WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe powitanie:) Muszę was tylko uprzedzić, że ja nie mam podczas dnia za wiele możliwości, aby być na forum. Czasem ewentualnie jak mała zaśnie, a nie będę musiała nic zrobić w domu to zajrzę. Piszcie, pytajcie, a ja postaram się doczytać wieczorem i odpowiedzieć. Chyba, że zastanę was jeszcze wieczorkiem tak jak dzisiaj,to popiszemy :) Spróbuję skopiować tabelkę i się dopisać.

Libra lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak.
    Ja pamiętam jak się tu zapisałam w poprzednim cyklu i ledwo dawałam radę ogarnąć te wpisy ;) Teraz to w pracy nawet nadganiam, ale lekko nie jest, hehe. Ale przynajmniej wesoło i jest z kim o tym rozmawiać.

To nasz drugi cykl starań z ovu (dlatego wpisałam 2), ale już wcześniej celowaliśmy, mierzyłam temperatury i nic.

Dokładnie od września mniej więcej próby, od listopada to już celowanie w ovu. No i jakoś dalej nic z tego nie wyszło.

Ale oficjalnie uznaję że to dopiero 2 cykl poważnych starań, bo teraz zamierzam przedsięwziąć wszystkie kroki żeby sobie pomóc.
    Będę rzetelnie słuchać wszystkich rad i stosować wszystkie środki, które mogą pomóc :)

Tymczasem spadam w kimono, bo jutro raniutko do roboty trzeba lecieć. Dobranoc wszystkim.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80, witaj, widzę, ze ty masz już jedno dziecko i rozumiem, że teraz też jesteś w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak...jak ja mam wreszcie czas (chłopaki śpią) to Wy zmykacie :(

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, tylko nie żyj samymi staraniami, bo to zgubne dla psychiki, wiem coś o tym. W pewnym momencie nie przytulasz się z mężem dla przyjemności, tylko dlatego, że trzeba, żeby zajść, bo są akurat dni płodne... Macie czas, nie nakręcajcie się, ze coś jest nie tak, bo na razie wszystko jest w porządku.

Shagga_80, Amicizia, Muska, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    Shagga_80, witaj, widzę, ze ty masz już jedno dziecko i rozumiem, że teraz też jesteś w ciąży?

Dokładnie tak...wczoraj zrobiłam test i wyszły dwie krechy...ale wiesz, z absolutną radością , z chwaleniem itd poczekam :)

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Ja jestem, też siedzę tylko przy laptopie jak mężuś i córeczka śpią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    Shagga_80 wrote:

Ja jestem, też siedzę tylko przy laptopie jak mężuś i córeczka śpią :)

To jak u mnie :) A ile córeczka ma lat ?

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80, oczywiście, że rozumiem. Ja bym zrobiła betę dla pewności, oczywiście dwa razy, żeby sprawdzić czy jest przyrost po 48godz. Wtedy bym już spokojnie czekała na wizytę i serduszko na usg :)

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka 09.02. skończy 15 miesięcy.

Amicizia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadłam na chwi;ke do was zobaczyc i widze ze mamy nowa kolezanke witamy i zapraszamy i chetnie skorzystamy ztwojego doswiadczenia. a mozesz pwoiedziec gdzie sie leczyłaś z niepłodności? zaznaczam jak na razie moje pytanie wynika z ciekawosci tylko :)

Mała lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Amicizia :) Leczyłam się w Poznaniu na Polnej.
    Czy ktoś mógłby mnie dopisać do tabelki, bo mi się strasznie rozjeżdża jak chcę ją skopiować. Moje dane to: Anka79, 2cykl starań, 33 lata, następna @ 21.02., lubuskie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    Shagga_80, oczywiście, że rozumiem. Ja bym zrobiła betę dla pewności, oczywiście dwa razy, żeby sprawdzić czy jest przyrost po 48godz. Wtedy bym już spokojnie czekała na wizytę i serduszko na usg :)

Szczerze? Przy Kubie zrobiłam jeden jedyny raz test - zwykły z dzidziusiem ...(swoją drogą to pierwszy w życiu) i od razu dwie grube krechy (byłam tydzień po spodziewanej @) za kilka dni,gdy podjęłam decyzję o wyborze ginki zadzwoniłam do wybranej i Ona kazała mi za ok 2 tyg, więc byłam jakieś 3 tyg po @...wtedy już serduszko widać było na USg i w ogóle...wcześniej nic nie robiłam, żadnej bety, żadnego powtarzania testu z moczu....teraz...szczerze?Tu dowiedziałam się,że nie ma co się cieszyć,gdy są dwie kreski,bo różnie to bywa...czy to dobrze,czy nie? hmmm...od wczoraj po tysiąc razy dziennie latam do kibla bo wydaje mi się,że coś mi wilgotno i wciąż myślę "plamię?!" A oczywiście nic z tego !
    Wniosek? Baaaaaaaaaaaaardzo wiele się tu nauczyłam i niewykluczone,że dzięki wiedzy tu nabytej udało mi się szybko zaciążyć (choć przy Kubie było dokładnie tak samo - w 3 cyklu...bez żadnych starań)ale niestety też nabyłam masę obaw itd...i to akurat (z tego co obserwuję) bardzo się udziela - tzn panikowanie, obawy, szukanie dziury w całym....
    uff,ale się wypisałam :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    Hej Amicizia :) Leczyłam się w Poznaniu na Polnej.
    Czy ktoś mógłby mnie dopisać do tabelki, bo mi się strasznie rozjeżdża jak chcę ją skopiować. Moje dane to: Anka79, 2cykl starań, 33 lata, następna @ 21.02., lubuskie

a to byla klinika nieplodnosci czy moze napro czy jeszcze cos innego?

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa.........1......................24lata......FASOLINKA......Lubelskie (2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie (27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat........FASOLINKA......wielkopolska (26/30.07.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom (29.07.2013)
    Mona................5.....................29lat........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5.....................27lat........FASOLINKA......podkarpacki (3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28lat........FASOLINKA......śląskie
    Kasiulek215.....5.....................25lat.........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
    Dora.................2.....................30lat.........FASOLINKA.......pomorskie
    anna_w............10...................31lat.........FASOLINKA.......lubelskie (27.09.2013)
    Kleopatra.........7....................29lat.........FASOLINKA.........pomorskie (6.10.2013)
    mauysia............5...................31lat.........FASOLINKA........wielkopolskie (10.10.2013)
    kaja..................5....................32lata..............25.01...............pomorskie
    иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01..............dolnośląskie
    Shagga_80.......3....................32lat……........31.01...............łódzkie
    Woseba...........13..................24lata...............02.02................południe Polski
    anusia84...........8...................29lat................02.02................dolnośląskie
    Sandraa............8...................22lata………...04.02...............wielkopolska
    muzarcia..........leczenie........30lat.................04.02..............opolskie
    glazik22...........1....................22 lata..............04.02...............podkarpackie
    Dodi................7.....................29lat.................05.02...............śląskie
    ewela84...........7....................28lat................06.02................świętokrzyskie
    AGA30..........26...................30lat.................07.02...............opolskie
    Beata..............7......................29lat................12.02.................mazowieckie
    gocha04..........8......................27lat................13.02.................mazowieckie
    zosia-ktosia...7..ODWOŁANE.....30lat……...14.02.....................łódzkie
    Mała29..........90.....................29lat..................15.02................Wielka Brytania
    a-koczek.........6......................32lata………....15.02................warmińsko-mazurskie
    Fedra..............54....................28lat................16.02.................małopolskie
    Nina82...........10.....................30lat.................20.02.................śląskie
    Anka79.............2................33lata.................21.02........lubuskie
    Libra...............5.....................30lat..................26.02.................łódzkie
    Blondi22........3..ZAWIESZONE...22lata…...27.02...............Mazowieckie
    Rucia.....ODWOŁANE.........26lat.................01.03................mazowieckie
    kopciuszek126...15................29lat................01.03................łódzkie
    Amicizia .......2...leczenie.......26lat...............01.03................małopolskie
    Muska...........2.......................31lat................2.03.................dolnośląskie
    sylwia1985....7......................27lat................06.03………....podkarpackie
    natusia...........4.......................27lat................00.02................kuj-pom
    Effcia.............5......................28lat................00.04................wielkopolskie
    samira...........17.....................37lat................00.00................śląskie
    kiti........(przerwa).................25lat................00.00................małopolskie
    klamka..........4......................35lat................00.00................mazowieckie
    Malvinka......4......................25lat.................00.00...............dolnośląskie
    Plemniczka……………………………………………………………

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2013, 22:25

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga widze ze mnie uprzedziłas dobrze ze odswierzylam stronke za nim zaczelam wklejac tabelke bo bym zdublowala :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję w skrócie napisać wam moją historię. W Poznaniu jest Uniwersytecki szpital ginekologiczno-położniczy na ul.Polnej. Chodziłam na wizyty do ordynatora oddziału niepłodności w tym szpitalu. Dzięki temu przeszłam tam laparoskopię i 6 inseminacji refundowanych przez NFZ. Leczyłam się tam od listopada 2009 dopiero, bo wcześniej miałam lekarza u siebie w mieście, który mnie skierował na HSG i trzy prywatne inseminacje. Niestety inseminacjew naszym przypadku nic nie dały i podeszliśmy do in vitro, też na Polnej w poradni przy szpitalu. Cały czas prowadził mnie profesor. Udało sięza pierwszym razem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    Spróbuję w skrócie napisać wam moją historię. W Poznaniu jest Uniwersytecki szpital ginekologiczno-położniczy na ul.Polnej. Chodziłam na wizyty do ordynatora oddziału niepłodności w tym szpitalu. Dzięki temu przeszłam tam laparoskopię i 6 inseminacji refundowanych przez NFZ. Leczyłam się tam od listopada 2009 dopiero, bo wcześniej miałam lekarza u siebie w mieście, który mnie skierował na HSG i trzy prywatne inseminacje. Niestety inseminacjew naszym przypadku nic nie dały i podeszliśmy do in vitro, też na Polnej w poradni przy szpitalu. Cały czas prowadził mnie profesor. Udało sięza pierwszym razem :)

No no rzeczywiście sporo przeszliście...a najważniejsze,że jest córunia teraz :)

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80, niepotrzebnie się denerwujesz, jesteście z mężem zdrową parą, książkowo zaszłaś w ciążę, a to, że różne są przypadki, to wiesz dobrze, że ty nie musisz dzielić losu innych. Betę ci poradziłam tylko dlatego, że widzę, iż będziesz się denerwować czy test to na pewno właściwa ciąża itd., a po co ci to? Zrobisz betę to odzyskasz spokój. Po co masz się denerwować do wizyty u ginki? Oj naczytałaś się, a teraz niepotrzebne te nerwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    Shagga_80, niepotrzebnie się denerwujesz, jesteście z mężem zdrową parą, książkowo zaszłaś w ciążę, a to, że różne są przypadki, to wiesz dobrze, że ty nie musisz dzielić losu innych. Betę ci poradziłam tylko dlatego, że widzę, iż będziesz się denerwować czy test to na pewno właściwa ciąża itd., a po co ci to? Zrobisz betę to odzyskasz spokój. Po co masz się denerwować do wizyty u ginki? Oj naczytałaś się, a teraz niepotrzebne te nerwy.

Szczerze to dziś pierwszy raz przespałam calutką noc ...pierwszy raz od początku starań (w połowie listopada u.r.). Inna sprawa,że dość poważne przeziębienie przechodzę i przez to nieco się martwię... Chwilowo plan mam taki: ok środy dzwonię do Ginki mówię radosne wieści i ustalamy termin wizyty,jak będzie chciała w tym tygodniu to nie robię bety ani niczego innego...jeśli w przyszłym tyg. spotkam się z Nią to w tym tygodniu zrobię tę betę, a co mi tam, hehehe ...a na marginesie,to też bety nigdy nie robiłam :/

‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ