plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykaroam wrote:Dora bardzo się cieszę, że wszystko u Ciebie w porządku
AGA- Ty się tak na tę @ nie zarzekaj, a nóż Ci zrobi niespodziankę i w ogóle nie przylezie
No to byłby cud nad cudami!!!
Na pewno bym się cieszyła i stwierdziła że to aż nie możliwe!!
Ale żyjemy w realnym świeciekaroam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzwoniłam przed momentem do labolatorium z pytaniem w jakich dnich cyklu powinno sie zrobic poszczegolne badania: prolaktyna, progesteron, testosterona itd. pani w labolatorium odpowiedziała mi w ten sposob
BADANIA NALEZY ROBIC W TYM DNIU CYKLU W KTORYM ZLECIL LEKARZ, NIE POWINNA PANI ROBIC NA WLASNA REKE. LEKARZ ZLECAJAJ ROZNIE W ZALEZNOSCI CO ICH INTERESUJE. NAJCZESCIEJ PROG I PROL ROBIA MIEDZY 2-5, 3-5 ROZNIE I NAJLEPIEJ JESLI SKONSULTUJE SIE PANI Z LEKARZEM.testosteron niby w kazdym dniu cyklu. ale tak jak powiedziala najpierw do lekarza
takie byly slowa pani w labolatorium06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
nick nieaktualny
-
2 kreski wrote:Dzwoniłam przed momentem do labolatorium z pytaniem w jakich dnich cyklu powinno sie zrobic poszczegolne badania: prolaktyna, progesteron, testosterona itd. pani w labolatorium odpowiedziała mi w ten sposob
BADANIA NALEZY ROBIC W TYM DNIU CYKLU W KTORYM ZLECIL LEKARZ, NIE POWINNA PANI ROBIC NA WLASNA REKE. LEKARZ ZLECAJAJ ROZNIE W ZALEZNOSCI CO ICH INTERESUJE. NAJCZESCIEJ PROG I PROL ROBIA MIEDZY 2-5, 3-5 ROZNIE I NAJLEPIEJ JESLI SKONSULTUJE SIE PANI Z LEKARZEM.testosteron niby w kazdym dniu cyklu. ale tak jak powiedziala najpierw do lekarza
takie byly slowa pani w labolatorium
bo one zawsze tak pierniczą
ale robi sie między 3 a 5 to podstawa potem na podstawie tych wyników lekarz zleca ewentualnie dodatkowe w innym dniu żeby sprawdzić np progesteron po owu
a i odsyłają do lekarzy którzy mają nas w poważaniu i badań nie chcą przepisywać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 11:43
AGA 30 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Cześć dziewczęta!
u mnie też pikne słońce świeci i cieplutko na zewnątrz. Rano w pracy było lekkie trzęsienie ziemi, ale mam to gdzieś nie mogę się stresować, bo muszę uważać na hormonki.
Dora bardzo się cieszę, że z maluchem wszystko super.
Ami to dobrze, że arytmie w ciąży można czasem ujarzmić, ale i tak nie będzie potrzeby, bo będzie wszystko dobrze.
Co do sprawy Agi to naprawdę dup* nie lekarz. Jeżeli chodzi o badania to moja gin powiedziała, że 3-5dc to co dziewczyny pisały można robić, a idealnie będzie w 3dc.
Progesteron między 21-24dc, musi być co najmniej 7dpo, także chyba Fedra nie ma co robić badania w 6dpo.Libra, AGA 30, Fedra, Muska, Amicizia, Dodi, gadgeta lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualny2 kreski wrote:Dzwoniłam przed momentem do labolatorium z pytaniem w jakich dnich cyklu powinno sie zrobic poszczegolne badania: prolaktyna, progesteron, testosterona itd. pani w labolatorium odpowiedziała mi w ten sposob
ja robiłam na własną rękę w 3 dc (mam cykle 24-25dniowe)
mój gin powiedział, że 3dc jest najbardziej optymalnym dniem -
nick nieaktualny
-
Libra wrote:2 kreski wrote:Dzwoniłam przed momentem do labolatorium z pytaniem w jakich dnich cyklu powinno sie zrobic poszczegolne badania: prolaktyna, progesteron, testosterona itd. pani w labolatorium odpowiedziała mi w ten sposob
ja robiłam na własną rękę w 3 dc (mam cykle 24-25dniowe)
mój gin powiedział, że 3dc jest najbardziej optymalnym dniem
na to wyglada ze ten przedzial od2-5 dni zalerzy od dlugosci naszych cykli.06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
aha ja jakiś progesteron też robiłam w 3dc, ale on jakoś dziwnie się nazywał, nie był to poprostu progesteron tylko jakieś numerki miał. Nie wiem o co chodziło, bo ten progesteron z fl to normalnie się nazywał.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
A mój mężulek chyba mnie niedługo opuści na kilka dni- wizyta u rodzinki, chce żebym z nim jechała ale trzymam urlop na przylot mojej mamuśki- 2 tygodnie z nią a potem dodatkowy tydzień odpoczynku i relaksu z mężem...już się nie mogę doczekać
Tylko, że jak sam teraz pojedzie to kicha- nie cierpię być sama, chociaż z drugiej strony będzie czas na nadrobienie lektury i wpisów na blogu
AGA- faktycznie z kasą pewnie trochę polecisz ale badania są konieczne. Choć ja tam ciągle gdzieś w głowie mam myśl, że może jednak ten cud się zdarzyAGA 30, Libra lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Zrobię wszystko ciekawe ile zapłacę jak za sam progestero placiłam 29 zł!!! Myśle że 2 stówki nie moje będą!!
AGA ja wczoraj robiłam wszystko, co 180zł mi poszłoShagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIść prywatnie do lekarza dać 100 za skierowanie i drugą za interpretację wyników!! To lepiej zrobić wyniki i dopiero iść!!
Myślałam że pójdę dziś do tego gina co Muzarcia mi pisała ale stwierdziałam ze najpierw te badania porobię!!! potem będę chodzic już z wynikami i szukać gina na poziomie!!
Idę na Kafejkę do sąsiadki!!!
Dobrze że jej nie mówiłam o IUI bo by cała europa wiedziała co się dzieje!!Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi wrote:AGA 30 wrote:Zrobię wszystko ciekawe ile zapłacę jak za sam progestero placiłam 29 zł!!! Myśle że 2 stówki nie moje będą!!
AGA ja wczoraj robiłam wszystko, co 180zł mi poszło
Damy radę byle chłopek mój wypłatę przywiózł bo nic nie wyjdzie z badań w tym miesiącu!!Dodi lubi tę wiadomość
-
Kieszenią szarpnie co nieco, ale przynajmniej będziemy wiedziały co i jak
ja zmykam pozałatwiać co mam do załatwienia i wrócę do Was pewnie wieczorem :)BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 12:05
Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Dodi wrote:AGA 30 wrote:Zrobię wszystko ciekawe ile zapłacę jak za sam progestero placiłam 29 zł!!! Myśle że 2 stówki nie moje będą!!
AGA ja wczoraj robiłam wszystko, co 180zł mi poszło
Damy radę byle chłopek mój wypłatę przywiózł bo nic nie wyjdzie z badań w tym miesiącu!!
Aga30 poczekaj z tymi badaniami na @. Nie ma co wydawać kase zanim trzeba
A poza tym rozwaz te prywatne kliniki. Abonament tamok. 100 zl na miesiąc kosztuje (zależy w której, od twojego stanu zdrowia, wieku itp itp). Zacznij tam chodzić do jakeigos ginka i proś o skierowanie na te wszystkie badania. Tam robią potem bez oplat. Wyjdzie Cie na pewno taniej. Wg mnie to na badaniach nie oszczędzają. Mi się jeszcze nie zdażyło żeby mi którys lekarz odmówil badania krwi na coś (teraz w LuxMedzie jestem, jak mieszkalam w Krakowie to w medicoverze byłam).
Mój m chodzi tylko na fundusz i nie chce żebym go zapisała do luxmedu. Jak mu kazalam wziąc skierowanie na badanie grupy krwi (bo była u rodzinnego z jakims choróbskiem) to mu lekarz odpowiedział "to niech pan sobie idzie zaplacić i sam zrobi". Takze jest on niezmiernie zdzwiniony jak ja non stop biegam po laboratoriach i mam skierowanie na wszystko co tam lekrz sie dopatrzy. Mam problemy z tarczycą także co jakiś czas robię badanie tsh z krwi i wtedy zwykl prosze mojego endo o skierowanie na wszystko pozostałe, ob, morfologia itp i zawsze robię przekrojowo. Jak już kłuć to na wszystko
Pomyśl o tym, zadzwoń i się dowiedz jakie koszty. Na pewno docelowo wyjdzie taniej i będziesz mogla non stop na badania biegac -
Dodi wrote:przyjemnego dzionka Shagga
Ami ja może mdłości wezmę, ale kiedy indziej he he
wiecie, że ja na moim termometrze kuchennym za oknem, mam dzisiaj w słońcu 27 stopni!!!!!!!!!!!!!!!!!! m powiedział żebym sobie leżak na ogródek wyniosła
u mnie jest 18 stopni na słońcu i tak fajnie wiosennieDodi lubi tę wiadomość
-
Blondi22 wrote:Dodi wrote:przyjemnego dzionka Shagga
Ami ja może mdłości wezmę, ale kiedy indziej he he
wiecie, że ja na moim termometrze kuchennym za oknem, mam dzisiaj w słońcu 27 stopni!!!!!!!!!!!!!!!!!! m powiedział żebym sobie leżak na ogródek wyniosła
u mnie jest 18 stopni na słońcu i tak fajnie wiosennie
mi dzisiaj term. w samochodzie pokazal 20 stopni w sloncuBlondi22 lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek