WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sporo przeszliśmy, pod koniec to naprawdę już miałam dość, psychicznie wiadomo.. nie mogłam patrzeć na ciężarne, każda wiadomość o czyjejś ciąży zamiast cieszyć dołowała :( Byłam na skraju załamania. Wolę nie myśleć co by było jak by IVF się nie udało. Na kolejne nie mieliśmy pieniędzy. Teraz spłacamy jeszcze kredyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2013, 22:41

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 dobry plan. Lepsze od bety będzie usg, na którym zobaczysz zarodek. Serduszko usłyszysz kolejnym razem. Nawet nie zliczę ile razy ja robiłam betę!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz staracie się o drugą dzidzię,czy pokręciłam coś?

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Nic nie pokręciłaś. Staramy się. Wiem, że to mogą być marzenia, ze naturalnie zajdę w ciążę, ale wiem, że po pierwszej ciąży czasem kobiety zachodzą, nawet jak wcześniej się nie udawało i miały IVF. Łudzę się, że należę do tych szczęściar :)

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    Shagga_80 wrote:

Nic nie pokręciłaś. Staramy się. Wiem, że to mogą być marzenia, ze naturalnie zajdę w ciążę, ale wiem, że po pierwszej ciąży czasem kobiety zachodzą, nawet jak wcześniej się nie udawało i miały IVF. Łudzę się, że należę do tych szczęściar :)

I słusznie, dlaczego nie Ty miałabyś naturalnie tym razem zajść :)
    Ale jak rozumiem podchodzisz na spokojnie do staranek :) ?

• Mała Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Witam cie Anka,
    i zapraszamy do pogaduszek, bo my tu nie tylko staraniu się rozmawiamy:) zobaczysz co jutro będzie sie działo od rana, nie nadąrzysz czytać, a co dopiero mówić o odpisywaniu heh
    Tak tu sie wspólnie odstresowujemy, pocieszamy i pomagamy, a skoro tak dlugo staraliście się o pierwsze dziecko to już masz wiedzę i doświadczenia, które chętnie poznamy (podejrzewam, że nie tylko ja);)

O nas wstępnie możesz sie dowiedzieć z powyższej tabelki, ilość cykli, wiek, termin @ i skąd jesteśmy.

No tak tak. Zgadzam się :-)
    Ja nie nadążam, właśnie nadrabiam kilka stron.
    Ja jakoś te 2 dni nie miałam jak posiedzieć, jutro jedziemy córci wybrać łóżeczko, więc będę raczej później :-)

gocha04 lubi tę wiadomość

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na spokojnie. Nie spieszy nam się, nie ma tego stresu aż tak bardzo, bo jedno dziecko już mamy. Fajnie by było jak by nam się udało w tym lub następnym cyklu, bo nasza Agnieszka urodziła się 09.11. i byłaby równo dwuletnia różnica wieku (wypadałby znowu listopad). I rozmiary ubranek bypasowały na drugie dziecko :))

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki co tam u was jak minol dzionek?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mała :)
    Ja jutro na 11 skoczyć muszę do pracy, jak sądzę tylko na chwilę...a w domu (szczególnie,jak jestem sama z Młodym) nie mam jak siąść do Was :( Może w biurze będę dłużej niż chwilę , bo ciekawa jestem co tam u pozostałych Babeczek :)

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, boję się, że też będę zawszew tyle i nie odpowiem na czyjeś pytanie, bo np. nie zauważę... Postaram sie wyłapać posty do mnie, a jak nie odpiszę, to wtedy poproszę o ponowny post.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie mieliscie oprzejsc ale powiedz czy stwierdzono co odpowiadalo u was za te trudnosci z zajsciem w ciaze? wrogi sluz, jakos nasienia? niedroznosc itd? czy po porstu nieudawalo sie wam wie wyslano was na inseminacje w potem in vitro? pytam sie bo inseminacja i in vitro nie sa metoda lecznie nieplodnosci tylko sztucznym zaplodnieniem wiec sie zastanawiam na ile macie faktycznie teraz szanse na naturalne poczecie czego bardzo wam zycze :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Mała Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie się czuje i się tak gryzę cały dzień ;-/ Mam niby taki jakiś znikomy ból, jakby okresowy, teraz jak siedzę to muszę się lekko prostować bo się nasila. Ani to ból, ani kłucie jajników. Można dostać kota. Nie chce sobie nic wkręcać, ale ogólnie Ja takich bóli przed @ nie mam, bynajmniej od porodu.
    Albo mi bije już :-)
    A u Was dziewczynki bo Ja jakoś spać nie mogę :)

90cf747de3aa410208f6f1b5fa8a7bde.png

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mała moja imienniczko :) u mnie to nic nie wiem bo ja teraz to jestem w trakcie owulacji i jakoś dziwnie ona przechodzi u mnie :P. Ale może w tym cyklu tak jest. I tez spać nie mogę niedawno co skończyłam sprzątać, a teraz odpoczywam i czekam aż mi się spać zachce.

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia, ja miałam tylko za wysoką prolaktynę(wynik 54), którą da się szybko zbić lekami i endometriozę I stopnia, ale to podobno wiele kobiet ma i nie jest jakąś przeszkodą (jeśli jest to I stopień). Problem był z wynikami męża. Wyniki badań nasienia poniżej normy, ale nie tragiczne, dlatego mam teraz nadzieję zajść naturalnie. Co do inseminacji i IVF, to są to metody wspomagania rozrodu. Sztucznym zapłodnieniem jest tylko in vitro, natomiast inseminacja nie. Do zapłodnienia dochodzi w sposób naturalny, lekarze pomagają tylko plemnikom dostać się tam gdzie trzeba, omijając np. wrogi śluz. Dalej plemniki muszą radzić sobie same, tzn. z naleźć jajeczko i dostać się do środka :) Wrogości śluzu nigdy mi nie zbadano, a ja nie nalegałam, bo nie ma potrzeby jak już się człowiek zdecyduje na inseminację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie leniwie minął dzień...a teraz spać mi się nie chce i czytam jakieś ploty na necie,hehehe

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, a jak duże jest twoje dziecko? nie znalazłam cię w tabelce, starasz się o drugą dzidzię?
    Amicizia, opisz mi w skrócie swoją historię, bo widzę, że leczysz się właśnie na niepłodność.

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mnie leniwie minął dzień...a teraz spać mi się nie chce i czytam jakieś ploty na necie,hehehe

Ja też, a obiecałam mężowi, że dziś szybciej się położę. Mała ząbkuje to dwie poprzednie noce mało spałam i chodziłam zmęczona w dzień. A teraz was odkryłam to siedzę zamiast się położyć.

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam, że jednak kładę się już. Poczytam wasze odpowiedzi jutro i będę starać się czasem coś napisać lub odpisać. Pozdrawiam Was i dziękuję za miłe przyjęcie:) Dobranoc!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyczytałam wszystko co było możliwe...i chyba będę uciekała :(

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam cię Shagga jak się czujesz?

‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ