plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucia wrote:Ale sobie pospałam! Dopiero się zwlokłam z łózka
Wczoraj sąsiedzi (brat i bratowa mojego M. ) mieli pierwszą rocznicę ślubu, i przyszli do Nas z ciastami, objechali z tortem wszystkich gości weselnych w ciągu jednego dnia ( mieli ich zaledwie 30, a tort był taki sam jak na weselu ). My byliśmy na końcu ze względu, że mieszkamy obok siebie, więc najwięcej zostało dla nas, i dzisiaj mam zamiar pochłonąć prawie wszystko.
Rucia tylko się nie dorwij jak Beatka bo potem będzie ci niedobrze:) łasuszki z was:)
ja zrobiłam pączuszki, szykuję się na xczwartek bo przypominam tłusty czwartek teraz!!!!
pączuszki mi wyszły więc napewno sie pojawią a co dalej to zobaczę.Effcia28, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rutka nie rób ze mnie kuchary!! pączuszki takie malutkie robi się 10 minut - 1szkl mąki 1 jajko 1 łżeczka proszku do pieczenia i 200g serka homogenizowanego. miksujesz i już. rozgrzewasz olej w garnku i wkładasz po kolei na łyżce takie kulki.. posypujesz na koniec cukrem pudrem.. finito:)
no ja owszem.. i córka też.. a mąż.. tego nie wiem.
czekam teraz od byłego na papierek z konsulatu bo inaczej nie wyrobię małej paszportuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2013, 08:21
Effcia28, mauysia, Blondi22, Rucia, Fedra, Paulina1986, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:Rutka nie rób ze mnie kuchary!! pączuszki takie malutkie robi się 10 minut - 1szkl mąki 1 jajko 1 łżeczka proszku do pieczenia i 200g serka homogenizowanego. miksujesz i już. rozgrzewasz olej w garnku i wkładasz po kolei na łyżce takie kulki.. posypujesz na koniec cukrem pudrem.. finito:)
no ja owszem.. i córka też.. a mąż.. tego nie wiem.
czekam teraz od byłego na papierek z konsulatu bo inaczej nie wyrobię małej paszportu
no na pewno skorzystam z przepisu;)zosia-ktosia, mauysia lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Ale fajny pomysł
Mniam ciastooo... Ale ja i tak jestem na słodyczowym odwyku...
ja w ciąży wcinałam frytki, chipsy, bułki słodkie - jak miałam ochotę to ciężarnej się nie odmawia:)
Mauysiu w tłusty czwartek coś tam słodkiego zjesz, co? ten jeden dzień możesz.. -
witam dziewczynki wszystkie i każdą z osobna:)
nadrobiłam Was i mogę uciekać,bo jakoś nic ciekawego do powiedzenia nie mam:(
Beatka pozdrawiam Cię:)jakoś mi Ciebie tutaj brakujęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2013, 08:27
zosia-ktosia, mauysia lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:mauysia wrote:Ale fajny pomysł
ja w ciąży wcinałam frytki, chipsy, bułki słodkie - jak miałam ochotę to ciężarnej się nie odmawia:)
Mauysiu w tłusty czwartek coś tam słodkiego zjesz, co? ten jeden dzień możesz..
to tak jak ja;)
wszystko jadłam;)zosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
Blondi22 wrote:zosia-ktosia wrote:mauysia wrote:Ale fajny pomysł
Mauysiu w tłusty czwartek coś tam słodkiego zjesz, co? ten jeden dzień możesz..
to tak jak ja;)
wszystko jadłam;)
ja tez wszystko jadłam zwłaszcza słodkie i teraz mam skutki!!! -
nick nieaktualny
-
w tłusty czwartek podobno trzeba zjeść pączka bo to dobrze wróży na cały rok...tak jak w wigilię trzeba skosztować każdej potrawy.jeden pączek mayusiu nie zaszkodzi Ci i tak niedługo przytyjesz i bez pączków haha
zosia-ktosia, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość