X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie...dziś miałam spokojniejszą noc...za chwilę wezmę się za sprzątanie w domku, bo wczoraj biegaliśmy to dom, to ogród...ale jak ładnie wokoło teraz...nawet trawa uczesana...na dniach wchodzę do ogródka przygotować grządki...pierwsze siewy będą za chwilę i muszę spojrzeć na zmianowanie...chyba muszę coś wymyślić względem zmianowania stałego cyklicznie z roku na rok...wstyd się przyznać ale szkołę agrotechniczną robiłam i powinnam mieć to w głowie ale jak się o tym kilkanaście lat nie myśli, to trzeba wrócić do podręczników...

Ściskam Was mocno dziewczyny...buziam...acha i zaczęłam chudnąć chyba...piszę chyba, bo to baaaardzo pooowoli się jakoś dzieje ale niech będzie powoli...

Fedra, Dodi, Effcia28, AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Fedra witaj kochana...nasza Sylwia się bardzo zmieniła;-)Dziewczynka zaczyna się robić bardziej wyluzowana;-) Sylwia podoba mi się jak się zmieniasz na tym forum;-) Masz już plan na ten cykl? Jakieś witaminki, ten castagnus bierzesz? Zaraz zerknę na Twój wykres i będę Ci kibicować i trzymać kciuki za to, by była owulka, wykres z ładnym skokiem i może owocny;-)
    Powiem Ci tak po cichu, że ja tu spokorniałam jak widziałam jak dziewczyny się długo starają...chylę czoła przed nimi i szczególnie teraz gdy trwa moje leczenie...ale 1 cykl z hormonami za mną...to już 1/6 leczenia...

no wlasnie przeczytalam wszystkie posty i widze ja dziewczyny dlugo sie staraja.Moj plan na ten miesiac jest taki ze zaczynam od costagnusa- wlasnie dzisiaj wzielam pierwsza tabletke - wybieram sie tez do gina z moim zeby tak poprostu pogadac i sie zbadac-musze cytologie zrobic bo nie robilam jej juz 1,5 roku...postanowilam wyluzowac bo po co mam sie spinac,przeciez to nic nie da...zreszta to tez zbliza-bo mamy wspolny cel....co ma byc to bedzie...
    Mozecie sie smiac ale ostatnio pisalam z kolezanka ktora nie mogla zajsc w ciaze i miala mnostwo problemow i zaczela sie modlic- jest to nowenna pompejanska- odmwaia sie ja dosc dlugo bo ponad 50 dni- 3 rozance dziennie
    wiec wyzeczenie jest-sa dwie czesci proszac i blagaaca i ona powiedziala ze jak konczyla czesc druga to okazalo sie ze jest w ciazy.Poczytajcie w necie- ja zaczelam juz 3 tygodnie temu i wierze w to...mocno

Fedra, Dodi, mala29_, muzarcia, Libra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laseczki i ja już znikam bo musze porobić koło siebie i nacieszyć się moim mężem :)
    spokojnej niedzieli bez morza czerwonego :)

Dodi, muzarcia, Effcia28, Libra lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia fajnie, że tu do nas zaglądasz....ach i wszystkim kocim mamom najlepsze życzenia dla nich ,dla kociaków...Dziś DZIEŃ KOTA;-)

Fedrunia chyba wreszcie ja sobie przypomniałam czym należy oddychać i ile daje spacer i praca na świeżym powietrzu...pewnie i hormony powoli zaczynają działać, bo momentami czuję się lepiej...jakoś tak kobieco...i wszystko mnie cieszy i chce mi się doświadczać i się tym wszystkim cieszyć...czekam na motylki cytrynki i biedronki;-)
    Ja też myślałam, że Sylwii nie mam w tabelce...jest , jest i dobrze...Sylwia czasami musimy uściślać swoje prośby...dużo nas tu i dzis może nie ale jutro ,pojutrze można by nie zauważyć tego;-) Ach ach sama się do siebie uśmiecham i do Was dziewczynki choć słonko nam dziś zabrali...szkoda...może jutro wróci...

Dodi, mala29_, Effcia28, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Fedra wrote:
    BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
    gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
    Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (10.10.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
    Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
    Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie
    Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie
    Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
    Muska....................2.....31lat...........02.03..................dolnośląskie
    Woseba…………..14....24lata……...02.03…………….podkarpackie
    Dodi ......................4.....29lat...........03.03..................śląskie
    AGA30.................26.....30lat...........06.03......IUI……opolskie
    sylwia1985............7......27 lat...........06.03 ............... podkarpackie
    Kaja.......................2......32lat...........09.03……….…..pomorskie
    kiti.........................5......25lat............11.03..................małopolskie
    a-koczek……….... 7 .…32lata…….. 12.03……………war-maz
    Beata....................8......29lat............15.03..................mazowieckie
    gocha04...............4......27lat............20.03..................mazowieckie
    natusia.................4.......27lat............20.03..................kuj-pom
    Mała29...............91......29lat............20.03...................Wielka Brytania
    Libra.....................6..... 30lat............23.03...................łódzkie
    Rucia....................17....26lat............28.03..................mazowieckie
    sylwia1985.............8.....27lat...........01.04..................podkarpackie
    kopciuszek126.....16....29lat............03.04..................łódzkie

mnie wyzej mozesz wykreslic bo jestem 2 razy wpisana

następnym razem prosze o informacje w sprawie korekty @ bo napisałaś tak jakbyś nie była w tabelce a ja tego nie sprawdzam...

Pewnie głupie pytanie strzelam ale co oznacza liczba po nicku? Czyżby ilość cykli, w których się staramy?

1usaej28ly44zrzp.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus Tobie również miłego dzionka zycze;)
    Muzarciu jak cudownieczyta się Twoje wpisy... Oby nam wszystkim udzieliła sir taka pozytywna aura
    Ja znów dzisiaj nie popisze za dużo bo w pracy i na telefonie szlag mnie trafia :[ będę podczytywac;) a moze wieczorem dam rade do kompa usiasc

Fedra lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak karoam,zgadza sie:)

karoam lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, żeby nie wydłużać postów to nie cytuję już....wiesz podoba mi się Twój plan...i nowenna też dobry pomysł...tylko obiecaj mi, że jak się nie da do czasu jej zakończenia ,to się nie załamiesz...tak już jest, że "DZIECKO SAMO WYBIERA KIEDY CHCE NA ŚWIECIE SIĘ POJAWIĆ"- Czasem nam się wydaje, że my chcemy teraz i Bóg musi nas wysłuchać ale tak nie jest...ja od 6 lat czekam na to co los przyniesie i czuję, że nie będzie łatwo...póki co staram się tylko troszkę mu pomóc...

Mam dzień dzisiejszy, jutro i pojutrze do wieczora, by się zaczęła @ i jak nie przyjdzie, to znów będę się zastanawiać dlaczego ale póki co mam na to trzy kolejne dni, by sobie tym tak bardzo głowy nie zaprzątać...

Nawet choróbsko chyba wczoraj przez to dotlenianie wywietrzyłam...mija w szybkim tempie...szok!

Dodi, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki jak tam niedziela wam mija ? :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam kochana jeśli chciałabyś znaleźć się w tej tabelce to dobrze by było gdybyś z nami trochę pobyła, popisała o sobie i z nami na luzie...poza tym za tabelkę odpowiedzialna jest jedna osoba, Fedra nasza strażniczka...żadna z nas nie powinna się sama wpisywać...bo Ferda łapska nam poobrywa...w tabelce są tylko dziewczyny starające się w tym momencie, ja się leczę chwilowo i inne dziewczyny też z różnych powodów się nie starają, to póki co w tabelce ich nie ma...żeby nie było zamieszania i dobrze myślisz to cykl starań( głównie liczba tych cykli z pomiarami i obserwacjami)...
    Poza tym witaj w niedzielę;-)

karoam, Dodi, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała witaj i pisz mi zaraz jak tam z tymi kłopotami Twoimi....minęły?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie jest cisza i oby już tak pozostało bo ovulka tuż tuż :) jeszcze czasem coś tam nakłuje ale już nie zwracam na to uwagi :) a te plamienia to chyba ten mój mięśniak się odezwał pod czas wysiłku. Niepotrzebnie panikowałam :)

Dodi, muzarcia, Effcia28, Libra lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Karoam kochana jeśli chciałabyś znaleźć się w tej tabelce to dobrze by było gdybyś z nami trochę pobyła, popisała o sobie i z nami na luzie...poza tym za tabelkę odpowiedzialna jest jedna osoba, Fedra nasza strażniczka...żadna z nas nie powinna się sama wpisywać...bo Ferda łapska nam poobrywa...w tabelce są tylko dziewczyny starające się w tym momencie, ja się leczę chwilowo i inne dziewczyny też z różnych powodów się nie starają, to póki co w tabelce ich nie ma...żeby nie było zamieszania i dobrze myślisz to cykl starań( głównie liczba tych cykli z pomiarami i obserwacjami)...
    Poza tym witaj w niedzielę;-)

Pobędę z Wami na pewno :) Do tej pory udzielałam się głównie w wątku lutowe starania, ale mam zamiar się poprawić ;)
    I też witam serdecznie :)

Ja mam dzisiaj szczęście w nieszczęściu- nie poszłam do pracy z powodu wczorajszego wyrywanka u dentysty...ominie mnie paskudne spotkanie dla regularnych gości w moim hotelu ;)

Ale za to jaka ja jestem głodna! Normalnie konia z kopytami bym wciągnęła a tu jak na złość tylko jogurciki dostępne.

Libra lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z Wami niedzielnie:)
    Pojawiło się troszkę słoneczka i od razu człowiek weselszy:)
    niech już ta wiosna na dobre zagości:)

Dodi lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do jogurcików owocki i już syciej będzie;-)Zajrzę zaraz na Twój wykres;-) Z daleka wygląda ładnie;-)

karoam lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Cie mala serdecznie i. ciebie Effciu tez;) ja w pracy Was podczytuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2013, 10:28

Effcia28, magdzia26 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach to słońce dziś u Ciebie Effcia...a niech tam...Wam się też słonko należy;-)Dziewczyny jak mi się dziś dobrze pisze...a powinnam trochę ponadrabiać czytanie, nie za dużo ale potrzeba spokoju na to...Kochane moje chciałabym się zabrać za obiadek i w ogóle za uprzyjemnienie atmosfery w niedzielę moim chłopakom...opuszczam Was dziś niechętnie....udanej niedzieli wszystkim obecnym i nieobecnym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2013, 10:30

Fedra, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie już słoneczka dziś nie ma ale nie jest źle bo nie pada hi hi hi :) ale tez już chce mi się wiosny :)
    Dodi ja Ciebie tez serdecznie witam :)

Dodi lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia tobie też udanej niedzieli życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    na razie jest cisza i oby już tak pozostało bo ovulka tuż tuż :) jeszcze czasem coś tam nakłuje ale już nie zwracam na to uwagi :) a te plamienia to chyba ten mój mięśniak się odezwał pod czas wysiłku. Niepotrzebnie panikowałam :)

Mała to bardzo się cieszę kochana...bardzo bardzo...a panika jest potrzebna jak prowadzi do działań korzystnych i wyciągnięcia odpowiednich wniosków...strach bywa konstruktywny, a właściwie stres bywa konstruktywny...tak trzymajmy;-) Mnie często strach i stres prowadzi ku działaniu w korzystnym celu....buziam i na prawdę muszę lecieć a tak mi się nie chce...

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ