X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, która tu kiedyś jakąś fotkę wstawiała? Dawać Ją tu :D

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    a-koczek wrote:
    Shaggy mam pytanie jak zaszłaś w ciąże to jaka wartość max spadku temp była u ciebie bo kojaże że to chyba TY martwiłas sie spadającą temp

Tu masy mój wykres
    https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
    Ja martwiłam się, bo przez moment miałam wysoką tempkę ok 37 a potem spadała do mojej standardowej "wysokiej" tempki z fl a więc ok 36,6...martwiłam się,bo wydawało mi się,że w ciąży musi być tempka na poziomie 37 ...a nie musi już teraz wiem :)

Gosia, nie można bać się,że jak ktoś poronił to i nam się to przydarzy, jest tyle chorób czy nieszczęść na świecie i czy to znaczy,że to nam się musi przydarzyć? Ale uważam,że trzeba mieć świadomość,że same czujemy najlepiej, gdy coś się dzieje i wtedy walić jak w dym do lekarza.

Masz racje Shagga, że są różne straszne choroby i w sumie nie myślę o tym, że kiedyś mnie jakaś dopadnie. Tylko jak się samemu choruje to jest coś innego niż jak się traci małe serduszko.

No nie ma co roztrząsać tylko brać się do roboty i pilnować. Na lutowych staraniach chyba Malvinka fajnie napisała, że najpierw człowiek martwi się żeby zaciążyć, później o utrzymanie ciąży, o wybór przedszkola, szkoły itd. Także całe życie można się martwić, ale to przecież nie pomoże w niczym.

Fedra, Beata, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytam właśnie wypowiedzi dziewczyn które po anty w ciąże zachodziły i brzmi to całkiem nieżle:-)
    Jeszcze 3 stronki i popijawa he he he:-)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Gosiu to nic Ci nię będzie przysługiwało nawet zwolnienie?

kurcze ja tam juz wiem że do konca ciazy pracowała nie bedę ! trzeba dbać o sie bie i unikać stresu

tak Beciu, takie prawo. A jest dużo takich dziewczyn jak ja, więc wiadomo, że niektóre wybierają kase, nie dziecko. Taki kraj, ale mam to w d**ie. Nie powstrzyma mnie to w zaciążeniu.

Shagga_80, Beata, Libra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOKŁADNIE gOSIU
    problemy i ciągłe stresy to sie zaczynają dopiero heheh

ale to wszystko przyjemne i warte ..

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A ja czytam właśnie wypowiedzi dziewczyn które po anty w ciąże zachodziły i brzmi to całkiem nieżle:-)

No ja wlasnie po anty jestem- a z fasolki nici :(

1usaej28ly44zrzp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:
    My tu gadu gadu, a połowa tygodnia pracy już za nami! Teraz już z górki... Potem jeszcze cztery dni pracy i wyjazd na Wielkanoc! Jakoś to zleciało :)

Już niebawem pozbędę się balastu i poinformujemy rodzinę o moim błogosławionym stanie :)

Podziwiam Cię,że tyle wytrzymałaś z tajemnicą, u mnie to już chyba wszyscy dookoła wiedzą :)
    Ja na święta w tym roku się nie cieszę, moi rodzice wyjeżdżają w strony Ojczyma, w 1 bądź 2 dzień pójdziemy na chwilę pewnie do ukochanej rodziny Starego...jakkolwiek to nie brzmi :( ...na szczęście ze względu na kota zabawić tam długo nie mogę...tak więc pewnie większość świąt spędzimy we własnym 3osobowym gronie :) A może namówię M na wyjazd do moich rodziców, tzn Ich nie będzie ale my posiedzielibyśmy u Nich...jakby ładna pogoda była to skorzystałoby się,że jest podwórko i ma się gdzie Młody wyszaleć :)

Co tu podziwiać Shaggi... Ja ostatnio mam coraz więcej wątpliwości... A co jak np. mojej mamie będzie przykro, że jej nie powiedzieliśmy? W końcu co tydzień jesteśmy u nich na obiedzie. Mam nadzieję, że ci najbliżsi nie poczują się oszukani... No ale zobaczymy.

Nie wiem, jak im to obwieścić, moja mama strasznie mocno to przeżywa. Ostatnio powiedziała mi, że mało zawału nie dostała, jak jej powiedzieliśmy o ciąży 3 lata temu (pod choinkę położyliśmy prezent, a w środku był "Talon na wnuka" z podaną datą realizacji talonu i ze zdjęciem USG). Oczywiście zawału nie z przerażenia, a z radości i zaskoczenia :)

Shagga_80, Fedra, Libra, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE JA MUSŻE UCIEKAĆ

wiec z okazji NASZEGO JUBILEUSZU
    zdrówka radości, pięknych dorodnych fasolinek, mniej mdłości, wiecej radości, mniej gderania i wiecej kochania :P

buziaki *)

mauysia, AGA 30, Fedra, Blondi22, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że jeśli się stosuje anty tak jak trzeba, z przerwami co kilka 2-3 lata i zachowując siedmiodniowe przerwy na krwawienie, to nie powodują one bezpłodności. Przecież są zalecane kobietom zaczynającym staranie w celu wyregulowania cyklu, więc nie mogą jednocześnie przekreślać szans na dziecko.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mnie też to ominie. Strona 2000 będzie pewnie gdzieś w okolicy mojej podróży autobusem ze żłobka do domu :)

Albo nie, mam inny pomysł! Na stronie 1999 zarządzam zabawę CISZA NA MORZU CISZA W ARMACIE, KTO SIĘ ODEZWIE ZDEJMUJE GACIE, która będzie trwała do jutra rana :D :D :D

Nie nie, nie obawiajcie się. Nie będę nikomu zdejmować gaci, piszcie sobie ładnie, a mi może uda się odezwać jeszcze dziś wieczorem, dopiję ostatnie szampany Piccolo i podojadam śledziki :)

AGA 30, Fedra, Libra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie, tu laska wrzuciła fotki normalnie na forum:
    https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/nasze-brzuszki-i-dziecaczki,48,30.html
    PS. Mauysia widzę się tam udzielasz :)

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    AGA 30 wrote:

No ja mam nadzieje że po 3 miesiącach brania cos zaskoczę w końcu!!! Nic nie stracę próbując jedynie troszkę czasu!!

karoam, Libra lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Uważam, że jeśli się stosuje anty tak jak trzeba, z przerwami co kilka 2-3 lata i zachowując siedmiodniowe przerwy na krwawienie, to nie powodują one bezpłodności. Przecież są zalecane kobietom zaczynającym staranie w celu wyregulowania cyklu, więc nie mogą jednocześnie przekreślać szans na dziecko.

Ja dokladnie tak stosowalam. I przyznam, ze mialam cicha nadzieje, ze wlasnie po anty uda mi sie zajsc szybciutko- tak wiele dziewczyn o tym pisze...ale tez poczytalam opinie lekarzy i wszystko zalezy od organizmu. Czasem wszystko wraca do normy po kilku miesiacach od brania anty. Eh jakiegos dola mam, wiec czarne mysli mnie nachodza :/

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No, mnie też to ominie. Strona 2000 będzie pewnie gdzieś w okolicy mojej podróży autobusem ze żłobka do domu :)

Albo nie, mam inny pomysł! Na stronie 1999 zarządzam zabawę CISZA NA MORZU CISZA W ARMACIE, KTO SIĘ ODEZWIE ZDEJMUJE GACIE, która będzie trwała do jutra rana :D :D :D

Nie nie, nie obawiajcie się. Nie będę nikomu zdejmować gaci, piszcie sobie ładnie, a mi może uda się odezwać jeszcze dziś wieczorem, dopiję ostatnie szampany Piccolo i podojadam śledziki :)

Hehehe
    Jak się sprężymy to może jeszcze zdążysz w pracy zaliczyć szapmana :D

• mauysia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

A co, trzeba służyć radą koleżankom w pierwszej ciąży :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    karoam wrote:
    AGA 30 wrote:

No ja mam nadzieje że po 3 miesiącach brania cos zaskoczę w końcu!!! Nic nie stracę próbując jedynie troszkę czasu!!

Zawsze warto sprobowac! Tym bardzie, ze bedziesz tylko 3 miesiace stosowac, nie jak ja kilka lat z przerwami ;) Mam nadzieje, ze w Twoim przypadku anty beda pomocne! :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:

A co, trzeba służyć radą koleżankom w pierwszej ciąży :)

A pewnie, pewnie :)
    Ale myślałam,że może coś kiedyś pisały jak to zrobić by fotę wkleić :) Czasem ułatwiłoby to nam życie ;)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    karoam wrote:
    AGA 30 wrote:

ja tez mam taką nadzieję jak Ty!:)

AGA 30 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    AGA 30 wrote:
    karoam wrote:
    AGA 30 wrote:

ja tez mam taką nadzieję jak Ty!:)

Mogłam tej kuracji spróbować zaraz po operacji kregosłupa to bym czasu zaoszczędziła bo staranek nie było wtedy!!! No ale cóż polak madry po fakcie he he!!:-)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś w kościach czuję, że i na tą imprezkę się nie załapię, bo praca czeka ach. Chyba dostałam tu dożywocie, bo na żadną nie mogłam trafić.

AGA 30 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ