, ale akurat moją Cytre to ciężko w miejscu na dłużej zatrzymać chyba, że sama chce to wtedy leży:)

gin mi powiedział, że to może być problem czynnościowy...właśnie dlatego chciałam powtórzyć dabanie w tych samych dniach, by zobaczyć czy mie nie skacze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Rucia wrote:
    Słuchajcie, czy nie zastanawiało was to, czemu w objawach widnieją " dziwne sny " jako objaw właśnie. Czy sny mogą być objawem ciąży? Jak to wytłumaczyć? Cały czas mnie to nurtuje :)

He he, chyba kogoś poniosła fantazja podczas tworzenia listy objawów :D Dziwne sny miewają przecież wszyscy.

A jeśli ten ktoś ma rację to... MÓJ M JEST W CIĄŻY!!!!!!! :D

też się dopisuje, mój m też musiałby być w ciąży... chociaż w tą zimę zapuścił troszkę brzuszek:) to może ma ciąże urojoną:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2013, 10:46

Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży to śniły mi się jednej nocy kijanki, innej małe rybki i ja się nimi troskliwie opiekowałam...to był akurat naprowadzający sen he he
    Wyślę placuszki...co do tarcia , to nie ma z tym problemu, bo moja kumpelka zostawiła u mnie na chwilę robota, Kasię i robi za mnie takie rzeczy...zaraz z cebulą uciera i są fantastyczne....jedynie obrać muszę i jajka wbić...dziś chyba smakowe zrobię, z ziołami prowansalskimi i z czubricą...Wiem, że zanim przyjdzie lato, to kupię sobie taką roboczą imienniczkę...z burakami nie będzie problemu i z marchewką i z surówkami w ogóle...a myje się super szybko, właściwie płucze tylko...testuję ją, bo została dłużej niż na chwilę ( Ania jej póki co nie potrzebuje)

Amicizia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki które sa spod znaku bliźniat jak ja :)to horoskop dla nas:)sprzyja nam:)

Miłość. Tutaj się będzie dużo działo. Samotne Bliźnięta wiosną będą miały wreszcie szansę na swoją wielką, wymarzoną miłość. Zadowolone będą zwłaszcza te Bliźnięta, które mają dość nieudanych lub przelotnych romansów i szukają kogoś na całe życie. Jeżeli już z kolei są w związku, ten rok da im szansę na powiększenie rodziny. Warto jednak wcześniej porozmawiać z partnerem lub partnerką i upewnić się, że oni również są gotowi na wyzwania związane z wychowywaniem dzieci. Zaś Bliźniaki skaczące z kwiatka na kwiatek nie powinny się czuć zbyt pewnie: któryś "kwiatek" może się dla Was okazać na tyle atrakcyjny, że zmieni całe Wasze życie!

Praca. To będzie także dobry czas na zmianę pracy. Już teraz powinieneś wykorzystać swoje pozytywne myślenie i nie odkładać poszukiwania wymarzonego zajęcia na drugą połowę roku. W ten sposób łatwo możesz bowiem przegapić naprawdę wyjątkową ofertę. Jeżeli już pracujesz, awans lub podwyżka nie powinny być dla Ciebie zaskoczeniem, ponieważ szef wreszcie doceni Twoje zaangażowanie.

Zdrowie. Tutaj musisz bardziej uważać na siebie. Zlekceważone przeziębienie może skutkować powikłaniami. Szczepienie przeciw grypie to w Twoim przypadku wręcz obowiązek. Jeżeli dręczą Cię migreny to najprawdopodobniej jest to wynik nadmiernego stresu. Znajdź sposób, żeby się zrelaksować po pracy, może to być spacer lub wyjście do kina.

anna_w, AGA 30, natusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w objawach z kolei brakuje uczucia pełnych i piersi :) A co do snów,to mnie ostatnio śniło się,że pojechałam na weekend AUTOBUSEM do chorwacji (chyba tam?!) sama z Młodym a łaziłam po barach z kumpelą (swoją drogą też Matką - dwóch córeczek a też wyrodną na czas wyjazdu,bo też nie zabierała Ich,hehehe).

Co do placków, to mamy w domu elektryczną maszynkę do mięsa z przystawkami do tarcia więc starcie placków,to moment...a o ile wcześniej częściej coś robiliśmy z takich ziemniaków starych o tyle teraz coś zapomnieliśmy...chyba narobiłam sobie smaka...i jutro zrobię :) Dziś nie mogę się doczekać mojego spagetti :)

Rucia, toś mnie postarzyła, hehehe , żartuję ale często w autobusie biorą mnie za uczennicę liceum :) Tzn do wczoraj tak było,bo wczoraj jakaś dziewczyna ustąpiła mi miejsca :) Kurcze było mi tak głupio,że nie umiałam cieszyć się,że siedzę a nie muszę stać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko, Twój horoskop chyba sponsoruje producent szczepionki przeciw grypie, hehehehe

A w ogóle to mówiłam Wam,że 3 lata temu (będąc w końcówce 1szego trymestru ciąży) złapałam tego Ah1N1? Leżałam chyba tydzień na zamkniętym oddziale zakaźnym i leczyli mnie i jakoś żyję...i moje dziecko także :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ciagle za malalote uznaja ;) heh ale nawet ciesze sie z tego;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga broń Boże nie chciałam cię postarzeć, a dziwnie faktycznie to zabrzmiało :-) Chodziło mi o to, że chyba jesteś dosyć drobną osobą, stąd możliwe że każdy postrzega cię jako osobę o wiele młodszą niż w rzeczywistości jesteś. Sama wiem po sobie, że mimo 26 lat wyglądam na 14 ( bez makijażu ). Gimnazjalistki wyglądają dojrzalej ode mnie.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Wosebko, Twój horoskop chyba sponsoruje producent szczepionki przeciw grypie, hehehehe

A w ogóle to mówiłam Wam,że 3 lata temu (będąc w końcówce 1szego trymestru ciąży) złapałam tego Ah1N1? Leżałam chyba tydzień na zamkniętym oddziale zakaźnym i leczyli mnie i jakoś żyję...i moje dziecko także :)

o kurka:) nieźle:) dobrze, że się szczęśliwie skończyło:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Dobrze że wszystko skończyło się szczęśliwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagga broń Boże nie chciałam cię postarzeć, a dziwnie faktycznie to zabrzmiało :-) Chodziło mi o to, że chyba jesteś dosyć drobną osobą, stąd możliwe że każdy postrzega cię jako osobę o wiele młodszą niż w rzeczywistości jesteś. Sama wiem po sobie, że mimo 26 lat wyglądam na 14 ( bez makijażu ). Gimnazjalistki wyglądają dojrzalej ode mnie.

Rucia, żartowałam :) Chodziło mi,że zwykle dają mi 19-20 lat (co uważam za gruuuuuubą przesadę) więc jak ty dałaś mi 25 to wychodziłoby,że postarzyłaś mnie, hehehe. A poważnie najczęściej drażni mnie,gdy traktują mnie jak gówniarę...ile razy widziałam oglądające się za mną starsze babki gdy szłam z wózkiem a wcześniej z brzuchem....a jak idziemy z moim M to w ogóle wyglądamy jakbym była dużo młodsza od Niego -a jako ciekawostkę powiem,że jest ode mnie MŁODSZY - o niespełna 4 miesiące,ale rocznikowo o rok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niemiłe wspomienia ze szpitala zakazakaźnego :-( Leżałyśmy razem z moją córką chore na żółtaczkę pokarmową w dwóch budynkach na przeciwko siebie, i nie mogłyśmy zbytnio się widywać. Przepłakałyśmy cały pobyt tam, psychika mi padła, aż w końcu wypisałam nas na własne rządanie. Nigdy więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ze mna chyba jest cos nie tak:(poszlam do wc i chciałam zobaczyć szyjke..wyciagam palucha a tam krew:(i to chyba z własnej głupty sobie cos tam zrobiłam:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

Rucia, żartowałam :) Chodziło mi,że zwykle dają mi 19-20 lat (co uważam za gruuuuuubą przesadę) więc jak ty dałaś mi 25 to wychodziłoby,że postarzyłaś mnie, hehehe. A poważnie najczęściej drażni mnie,gdy traktują mnie jak gówniarę...ile razy widziałam oglądające się za mną starsze babki gdy szłam z wózkiem a wcześniej z brzuchem....a jak idziemy z moim M to w ogóle wyglądamy jakbym była dużo młodsza od Niego -a jako ciekawostkę powiem,że jest ode mnie MŁODSZY - o niespełna 4 miesiące,ale rocznikowo o rok :)

Shagga powinnyśmy się cieszyć :-) Lepiej wyglądać młodo niż staro.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mam niemiłe wspomienia ze szpitala zakazakaźnego :-( Leżałyśmy razem z moją córką chore na żółtaczkę pokarmową w dwóch budynkach na przeciwko siebie, i nie mogłyśmy zbytnio się widywać. Przepłakałyśmy cały pobyt tam, psychika mi padła, aż w końcu wypisałam nas na własne rządanie. Nigdy więcej.

Uuuu, nie zazdroszczę...ja wtedy nie narzekałam, leżałam w izolatce sama i tylko widywałam lekarzy bądź pielęgniarki (wszyscy w maskach i rękawiczkach) i odwiedzin nie było,ale ja dobrze znoszę pobyt w szpitalu...tzn znosiłam, teraz gdybym miała iść do Szpitala nie widzieć swojego Syneczka to też bym to źle zniosła:( Czasem jak pomyślę,że w ciąży różnie bywa i może będę musiała leżeć w Szpitalu (a na pewno po porodzie) to aż strach mnie bierze jak ja wytrzymam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    a ze mna chyba jest cos nie tak:(poszlam do wc i chciałam zobaczyć szyjke..wyciagam palucha a tam krew:(i to chyba z własnej głupty sobie cos tam zrobiłam:(

Woseba może nic się złego nie stało. Dlatego ja nie badam szyjki, bo po pierwsze nie umiem, po drugie nie chcę tam niczego popsuć :-) Nie denerwuj się zbytnio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:

A czy około owulacji nie może się zdarzyć plamienie? Wosebko, bo co byś niby miała sobie zrobić? Nawet gdybyś drapła się to chyba aż krew by nie leciała? Chyba,że wkładałaś coś niebezpiecznego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Woseba wrote:

Woseba może nic się złego nie stało. Dlatego ja nie badam szyjki, bo po pierwsze nie umiem, po drugie nie chcę tam niczego popsuć :-) Nie denerwuj się zbytnio.

ale tu nawet o samo badanie nie chodzi..tylko o to ze w srode po staranich uzylismy z m tego zelu dla starajacych sie..i on jest w takim aplikatorze..i jak ja go tam wprowadzałam to czułam jak mnie zabolało i niewiem czy sobie tam ścianki albo szyjki nie uszkodzilam:(bo wtedy po tym tez była krew jak teraz:(chyba do gina bede musiała isć..jak sie jeszcze powtórzy to..bo wczoraj badałam i nic nie było..a teraz to jesczcze mnie brzuch rozbolał jakby @ miała byc:(

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to jak się powtórzy to leć do gina. Może to nic takiego, ale on tam zajrzy swoim sprzęcichem i zobaczy co i jak.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie mam bladego pojęcia co to może być. Może to zwykłe plamienie śródcykliczne? Mazurcia albo Mauysia by się pewnie mądrzej wypowiedziały w tej kwestii.

‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ