plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeata wrote:EmiliaWSK wrote:Beata wrote:ja objawy tez wszystkie zawsze mam, a ginka powiedziała co innego..
Tak jak i ja, w tym miesiącu już byłam "pewna"...tzn w styczniu i co? lipa...
nie nie tu nie pisąłam o objawach ciażowych tylko owulacyjnych
ale ciażowe hmmm rózne bywaja ale zawsze mam wielką nadzieję i wierzę ze tym razem sie udało.... a tu nic..
ile to jeszcze potrwa tego nikt nie wie.. może ja juz za stara po prostu jestem
no nie... zaraz Cie kopnę na opamiętanie!!!
to co ja mam powiedzieć? jestem starsza od Ciebie i jeszcze do tego bezdzietna!!!
ja mi któraś jeszcze tu ze starością wyjedzie, to ja się wypisuje;Pmauysia, Beata lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:Libra wrote:Beata wrote:dziewczynki kochana jeśli pamiętacie po moim zapadnietym pecherzyku z 16 d.c. to zerknijcie na mój wykres i powiedzcie co o tym myśleć?
POMOCY!!!
nie mam pojęcia, czy pomimo barku owulacji podwyższony progesteron może podnosić temperaturę ciała??? jeżeli u Ciebie nie doszło do owulacji to ja już nie wierzę w wykresy... bo ja w takim razie nic z nich nie kumam!
no własnie tez już nie wiem w co mam wierzyć eh czekam jeszcze do jutra na wynik i napisze chyba ponownie na bociana
Mayuś a Ty co myślisz o mojej sytuacji?
No ja już Ci Beciu pisałam, że na razie to na dwoje (albo i na troje) babka wróżyła. Tempka ładnie rośnie, ale pewnie jeszcze z dwa dni trzeba będzie jeszcze obserwować czy rośnie nadal.
Szczerze mówiąc to nie wiem, czy temperatura moze wzrosnąć z innego powodu niż owulacja (no chyba że choroba, ale jesteś zdrowa, prawda?)
Też słyszałam, że niektórym dziewczynom testy owu nie wychodzą, choć owulacja jest. Po prostu mają za niski ten pik, żeby test go wykrył (ale do owu dochodzi) - może tak jest u Ciebie?
Skoro następną wizytę i monitoring masz dopiero 25.02, to nie pozostaje Ci nic innego jak mierzyć tempkę, obserwować, ewentualne badania wykonać... I czekamy na rozwój sytuacji!Beata lubi tę wiadomość
-
właśnie Beata dobre pytanie "czy tempka i wzrost progesteronu faktyvcznie potwierdza ovu?". Progesteron chyba temp podnosi, a wydziela go ciałko żółte, czyli chyba można przyjąć, że w dużej mierze potweirdza, ale aż tak sie nie znam.
I myślę, że lekarz tez może gafe strzelić i monitoring nie zawsze będzie zgodny z rzeczywistością.Beata lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Libruś ale wiesz że to nie o to chodzi...
mi lekarz kiedyś powiedział ze jak do 30 nie urodz to potem żadnych szans...
wiec tego sie obawiam...
trochę sie juz staram, własciwie całe życie* bez specjalnego zabezpieczenia
a jednak nic... choc inne dziewczyny piszą ze nawet przy przerywanym zachodzą?
narazie jeszcze wierzę ale niedługo nie tyle ze strace nadzieje co za bardzo mnioe to wymęczy i d;latego bęe musiała odpuścić starania
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyzapadnięty pęcherzyk może być od tego że pęcherzyk nie pękną mocno tylko delikatnie i płyn wypływa powoli i pęcherzyk jest taki sfrąknięty mi tak kiedyś gin powiedział ale nie pamiętam czy to do owulacji się zalicza!!!
gocha04, Beata lubią tę wiadomość
-
czyli jestem dobrej myśli dzieki kochane
teraz musż espadać bo maż już czeka w samochodzie , jedziemy do teściowej na oboiadek hehe
odezwe sie jutro jak odbiore wyniki
pap ap buziaki
mauysia lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Libruś ale wiesz że to nie o to chodzi...
mi lekarz kiedyś powiedział ze jak do 30 nie urodz to potem żadnych szans...
wiec tego sie obawiam...
trochę sie juz staram, własciwie całe życie* bez specjalnego zabezpieczenia
a jednak nic... choc inne dziewczyny piszą ze nawet przy przerywanym zachodzą?
narazie jeszcze wierzę ale niedługo nie tyle ze strace nadzieje co za bardzo mnioe to wymęczy i d;latego bęe musiała odpuścić starania
a dlaczego Tobie tak powiedział? -
Libra wrote:Beata wrote:EmiliaWSK wrote:Beata wrote:ja objawy tez wszystkie zawsze mam, a ginka powiedziała co innego..
ale ciażowe hmmm rózne bywaja ale zawsze mam wielką nadzieję i wierzę ze tym razem sie udało.... a tu nic..
to co ja mam powiedzieć? jestem starsza od Ciebie i jeszcze do tego bezdzietna!!!
ja mi któraś jeszcze tu ze starością wyjedzie, to ja się wypisuje;P
e no niezostawiaj mnieLibra lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
AGA 30 wrote:zapadnięty pęcherzyk może być od tego że pęcherzyk nie pękną mocno tylko delikatnie i płyn wypływa powoli i pęcherzyk jest taki sfrąknięty mi tak kiedyś gin powiedział ale nie pamiętam czy to do owulacji się zalicza!!!
SFRĄKNIĘTYLibra, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:zapadnięty pęcherzyk może być od tego że pęcherzyk nie pękną mocno tylko delikatnie i płyn wypływa powoli i pęcherzyk jest taki sfrąknięty mi tak kiedyś gin powiedział ale nie pamiętam czy to do owulacji się zalicza!!!
mi też tak powiedział... hmmm, może coś w tym jest... Beata, może u ginki byłaś w trakcie owu, tylko to nie było takie spektakularne, tylko powolutkie...
zobaczymy wyniki Twoje i będziemy myśleć dalejBeata lubi tę wiadomość
-
Libra wrote:AGA 30 wrote:zapadnięty pęcherzyk może być od tego że pęcherzyk nie pękną mocno tylko delikatnie i płyn wypływa powoli i pęcherzyk jest taki sfrąknięty mi tak kiedyś gin powiedział ale nie pamiętam czy to do owulacji się zalicza!!!
mi też tak powiedział... hmmm, może coś w tym jest... Beata, może u ginki byłaś w trakcie owu, tylko to nie było takie spektakularne, tylko powolutkie...
zobaczymy wyniki Twoje i będziemy myśleć dalej
to jest coś o czym pierwszy raz słyszę, ale ciekawe, ciekawe.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnyFedra wrote:Libra wrote:Beata wrote:EmiliaWSK wrote:Beata wrote:ja objawy tez wszystkie zawsze mam, a ginka powiedziała co innego..
ja mi któraś jeszcze tu ze starością wyjedzie, to ja się wypisuje;P
e no niezostawiaj mnie
nie zostawię Cię Fedruniu:)Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygocha04 wrote:Libra wrote:AGA 30 wrote:zapadnięty pęcherzyk może być od tego że pęcherzyk nie pękną mocno tylko delikatnie i płyn wypływa powoli i pęcherzyk jest taki sfrąknięty mi tak kiedyś gin powiedział ale nie pamiętam czy to do owulacji się zalicza!!!
zobaczymy wyniki Twoje i będziemy myśleć dalej
to jest coś o czym pierwszy raz słyszę, ale ciekawe, ciekawe.
Ja miałam 3 lata temu tak jak poszłam na usg to gin (ale inny niż ten co teraz do niego chodzę ) powiedział mi właśnie że pęcherzyk jest już taki no że powiem z kapciały he he i płyn wycieka z niego!!gocha04, Libra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
przestańce już z tym wiekiem.
Nie ważne ile ma się lat, ważne na ile się czuje!
Moja teściówka jest z '61 roku (2 lata młodsza od moich rodziców) i też w koło o wieku, że taka stara, że na emeryturkę itd. Poprostu juz nie moge tych bzdetów słuchać. Uszy mi więdną jak zaczyna tak psioczyć.
Błagam nie róbcie z siebie jakichś niedołężnych babulinek, bo jesteście w kwiecie wieku, pełne energi, wrażeń i marzeń.
To wam się po tyłkach do stało, ocierać łzy i do roboty:)AGA 30, Libra, mauysia, Fedra, Amicizia, Beata, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Aga to nieźle.
Dobrze, że jakimś cudem tu trafiłam, bo tulu info to bym nigdy nie uzbierała, a tak każda cos przeszła i dorzuca od siebie. Fajnie.AGA 30 lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Beata wrote:hmm... rozmowa trwa aż nie wiem o co sie zaczepic
nie chcę przeszkadzać...
będzie któraś tak życzliwa i napisze mi co ważnego się wydarzyło o was przez te pare dni? coś sie wykluło?
hej Beatka jak dawno cie tu nie widziałamBeata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygocha04 wrote:Aga to nieźle.
Dobrze, że jakimś cudem tu trafiłam, bo tulu info to bym nigdy nie uzbierała, a tak każda cos przeszła i dorzuca od siebie. Fajnie.
No my już jak zawodowcy diagnozy stawiać niedługo będziemy he he!!!Amicizia lubi tę wiadomość