plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_czeka wrote:Mauysia
Nie będziesz mi tu NFZ-tu naciągać. Teraz wychodzisz swoje składki, a dziecko będziesz miała zdrowe jak ryba za to!!
Ojjj, w NFZ to ostatnio byłam chyba z 5 lat temu
Cieszę się dobrodziejstwem, jakim jest wykupowany przez moją firmę pakiet jednej z prywatnych klinik. Chwała za to mojemu prezesowi!Muska, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Doczytałam gdzieś, że prolaktyne powinno się po krwawieniu miesiączkowym...no to umnie będzie ok 6-7 dc więc chyba jakieś nie bardzo te informacje doczytałam na necie
Zobaczę jak stoję z finansami i najwyżej zrobie jak Fedra radzi- TSH i prolaktyna a później progesteron. Tylko z tym ostatnim może być problem, bo tak na 100% to ja owulacji raczej nie wyznaczę -
karoam wrote:Doczytałam gdzieś, że prolaktyne powinno się po krwawieniu miesiączkowym...no to umnie będzie ok 6-7 dc więc chyba jakieś nie bardzo te informacje doczytałam na necie
Zobaczę jak stoję z finansami i najwyżej zrobie jak Fedra radzi- TSH i prolaktyna a później progesteron. Tylko z tym ostatnim może być problem, bo tak na 100% to ja owulacji raczej nie wyznaczę
Karoam spokojnie pomożemy Ci niej więcej wyznaczyć dzień w którym powinnaść iść na progesteron
a o tym żeby prolaktyne robic po skończonym krwawieniu to ja pierwsze słyszę nigdy mi tego moja ginka (i to nie jedna nie mówiła) a ja mam dość długi okres krwawienia oczyl lekarze dobrze wiedzieli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:57
karoam, Anka79, Libra lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:karoam wrote:Doczytałam gdzieś, że prolaktyne powinno się po krwawieniu miesiączkowym...no to umnie będzie ok 6-7 dc więc chyba jakieś nie bardzo te informacje doczytałam na necie
Zobaczę jak stoję z finansami i najwyżej zrobie jak Fedra radzi- TSH i prolaktyna a później progesteron. Tylko z tym ostatnim może być problem, bo tak na 100% to ja owulacji raczej nie wyznaczę
Karoam spokojnie pomożemy Ci niej więcej wyznaczyć dzień w którym powinnaść iść na progesteron
Co ja bym bez Was zrobiła :*
A co z tą prolaktyna? mogę iść w trakcie @? No i lepiej rano czy wieczorem? -
karoam wrote:Doczytałam gdzieś, że prolaktyne powinno się po krwawieniu miesiączkowym...no to umnie będzie ok 6-7 dc więc chyba jakieś nie bardzo te informacje doczytałam na necie
Prolaktynę powinno się zbadać w 3-4dc. W poniedziałek byłam u mojej ginekolog i tak mi właśnie kazała zrobić.
Witam, dłuugo mnie nie było, nawet zajrzeć nie miałam siły. Mała była ponad 2 tyg. chora na zapalenie płuc. Ja też się rozchorowałam, ale już mamy sytuację opanowaną, znowu nocki przespane. Nie będę pewnie za wiele pisać, ale odezwę się od czasu do czasu.
-
karoam wrote:Fedra wrote:karoam wrote:Doczytałam gdzieś, że prolaktyne powinno się po krwawieniu miesiączkowym...no to umnie będzie ok 6-7 dc więc chyba jakieś nie bardzo te informacje doczytałam na necie
A co z tą prolaktyna? mogę iść w trakcie @? No i lepiej rano czy wieczorem?
robi się nad czczo czyli ranoprzynajmniej ja robiłam rano...
co do prolaktyny napisałam wyzejkaroam lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Mauysia
Nie będziesz mi tu NFZ-tu naciągać. Teraz wychodzisz swoje składki, a dziecko będziesz miała zdrowe jak ryba za to!!
Ojjj, w NFZ to ostatnio byłam chyba z 5 lat temu
Cieszę się dobrodziejstwem, jakim jest wykupowany przez moją firmę pakiet jednej z prywatnych klinik. Chwała za to mojemu prezesowi!
Mauysi co ma szefa złotego -
serca i oka zdrowego!mauysia, Ilona lubią tę wiadomość
-
Mam do was pytanie. Co wy sądzicie o tym co napiszę. Nie prowadziłam w tym cyklu kalendarzyka, zresztą i tak byłam chora, ale miałam od 11dc do 14dc piękny, rozciągający się płodny śluz. Byłam przekonana, że to super. Tak się złożyło, że w 14dc byłam na wizycie u mojej lekarki i poprosiłam przy okazji o usg. Był jeden pęcherzyk taki 13-14mm
W 19dc poszłam znowu na usg (tak przy okazji, bo byłam w tej przychodni na kontroli z małą) i nic nie było widać, natomiast endometrium niby ładne. Cykle mam 28-dniowe. Myślicie, że jest szansa, iż była owulacja? Mnie się wydaje,że raczej nie, za późno, a pęcherzyk mógł się wchłonąć. Wiem, że to mało informacji, ale może któraś z was miała podobną sytuację. Po 14dc śluz już był kremowy.
-
Anka79 wrote:Fedra wrote:cześć Ania
to super że sytuacja opanowana
Mało brakowało do tego, żebyśmy trafiły do szpitala. Lekarka miała niezły dylemat co zrobić, Agnieszka ma dopiero 16m-cy. Odezwij się na e-maila co u ciebie słychać.
No, to dobrze, że wszystko jest na najlepszej drodze do całkowitego wyzdrowienia.
Mój synio miał zapalenie płuc jak miał z 9 miesięcy, ale całkiem bezobjawowe! Fuksem dowiedzieliśmy się o tym zapaleniu. Musiał brać taki biały antybiotyk w zawiesinie - zapomniałam nazwy, chyba coś na A... -
nick nieaktualnyFedra wrote:karoam wrote:Doczytałam gdzieś, że prolaktyne powinno się po krwawieniu miesiączkowym...no to umnie będzie ok 6-7 dc więc chyba jakieś nie bardzo te informacje doczytałam na necie
a o tym żeby prolaktyne robic po skończonym krwawieniu to ja pierwsze słyszę nigdy mi tego moja ginka (i to nie jedna nie mówiła) a ja mam dość długi okres krwawienia oczyl lekarze dobrze wiedzieli...
mi gin kazał najlepiej zrobić badania w 3dc, bo wtedy jest względna cisza hormonalna... a na pytanie czy miesiączka nie będzie przeszkadzać (bo ja mam 3 do 5 dni) zażartował: proszę się nie martwić, laborantka krew pobierze z ręki;) heheheFedra, karoam, Dodi lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Anka79 wrote:Fedra wrote:cześć Ania
to super że sytuacja opanowana
Mało brakowało do tego, żebyśmy trafiły do szpitala. Lekarka miała niezły dylemat co zrobić, Agnieszka ma dopiero 16m-cy. Odezwij się na e-maila co u ciebie słychać.
No, to dobrze, że wszystko jest na najlepszej drodze do całkowitego wyzdrowienia.
Mój synio miał zapalenie płuc jak miał z 9 miesięcy, ale całkiem bezobjawowe! Fuksem dowiedzieliśmy się o tym zapaleniu. Musiał brać taki biały antybiotyk w zawiesinie - zapomniałam nazwy, chyba coś na A...
U nas zaczęło się od kaszlu i dwa dni później było tragicznie (a leki przeciwkaszlowe i syropy lekarz przepisał w tym dniu, w którym zaczęła kaszleć). Bardzo mocny antybiotyk zinnat nie pomógł, tylko podleczył i dopiero klacid ją do końca wyleczył. oba są w zawiesinie. -
nick nieaktualnykaroam wrote:Fedra wrote:karoam wrote:Doczytałam gdzieś, że prolaktyne powinno się po krwawieniu miesiączkowym...no to umnie będzie ok 6-7 dc więc chyba jakieś nie bardzo te informacje doczytałam na necie
A co z tą prolaktyna? mogę iść w trakcie @? No i lepiej rano czy wieczorem?
prolaktyna rano na czczo najlepiej między 8 a 10 (ok 3 godziny po przebudzeniu) po spokojnie przespanej nocy, przed pobraniem odpocząć ok 10-15 minut. Dzień wcześniej nie pić alkoholu, nie sexić się, nie stymulować sutków, nie stresować się, odpuścić intensywne ćwiczenia, nie jeść tłustej kolacji
chyba wszystkoFedra, karoam lubią tę wiadomość