plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Shagga_80 wrote:mauysia wrote:Hej Szagi
A powiedz, kiedy chcesz iść na zwolnienie i w końcu przestać pracować za friko? Od razu po wizycie u gina?
Stary to każe mi już na pierwszej wizycie mówić o zwolnieniu, ale kurcze ja boję się,żeby wiecie tam w Urzędzie nie chcieli wziąć mnie "pod lupę"...Ja myślałam,coby na drugiej wizycie ewentualnie wziąć zwolnienie...ale nie wiem...zresztą chwilowo mam schizy!!!!!!!!!!! Tempka od wczoraj nieco niższa i nie powiem,żeby mnie to nie martwiło...póki co staram się myśleć - jesteś przeziębiona,więc tą tempką może być różnie (i nie wydaje mi się,by byłą miarodajna)...ale coraz bardziej myślę o becie...i gdyby nie to,że dziś jestem prawie bez kasy to planowałam rano zrobić betę (tzn przed pracą,a więc przed 11:) )..chyba,że Szef zrobi jak obiecał i da mi kasę...ale czy nie będzie za późno? Jak to jest,można ją zrobić o jakiejkolwiek porze dnia?
Spoooko, to żaden spadekAle rozumiem Twoje obawy, teraz co chwilę sama tez coś sobie wymyślam... a potem daję sobie plaskacza w twarz i wracam do siebie
Betę można chyba robić o każdej porze dnia. A wizytka u gina kiedy?
Bo ja umówiłam się w końcu na 14.12 - będę miała romantyczne, walentynkowe rendez-vous z ginekologiemShagga_80, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Shagga_80 wrote:mauysia wrote:Hej Szagi
A powiedz, kiedy chcesz iść na zwolnienie i w końcu przestać pracować za friko? Od razu po wizycie u gina?
Stary to każe mi już na pierwszej wizycie mówić o zwolnieniu, ale kurcze ja boję się,żeby wiecie tam w Urzędzie nie chcieli wziąć mnie "pod lupę"...Ja myślałam,coby na drugiej wizycie ewentualnie wziąć zwolnienie...ale nie wiem...zresztą chwilowo mam schizy!!!!!!!!!!! Tempka od wczoraj nieco niższa i nie powiem,żeby mnie to nie martwiło...póki co staram się myśleć - jesteś przeziębiona,więc tą tempką może być różnie (i nie wydaje mi się,by byłą miarodajna)...ale coraz bardziej myślę o becie...i gdyby nie to,że dziś jestem prawie bez kasy to planowałam rano zrobić betę (tzn przed pracą,a więc przed 11:) )..chyba,że Szef zrobi jak obiecał i da mi kasę...ale czy nie będzie za późno? Jak to jest,można ją zrobić o jakiejkolwiek porze dnia?
Spoooko, to żaden spadekAle rozumiem Twoje obawy, teraz co chwilę sama tez coś sobie wymyślam... a potem daję sobie plaskacza w twarz i wracam do siebie
Betę można chyba robić o każdej porze dnia. A wizytka u gina kiedy?
Bo ja umówiłam się w końcu na 14.12 - będę miała romantyczne, walentynkowe rendez-vous z ginekologiem
heh fajny termin wizyty;) -
nick nieaktualnyNoooo nadrobiłam Was , ekspresowo
W sumie do ginki nie umawiałam się jeszczeAle obstawiam ,że nastąpi to 13 bądź 15 bo w środy i piątki przyjmuje prywatnie
A jak będę w wychodziła z pracy i będę przy kasie to podejdę do jednego laboratorium i jak da radę to zrobię tę betę.
Muzarcia,niezła "akcja" z tym twoim dręczycielem...M A S A K R A!! Ja nie wiem,co bym zrobiła , jakbym Staremu powiedziała,to na bank chciałby to załatwić "po męsku"...chociaż chyba najlepiej byłoby postraszyć policją...a jak nie poskutkuje to może rzeczywiście należałoby iść tam....kurcze, myślę,że ludzie to myślą,że są "niewidoczni" i nie do namierzenia...a przecież tak nie jest i może gdyby głośno się robiło o takich akcjach to odechciałoby się głupot !
Libra, Twoja historia jest chyba jeszcze gorsza!!!
Fedra, trzymam kciuki za powodzenie na egzaminach -
nick nieaktualny
-
Aha, jeszcze do dziewczyn mierzących temperaturę w ciazy - wyrzućcie termometry:)!!!!!!!!!!!!!!!! ja na początku też mierzyłam i jak zawsze miałam 37,1, a pewnego dnia spadlo do 36,7 to myslałam, że zawału dostanę. jak widac taki spadek nic złego nie oznaczał, a tylko niepotrzebnie zaczełam sie naprawde mocno martwic. Wiec skoro juz wam testy wyszły pozytywnie, to nie mierzcie tej temperatury. Bo nie zawsze spadek świadczy o czymś złym !
Shagga_80, mauysia, gocha04, Dora lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBellaRosa.........1......................24lata..........FASOLINKA......Lubelskie (2.07.2013)
she...................6......................35lat..........FASOLINKA.....pomorskie (27.06.2013)
Paulina1986.....4......................26lat..........[*][*][*]......wielkopolska (26/30.07.2013)
gadgeta...........13.....................32lata........FASOLINKA......kuj-pom (29.07.2013)
Mona................5.....................29lat.........FASOLINKA......malopolska
Mamuśka..........5.....................27lat..........FASOLINKA......podkarpacki (3.08.2013)
agga84a...........1.....................28lat........FASOLINKA......śląskie (08.08.2013)
Kasiulek215.....5.....................25lat.........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
Dora.................2.....................30lat.........FASOLINKA.......pomorskie
anna_w............10...................31lat.........FASOLINKA.......lubelskie (27.09.2013)
Kleopatra.........7....................29lat.........FASOLINKA.........pomorskie (6.10.2013)
mauysia............5...................31lat.........FASOLINKA........wielkopolskie (10.10.2013)
muzarcia..........leczenie........30lat.............FASOLINKA..........opolskie
Shagga_80.......3....................32lata......(w oczekiwaniu na potwierdzenie testu)......łódzkie
kaja..................5....................32lata..............25.01...............pomorskie
иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01..............dolnośląskie
Woseba...........13..................24lata...............02.02................południe Polski
anusia84...........8...................29lat................02.02................dolnośląskie
Sandraa............8...................22lata………...04.02...............wielkopolska
glazik22...........1....................22 lata..............04.02...............podkarpackie
Dodi................7.....................29lat.................05.02...............śląskie
ewela84...........7....................28lat................06.02................świętokrzyskie
AGA30..........26...................30lat.................07.02...............opolskie
Beata..............7......................29lat................12.02.................mazowieckie
gocha04..........8......................27lat................13.02.................mazowieckie
zosia-ktosia...7..ODWOŁANE.....30lat……...14.02.....................łódzkie
Mała29..........90.....................29lat..................15.02................Wielka Brytania
a-koczek.........6......................32lata………....15.02................warmińsko-mazurskie
Fedra.............54..odwołane.....28lat................12.02.................małopolskie
Nina82...........10.....................30lat.................20.02.................śląskie
Anka79.............2................33lata.................21.02........lubuskie
Libra...............5.....................30lat..................26.02.................łódzkie
Blondi22........3..ZAWIESZONE...22lata…...27.02...............Mazowieckie
Rucia.....ODWOŁANE.........26lat.................01.03................mazowieckie
kopciuszek126...15................29lat................01.03................łódzkie
Amicizia .......2...leczenie.......26lat...............01.03................małopolskie
Muska...........2.......................31lat................2.03.................dolnośląskie
sylwia1985....7......................27lat................06.03………....podkarpackie
natusia...........4.......................27lat................00.02................kuj-pom
Effcia.............5......................28lat................00.04................wielkopolskie
samira...........17.....................37lat................00.00................śląskie
kiti........(przerwa).................25lat................00.00................małopolskie
klamka..........4......................35lat................00.00................mazowieckie
Malvinka......4......................25lat.................00.00...............dolnośląskie
Plemniczka……………………………………………………………Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 12:04
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagga84aa wrote:Aha, jeszcze do dziewczyn mierzących temperaturę w ciazy - wyrzućcie termometry:)!!!!!!!!!!!!!!!! ja na początku też mierzyłam i jak zawsze miałam 37,1, a pewnego dnia spadlo do 36,7 to myslałam, że zawału dostanę. jak widac taki spadek nic złego nie oznaczał, a tylko niepotrzebnie zaczełam sie naprawde mocno martwic. Wiec skoro juz wam testy wyszły pozytywnie, to nie mierzcie tej temperatury. Bo nie zawsze spadek świadczy o czymś złym !
Szczerze?! Też wczoraj tak pomyślałam, w końcu przy Kubusiu nie wiedziałam nic o mierzeniu tempki i jaka spokojna byłam -
dziewczyny a powiedzcie mi jaka powinna być teoretycznie pozycja szyjki tuż przed okresem ??? bo ja miałam ja tak wysoko że nie mogłam sięgnać
ciut dotknełam i wydawało mi się że zamknieta ale plamka czerwona została mi na palcu a śluz też jakiś taki mokry...
-
nick nieaktualnyagga84aa wrote:dziewczyny, chciałam dopisac w tabelce termin porodu - 08.08.2013 r., ale jak ja kopiuje, to wszystko mi sie rozłazi. jęsli któras z was mogłaby mnie dopisac (tzn dopisac mój termin porodu) to byłabym wdzieczna:)
Poprawiłam na swojej liście ,więc już jest ...a ja w swoim wpisie zmieniłam wpis o fasolince...ewentualna beta albo wizyta u ginki potwierdzi mi dopiero na sto procent -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykiti wrote:dziewczyny a powiedzcie mi jaka powinna być teoretycznie pozycja szyjki tuż przed okresem ??? bo ja miałam ja tak wysoko że nie mogłam sięgnać
ciut dotknełam i wydawało mi się że zamknieta ale plamka czerwona została mi na palcu a śluz też jakiś taki mokry...
mnie wydawało się,że przed @ szyjka jest nisko,twarda i otwiera się...ale znawcą nie jestem -
nick nieaktualny
-
A ja mimo wszystko będę mierzyć dalej, bo takie małe spadki mnie nie ruszają
Jak tempka spadnie poniżej tych sprzed owulacji i będzie się utrzymywać przez parę dni - zmartwię się.
A tak to sądzę, że to jest bardzo fajne narzędzie codziennego sprawdzania, czy wszystko jest OK - przynajmniej zanim łożysko nie przejmie funkcji progesteronu i wysoka temperatura przestanie być wyznacznikiem ciąży. -
nick nieaktualnyja mam tak przed @ - znowu cytat ni nie działa... jasny gwint...
odpowiedź dotyczyła pozycji szyjki przed @... w dzień czy dwa przed @ miałam tak wysoko szyjkę, że nie mogłam jej sięgnąć... dzień czy dwa później zjawiła się @Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 12:13