X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu, bo Oliwka ma świetnych rodziców, którzy ją wspaniale wychowują - albo raczej czuwają nad jej rozwojem i odpowiednio ją kierują :) Mam nadzieję, że mi też tak się uda :) Jakby co to zapiszę się na korepetycje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2013, 09:18

Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Babeczki...mam chwilę więc wpadam do Was :)
    Na początek dziękuję za przemiłe komentarze pod wykresem ale niestety muszę przypomnieć,że u mnie to nic oczywistego,bo nie wiem,czy pamiętacie,ale od wczoraj męczy mnie jakieś choróbsko - jestem mega smarkata :/ Dlatego nie mogę spokojnie siedzieć i cieszyć się, że dziś odnotowałam skok, w końcu przecież może być tak, że przeziębienie przesunie mi @...pozostaje czekać.
    A w ogóle to dziś pierwszy raz przespałam calutką noc (do pobudki Starego), chyba to ta świadomość, że cokolwiek pokaże termometr nic mi to nie da,bo pewnie pomiar jest przekłamany .... Chociaż z drugiej strony - spadek temperatury świadczyłby jednoznacznie o zbliżającej się @...prawda? Co myślicie?

Teraz chwilę poczytam Was i zmykam do roboty....w domu to jest ciągle coś do zrobienia :) I czeka mnie masę roboty !!!!!!!!!!!

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:
    Gosiu ja już nic nie wiem... dupka przeciez już biore... pożyjemy zobaczymy

chyba i ja zacze tego dupka brać. Mam przepisane pół tabl 2x dziennie to chyba dużą dawką nie jest.
    Wczoraj poczytałam to forum od Zosi o dupku i autorka tematu przecież zaufała lekarzowi i zaszła w ciąże w tym własnie cyklu.

ooo naprawde? fajnie heheh

p.s. pół tabletki Ci przepisał? ja na ulotce czytałam że jest przepołowiony zeby łatwiej łykać ale absolutnie nie stosuje sie podziału na dawki...

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jaki nuumer mops mojej mamie wyciął!!!
    Brała rodzinne i podjeła pracę na 6 miesięcy po tym czasie przyszło jej pismo ze ponad 1000 zł ma oddać państwu za rodzinne które pobierała pracując bo jej zarobki przekroczyły 2zł i 53 gr!!!
    Teraz nie pracuje i rodzinne jej zabierają za tamto co niesłusznie brała!!!PARANOJA I TYLE!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaa i jeszcze coś - Mauysia, taaak strasznie się cieszę, że test znów wyszedł pozytywnie...zaraz poczytam więcej :)

mauysia lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:

chyba i ja zacze tego dupka brać. Mam przepisane pół tabl 2x dziennie to chyba dużą dawką nie jest.
    Wczoraj poczytałam to forum od Zosi o dupku i autorka tematu przecież zaufała lekarzowi i zaszła w ciąże w tym własnie cyklu.

ja jak bralam dupka to wtedy własnie jedyny raz mialam sluz jak bialko jajka ,raz jedyny i zaszłam w ciaże . ogolnie brałam go na uregulowanie cyklow ale wiedzialam o tym ze pomaga zajsc tez w ciaze ale nie myslałam że odrazu hehe;)wiec chyba dobry lek

Blondi a pamiętasz w jakich dniach cyklu go brałaś i ile?

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Hej LIbra,
    właśnie że nasze polskie prawo mu te alimenty przyzna. Wystarczy, że wykaże przed sądem, że nie ma z czego żyć i że szukał pracy, a nie znalazł. I to jest właśnie paradoks tej sytuacji.

Moja znajoma tez tak miała. Ojciec jej pił jak była mała, to jej matka od niego odeszła. Potem on o kase ją scigał, a ona biedna zestresowana chodziła i w ogóle lisow poleconych od mops-u nie optwierała bo bala sie wezwania na sprawę i jego żądań.
    Szkoda opowiadać.

Chory kraj, co tu dodać więcej.

on odszedł! nie opiekował się rodziną! on musi udowodnić, że otaczał opieką rodzinę, troszczył się! mieliśmy taką sprawę - wójo pozwał dziadków o alimenty... a sparawa skończyła się tym, że został skierowany na przymusowe leczenie (bo to alkoholik)... nie stawił się, to go zamknęłi na 1,5 roku... wrócił całkiem inny człowiek, nie pije, pali dużo mniej, nawet jeszcze ani razu się nie awanturował... tylko jednego nie zmienili - jak był leniem tak mu pozostało

ciężko jest cos takiego wyegzekwować... gorzej jakby był niepełnosprawny, ale chyba tutaj nie ma takiej sytuacji...
    zosia, jak wpadnie na taki pomysł, to będziemy szukać przepisy i nie damy się!

Beata lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata masz zajebistą córkę, chociaż jej nie widziałam:)

Beata, Muska lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Muska wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    dzwoniła właśnie do mnie mama.. zadzwonił do niej mój ojciec (który odszedł od nas 13 lat temu) że od niego odeszła baba a on nie ma pracy i liczy na to że mu dzieci pomogą..

ciśnienie to mi sie podniosło że ho ho.. - jak on w ogóle ma czelność prosić o coś takiego? mogę kupić mu chleb, masło, jajka, ale nic więcejj. on miał w dupie jak my żyjemy, co jemy w ogóle czy mamy co do jedzenia.. a teraz ja mam łożyć na niego? O NIE !!!!!

zosia-ktosia ja mam nieco podobną sytuację.
    Tyle, że u nas to moja mama z nami odeszła od niego jak miałam 12 lat.

Jak już byłam na studiach to mnie ojciec po sądach ciągał i chciał zniesienia alimentów. Koszmarnie te sprawy wspominam. Masa nerwów.

A potem wpadł na świetny pomysł, że oprócz ich zniesienia to on chce alimenty ode mnie (!). Wtedy mu sędzina powiedziała, ze na głowę upadł. Zdrowy chłop niech sam do pracy idzie, a nie studiujace i pracujace dziecko będzie o kasę nękał.

Tyle, że to było wtedy jak jeszcze sama sie uczyłam no i nie zarabiałam wiele.

Teraz mam 31 lat i szczerze sie boję że on znowu na to wpadnie. Bo niestety mamy takie prawo w PL że ojciec zawsze może dzieci o alimenty pozwać. Módl się zeby Twojemu nikt tego nie poradził.

Muska no właśnie ja wiem zwłaszcza że znam dziewczyne która nie widziała ojca na oczy a jak poszła do roboty to ją pozwał o alimenty i WYGRAŁ !! i ona musi płacić. Mój ojciec ma 59lat i ma problemy z nogą, woda mu się zbiera.. - sam odszedł z roboty bo się honorem kiedys uniósł. teraz dorabiał. ja szybko udowodnię że nie stac mnie bo ja sama mam mało. w dodatku alimenty które dostaję nie są w żaden sposób od września ściągane - bo R wyjechał za granice i sam mi je przysyła a wg prawa jeśli ma zasądzone przez sąd i komornik ściąga to najpierw powinien je wysyłac komornikowi - tak to wygląda jakbym ja ich wcale nie otrzymywała.
    mój brat ma wiele żalu do niego, ja też.. czuję że ta rozmowa będzie ciężka..

Zosiu kochana to módlmy się aby mu to do głowy nie przyszło, INACZEJ BĘDZIESZ MUSIAŁA PORADZIĆ SIEJAKIEGOŚ PRAWNIKA JAK Z TEGO WYBRNĄC I JAKIE MA SZNSE WYGRAĆ

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beciu, bo Oliwka ma świetnych rodziców, którzy ją wspaniale wychowują - albo raczej czuwają nad jej rozwojem i odpowiednio ją kierują :) Mam nadzieję, że mi też tak się uda :) Jakby co to zapiszę się na korepetycje :D

W ogóle z tego, co wszystkie piszecie o swoich pociechach (szczególnie te z Was, które piszą o tym szerzej), wnioskuję, że jesteście wyrąbistymi mamami. A te które mamami jeszcze nie są na pewni takimi też BĘDĄ!

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRZEPRASZAM ŻE PISZĘ CAPS LOKIEM - WOSEBA NAPISAŁA DO MNIE SMS.

USUNĘŁA KONTO NA OVU. PRZEPRASZA ŻE OSOBIŚCIE SIĘ NIE POŻEGNAŁA ALE WIEDZIAŁA ŻE BĘDZIEMY CHCIAŁY JĄ ODWIEŹĆ OD DECYZJI. ŻYCZY NAM SZCZĘŚCIA.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • olus22 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    olus22 wrote:
    Beata wrote:
    olus22 wrote:
    dzien dobry :) cipulki ;)
    ja stałam lewą nogą nad ranem dostałam @ i to taka porzadną a jeszcze to smieszne ze nie mam podpasek haha :D znalazłam na szczescie jedna i musze zaraz jechac do sklepu tylko musze czekac na męża bo ma wziasc franki od szefa ,bo my jezdzimy tutaj raz na tydzien na zakupy a nie kupowałam bo myslałam ze moze sie uda :) ale cóz nie wiem czy bedziemy sie starać tym miesiacu chyba poczekamy do kwietnia zedy dziecko nie było w plecy ;)

hehe po pierwsze roześmiałam sie z cipulek :)

a po drugie tez przez cały czas na okręgło powtarzałam wszystkim że robię przerwe bo nie chciałabym aby dziecko było z grudnia... bo będzie najmłodsze w szkole....heheh w moim przypadku to śmieszne! bratowa mi uświamomiła.. że przecież dałam Oliwkę rok wcześniej do szkoły...wiec jest od wielu dzieci w klasie 1.5 roku młodsza i jakos mi to nie przeszkadzało... a teraz wym,yslam jakieś fanaberie... no i mnie przekonała :)

oo to ile ma twoja olivka? a teraz to juz od ilu lat sie idzie do zerówki bo ja chyba bede dawac zuzie od wrzesnia do przedszkola
    ile kosztuje test na owulke? mój maż znowu mówił wczesniej ze jak sie nie uda to zeby poczekac ze dwa miesiace i wtedy no nie wiem sama zjednej strony on ma racje a z drugiej ja juz chce byc w ciązyyy!!! :D i dobrze tez mówisz beatko mozna i tak a znowu mój mąż mówi ze szkoda dziecku marnowac dziecinstwa zeby jej jeszcze nie dawac do przedszkola a ja chce zeby nauczyła sie z dziecmi bawic bo ona wiecznie sama znami w tej szwajcarii a tu sa dzieci ale mówia po francusku i zuzia znimi sie nie dogada :D

moja Oliwka ma 6.5 roku (patrz suwaczek) jest w pierwszej klasie,
    radzi sobie swietnie, przepięknie pisze (najładniej z całej klasy a jest jedna najmłodsza) ładnie czyta, szybko liczy i woóle ...
    to nie był mój wymysł tylko panie w przedszkolu stweirdziły że marnuje sie z dziećmi ze swojego rocznika bo sie nudzi (wiec w ten sposób bardziej marnowałabym jej dzieciństwo)

ale wiem i zdaję sobie sprawę ze zdania rodziców zawsze będa [podzielone zresztyą jak na każdy temat... ja w każdym bąź razie nie załuję że ją dałam wcześniej i jesetm z niej naprawdę megadumna, amm nadzieję ze to sie nie zmieni i z czasem nie wyjdą jakieś negatywne skutki tej decyzji, jak narazie ona jest bardzo zadowolona i codziennie sumiennie odrabia lekcje, teraz pojechała do babci na ferie i wzieła sobie 2 ksiażki dpo czytania :)

no to super ciesze sie ze tak jest dało mi to duzo do myslenia pozdrawiam was goraco ja zmykam na zzakupy dostałam od meza 300 fr i jade zaszalec hihih :D ciumki mjak wróce to do was sie odezwe ciumki pa odrazu mi sie humor poprawił :) :D

Beata lubi tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

USUNĘŁA KONTO NA OVU. PRZEPRASZA ŻE OSOBIŚCIE SIĘ NIE POŻEGNAŁA ALE WIEDZIAŁA ŻE BĘDZIEMY CHCIAŁY JĄ ODWIEŹĆ OD DECYZJI. ŻYCZY NAM SZCZĘŚCIA.

Jejku szkoda!!!
    Mam nadzieje że wróci do nas jak ochłonie troche!!!
    Zosia napisz jej że myślami będziemy z nią!!!i pozdrów gorąco!!:-):-(

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    hej Babeczki...mam chwilę więc wpadam do Was :)
    Na początek dziękuję za przemiłe komentarze pod wykresem ale niestety muszę przypomnieć,że u mnie to nic oczywistego,bo nie wiem,czy pamiętacie,ale od wczoraj męczy mnie jakieś choróbsko - jestem mega smarkata :/ Dlatego nie mogę spokojnie siedzieć i cieszyć się, że dziś odnotowałam skok, w końcu przecież może być tak, że przeziębienie przesunie mi @...pozostaje czekać.
    A w ogóle to dziś pierwszy raz przespałam calutką noc (do pobudki Starego), chyba to ta świadomość, że cokolwiek pokaże termometr nic mi to nie da,bo pewnie pomiar jest przekłamany .... Chociaż z drugiej strony - spadek temperatury świadczyłby jednoznacznie o zbliżającej się @...prawda? Co myślicie?

Teraz chwilę poczytam Was i zmykam do roboty....w domu to jest ciągle coś do zrobienia :) I czeka mnie masę roboty !!!!!!!!!!!

Wiemy wiemy, że nic oczywistego :) Ale czekamy jak na szpilkach, bo lada dzień wszystko się rozstrzygnie.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:

ja jak bralam dupka to wtedy własnie jedyny raz mialam sluz jak bialko jajka ,raz jedyny i zaszłam w ciaże . ogolnie brałam go na uregulowanie cyklow ale wiedzialam o tym ze pomaga zajsc tez w ciaze ale nie myslałam że odrazu hehe;)wiec chyba dobry lek

OJ TO MAM NADZIEJĘ ZE I NAM POMOŻE..
    a ile m-cy go bralaś?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

szkoda:( rozumiem... żeby złapała dystans... i żeby jej to pomogło!!!
    ja i tak za nią kciuki będę trzymać!

mauysia lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    olus22 wrote:
    Beata wrote:
    olus22 wrote:
    dzien dobry :) cipulki ;)
    ja stałam lewą nogą nad ranem dostałam @ i to taka porzadną a jeszcze to smieszne ze nie mam podpasek haha :D znalazłam na szczescie jedna i musze zaraz jechac do sklepu tylko musze czekac na męża bo ma wziasc franki od szefa ,bo my jezdzimy tutaj raz na tydzien na zakupy a nie kupowałam bo myslałam ze moze sie uda :) ale cóz nie wiem czy bedziemy sie starać tym miesiacu chyba poczekamy do kwietnia zedy dziecko nie było w plecy ;)

hehe po pierwsze roześmiałam sie z cipulek :)

a po drugie tez przez cały czas na okręgło powtarzałam wszystkim że robię przerwe bo nie chciałabym aby dziecko było z grudnia... bo będzie najmłodsze w szkole....heheh w moim przypadku to śmieszne! bratowa mi uświamomiła.. że przecież dałam Oliwkę rok wcześniej do szkoły...wiec jest od wielu dzieci w klasie 1.5 roku młodsza i jakos mi to nie przeszkadzało... a teraz wym,yslam jakieś fanaberie... no i mnie przekonała :)

oo to ile ma twoja olivka? a teraz to juz od ilu lat sie idzie do zerówki bo ja chyba bede dawac zuzie od wrzesnia do przedszkola
    ile kosztuje test na owulke? mój maż znowu mówił wczesniej ze jak sie nie uda to zeby poczekac ze dwa miesiace i wtedy no nie wiem sama zjednej strony on ma racje a z drugiej ja juz chce byc w ciązyyy!!! :D i dobrze tez mówisz beatko mozna i tak a znowu mój mąż mówi ze szkoda dziecku marnowac dziecinstwa zeby jej jeszcze nie dawac do przedszkola a ja chce zeby nauczyła sie z dziecmi bawic bo ona wiecznie sama znami w tej szwajcarii a tu sa dzieci ale mówia po francusku i zuzia znimi sie nie dogada :D

moja Oliwka ma 6.5 roku (patrz suwaczek) jest w pierwszej klasie,
    radzi sobie swietnie, przepięknie pisze (najładniej z całej klasy a jest jedna najmłodsza) ładnie czyta, szybko liczy i woóle ...
    to nie był mój wymysł tylko panie w przedszkolu stweirdziły że marnuje sie z dziećmi ze swojego rocznika bo sie nudzi (wiec w ten sposób bardziej marnowałabym jej dzieciństwo)

ale wiem i zdaję sobie sprawę ze zdania rodziców zawsze będa [podzielone zresztyą jak na każdy temat... ja w każdym bąź razie nie załuję że ją dałam wcześniej i jesetm z niej naprawdę megadumna, amm nadzieję ze to sie nie zmieni i z czasem nie wyjdą jakieś negatywne skutki tej decyzji, jak narazie ona jest bardzo zadowolona i codziennie sumiennie odrabia lekcje, teraz pojechała do babci na ferie i wzieła sobie 2 ksiażki dpo czytania :)

zdolna dziewczynka ;)

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:

ooo naprawde? fajnie heheh

p.s. pół tabletki Ci przepisał? ja na ulotce czytałam że jest przepołowiony zeby łatwiej łykać ale absolutnie nie stosuje sie podziału na dawki...

no tak, mam przepisane 1/2 x2

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeej, Wosebka opuściła nasze grono :(
    Ale może czytać forum dalej, więc Wosebciu, jeśli to czytasz to wiedz, że jeśli to "odcięcie od nas pępowiny ;) " ma Ci pomóc, to trzymam kciuki, żeby tak się stało. Luz i dystans na pierwszym miejscu
    Jakby co to WRACAJ, czekamy.

Libra, zosia-ktosia, Kaja, Beata, Amicizia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

hehe dzięki kochana,
    do mnie? ... zapraszam :P

choć wiadomo że czasem cięzko wytrzymac z nadgorliwym dzieckiem hehe :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ