X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:
    Dokładnie Aga.
    Gdybym nie mierzyła temp to byłabym tego wszystkiego nie świadoma i żyłabym sobie spokojnie, a tak wiem sporo i też źle. I mam takie dziwne uczucie jakby mi pęcherz uciskał na jajnik lewy i jakby kolka, ale od czego od siedzenia;/

I jaki w końcu będziesz strój miała, czarownica?

już mój czas pracy dobiega końca to się zbieram. Paa

Gocha to może takie kłucie to owulka u ciebie mimo że testy nie wyszły pozytywnie!!
    Będę strachem na wróble jeszczę muszę słomy poskęcać i do czapki i spodni podszyć!!:-)

a masz już jakieś "wróbelki"?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja wyglądam sama z siebie się śmieję he he!!!
    Ale bomba będzie hi hi hi !!!
    A jaki makijaż mam!!!:-):-):):-_:-):-)
    Miłego wieczorku dziewczynki!!! Jutro się zamelduję papa!!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 17:17

Libra lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o żesz...
    Żeby nadrobić zaległości wpisów to mi lekką ręką godzinka zeszła...
    ale klikacie ;)
    Dobra, lecę do najedzonego m żeby mu trochę o robieniu dzieci naopowiadać ;)
    Niech się wkręca w temat...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIADOMOŚC DLA AMI!

acyklowir:Zovirax, Antivir, Heviran doustnie wolno brać tylko w momencie przewyższającej korzyści dla matki gdy jest w ciąży...jeśli jest w okresie starania się o maleństwo do 3 dni przed owulką by podał ale później na pewno nie...lek jest nie zbadany dostatecznie z tego co mój gin się orientuje i nie znane są efekty działania na jajeczko kobiety...sugerowałby brać do owulki a później już by nie ryzykował...
    Przy wtórnym zakażeniu wirusem półpaśca po przechorowaniu ospy np. wirus nie stanowi wielkiego zagrożenia dla dziecka...płodu...tyle sie dowiedziałam...

Amicizia lubi tę wiadomość

• olus22 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak piszecie duzo kobietki ze juz nie zadązam z czytaniem :D
    ja ogladałam film telenowele ostatni odcinek na tv4 az sie popłakkałam hihihi :D

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    witajcie kochane:)

muzarciu-co do hashimoto. Zeby zdiagnozowac te chorobe musialabys zrobic jeszcze badanie poziomu p/cial aTPO i aTG bo to ich podwyzszony poziom swiadczy o autoimmunologicznym zapaleniu tarczycy. To ze masz super wyniki nie potwierdza i nie zaprzecza ze chorujesz. Moje wyniki poziomu hormonow od prawie roku sa ciagle w normie ale poziom p/cial ciagle podwyzszony:( Z tego co wiem u Plemniczki np TSH bylo dozu podwyzszone ale u Dory jeszcze w granicach normy (co prawda zbyt wysokie jak na staraczke ale jeszcze w granicach normy). Nie wiem jak z p/cialami. Wiem ze plemniczka miala bardzo wysokie a nie wiem jak u Dorci...W kazdym razie dobrze byloby zrobic jeszcze badanie ich poziomu we krwi to bedziesz miala wtedy pewnosc czy nie musisz suplementowac hormonu sztucznie- tak na zas. BTW mam wielka nadzieje ze plamienia szybko sie skoncza... mocno trzymam kciuki kochana!

witam wszystkie nowe dziewczyny ktore tu do nas zawitaly :)
    Shagus idz kochana na bete...:)

Tak myślałam...sprawdzę to też...może jutro? Jutro chyba dam się znowu ukłuć...DZIĘKUJĘ GADGETKO...

gadgeta lubi tę wiadomość

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze już sama nie wiem czy sobie wmawiam te wszystkie objawy czy to faktycznie może być ciąża. Patrząc na temp to chyba jakieś urojenia. A normalnie jak by nie ktoś zapytał o odczucia to bym powiedziała że na 1000% jestem w ciąży. Chyba kompletnie zwariowałam

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wreszcie o wizycie...lekarz postanowił o odstawieniu luteiny...rozumiecie co to oznacza.

Mam już leki na rozpoczęcie nowego cyklu zapisane przez innego lekarza, nie tego mojego z K-K.

Diane 35 1*dziennie
    metformax 2*1 w dawce 0,5
    bromergon 1*2 tabl. wieczorem

Od teraz nie wracam do tematu fasoli i chciałabym Was o to również prosić. Wiem, że jesteście ze mną i, że będzie Wam smutno jak to się skończy u mnie na dniach ale to moja prośba byśmy o tym nie pisały...

Będzie mi wtedy dużo łatwiej to przeżyć....buziam słońca...zobaczycie jak zacznę nowy cykl, dobrze?

Będę z Wami cały czas i jak już nie dam rady to napiszę, wypłaczę się...

Natusia jestem w szoku, ale kiedyś byliśmy w podobnej sytuacji...znajomy męża kilka dni czuł się troszkę słabiej ale nic mu nie było, podjechał na sąsiednią posesję i jak się okazało nie miał już siły dalej jechać a jechał do nas...stracił przytomność, ruszył, wjechał w drzewo, później wjechał na drugi pas w słupki i odbił w barierki...pogotowie i w ogóle...
    Był w amoku, po odzyskaniu przytomności był agresywny w szpitalu, robili mu badanie toksykologiczne, podejrzewali próbę zatrucia a się okazało zapalenie płuc... także chłop ma się dobrze i pojechał w małopolskie do domu, robotę na ośrodku zdrowia skończył ktoś inny...najlepsze, że był wykonawcą remontu w ośrodku zdrowia...

natusia, Fedra lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    WIADOMOŚC DLA AMI!

acyklowir:Zovirax, Antivir, Heviran doustnie wolno brać tylko w momencie przewyższającej korzyści dla matki gdy jest w ciąży...jeśli jest w okresie starania się o maleństwo do 3 dni przed owulką by podał ale później na pewno nie...lek jest nie zbadany dostatecznie z tego co mój gin się orientuje i nie znane są efekty działania na jajeczko kobiety...sugerowałby brać do owulki a później już by nie ryzykował...
    Przy wtórnym zakażeniu wirusem półpaśca po przechorowaniu ospy np. wirus nie stanowi wielkiego zagrożenia dla dziecka...płodu...tyle sie dowiedziałam...

Mazurcia bardzo bardzo bardzo dziekuję za informacje :) czyli jak na razie moge spokojnie brac zgodnie z zaleceniem a do owulki ma jeszcze troszke czasu to moze uda sie lozbuza dobic i nie starcic cyklu

jesten bardzo wdzieczna ci jeszcze raz za wiadomości :) sciskam cie wirtualnie :) a co Was? czy wszystko w porządku?

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarciu, a co u Ciebie?

doczytałam........... <tulam>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 18:26

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazurcia wlasnie doczytala, przykro mi i juz nie ruszam tematu. i życzę ci duzo siły i wytrwałości. Dzielna z Ciebie kobietka więc dasz rade. i cały czas pamuętam o Tobie w modlitwie jak i okażdej z Was tak wogóle :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarciu, ściiiiskam mocno,kochana....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, weź no podrzuć linka do twojego profilu na NK (na priva of kors), podejrzę Cię,ze Starego profilu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zaparzyć meliskę, dobrze, że mam hydroxyzynę, nospę, i całą aptekę w razie wu...nawet przeciwdrgawkowy propranolol...jestem dobrze obstawiona...dzięki Ami, Libra, Shagga...wieczorem zajrzę ( późnym wieczorem) a jak nie to rano się zamelduję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 18:40

Shagga_80, Libra, she, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra, weź no podrzuć linka do twojego profilu na NK (na priva of kors), podejrzę Cię,ze Starego profilu :)

wysłałam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:

Oblukałam :)
    Będę banala jeśli powiem,że zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam :) ? jako brunetkę przede wszystkim :)
    Ale zgodzę się,że macie cuuuudne fotki :)

I teraz zmykam robić kolację :)

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:

Oblukałam :)
    Będę banala jeśli powiem,że zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam :) ? jako brunetkę przede wszystkim :)
    Ale zgodzę się,że macie cuuuudne fotki :)

I teraz zmykam robić kolację :)

hehehe, to przez tą maskę na twarzy;)
    ja też mykam... m kolacyjkę robi i zaprasza mnie na seans filmowy:) trza czynic przygotowania do staranek, bo @ odchodzi w niepamięć;)
    papa, do jutra:)

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki jest jeszcze tu ktoś ?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja jeszcze jestem ale z doskoku bo oglnie siedze na necie

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja obiadek dokańczam i sałatkę warzywna robię. Kurcze myślałam że więcej dziewczyn troszkę będzie bo mam do nich pytanie ale to nic może uda mi się później jeszcze zastać.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ