plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Obadajcie jaki interia ma dla mnie na dziś horoskop. hehe:)
"Droga do osiągnięć, o których marzysz jest otwarta. Powoli okoliczności zmienią się na twoją korzyść. Działaj Aktywnie!"
Libra, Fedra, kiti, Blondi22, Shagga_80, anna_w lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:Obadajcie jaki interia ma dla mnie na dziś horoskop. hehe:)
"Droga do osiągnięć, o których marzysz jest otwarta. Powoli okoliczności zmienią się na twoją korzyść. Działaj Aktywnie!"
Owulka się zbliża, nie ma bataFedra, Blondi22, gocha04, Libra lubią tę wiadomość
-
ta a mi dzisiaj piszą:
Poniedziałek: Rak
Jesteś na fali pozytywnych wpływów. Osiągniesz zamierzony cel. Pobudzisz innych. Poczujesz się swobodnie w wyrażaniu siebie. Wymiar duchowy twojego życia zaczyna osiągać wysoki poziom.
tylko kto to zinterpretuje17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
no tak, jak będzie skok temp to się uciesze:) strasznie intryguje mnie ten cykl i jestem ciekawa jak się dalej wszystko potoczty. Na njagorsze (czyt.@) jestem też przygotowana.
Fedra dobra zabawa z tymi horoskopami heheWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 13:04
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
gocha04 wrote:bety jeszcze nigdy nie robiłam, bo nie było do tego podstaw, ale wiem, że na 100% o każdej porze dnia można ją zrobić i nie ma znaczenia czy na czczo czy też po obiedzie.
Jak się jest w ciąży to sie jest i posiłek tego nie zmienia i nie zaburza:)
To prawda, nie trzeba być na czczo. Wiele razy chodziłam na betę po pracy, ok. godz. 17.
Amicizia, ja napisałam, że inseminacja nie jest sztucznym zapłodnieniem i to prawda, jeśli chodzi o ten rodzaj inseminacji, który ja miałam (nawiasem mówiąc to pierwsze słyszę o pobieraniu jajeczek do inseminacji, raczej się tego nie robi). Faktem jest, że inseminacja to sztuczne unasiennienie, z tym się zgodzę, ale jak już lekarz wprowadza nasienie do jajowodu to dalej do zapłodnienia dochodzi w sposób naturalny, lekarz nie łączy komórki jajowej w plemnikami, skraca tylko plemnikom drogę. Prawdą jest też, że ta metoda daje zaledwie 10-15% szans na ciążę niestety. Piszesz o naprotechnologii, ja właśnie od tych metod zaczynałam, obserwowałam cykle, mierzyłam temperaturę itd. Staraliśmy się z mężem o dziecko od 2005r., przeznaczyliśmy dużo czasu na naturalne starania, potem na monitoringi cyklów, żeby wiedzieć kiedy się starać. W końcu lekarze powiedzieli, że musimy się leczyć. Pierwsze badania męża były bardzo kiepskie, dlatego powiedziano nam, że są bardzo małe szanse na ciążę, owszem,może się zadzarzyć, ale nie wiadomo kiedy, za 5, 10 lat. Dopiero od 2009r. zaczęliśmy podchodzić do inseminacji, potem była laparoskopia, znowu próbowaliśmy inseminacji, aż w końcu nie było sensu ich więcej robić i zostało nam tylko in vitro. Wyniki męża się zmieniały, raz były lepsze, za dwa m-ce znowu złeNaprotechnologia jest dobrą metodą, ale nie dla wszystkich par niestety, nie przy kiepskim nasieniu. Próbowaliśmy ją zastosować, ale ile można czekać? Psychicznie już nie wyrabiałam po kilku latach. Teraz mam nadzieję na naturalne zapłodnienie tylko dlatego, że słyszałam, iż jak jestem po ciąży to jest szansa, nawet jakby M. miał takie wyniki jakie były wcześniej. Pary po IVF często mają drugie dziecko poczęte naturalnie. Może to też kwestia psychiki? Nie badaliśmy nasienia ostatnio, jak nie zaciążę, to i tak mamy już dziecko. Często pary po IVF wracają po zamrożone zarodki. My nie mieliśmy zarodków do mrożenia. Zapłodniły się tylko dwie komórki i mi je podano. Do IVF już nie chcę więcej podchodzić.
Przepraszam, że się wam wcięłam w rozmowę z tematem, który was nie interesuje, bo w większości nie macie takich problemów. Nie dołączyłam do was po to, żeby was namawiać na leczenie. Chciałam raczej dowiedzieć się co robicie, żeby mieć większe szanse na ciążę, co ile dni przytulacie sięz mężem w czasie owulacji, żeby trafić w ten moment i jak to jest z tym przezroczystym, ciągnącym się śluzem? tzn. jak występuje, to iledni zazwyczaj mija do owulacji? Pytam, bo kiedyś tego śluzu nie miałam za bardzo, a teraz jest i bardzo się cieszę, bo może trafię moment owulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 13:14
gocha04, Rucia, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
mnie dziś też brzuch jak na @ boli i jakies kłucie w jajnikach miałam, ale o co cho to nie wiem.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Cześć anka79,
no ja na przykład obrałam strategię serduszkowania co 2 dni w dni płodne i dotychczas sprawdziło się dwa razy. Ale wiem, że nie u wszystkich to zdaje egzamin. Z kolei np. codziennie rano i wieczorem to chyba nie jest dobra strategia - ponoć nasienie może być wtedy bardzo słabe.
A ze śluzem - niby najlepszy jest wodnisty (szklisty, sliski) lub "białko jaja", ale podobno nie ma śluzu niepłodnego. W innych rodzajach po prostu plemniki żyją krócej.
Kurczę, ale Ty pewnie to wszystko już wiesz, więc na pewno nic Ci nie dała moja wypowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 13:18
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,które dziś pisały, dziękuję za przywitanie. Widzę, ze bardzo dużo piszecie. Niestety nie będę na bieżąco, ale postaram sięczasami coś popisać, szczególnie wieczorem,bo teraz tak szybko piszę, bo mam dużo roboty.
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
mauysia, ja cyklu od lat nie obserwowałam, dlatego twoje rady są dla mnie cenne
Serduszkowanie co dwa dni, to znaczy np. w 10dc, w 12dc, w 14dc tak? My tak właśnie robimy,w sumie musielibyśmy jak najrzadziej, bo nasienie kiepskie, ale jak jeszcze rzadziej to możemy ominąć ten najważniejszy dzień,boję się też, że plemniczki mogą nie dotrzymać...
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
gocha04 wrote:mnie dziś też brzuch jak na @ boli i jakies kłucie w jajnikach miałam, ale o co cho to nie wiem.
ja juz od 12 dnia mam bolesne jajniki tak że sie ruszac nie mogłam a od wczoraj 16 dzień juz mniej taraz pobolewa mnie podbrzusze tak jak na @ ale to troche za szybko:(a ty też widze że masz płaski wykres? -
mauysia wrote:Cześć anka79,
no ja na przykład obrałam strategię serduszkowania co 2 dni w dni płodne i dotychczas sprawdziło się dwa razy. Ale wiem, że nie u wszystkich to zdaje egzamin. Z kolei np. codziennie rano i wieczorem to chyba nie jest dobra strategia - ponoć nasienie może być wtedy bardzo słabe.
A ze śluzem - niby najlepszy jest wodnisty (szklisty, sliski) lub "białko jaja", ale podobno nie ma śluzu niepłodnego. W innych rodzajach po prostu plemniki żyją krócej.
Kurczę, ale Ty pewnie to wszystko już wiesz, więc na pewno nic Ci nie dała moja wypowiedź
to tak jak u mnie np nie ma wlasnie takiego jak białko jaja tylko mam wodnisty -
nick nieaktualnyI jak tam dziewoje moje!!
Cholera jasna człowiek bez problemów nie może chyba mi automat szlak trafił!!! Dobrze że mam sąsiada co naprawia takie rzeczy to muszę iść jak z pracy wróci!!!
Kobiety moje zmieniłam strój na zabawę zasnęłam na pół godziny i przyśnił mi się strach na wróble więc moja kreacja panny młodej będzie na drugi rok hi hi hi!!Fedra, Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Anka79 wrote:mauysia, ja cyklu od lat nie obserwowałam, dlatego twoje rady są dla mnie cenne
Serduszkowanie co dwa dni, to znaczy np. w 10dc, w 12dc, w 14dc tak? My tak właśnie robimy,w sumie musielibyśmy jak najrzadziej, bo nasienie kiepskie, ale jak jeszcze rzadziej to możemy ominąć ten najważniejszy dzień,boję się też, że plemniczki mogą nie dotrzymać...
No to zacznijZałóż wykres, odkop termometr i kup testy owulacyjne. Na pewno z nami Ci się uda
No i polecam obranie jakiejś jednej uznanej metody planowania rodziny. Ja akurat korzystam z metody Josefa Roetzera, dlatego polecam Ci jego książkę
"Sztuka planowania rodziny", gdzie wszystko jest wyłożone kawa na ławęShagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:ta a mi dzisiaj piszą:
Poniedziałek: Rak
Jesteś na fali pozytywnych wpływów. Osiągniesz zamierzony cel. Pobudzisz innych. Poczujesz się swobodnie w wyrażaniu siebie. Wymiar duchowy twojego życia zaczyna osiągać wysoki poziom.
tylko kto to zinterpretuje
Tzn Fedra, że znowu się z kimś pokłócimy na forummauysia, Fedra, Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość