plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
AGA 30 wrote:I jak tam dziewoje moje!!
Cholera jasna człowiek bez problemów nie może chyba mi automat szlak trafił!!! Dobrze że mam sąsiada co naprawia takie rzeczy to muszę iść jak z pracy wróci!!!
Kobiety moje zmieniłam strój na zabawę zasnęłam na pół godziny i przyśnił mi się strach na wróble więc moja kreacja panny młodej będzie na drugi rok hi hi hi!!
Ale jaki automat? W sensie pralkę? -
Hej dziewczyny
Ja juz tez nie mierze tempki bo mi sie nie chce, za to codziennie biore tab. na tarczyce i potem jeszcze spie pol godzinki, zeby sie wchlonely przed sniadaniem. Mam wiec inny rytual:-)
Szyjka na @ obiza sie,mieknie i otwiera. Moja w ciazy jest wyskoka i twarda. Chociaz od jakiegos czasu juz tez nie sprawdzam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 13:38
Fedra, mauysia, Shagga_80, Amicizia, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnymauysia wrote:AGA 30 wrote:I jak tam dziewoje moje!!
Cholera jasna człowiek bez problemów nie może chyba mi automat szlak trafił!!! Dobrze że mam sąsiada co naprawia takie rzeczy to muszę iść jak z pracy wróci!!!
Kobiety moje zmieniłam strój na zabawę zasnęłam na pół godziny i przyśnił mi się strach na wróble więc moja kreacja panny młodej będzie na drugi rok hi hi hi!!
Ale jaki automat? W sensie pralkę?
No pralka moja!!!sama chodzi po łazience nie płuka nie chce wirować a jak rano włączyłam ręczniki to do tej pory w niej sąShagga_80 lubi tę wiadomość
-
Anka79 wrote:gocha04 wrote:bety jeszcze nigdy nie robiłam, bo nie było do tego podstaw, ale wiem, że na 100% o każdej porze dnia można ją zrobić i nie ma znaczenia czy na czczo czy też po obiedzie.
Jak się jest w ciąży to sie jest i posiłek tego nie zmienia i nie zaburza:)
To prawda, nie trzeba być na czczo. Wiele razy chodziłam na betę po pracy, ok. godz. 17.
Amicizia, ja napisałam, że inseminacja nie jest sztucznym zapłodnieniem i to prawda, jeśli chodzi o ten rodzaj inseminacji, który ja miałam (nawiasem mówiąc to pierwsze słyszę o pobieraniu jajeczek do inseminacji, raczej się tego nie robi). Faktem jest, że inseminacja to sztuczne unasiennienie, z tym się zgodzę, ale jak już lekarz wprowadza nasienie do jajowodu to dalej do zapłodnienia dochodzi w sposób naturalny, lekarz nie łączy komórki jajowej w plemnikami, skraca tylko plemnikom drogę. Prawdą jest też, że ta metoda daje zaledwie 10-15% szans na ciążę niestety. Piszesz o naprotechnologii, ja właśnie od tych metod zaczynałam, obserwowałam cykle, mierzyłam temperaturę itd. Staraliśmy się z mężem o dziecko od 2005r., przeznaczyliśmy dużo czasu na naturalne starania, potem na monitoringi cyklów, żeby wiedzieć kiedy się starać. W końcu lekarze powiedzieli, że musimy się leczyć. Pierwsze badania męża były bardzo kiepskie, dlatego powiedziano nam, że są bardzo małe szanse na ciążę, owszem,może się zadzarzyć, ale nie wiadomo kiedy, za 5, 10 lat. Dopiero od 2009r. zaczęliśmy podchodzić do inseminacji, potem była laparoskopia, znowu próbowaliśmy inseminacji, aż w końcu nie było sensu ich więcej robić i zostało nam tylko in vitro. Wyniki męża się zmieniały, raz były lepsze, za dwa m-ce znowu złeNaprotechnologia jest dobrą metodą, ale nie dla wszystkich par niestety, nie przy kiepskim nasieniu. Próbowaliśmy ją zastosować, ale ile można czekać? Psychicznie już nie wyrabiałam po kilku latach. Teraz mam nadzieję na naturalne zapłodnienie tylko dlatego, że słyszałam, iż jak jestem po ciąży to jest szansa, nawet jakby M. miał takie wyniki jakie były wcześniej. Pary po IVF często mają drugie dziecko poczęte naturalnie. Może to też kwestia psychiki? Nie badaliśmy nasienia ostatnio, jak nie zaciążę, to i tak mamy już dziecko. Często pary po IVF wracają po zamrożone zarodki. My nie mieliśmy zarodków do mrożenia. Zapłodniły się tylko dwie komórki i mi je podano. Do IVF już nie chcę więcej podchodzić.
Przepraszam, że się wam wcięłam w rozmowę z tematem, który was nie interesuje, bo w większości nie macie takich problemów. Nie dołączyłam do was po to, żeby was namawiać na leczenie. Chciałam raczej dowiedzieć się co robicie, żeby mieć większe szanse na ciążę, co ile dni przytulacie sięz mężem w czasie owulacji, żeby trafić w ten moment i jak to jest z tym przezroczystym, ciągnącym się śluzem? tzn. jak występuje, to iledni zazwyczaj mija do owulacji? Pytam, bo kiedyś tego śluzu nie miałam za bardzo, a teraz jest i bardzo się cieszę, bo może trafię moment owulacji
mnie bardzo interesuje tematyka in vitro dlatego mam pytanie czy korzystaliście z IMSI czy z tradycyjnego IVF? jakie wyniki miała Twój M.? i za którym razem się udało? jeśli niechcesz pisać na forum napiosz mi na priv tylko zaproszenie do przyjaciółek wyślij17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
AGA 30 wrote:mauysia wrote:AGA 30 wrote:I jak tam dziewoje moje!!
Ale jaki automat? W sensie pralkę?
No pralka moja!!!sama chodzi po łazience nie płuka nie chce wirować a jak rano włączyłam ręczniki to do tej pory w niej są
o kurcze;/
-
Rucia wrote:Fedra wrote:ta a mi dzisiaj piszą:
Poniedziałek: Rak
Jesteś na fali pozytywnych wpływów. Osiągniesz zamierzony cel. Pobudzisz innych. Poczujesz się swobodnie w wyrażaniu siebie. Wymiar duchowy twojego życia zaczyna osiągać wysoki poziom.
tylko kto to zinterpretuje
Tzn Fedra, że znowu się z kimś pokłócimy na forum
ha ha ha coś w tym musi być Rucia bo My mamy takie wybuchowe charakterki i potrafimy mocno ożywić nie jedna rozmowęRucia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Dora wrote:Hej dziewczyny
Ja juz tez nie mierze tempki bo mi sie nie chce, za to codziennie biore tab. na tarczyce i potem jeszcze spie pol godzinki, zeby sie wchlonely przed sniadaniem. Mam wiec inny rytual:-)
Szyjka na @ obiza sie,mieknie i otwiera. Moja w ciazy jest wyskoka i twarda. Chociaz od jakiegos czasu juz tez nie sprawdzam.
Cześć Dorka
a ja tak lubiałam patrzeć na Twój wykresik no cóż przynajmniej suwaczek jest i na niego tez można popatrzećDora lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
A ja dziewczyny się pochwalę i bardzo proszę o trzymanie kciuków - otóż jutro mam rozmowę o pracę, na której chyba na prawdę mi zależy... prawdę mówiąc zależy mi na jakiejkolwiek pracy
Chodzi o to, że z mężem stwierdziliśmy, że przed staraniami o dzidzię muszę skończyć wreszcie studia (skończyć pisać i obronić pracę mgr) i znaleźć pracę, żebyśmy mięli ustabilizowaną pozycję finansową. Bo prawdę mówiąc póki co z jednej pensji męża to życie jest na średnim poziomie
Tak czy inaczej jutro z rana (ok. 8:30) uprzejmie proszę o trzymanie kciukasów z całej siły, żeby się udało
Blondi22, mauysia, gocha04, Libra, Fedra, Rucia, Shagga_80, Amicizia, anna_w, Muska, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina1986 wrote:A ja dziewczyny się pochwalę i bardzo proszę o trzymanie kciuków - otóż jutro mam rozmowę o pracę, na której chyba na prawdę mi zależy... prawdę mówiąc zależy mi na jakiejkolwiek pracy
Chodzi o to, że z mężem stwierdziliśmy, że przed staraniami o dzidzię muszę skończyć wreszcie studia (skończyć pisać i obronić pracę mgr) i znaleźć pracę, żebyśmy mięli ustabilizowaną pozycję finansową. Bo prawdę mówiąc póki co z jednej pensji męża to życie jest na średnim poziomie
Tak czy inaczej jutro z rana (ok. 8:30) uprzejmie proszę o trzymanie kciukasów z całej siły, żeby się udało
Paulino będę trzymać kciuki!! -
nick nieaktualnywitajcie kochane:)
muzarciu-co do hashimoto. Zeby zdiagnozowac te chorobe musialabys zrobic jeszcze badanie poziomu p/cial aTPO i aTG bo to ich podwyzszony poziom swiadczy o autoimmunologicznym zapaleniu tarczycy. To ze masz super wyniki nie potwierdza i nie zaprzecza ze chorujesz. Moje wyniki poziomu hormonow od prawie roku sa ciagle w normie ale poziom p/cial ciagle podwyzszony:( Z tego co wiem u Plemniczki np TSH bylo dozu podwyzszone ale u Dory jeszcze w granicach normy (co prawda zbyt wysokie jak na staraczke ale jeszcze w granicach normy). Nie wiem jak z p/cialami. Wiem ze plemniczka miala bardzo wysokie a nie wiem jak u Dorci...W kazdym razie dobrze byloby zrobic jeszcze badanie ich poziomu we krwi to bedziesz miala wtedy pewnosc czy nie musisz suplementowac hormonu sztucznie- tak na zas. BTW mam wielka nadzieje ze plamienia szybko sie skoncza... mocno trzymam kciuki kochana!
witam wszystkie nowe dziewczyny ktore tu do nas zawitaly
Shagus idz kochana na bete...mauysia, Dora, Fedra, anna_w lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ann2224 wrote:gocha04 wrote:mnie dziś też brzuch jak na @ boli i jakies kłucie w jajnikach miałam, ale o co cho to nie wiem.
ja juz od 12 dnia mam bolesne jajniki tak że sie ruszac nie mogłam a od wczoraj 16 dzień juz mniej taraz pobolewa mnie podbrzusze tak jak na @ ale to troche za szybko:(a ty też widze że masz płaski wykres?
płaski i do d**y, drażni i intryguje, chciałabym wiedzieć w końcu na czym stoje i żeby mi się cykl nie wydłużył (bo to romantyczne nie jest wogóle)👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Witaj Gadgetko
Nawiaże od razu do tych przeciwciał. Moja lekarka stwierdzila, ze nie ma potrzeby abym je badala, gdyz ogolnie mam zdrowa tarczyce. Ją interesuje jedynie wynik tsh..
nie wiem tak do konca co o tym myslec...Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnymauysia wrote:No niestety Aguś, dzisiejsze pralki nie oferują jeszcze automatycznego wieszania prania, to normalnie, że ręczniki wciąż tam są
No ale moja praleczka ducha wyzioneła
ostatnia pamiątka po byłym mężu i już szlak ja trafił!!!
cholera ale jestem zła jutro auto do mechanika odstawiam i jeszcze ta pralka!!!I jak tu się nie napić he he eh!!