X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    gocha04 wrote:
    mauysia wrote:
    W ramach pocieszenia powiem, że strona ciąży jest pastelowo fioletowa - same niebawem zobaczycie ;)
    Ale reszta stron - PINK :/

jak będę w ciąży to już mam nadzieję się nie cykać z wchodzeniem na ovu, bo to będzie koniec mojej pracowej kariery i będę pisać z domu.:D

O Gocha widzę że masz sprytny tajny plan wzięcia zwolnienia na całą ciążę? ;)

Muśka to nie plan, to polskie realia. Życie.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    DZIEWCZYNY ALE SIE ZASMUCIŁAM

nie chce was tu straszyć ani zasmucać ale powiedzcie mi jak to możliwe? dlaczego tak jest?!!! koleżanka z pracy poroniła w zeszłym tygodniu a był to 17 tydzień! było wszystko dobrze pod stałą opieka lekarza, nagle zaczeła wymiotować pposzła na wizytę i okazało sie że dziecko martwe...
    kur....wa no ja nie darowałabym lekarzowi!!! naprawde nie było nic co zniepokioło lekarza?

o kurde, to straszne :(
    Niestety dziewczyny tutaj też mają takie historie i z tego co czytam, to nie wina lekarza. Szkoda słów na taką tragedię :( Pamiętam nawet dziewczynę, która na chwilę weszła na nasze forum i tylko wspomniała, że poroniła w 40 tygodniu :(
    Po prostu płakać się chce...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

nie chce was tu straszyć ani zasmucać ale powiedzcie mi jak to możliwe? dlaczego tak jest?!!! koleżanka z pracy poroniła w zeszłym tygodniu a był to 17 tydzień! było wszystko dobrze pod stałą opieka lekarza, nagle zaczeła wymiotować pposzła na wizytę i okazało sie że dziecko martwe...
    kur....wa no ja nie darowałabym lekarzowi!!! naprawde nie było nic co zniepokioło lekarza?

Makabra:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę podczytuję was ale nie mam siły pisać normalnie!!!!Ratuuuuuunku dajcie mi trochę siłyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

:(...:(...:(...

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Niestety dziewczyny tutaj też mają takie historie i z tego co czytam, to nie wina lekarza. Szkoda słów na taką tragedię :( Pamiętam nawet dziewczynę, która na chwilę weszła na nasze forum i tylko wspomniała, że poroniła w 40 tygodniu :(

Przecież 40 tydzień to moment, kiedy masz już przygotowane pieluchy, laktator i torbę do szpitala... Nie wyobrażam sobie tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Przecież 40 tydzień to moment, kiedy masz już przygotowane pieluchy, laktator i torbę do szpitala... Nie wyobrażam sobie tego.

40 tydzień ciąży to nie poronienie przecież to martwe dziecko urodziła!!!:-(:-(

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

jeju w 40 tygodniu to już naprawdę kosmos. To po prostu urodziła martwe dziecko.:( dla mnie poronienie kojarzyło się zawsze z tym, że dziecka nie widać tylko sama krew i jakieś skrzepy.

o jej, dobra to nie jest dobry temat na jubileusz.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    wczorja byłam na wątku ciążowym i dziewczyny powklejały zdjęcia swoich brzuchów. Są takie ogromne. No i pierwsze dziecię ovufriendowe już mniej więcej za tydzień się pojawi.

Gocha oglądałam ogromniaste te brzucholki ja cię kręcę my też tak wyglądać będziemy:-)!!!
    A ja na forum z wami jestem 6 cykl !! Nigdy mi tak szybko pół roku nie zlecialo!!!:-):-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Gdy ja byłam w ciąży z Kubusiem to jednocześnie koleżanka mojego M była w ciąży (miała termin jakoś tydzień czy dwa po mnie), zanim ja urodziłam Ona pisała mi,że już coś ją bierze a ja denerwowałam się,że przenoszę, bo mnie nic nie było..ja urodziłam w sobotę a w poniedziałek dostałam telefon,że ta koleżanka czeka właśnie na poród martwego dziecka...niestety są różne patologie ciąży :(

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co przez takie informacje to ja już zaczynam się stresować, żeby u mnie było z ciążą wszystko w porządku. Normalnie strach się cieszyć z ciąży kiedykolwiek.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja jestem zdania,że trzeba mieć świadomość,że różnie ciąża przebiega i dlatego trzeba być czujnym no i męczyć lekarza jeśli coś wydaje się nam,że jest nie tak i grunt to mieć takiego lekarza prowadzącego , do którego nie będzie się krępowało zwrócić z byle błahym pytaniem (o rany ile razy ja swoją Ginkę nękałam telefonami)...i tyle w tym smutnym temacie.

Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggy mam pytanie jak zaszłaś w ciąże to jaka wartość max spadku temp była u ciebie bo kojaże że to chyba TY martwiłas sie spadającą temp

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:
    wczorja byłam na wątku ciążowym i dziewczyny powklejały zdjęcia swoich brzuchów. Są takie ogromne. No i pierwsze dziecię ovufriendowe już mniej więcej za tydzień się pojawi.

Gocha oglądałam ogromniaste te brzucholki ja cię kręcę my też tak wyglądać będziemy:-)!!!
    A ja na forum z wami jestem 6 cykl !! Nigdy mi tak szybko pół roku nie zlecialo!!!:-):-(

Ja to w szoku byłam jak widziałam te fotki hehe siebie z takim brzucholcem nie wyobrażam.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY ALE ONA WŁASNIE MUSIAŁA NORMALNIE RODZIĆ I TO JEST MAKABRYCZNE :(

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    DZIEWCZYNY ALE ONA WŁASNIE MUSIAŁA NORMALNIE RODZIĆ I TO JEST MAKABRYCZNE :(

NO przy takim dużym dziecku i wysokiej ciązy zawsze wywołują poród martwego dziecka!!! Współczucia tylko!!:-(

• natusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    Smutne te historie...
    Ja byłam dziś z koleżanką u lekarza. Właśnie wróciłam. zjadłam ŚNIADANIE ;) i biorę się za robotkę. Będę robić kolczyki i bransoletki :) Już kiedys sie tym zajmowałam :)
    Pozdrawiam was :*

AGA 30, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Shaggy mam pytanie jak zaszłaś w ciąże to jaka wartość max spadku temp była u ciebie bo kojaże że to chyba TY martwiłas sie spadającą temp

Tu masy mój wykres
    https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
    Ja martwiłam się, bo przez moment miałam wysoką tempkę ok 37 a potem spadała do mojej standardowej "wysokiej" tempki z fl a więc ok 36,6...martwiłam się,bo wydawało mi się,że w ciąży musi być tempka na poziomie 37 ...a nie musi już teraz wiem :)

Gosia, nie można bać się,że jak ktoś poronił to i nam się to przydarzy, jest tyle chorób czy nieszczęść na świecie i czy to znaczy,że to nam się musi przydarzyć? Ale uważam,że trzeba mieć świadomość,że same czujemy najlepiej, gdy coś się dzieje i wtedy walić jak w dym do lekarza.

Beata, mauysia, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A DZIEWCZYNA TEZ BNARDZO DŁUGO SIE STARAŁA, jest prawie 6 lat po ślubie

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:

Ja to w szoku byłam jak widziałam te fotki hehe siebie z takim brzucholcem nie wyobrażam.

Przecież taki brzuch i moje duże piersi to ja równowagi nie utrzymam żeby stać a już nie wspomnę o innych rzeczach!!! mój kręgosłup pęknie na połowe!!:-)

‹‹ 1987 1988 1989 1990 1991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ