X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    dziewczyny co myslicie o tym to mój 1 cykl zclo dzisiaj jest 10 dzień byłam na monitoringu i jest jeden pecherzyk dominujący ale ma 13 i endometrium 7 to nie jest zamało?

To ja miałam w pierwszym cyklu podobnie w drogim już 2 pęcherzyki miałam!!Na następny monitoring kiedy idziesz!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    dziewczyny co myslicie o tym to mój 1 cykl zclo dzisiaj jest 10 dzień byłam na monitoringu i jest jeden pecherzyk dominujący ale ma 13 i endometrium 7 to nie jest zamało?

wygląda ok:)

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na następny mon ide w 12 dniu czyli w srode a potem chyba w piatek

event.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ja mam na maxa stronę rozciągniętą i dlatego nic więcej niż objawy tam się nie pokazuję-zgłosiłam problem i tyle!a na razie mój ból jajnika zaznaczyłam w notatkach:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    może ja mam na maxa stronę rozciągniętą i dlatego nic więcej niż objawy tam się nie pokazuję-zgłosiłam problem i tyle!a na razie mój ból jajnika zaznaczyłam w notatkach:)

No to może jeszcze bardziej niż u mnie masz bo u mnie widać tylko obramowanie Ok!! Może ci naprawią i bedzie ok!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    na następny mon ide w 12 dniu czyli w srode a potem chyba w piatek

No to więcej się dowiesz na następnym monitoringu!! ale moim zdaniem jest ok jak na 10 dc!!:-)

• Eavonne Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!! Nie wiem czy ja sobie wkręcam(bo tez tak może być) ale mam większy brzuszek od tyg.. Co chwile staje przed lustrem i się pytam meza czy ja może jestem w ciąży-on tez mowi ze jest wiekszy i zaokrąglony. A normalnie mam miesiaczke.Mysle czy sobie nie zrobić testu???

• Eavonne Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie nic mi nie dolega procz tego ze nie mogę się powstrzymać z jedzeniem słodyczy!!!Zauwazylam ze mama tez zwrocila uwagę dziś na mój brzuch!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    O rany dziewczyny. Staram się to wszystko co tu się dzieje ogarnąć, ale jest ciężko... To normalne, czy jakiś wysyp wiadomości dzisiaj?
    W każdym razie siedzę sobie i czytam Wasze posty. Czekam na jutro i się boję. Dzisiaj mi tempka spadła nieco. Jutro rano kolejne mierzenie i lepiej żeby było wyżej bo się podłamię.

To może być implantacja? Skomentujcie proszę.

Czy ja już się wkręcam? Kurczę, jestem kupką nerwów :/ Siedzę z laptopem na kolanach i myślę w kółko o możliwej ciąży.

oj Muska... teraz to można wszystko powiedzieć, że się @ zbliża a może i implementacja zarodka... zobaczymy co będzie dalej, a kiedy masz termin @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to już uciekam poprzytulać się do m, papatki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    Ogolnie nic mi nie dolega procz tego ze nie mogę się powstrzymać z jedzeniem słodyczy!!!Zauwazylam ze mama tez zwrocila uwagę dziś na mój brzuch!

No brzuszek w pierwszych dniach nie rośnie raczej a jak masz okres to raczej nie jesteś w ciąży!! dla pewności test możesz zrobić ale ja bym bardziej ten większy brzuszek słodyczą zawdzieczała!!:-)

mauysia lubi tę wiadomość

• magdalenek Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    wiesza mi się strasznie .... Wam też czy to wina mojego kompa?

ok to recenzja z mojej wizyty...
    otóż mam upośledzony pęcherzyk, nie no załamka a taką miałam nadzieje
    mój pecherzyk ma tylko 15mm (w zeszły pon. miał 8,5 mm) i jest zapadnięty po czym ginka wnioskuje ze napewno sie nie rozwinie... bo raczej wyglada jakby było już po owulacji jakby sie po prostu wchłaniał nie pęknięty!!!!!???? ale jak? przeciez to niemożliwe!!!! czyli co niedojrzewają mi znów nie pękają!!!

dostałam duphaston... nie wiem co robić doraxcie moze któras miała taką sytuację? może jest szansa żeny taki zniekształcony pęcherzyk jeszcze urósł tym bardziej że własnie dziś podniosła mi sie dopiero szyjka i odczuwam wilgoć?

nie wiem juz oo nic nie pytałam bo byłam zbyt zestresowana tą historią z radia....

trochę Was podczytuje i postanowiłam napisać

Miałam bardzo podobna sytuację
    byłam na kolejnym monitoringu i na jednej z wizyt dowiedziałam się w końcu, że pęcherzyk jest i rośnie....miałam zjawić się za dwa dni aby zobaczyć czy owulacja jest czy nie...jakież było moje rozczarowanie kiedy usłyszałam, że niestety nic z tego pęcherzyk jest przerośniety, wygląda nie tak jak powinien itd (akurat byłam u innego lekarza bo wypadało to w niedzielę i mój lekarz nie miał dyżuru) ...kiedy zadzwoniłam do mojego lekarza z zapytaniem co dalej? stwierdził abym przyszła za kolejne dwa dni zobaczyć co się dzieje i czy w kolejnym cyklu oprócz CLO nie powinnam brać czegoś na pękanie pęcherzyków
    Przyszłam...pęcherzyka nie było ale lekarz stwierdził ze owulacji nie było a pęcherzyk prawdopodobnie się wchłoną
    dwa tygodnie później zobaczyłam dwie kreski na teście :) a zrobiłam go tylko dlatego aby sprawdzić czy mam odstawić luteinę czy brać dalej :)
    także głowa do góry! różnie może być :)

ps. tez brałam Luteine (to jest to samo co duphaston) i mialam 1 tabletke dziennie

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

dev230pr___.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmykam niestety do kota mogę się dziś przytulić tylko!!
    Miłej nocki do jutra papatki!!:-)

• Eavonne Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem Aga30 ze brzuszek od razu nie rosnie:-)) Ale być może to już dluzszy czas od zapłodnienia.. Przeciez okres może wystepowac u kobiety do 3 miesiąca>

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uciekam:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Muska wrote:
    O rany dziewczyny. Staram się to wszystko co tu się dzieje ogarnąć, ale jest ciężko... To normalne, czy jakiś wysyp wiadomości dzisiaj?
    W każdym razie siedzę sobie i czytam Wasze posty. Czekam na jutro i się boję. Dzisiaj mi tempka spadła nieco. Jutro rano kolejne mierzenie i lepiej żeby było wyżej bo się podłamię.

To może być implantacja? Skomentujcie proszę.

Czy ja już się wkręcam? Kurczę, jestem kupką nerwów :/ Siedzę z laptopem na kolanach i myślę w kółko o możliwej ciąży.

oj Muska... teraz to można wszystko powiedzieć, że się @ zbliża a może i implementacja zarodka... zobaczymy co będzie dalej, a kiedy masz termin @?

30.01 ewentualnie 31.01 :/ No właśnie wiem, że to może być wszystko. Dlatego mam taki mętlik w głowie. Rano zobaczę jak tempka będzie. Chyba musiałam usłyszeć że może być ok ;)
    Zmykam spać bo jutro kolejny męczący dzień w pracy. Pozdrawiam wszystkie, które jeszcze tu klikają :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha z tej radosci spowodowanej fasolka Mazurci zapomniałam napisac Ci Natusiu że o twoim tatcie też bede pamietac w modliwtwie :)

dobrej nocki dziewczynki :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.witam po niezbyt udanej nocy:(a jakie ja dzis sny miałam...masakra.najpierw ze zbiłam termometr;)i to nie ten co ja mam a mojego m...potem ze te co zaciazyły spotkałysmy sie i nasze fasolki były w jednym słoiku i wyglądały jak rybki akwariowe..no co za dżakas to szok..:(

Rucia, Libra, she, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł. Chyba pójdę na betę, bo znowu jakiś cień cienia mi się pokazał na sikańcu, cholera zwariować można :(

Libra, she, mauysia, Effcia28, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochana ! :) Piękny sen hahaha :D może proroczy :D dzieci w słoiku może oznaczają dzieci w brzuchach? :P za duże emocji od wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2013, 07:13

Woseba, Shagga_80 lubią tę wiadomość

‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ