WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! To jest praca w kancelarii, a więc w moim zawodzie, do tego jeszcze w kancelarii, do której sama chciałam wysłać CV. Zgłoszenie wysłałam jeszcze będąc w ciąży, więc już jakiś czas temu i myślałam, że już "po ptakach" i się nie odezwą, a tu dzisiaj taka niespodzianka :) Strasznie się cieszę, choć jeszcze do końca nie mam z czego :) Niemniej jednak traktuję to jako dobry omen na przyszłość i znak nadchodzących zmian na lepsze i pierwszy krok na drodze ku kolejnemu dzidziusiowi :)
    A tak z innej beczki to tak mnie dzisiaj prawy jajnik nawala jak jeszcze nigdy :( Mam nadzieję, że to ból owulacyjny, a nie jakieś powikłania po zabiegu...

Libra, Fedra, Shagga_80, mala29_ lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 trzymam kciuki za pozytywną rozmowę.

Aga a ja myślałam, że chodzi ci o samochód w automacie i, że masz sąsiada mechanika heheh

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj mayusiu:) na razie jest ok-juz wczoraj tylko rano wymiotowalam a potem bylo ok, dzis juz bez wymiotow tylko mdlosci. Ale jedzenie przynajmniej sie przyjmuje:D ja jestem na zwolnieniu juz od samego poczatku ciazy-lekarz stwierdzil ze przy moim trybie pracy- dyzury po 12 h , nocki, duzo stresu i biegania , narazenie na zarazki ( pracuje na oddziale dzieciecym z pododdzialem chorob drog oddechowych,alergicznych i kardiologicznych)to byloby zbyt wielkie ryzyko dla malucha zebym nadal pracowala. I powiem szczerze-wcale nie oponowalam...

Dorcia- kochana witaj :) ja chyba bym jednak zrobila sobie poziom p/cial- chociaz ten jeden raz zeby wiedziec czy sa podwyzszone czy nie. pozniej juz nie ma potrzeby badac tak czesto. Ja chodze teraz do endo co ok 6 tygodni i za kazdym razem mam badane tsh ft3 i ft4 a p/ciala mam robic raz na pol roku. takie sa zalecenia mojego lek.

Gosik- mam nadzieje ze lada dzien odnotujesz wreszcie na swoim wykresiku porzadny skok tempki ! :)

Fedra, Dora, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Paulina1986 trzymam kciuki za pozytywną rozmowę.

Aga a ja myślałam, że chodzi ci o samochód w automacie i, że masz sąsiada mechanika heheh

No niestety o pralkę chodzi :-(
    złośliwość rzeczy martwych!!!!!!!

• natusia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki! Co tam u was? U mnie ciężki weekend...byliśmy na chrzcinach u kuzyna synka. Z tatą było nawet dobrze,więc stwierdziliśmy,ze ze spokojem możemy jechać się odstresować...ponad 230 km od domku...w sobotę wyjechaliśmy do poludnia. No i oczywiście taty stan się pogorszył-bóle serca...Już z duszą na ramieniu jechałam. Ale okazało się,że uspokoiło się serducho. Wieczorem kolejny telefon-spore krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego. Konsultacje chirurgiczne w nocy... Więc całą sobotę i niedzielę na telefonie spędziłam. Tak się odstresowałam :/ Już dziś lepiej. Opanowali sytuację i krwawienie ustąpiło. Nabrał sił. Właśnie wróciłam ze szpitala.

Co nowego u was? Jakaś fasolka?

Fedra, gocha04, Shagga_80, Amicizia lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia- trzymam mocno kciuki za Twojego tate...

mauysia- a czy Ty odczuwasz juz jakies dolegliwosci ciazowe...? Shagus a jak u Ciebie?

natusia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć natusiu,

kurczę, biedny Twój tato... Ale dobrze, że udało się opanować sprawę mimo wyjazdu...
    Z nowości - mamy nową ciążówkę - shaggę :)

natusia, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia no to miałaś nie wesoły weekend!!!Oby już tylko ku lepszemu z twoim tatą szło!!!

• mauysia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    natusia- trzymam mocno kciuki za Twojego tate...

mauysia- a czy Ty odczuwasz juz jakies dolegliwosci ciazowe...? Shagus a jak u Ciebie?

Nie, ja absolutnie nic. I mam nadzieję, że długo tak pozostanie :)

gadgeta, Dora, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki,kochane jesteście.
    Shagga gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dobrą mamy średnią-jedna fasolka na tydzień :) jak tak dalej pójdzie to wiosną nie będzie starających się tylko same zafasolkowane! To chyba po przekroczeniu tych magicznych 1000 stron taki wysyp :)

Libra, Fedra, gocha04, mauysia, Shagga_80, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia, to teraz już musi iść ku dobremu... zdrówka i sił dla tatusia

• Fedra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    Witam dziewczynki! Co tam u was? U mnie ciężki weekend...byliśmy na chrzcinach u kuzyna synka. Z tatą było nawet dobrze,więc stwierdziliśmy,ze ze spokojem możemy jechać się odstresować...ponad 230 km od domku...w sobotę wyjechaliśmy do poludnia. No i oczywiście taty stan się pogorszył-bóle serca...Już z duszą na ramieniu jechałam. Ale okazało się,że uspokoiło się serducho. Wieczorem kolejny telefon-spore krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego. Konsultacje chirurgiczne w nocy... Więc całą sobotę i niedzielę na telefonie spędziłam. Tak się odstresowałam :/ Już dziś lepiej. Opanowali sytuację i krwawienie ustąpiło. Nabrał sił. Właśnie wróciłam ze szpitala.

Co nowego u was? Jakaś fasolka?

Natuś Twoją wypowiedz czytałam jakbym jakiś horror czytała no na szczęście się ustabilizowało mam nadzieję ze Twój Tata w końcu z etgo wyjdzie i będzie czuł się dużo lepiej :)

natusia, Effcia28 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gadgetko:) też mam taką cichą nadzieję, bo zaczynam dla M marudzić i chce już mi zabrać dostęp do neta, bo mówi, że prze testy owu i forum hehe:)
    Ale mu się nie dałam i wytłumaczyłam, że to wszsytko mi pomaga, bo z nim to nie ma co zaczynać rozmawiać, bo nic nie czai i nie czuje jak kobieta. Tylko jak Muski M, jak będzie to będzie jak nie to nie i też dobrze.

ann2224, gadgeta, Muska lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok 16 przyjdzie sąsiad do praleczki!!! Moze to tylko pompka powiedział zobaczymy!!!:-)

• natusia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dacie wiarę,że to wszystko od zapalenia płuc???!!!Nie odczuwał nic kompletnie. Tydzień temu w sobotę wieczorem dostał gorączki. Wziął leki i przeszło. W nocy obudził się z dusznościami. Nieprzytomnego zabrało go pogotowie. Okazało się ze stan ciężki... Po drodze niewydolność krążeniowa,oddechowa...niewydolność nerek,obrzęk płuc... Ledwie z tego wyszedł. Lekarz nam powiedział,już po ustabilizowaniu się stanu-koło środy,że myślał,że nie da rady go uratować... Teraz kolejny weekend przygód...najgorsze,że nawet nie miał pojęcia,że ma zapalenie płuc. Cała choroba była tak utajona w organizmie,że same dolegliwości trwały kilka godzin i już był stan ciężki...szkoda gadać...

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M nawet nie wie że tu siedze jak by wiedział to by mi neta odcioł bo juz mówi ze poco chodze do lekarza jak ja wiem lepiej :)

Libra, AGA 30, gocha04, Shagga_80, Muska lubią tę wiadomość

event.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż ładnie skomentował moje przesiadywanie na forum ale to określenie raczej nie do publicznej wiadomości...
    ale czasami za mną łazi i się pyta co mój detektor na dzisiejszy dzień...
    czasami pyta jak tam na forum bo widzi ze albo jestem smutna albo radosna jak mu ostatnio powiedziałam o Saggi plusiku to stwierdził że mam ładnie w głowie nawalone i zaczął się śmiać :)

Shagga_80, Paulina1986, Effcia28 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauyska zauwazylas jaka Ty masz swietna srednia...? :D normalnie co post to like... tak trzymac!! :):):)

AGA 30 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wie, że tu piszę, ale nie wie ile :)
    Na pewno by się wkurzył i obraził, że z nim tyle nie rozmawiam co z Wami ;)
    Ale jego te tematy by po prostu zanudziły...

Lecę dziewczynki, pa!

AGA 30, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Wafelek to bez reakcji o forum bardziej testy go interesują niż to!!!
    Nie wspomina a czasem jakiś głupi komentarz rzuci typu "znowu od rana kompa włończasz !!!I tak w kółko jak on sport to ja forum he he he!!!:-)

‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ