WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:
    Hej Szagi :)
    A powiedz, kiedy chcesz iść na zwolnienie i w końcu przestać pracować za friko? Od razu po wizycie u gina?

Stary to każe mi już na pierwszej wizycie mówić o zwolnieniu, ale kurcze ja boję się,żeby wiecie tam w Urzędzie nie chcieli wziąć mnie "pod lupę"...Ja myślałam,coby na drugiej wizycie ewentualnie wziąć zwolnienie...ale nie wiem...zresztą chwilowo mam schizy!!!!!!!!!!! Tempka od wczoraj nieco niższa i nie powiem,żeby mnie to nie martwiło...póki co staram się myśleć - jesteś przeziębiona,więc tą tempką może być różnie (i nie wydaje mi się,by byłą miarodajna)...ale coraz bardziej myślę o becie...i gdyby nie to,że dziś jestem prawie bez kasy to planowałam rano zrobić betę (tzn przed pracą,a więc przed 11:) )..chyba,że Szef zrobi jak obiecał i da mi kasę...ale czy nie będzie za późno? Jak to jest,można ją zrobić o jakiejkolwiek porze dnia?

Spoooko, to żaden spadek :) Ale rozumiem Twoje obawy, teraz co chwilę sama tez coś sobie wymyślam... a potem daję sobie plaskacza w twarz i wracam do siebie ;)

Betę można chyba robić o każdej porze dnia. A wizytka u gina kiedy?

Bo ja umówiłam się w końcu na 14.12 - będę miała romantyczne, walentynkowe rendez-vous z ginekologiem :D

Shagga_80, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, widze, że tu kolejna fasolke mamy:) nie wiedziałam:) ja betę robiłam o różnych porach i nie wiem sama, chyba nie miało to znaczenia!

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ja się na becie nie znam więc nie mam pojęcia kiedy się ją robi ale chyba to nie jest istotne o której bo mi kiedyś lekarz kazał betę zrobić późnym wieczorem po wizycie u niego więc chyba pora jest bez znaczenia...

tez tak mysle

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:
    Hej Szagi :)
    A powiedz, kiedy chcesz iść na zwolnienie i w końcu przestać pracować za friko? Od razu po wizycie u gina?

Stary to każe mi już na pierwszej wizycie mówić o zwolnieniu, ale kurcze ja boję się,żeby wiecie tam w Urzędzie nie chcieli wziąć mnie "pod lupę"...Ja myślałam,coby na drugiej wizycie ewentualnie wziąć zwolnienie...ale nie wiem...zresztą chwilowo mam schizy!!!!!!!!!!! Tempka od wczoraj nieco niższa i nie powiem,żeby mnie to nie martwiło...póki co staram się myśleć - jesteś przeziębiona,więc tą tempką może być różnie (i nie wydaje mi się,by byłą miarodajna)...ale coraz bardziej myślę o becie...i gdyby nie to,że dziś jestem prawie bez kasy to planowałam rano zrobić betę (tzn przed pracą,a więc przed 11:) )..chyba,że Szef zrobi jak obiecał i da mi kasę...ale czy nie będzie za późno? Jak to jest,można ją zrobić o jakiejkolwiek porze dnia?

Spoooko, to żaden spadek :) Ale rozumiem Twoje obawy, teraz co chwilę sama tez coś sobie wymyślam... a potem daję sobie plaskacza w twarz i wracam do siebie ;)

Betę można chyba robić o każdej porze dnia. A wizytka u gina kiedy?

Bo ja umówiłam się w końcu na 14.12 - będę miała romantyczne, walentynkowe rendez-vous z ginekologiem :D

heh fajny termin wizyty;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo nadrobiłam Was , ekspresowo :)
    W sumie do ginki nie umawiałam się jeszcze :) Ale obstawiam ,że nastąpi to 13 bądź 15 bo w środy i piątki przyjmuje prywatnie :) A jak będę w wychodziła z pracy i będę przy kasie to podejdę do jednego laboratorium i jak da radę to zrobię tę betę.

Muzarcia,niezła "akcja" z tym twoim dręczycielem...M A S A K R A!! Ja nie wiem,co bym zrobiła , jakbym Staremu powiedziała,to na bank chciałby to załatwić "po męsku"...chociaż chyba najlepiej byłoby postraszyć policją...a jak nie poskutkuje to może rzeczywiście należałoby iść tam....kurcze, myślę,że ludzie to myślą,że są "niewidoczni" i nie do namierzenia...a przecież tak nie jest i może gdyby głośno się robiło o takich akcjach to odechciałoby się głupot !
    Libra, Twoja historia jest chyba jeszcze gorsza!!!

Fedra, trzymam kciuki za powodzenie na egzaminach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o tę betę, bo zastanawiałam się,czy trzeba być na czczo czy coś :) A wiadomo,że w południe to zwykle już po jedzeniu jest się ;)

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeszcze do dziewczyn mierzących temperaturę w ciazy - wyrzućcie termometry:)!!!!!!!!!!!!!!!! ja na początku też mierzyłam i jak zawsze miałam 37,1, a pewnego dnia spadlo do 36,7 to myslałam, że zawału dostanę. jak widac taki spadek nic złego nie oznaczał, a tylko niepotrzebnie zaczełam sie naprawde mocno martwic. Wiec skoro juz wam testy wyszły pozytywnie, to nie mierzcie tej temperatury. Bo nie zawsze spadek świadczy o czymś złym !

Shagga_80, mauysia, gocha04, Dora lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa.........1......................24lata..........FASOLINKA......Lubelskie (2.07.2013)
    she...................6......................35lat..........FASOLINKA.....pomorskie (27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat..........[*][*][*]......wielkopolska (26/30.07.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata........FASOLINKA......kuj-pom (29.07.2013)
    Mona................5.....................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5.....................27lat..........FASOLINKA......podkarpacki (3.08.2013)
    agga84a...........1.....................28lat........FASOLINKA......śląskie (08.08.2013)
    Kasiulek215.....5.....................25lat.........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
    Dora.................2.....................30lat.........FASOLINKA.......pomorskie
    anna_w............10...................31lat.........FASOLINKA.......lubelskie (27.09.2013)
    Kleopatra.........7....................29lat.........FASOLINKA.........pomorskie (6.10.2013)
    mauysia............5...................31lat.........FASOLINKA........wielkopolskie (10.10.2013)
    muzarcia..........leczenie........30lat.............FASOLINKA..........opolskie
    Shagga_80.......3....................32lata......(w oczekiwaniu na potwierdzenie testu)......łódzkie
    kaja..................5....................32lata..............25.01...............pomorskie
    иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01..............dolnośląskie
    Woseba...........13..................24lata...............02.02................południe Polski
    anusia84...........8...................29lat................02.02................dolnośląskie
    Sandraa............8...................22lata………...04.02...............wielkopolska
    glazik22...........1....................22 lata..............04.02...............podkarpackie
    Dodi................7.....................29lat.................05.02...............śląskie
    ewela84...........7....................28lat................06.02................świętokrzyskie
    AGA30..........26...................30lat.................07.02...............opolskie
    Beata..............7......................29lat................12.02.................mazowieckie
    gocha04..........8......................27lat................13.02.................mazowieckie
    zosia-ktosia...7..ODWOŁANE.....30lat……...14.02.....................łódzkie
    Mała29..........90.....................29lat..................15.02................Wielka Brytania
    a-koczek.........6......................32lata………....15.02................warmińsko-mazurskie
    Fedra.............54..odwołane.....28lat................12.02.................małopolskie
    Nina82...........10.....................30lat.................20.02.................śląskie
    Anka79.............2................33lata.................21.02........lubuskie
    Libra...............5.....................30lat..................26.02.................łódzkie
    Blondi22........3..ZAWIESZONE...22lata…...27.02...............Mazowieckie
    Rucia.....ODWOŁANE.........26lat.................01.03................mazowieckie
    kopciuszek126...15................29lat................01.03................łódzkie
    Amicizia .......2...leczenie.......26lat...............01.03................małopolskie
    Muska...........2.......................31lat................2.03.................dolnośląskie
    sylwia1985....7......................27lat................06.03………....podkarpackie
    natusia...........4.......................27lat................00.02................kuj-pom
    Effcia.............5......................28lat................00.04................wielkopolskie
    samira...........17.....................37lat................00.00................śląskie
    kiti........(przerwa).................25lat................00.00................małopolskie
    klamka..........4......................35lat................00.00................mazowieckie
    Malvinka......4......................25lat.................00.00...............dolnośląskie
    Plemniczka……………………………………………………………

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 12:04

Fedra lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, chciałam dopisac w tabelce termin porodu - 08.08.2013 r., ale jak ja kopiuje, to wszystko mi sie rozłazi. jęsli któras z was mogłaby mnie dopisac (tzn dopisac mój termin porodu) to byłabym wdzieczna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Aha, jeszcze do dziewczyn mierzących temperaturę w ciazy - wyrzućcie termometry:)!!!!!!!!!!!!!!!! ja na początku też mierzyłam i jak zawsze miałam 37,1, a pewnego dnia spadlo do 36,7 to myslałam, że zawału dostanę. jak widac taki spadek nic złego nie oznaczał, a tylko niepotrzebnie zaczełam sie naprawde mocno martwic. Wiec skoro juz wam testy wyszły pozytywnie, to nie mierzcie tej temperatury. Bo nie zawsze spadek świadczy o czymś złym !

Szczerze?! Też wczoraj tak pomyślałam, w końcu przy Kubusiu nie wiedziałam nic o mierzeniu tempki i jaka spokojna byłam :)

• kiti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi jaka powinna być teoretycznie pozycja szyjki tuż przed okresem ??? bo ja miałam ja tak wysoko że nie mogłam sięgnać o.O ciut dotknełam i wydawało mi się że zamknieta ale plamka czerwona została mi na palcu a śluz też jakiś taki mokry...

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 witam cie moja rówieśniczko ;-)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    dziewczyny, chciałam dopisac w tabelce termin porodu - 08.08.2013 r., ale jak ja kopiuje, to wszystko mi sie rozłazi. jęsli któras z was mogłaby mnie dopisac (tzn dopisac mój termin porodu) to byłabym wdzieczna:)

Poprawiłam na swojej liście ,więc już jest ...a ja w swoim wpisie zmieniłam wpis o fasolince...ewentualna beta albo wizyta u ginki potwierdzi mi dopiero na sto procent :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:

Z którego listopada jesteś :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    dziewczyny a powiedzcie mi jaka powinna być teoretycznie pozycja szyjki tuż przed okresem ??? bo ja miałam ja tak wysoko że nie mogłam sięgnać o.O ciut dotknełam i wydawało mi się że zamknieta ale plamka czerwona została mi na palcu a śluz też jakiś taki mokry...

mnie wydawało się,że przed @ szyjka jest nisko,twarda i otwiera się...ale znawcą nie jestem :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kaja wrote:

24 listopad strzelec jak w mordę strzelił ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Kaja wrote:

24 listopad strzelec jak w mordę strzelił ;-)

To o calutkie 3 tyg młodsza jesteś :D Ja jestem skorpion :DDDDD

• mauysia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo wszystko będę mierzyć dalej, bo takie małe spadki mnie nie ruszają ;) Jak tempka spadnie poniżej tych sprzed owulacji i będzie się utrzymywać przez parę dni - zmartwię się.

A tak to sądzę, że to jest bardzo fajne narzędzie codziennego sprawdzania, czy wszystko jest OK - przynajmniej zanim łożysko nie przejmie funkcji progesteronu i wysoka temperatura przestanie być wyznacznikiem ciąży.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak przed @ - znowu cytat ni nie działa... jasny gwint...
    odpowiedź dotyczyła pozycji szyjki przed @... w dzień czy dwa przed @ miałam tak wysoko szyjkę, że nie mogłam jej sięgnąć... dzień czy dwa później zjawiła się @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 12:13

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka mam pytanie czy clo wpływa na temperature?

event.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ