X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja tylko na chwilkę zajrzałam, widzę, że i tak już chyba nie ma
    Dodi, witaj :)

mauysia, Libra, dzięki za porady, dziś było oczywiście serduszkowanie :)

Śluz dziś już nie taki jak wczoraj. Dziwne,bo wczoraj był idealny i było go dużo, a dziś już mało i lepki. Wydawało mi się, że taki rozciągliwy i przezroczysty utrzymuje się dłużej... Zaraz spróbuję poczytać w necie, bo przyznam, że w tym miesiącu nie bardzo się przygotowałam do obserwacji cyklu. Raczej tak bardziej na chybił trafił będzie. Jak się nie uda to kupię wiesiołek i w przyszłym cyklu już się przyłożę :)

Amicizia, szczerze mówiąc miałam mieszane uczucia, bo z twoich wypowiedzi wywnioskowałam, że jesteś przeciwniczką in vitro, jak zresztą wszyscy zwolennicy naprotechnologii i zastanawiałam się, czy dobrze zrobiłam pisząc tu o sobie... Po ostatnim twoim poście jednak uznałam, że nie miałaś złych zamiarów i raczej nie osądzasz mnie, więc już jest ok.

Fedra, próbowałam wysłać ci zaproszenie do przyjaciółek, ale jak wpisuję twój nick, to mi pisze, ze nie ma takiego :( Napisz proszę do mnie e-maila, a ja ci odpiszę i odpowiem na wszystkie twoje pytania. Mój adres: [email protected]

Paulina1986 będę trzymać za ciebie kciuki, na pewno dostaniesz tę pracę :))

natusia, czytałam o twoim tacie, to straszne co przeszłaś! Cieszę się, że stan twojego taty się ustabilizował, życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia.

Nie czytałam wszystkiego od deski do deski, dlatego komentuję tylko niektóre wypowiedzi. Pozdrawiam was wszystkie. Dobranoc.

natusia, mauysia, Libra, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2013, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już jest nałóg he he!!!
    melduje posłusznie że wróciłam z imprezy prysznic wziełam wszędzie w mieszkaniu słomy mam he he!!!
    Ale mój strój zrobił furore babka z gazety nie umiała si ę nadziwić i musiała mi zdjęcia porobić za orginalny strój!!!
    Jutro a raczej dziś wrzucę pare zdjęć a reszte jak mi znajome nagraja na płytkę z aparatów!!!:-) Było czadowo!!!:-)

natusia, mala29_, mauysia, Effcia28, Libra, gocha04, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2013, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha dobranoc dziewczyny!!!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2013, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, melduję tylko,że dziś spadła mi jeszcze bardziej tempka i jestem przerażona...rano lecę na betę...ale wyniki po 16 dopiero...pewnie nie będę wcześniej wchodzić,bo nie mam siły myśleć co to może oznaczać...chociaż żeby nie zwariować (czego jestem bliska) tłumaczę sobie,że jestem w trakcie przeziębienia (choć już dochodzę do siebie) i temperatury z ostatnich dni mogą nie być miarodajne,szczególnie,że do lini podstawowej mi daleko a i objawów,że dzieje się coś złego nie mam żadnych...Trzymajcie kciuki, zamelduję się wieczorem z wynikiem bety!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2013, 05:01

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki ja się tylko przywitam w ten zimny wtorkowy poranek i życzę wam udanego dzionka :).
    Shagga ja bardzo mocno będę trzymać kciuki za twoją betę i wieże że będzie wszystko dobrze :).

Shagga_80 lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dzionka Wa życzę dziewczyny:)
    Shaguś 3mam kciuki za Twoją bete:* będzie dobrze:) BO MUSI!!!!!!
    Pozdrawiam:)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Babeczki, melduję tylko,że dziś spadła mi jeszcze bardziej tempka i jestem przerażona...rano lecę na betę...ale wyniki po 16 dopiero...pewnie nie będę wcześniej wchodzić,bo nie mam siły myśleć co to może oznaczać...chociaż żeby nie zwariować (czego jestem bliska) tłumaczę sobie,że jestem w trakcie przeziębienia (choć już dochodzę do siebie) i temperatury z ostatnich dni mogą nie być miarodajne,szczególnie,że do lini podstawowej mi daleko a i objawów,że dzieje się coś złego nie mam żadnych...Trzymajcie kciuki, zamelduję się wieczorem z wynikiem bety!

trzymam wielkie i MOCNE KCIUKI aby było wszystko wysoko

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no witam i zarazem się żegnam bo jadę na tsh i ft4 do pózniej

mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również będę kciuki zaciskać w związku z betą Shaguni;-) Mnie dziś z łóżka zerwało przed 7-mą...ale spać poszłam o przyzwoitej porze więc może wreszcie wrócę do swojego normalnego rytmu...ale pamiętam, że w ciąży z Dominem , szczególnie późniejsze tygodnie, nocami grałam z mamą w Remika;-)

Coś w tym jest, że mi się wtedy wsjo przestawia;-)

Póki co dziś odespałam trochę...zabiorę się za jakaś pracę większą...żeby nie rozmyślać...a Wy nie smutajcie, bo za pół roku mam zamiar sprawdzić czy hormony się unormowały...muszę wykluczyć moje ulubione pokarmy...to jest trudne...ale jak ma pomóc...

...6 miesięcy mordęgi plus leki z kopem...i nauka picia 3 litrów dziennie, wody głównie...i to ostatnie dla mnie jest najgorsze...Dr.Tuk... powiedział, że brak wody w moim organizmie może być współprzyczyną zaburzeń a do tego przy diane 35 krew musi być rzadsza, by nie było kłopotów...

Wachlarz zaleceń do zrealizowania...wyniki tarczycy go po prostu zaskoczyły pozytywnie...no i za pół roku mam już do swojego gina pójść jak chcę...poparł jego zalecenia poprzednie zanim wiecie...

Dziś mi temp. spadła jeszcze niżej...idę zrobić śniadanie według zaleceń...2 jajka plus coś z warzyw...muszę się słuchać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KajA, Sandra, mała. Mała, wszystkie witajcie, nawet te, których nie wymieniłam a są na forum...miłego, przemiłego dnia Wam życzę dziewczyny!
    i...

JESZCZE RAZ WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA SŁOWA OTUCHY, CAŁUSY I PRZYTULAKI;-)
    Z WAMI WSZYSTKO MOŻNA OGARNĄĆ W CAŁOŚĆ I WYCIĄGNĄĆ WNIOSKI NA PRZYSZŁOŚĆ...

Wspaniałych wyników Kaja;-)

Szczególnie witam Ankę 79 o ile pamiętam dobrze;-) Powodzenia w obserwacjach;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2013, 06:49

mauysia, Libra, Sandraa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metformina ((czyli mój metformax dodatkowo podany do Diane, to nie głupie leczenie...)) zaliczana jest do grupy doustnych leków przeciwcukrzycowych, stosowanych w cukrzycy typu 2, szczególnie u osób otyłych, u których występuje zmniejszona wrażliwość tkanek na insulinę. Lek zmniejsza wchłanianie glukozy w przewodzie pokarmowym, jej produkcję i wydzielanie z wątroby oraz zwiększa działanie insuliny na narządy docelowe. Lek nie zwiększa również ilości insuliny wytwarzanej przez trzustkę. Metformina działa również przeciwzakrzepowo, poprawia tętniczy przepływ krwi u pacjentów z chorobą naczyń obwodowych oraz normalizuje gospodarkę lipidowo – cholesterolową ustroju.

Dziewczyny będzie dobrze;-)Diane na zablokowanie jajników czasowe, zmniejszenie endometrium, obniżenie androgenów...wyregulowanie cyklu...

Bromergon na tę prolaktynę po uderzeniową...widzicie, leczy się prolaktynę skaczącą w stresie...gdzieś czytałam, że nie trzeba leczyć jak ta pierwsza bez obciążeń jest dobra...

Ten metformax + dieta i woda w dużych ilościach...

Jak nie ma być dobrze?

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2013, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaale monolog dziś prowadzę....

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć muzarciu, ja jestem :)

Czołem dziewczynki.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mentorko gdzie się chowasz? jak samopoczucie, szczerze i bez owijania, co? pamiętaj, że mi nie jest smutno jak mówicie o bobasach a jak będzie mi źle to dam szczerze znać dobra?
    Więc jak się czujesz, co?

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi, ja tez mocno trzymam kciuki. Czuję w kościach, że wszystko będzie OK, ale kciuki i tak trzymam!

Anka79 --> Nasz wątek charakteryzuje się właśnie tym, że nikogo nie najeżdżamy za poglądy - każda może pisać o swoich przekonaniach i na pewno nie będzie osądzana. To nasz punkt statutowy :)

Libra --> Masz teraz wolny tydzień, więc może w końcu założysz profil na FB??? :) :) :) Pliiiizzzzzz.......

Muzarciu --> wiadomo że będzie dobrze. Jak ma być inaczej.

Libra, Fedra, Amicizia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim.

Muzarciu wiesz że jestem z tobą:*

ja dziś zasmarkana, zakichana.. nie lubię tego:(

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzzi :) Ja już pisałam wczoraj, że nie mam na razie żadnych objawów :) Jak tylko coś mi się zacznie to obiecuję, że zaraz zdam Wam raport ;)
    Lekarza mam umówionego na Walentynki, więc ewentualne nowości to dopiero wtedy :)

Żałuję tylko, że nie mogę jeść pysznego łososia solonego (surowego), który przyrządził mój m :( buuuu...

muzarcia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Justyś :)

Ale odnotowałaś skok, ciekawe czy to przez przeziębienie. Kuruj się kuruj!

muzarcia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia widzisz jak ja czytam, walentynkową wizytę do Shaggi przykleiłam...koduję i czekam , bo może dopiero przy porodzie nam napiszesz hehe, że są objawy;-)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć Justyś :)

Ale odnotowałaś skok, ciekawe czy to przez przeziębienie. Kuruj się kuruj!

no witaj mauysiu... pewnie przez tą noc, prawie nie spałam. katar mi przeszkadzał.. miałam dziwne sny.. koszmar po prostu, teraz w robocie jak zombie !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2013, 07:09

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ