X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mauysia

Nie będziesz mi tu NFZ-tu naciągać. Teraz wychodzisz swoje składki, a dziecko będziesz miała zdrowe jak ryba za to!!

;)

Ojjj, w NFZ to ostatnio byłam chyba z 5 lat temu ;)

Cieszę się dobrodziejstwem, jakim jest wykupowany przez moją firmę pakiet jednej z prywatnych klinik. Chwała za to mojemu prezesowi!

Muska, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam gdzieś, że prolaktyne powinno się po krwawieniu miesiączkowym...no to umnie będzie ok 6-7 dc więc chyba jakieś nie bardzo te informacje doczytałam na necie ;)
    Zobaczę jak stoję z finansami i najwyżej zrobie jak Fedra radzi- TSH i prolaktyna a później progesteron. Tylko z tym ostatnim może być problem, bo tak na 100% to ja owulacji raczej nie wyznaczę ;)

1usaej28ly44zrzp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to było? Każdy powód jest dobry żeby coś oblać :D

Ach, czasy studenckie mi się przypomniały...
    ...szalone czasy.

mauysia, Blondi22, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Doczytałam gdzieś, że prolaktyne powinno się po krwawieniu miesiączkowym...no to umnie będzie ok 6-7 dc więc chyba jakieś nie bardzo te informacje doczytałam na necie ;)
    Zobaczę jak stoję z finansami i najwyżej zrobie jak Fedra radzi- TSH i prolaktyna a później progesteron. Tylko z tym ostatnim może być problem, bo tak na 100% to ja owulacji raczej nie wyznaczę ;)

Karoam spokojnie pomożemy Ci niej więcej wyznaczyć dzień w którym powinnaść iść na progesteron ;)

a o tym żeby prolaktyne robic po skończonym krwawieniu to ja pierwsze słyszę nigdy mi tego moja ginka (i to nie jedna nie mówiła) a ja mam dość długi okres krwawienia oczyl lekarze dobrze wiedzieli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:57

karoam, Anka79, Libra lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zerknełam na termometr i u mnie na słoncu jest 12 stopni tylko ten śnieg nie potrzebny ;)

jeju lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    karoam wrote:

Karoam spokojnie pomożemy Ci niej więcej wyznaczyć dzień w którym powinnaść iść na progesteron ;)

Co ja bym bez Was zrobiła :*
    A co z tą prolaktyna? mogę iść w trakcie @? No i lepiej rano czy wieczorem?

1usaej28ly44zrzp.png
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

Prolaktynę powinno się zbadać w 3-4dc. W poniedziałek byłam u mojej ginekolog i tak mi właśnie kazała zrobić.
    Witam, dłuugo mnie nie było, nawet zajrzeć nie miałam siły. Mała była ponad 2 tyg. chora na zapalenie płuc. Ja też się rozchorowałam, ale już mamy sytuację opanowaną, znowu nocki przespane. Nie będę pewnie za wiele pisać, ale odezwę się od czasu do czasu.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Fedra wrote:
    karoam wrote:

robi się nad czczo czyli rano :) przynajmniej ja robiłam rano...
    co do prolaktyny napisałam wyzej :)

karoam lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Ania :)
    to super że sytuacja opanowana :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a tez znowu świętuja ;) hehe

Blondi co do świąt podchodzi drwiąco
    Niech jutro zda test śpiewająco.

Libra, Ilona lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Mauysia

Nie będziesz mi tu NFZ-tu naciągać. Teraz wychodzisz swoje składki, a dziecko będziesz miała zdrowe jak ryba za to!!

;)

Ojjj, w NFZ to ostatnio byłam chyba z 5 lat temu ;)

Cieszę się dobrodziejstwem, jakim jest wykupowany przez moją firmę pakiet jednej z prywatnych klinik. Chwała za to mojemu prezesowi!

Mauysi co ma szefa złotego -
    serca i oka zdrowego!

mauysia, Ilona lubią tę wiadomość

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie. Co wy sądzicie o tym co napiszę. Nie prowadziłam w tym cyklu kalendarzyka, zresztą i tak byłam chora, ale miałam od 11dc do 14dc piękny, rozciągający się płodny śluz. Byłam przekonana, że to super. Tak się złożyło, że w 14dc byłam na wizycie u mojej lekarki i poprosiłam przy okazji o usg. Był jeden pęcherzyk taki 13-14mm :( W 19dc poszłam znowu na usg (tak przy okazji, bo byłam w tej przychodni na kontroli z małą) i nic nie było widać, natomiast endometrium niby ładne. Cykle mam 28-dniowe. Myślicie, że jest szansa, iż była owulacja? Mnie się wydaje,że raczej nie, za późno, a pęcherzyk mógł się wchłonąć. Wiem, że to mało informacji, ale może któraś z was miała podobną sytuację. Po 14dc śluz już był kremowy.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, ja Ci niestety nie pomogę, bo bez wykresu jestem jak dziecko we mgle...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

Mało brakowało do tego, żebyśmy trafiły do szpitala. Lekarka miała niezły dylemat co zrobić, Agnieszka ma dopiero 16m-cy. Odezwij się na e-maila co u ciebie słychać.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    Fedra wrote:

Mało brakowało do tego, żebyśmy trafiły do szpitala. Lekarka miała niezły dylemat co zrobić, Agnieszka ma dopiero 16m-cy. Odezwij się na e-maila co u ciebie słychać.

No, to dobrze, że wszystko jest na najlepszej drodze do całkowitego wyzdrowienia.
    Mój synio miał zapalenie płuc jak miał z 9 miesięcy, ale całkiem bezobjawowe! Fuksem dowiedzieliśmy się o tym zapaleniu. Musiał brać taki biały antybiotyk w zawiesinie - zapomniałam nazwy, chyba coś na A...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Ania ;)

jeju lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    karoam wrote:

a o tym żeby prolaktyne robic po skończonym krwawieniu to ja pierwsze słyszę nigdy mi tego moja ginka (i to nie jedna nie mówiła) a ja mam dość długi okres krwawienia oczyl lekarze dobrze wiedzieli...

mi gin kazał najlepiej zrobić badania w 3dc, bo wtedy jest względna cisza hormonalna... a na pytanie czy miesiączka nie będzie przeszkadzać (bo ja mam 3 do 5 dni) zażartował: proszę się nie martwić, laborantka krew pobierze z ręki;) hehehe

Fedra, karoam, Dodi lubią tę wiadomość

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Anka79 wrote:
    Fedra wrote:

No, to dobrze, że wszystko jest na najlepszej drodze do całkowitego wyzdrowienia.
    Mój synio miał zapalenie płuc jak miał z 9 miesięcy, ale całkiem bezobjawowe! Fuksem dowiedzieliśmy się o tym zapaleniu. Musiał brać taki biały antybiotyk w zawiesinie - zapomniałam nazwy, chyba coś na A...

U nas zaczęło się od kaszlu i dwa dni później było tragicznie (a leki przeciwkaszlowe i syropy lekarz przepisał w tym dniu, w którym zaczęła kaszleć). Bardzo mocny antybiotyk zinnat nie pomógł, tylko podleczył i dopiero klacid ją do końca wyleczył. oba są w zawiesinie.

• Anka79 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    hej Ania ;)

Hej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Fedra wrote:
    karoam wrote:

prolaktyna rano na czczo najlepiej między 8 a 10 (ok 3 godziny po przebudzeniu) po spokojnie przespanej nocy, przed pobraniem odpocząć ok 10-15 minut. Dzień wcześniej nie pić alkoholu, nie sexić się, nie stymulować sutków, nie stresować się, odpuścić intensywne ćwiczenia, nie jeść tłustej kolacji
    chyba wszystko

Fedra, karoam lubią tę wiadomość

‹‹ 2005 2006 2007 2008 2009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ